En tiedä onko tämä varsinaisesti luontaistuote, mutta Himalajan suola on auttanut mulla suonenvetoihin ja univaikeuksiin. Otan aamuisin veteen liuotettua kuten neuvotaan www.saltlife.fi -n sivuilla. Voin lämpimästi suositella, epäilen että mulla on ollut yksinkertaisesti joku puutostila johon ei ole mitkään purkeista saatavat magnesiumit ynnä muut auttaneet.
Himalajan suolasta apua
36
14028
Vastaukset
- suolaa se vaan on
Natriumkloridi on ihan luontainen tuote mutta ei sitä voi kutsua luontaistuotteeksi edes silloin, kun kauppanimeen liitetään jokin alkuperäiskansaa tai eksoottista paikkaa kuvaava nimi.
- Aritta
kun suolaa pidetään niin vaarallisena aineena monelle voi tullakin suolanpuute. Jos voit siitä hyvin niin mikä ettei. Ja himalajasuola luonnontuote. :-)
- himalayan salt
kirjoittaja ehkä tarkoittaa luonnonsuolaa. Kaupoissa myytävä suola on pelkkä teollisuuden sivutuote josta on kaikki mineraalit poistettu ja jäljelle jäänyt vain natriumkloridi. Minä käytän myös Himalajan suolaa, se on älyttömän hyvän makuista (ruoka maistuu kuulemma nykyään paremmalta), terveysvaikutusten lisäksi. Se ei myöskään janota kuten normaali suola.
- jos totta puhutaan
himalayan salt kirjoitti:
kirjoittaja ehkä tarkoittaa luonnonsuolaa. Kaupoissa myytävä suola on pelkkä teollisuuden sivutuote josta on kaikki mineraalit poistettu ja jäljelle jäänyt vain natriumkloridi. Minä käytän myös Himalajan suolaa, se on älyttömän hyvän makuista (ruoka maistuu kuulemma nykyään paremmalta), terveysvaikutusten lisäksi. Se ei myöskään janota kuten normaali suola.
Kirjoittaja tarkoittaa oikeasti Pakistanin suolaa, jota myös himalaja-nimellä myydään. Erona pelkkään NaCliin on että Pakistanin suolassa on epäpuhtauksia eli lähinnä kipsiä.
Todellisella kaivospaikalla on vähän paha nimi, kun asukkaat ja työläiset välittivat takavuosina louhimisen saastuttavan juomaveden. Siksi tavara myydään länsimaissa nykyään himalajana. Hipit ostavat paremmin. - ja kaunista!
jos totta puhutaan kirjoitti:
Kirjoittaja tarkoittaa oikeasti Pakistanin suolaa, jota myös himalaja-nimellä myydään. Erona pelkkään NaCliin on että Pakistanin suolassa on epäpuhtauksia eli lähinnä kipsiä.
Todellisella kaivospaikalla on vähän paha nimi, kun asukkaat ja työläiset välittivat takavuosina louhimisen saastuttavan juomaveden. Siksi tavara myydään länsimaissa nykyään himalajana. Hipit ostavat paremmin.Tahiti, Himalaja, intiaanit, kristallit, ruusut jne ovat todella hyvä myynninedistämiskikka!
- himalayan salt
jos totta puhutaan kirjoitti:
Kirjoittaja tarkoittaa oikeasti Pakistanin suolaa, jota myös himalaja-nimellä myydään. Erona pelkkään NaCliin on että Pakistanin suolassa on epäpuhtauksia eli lähinnä kipsiä.
Todellisella kaivospaikalla on vähän paha nimi, kun asukkaat ja työläiset välittivat takavuosina louhimisen saastuttavan juomaveden. Siksi tavara myydään länsimaissa nykyään himalajana. Hipit ostavat paremmin.Nojaa, kyllä omat ja tuttavien kokemukset ovat ainakin minut vakuuttaneet, se on todella hyvänmakuista. Muualla Euroopassahan tämä on paljon isompi trendi, Suomessa ei vielä niinkään. Mutta aina on näitä skeptikoita, jotka näkevät joka asiassa pelkkää pahaa..
- Aritta
himalayan salt kirjoitti:
kirjoittaja ehkä tarkoittaa luonnonsuolaa. Kaupoissa myytävä suola on pelkkä teollisuuden sivutuote josta on kaikki mineraalit poistettu ja jäljelle jäänyt vain natriumkloridi. Minä käytän myös Himalajan suolaa, se on älyttömän hyvän makuista (ruoka maistuu kuulemma nykyään paremmalta), terveysvaikutusten lisäksi. Se ei myöskään janota kuten normaali suola.
käyttänyt sitä. :-)
- suolalta se maistuu
himalayan salt kirjoitti:
Nojaa, kyllä omat ja tuttavien kokemukset ovat ainakin minut vakuuttaneet, se on todella hyvänmakuista. Muualla Euroopassahan tämä on paljon isompi trendi, Suomessa ei vielä niinkään. Mutta aina on näitä skeptikoita, jotka näkevät joka asiassa pelkkää pahaa..
Hippimeininki taitaa tosiaan olla vahvempi markkina Keski-Euroopassa kuin täällä. En vaan ymmärrä, mitä hyvää pakistanilaisen NaClin syömisessä on. Voithan sinä kirjoittaa oman suolapurkkisi kylkeen Himalaja ja sitten saada kosmisia vibraatioita.
Kyllä minä sanoisin, että Atlantis-suola tai intiaanisuola kuulostaisivat vielä vinkeämmältä. - käyttäjä
Aritta kirjoitti:
käyttänyt sitä. :-)
Meillä loppui suonenvedot ja elimistön turvotus merisuolalla. Ja ruokakin maistuu paremmalta.
Sokeri
Raffinoitu, valkaistu sokeri sotkee insuliiniaineen-vaihdunnan, suolistobakteerit, lihottaa ja happamoittaa elimistöä. Valmistusprosessissa sokerista poistetaan melassi, johon jäävät vitamiinit, hivenaineet, kivennäisaineet ja rauta. Raakaruokosokerissa (=täysruokosokeri) on nämä kaikki vielä tallella ja sokeri on luonnon hyvä eines. Joskus väriltään ruskea sokeri saattaa olla myös raffinoitua sokeria, johon on lisätty takaisin hieman melassia värin vuoksi, joten ihan pelkkään väriin ei voi luottaa. Hyvä raakaruokosokeri on kuitenkin aina valkaisematonta eli aina ruskeaa.
Erityisen ravintorikas ja varma valinta on intiaanisokeri, joka kasvaa Boliviassa hyvässä humuksessa ja jalostetaan hellävaraisesti ja ravintoarvon säilyttäen. Intiaanisokeria voi käyttää raffinoidun sokerin sijaan kaikessa ruoanlaitossa, leivonnassa ja makeuttamisessa. Intiaanisokeri on erityisen hyvää hampaille, nostaa verensokeria hitaasti, sisältää paljon vitamiineja, hivenaineita, kivennäisaineita ja rautaa. Intiaanisokeri on myös maukkaampaa kuin raffinoitu sokeri.
Suola
Merisuolassa on 84 alkuainetta, kivennäis- ja hivenaineet juuri oikeassa suhteessa ihmiskeholle. Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium. Koska pelkän natriumin on todettu aiheuttavan ongelmia, siihen lisättiin takaisin jo poistettuja aineita (kloridia, jodia), mutta lopputulos on silti elolliselle olennolle haitallinen. Natrium janottaa ja turvottaa, koska se on yksinään ja suurina pitoisuuksina myrkkyä elimistölle. Elimistö puolustautuu haitallista ainetta vastaan laimentamalla sitä nesteeseen. Siksi tavallinen pöytäsuola eli natrium(kloridi) janottaa ja turvottaa. Kaikki se natrium mitä elimistö ei saa laimennettua, kiteytyy luihin ja lihaksiin.
Natriumia kannattaa siis välttää, mutta meri- tai vuorisuolan saanti kannatta turvata käyttämällä sitä ruoanlaitossa tai laittamalla muutaman rakeen jauhamatonta suolaa suuhun sulamaan. Ns. aurinkosuola on auringossa kuivattua merisuolaa, jota myydään maatalouskaupoissa heinäsuolana. Kivennäisten puute aiheuttaa mm. häiriöitä verenpaineessa ja aivotoiminnassa sekä altistaa krampeille. Magnesium luonnollisessa muodossa ehkäisee myös kramppeja ja suonenvetoa. Meri- tai vuorisuola myös lisää kehon emäksisyyttä.
Suola kannattaa myös käyttää joko jauhamattomana tai jauhaa juuri ennen käyttöä. Ainakin osa siitä suolasta, jonka käytät. Aurinkosuolan kuorikerroksessa sijaitsevat Boori, bromi ja kristallijodi. Bromi on aivolisäkkeelle välttämätön, jotta se voisi tuottaa oksitosiinia ja prolaktia. Illalla bromi kulkeutuu käpylisäkkeeseen, joka tuottaa puolestaan melatoniinia ja serotoniinia. Natrium myös maistuu erilaiselta kuin merisuola. Kun siirryt käyttämään merisuolaa, huomaat natriumin maun ruoasta. Meri- tai vuorisuolat ovat huomattavasti maukkaampia. - ei-hoidettu
käyttäjä kirjoitti:
Meillä loppui suonenvedot ja elimistön turvotus merisuolalla. Ja ruokakin maistuu paremmalta.
Sokeri
Raffinoitu, valkaistu sokeri sotkee insuliiniaineen-vaihdunnan, suolistobakteerit, lihottaa ja happamoittaa elimistöä. Valmistusprosessissa sokerista poistetaan melassi, johon jäävät vitamiinit, hivenaineet, kivennäisaineet ja rauta. Raakaruokosokerissa (=täysruokosokeri) on nämä kaikki vielä tallella ja sokeri on luonnon hyvä eines. Joskus väriltään ruskea sokeri saattaa olla myös raffinoitua sokeria, johon on lisätty takaisin hieman melassia värin vuoksi, joten ihan pelkkään väriin ei voi luottaa. Hyvä raakaruokosokeri on kuitenkin aina valkaisematonta eli aina ruskeaa.
Erityisen ravintorikas ja varma valinta on intiaanisokeri, joka kasvaa Boliviassa hyvässä humuksessa ja jalostetaan hellävaraisesti ja ravintoarvon säilyttäen. Intiaanisokeria voi käyttää raffinoidun sokerin sijaan kaikessa ruoanlaitossa, leivonnassa ja makeuttamisessa. Intiaanisokeri on erityisen hyvää hampaille, nostaa verensokeria hitaasti, sisältää paljon vitamiineja, hivenaineita, kivennäisaineita ja rautaa. Intiaanisokeri on myös maukkaampaa kuin raffinoitu sokeri.
Suola
Merisuolassa on 84 alkuainetta, kivennäis- ja hivenaineet juuri oikeassa suhteessa ihmiskeholle. Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium. Koska pelkän natriumin on todettu aiheuttavan ongelmia, siihen lisättiin takaisin jo poistettuja aineita (kloridia, jodia), mutta lopputulos on silti elolliselle olennolle haitallinen. Natrium janottaa ja turvottaa, koska se on yksinään ja suurina pitoisuuksina myrkkyä elimistölle. Elimistö puolustautuu haitallista ainetta vastaan laimentamalla sitä nesteeseen. Siksi tavallinen pöytäsuola eli natrium(kloridi) janottaa ja turvottaa. Kaikki se natrium mitä elimistö ei saa laimennettua, kiteytyy luihin ja lihaksiin.
Natriumia kannattaa siis välttää, mutta meri- tai vuorisuolan saanti kannatta turvata käyttämällä sitä ruoanlaitossa tai laittamalla muutaman rakeen jauhamatonta suolaa suuhun sulamaan. Ns. aurinkosuola on auringossa kuivattua merisuolaa, jota myydään maatalouskaupoissa heinäsuolana. Kivennäisten puute aiheuttaa mm. häiriöitä verenpaineessa ja aivotoiminnassa sekä altistaa krampeille. Magnesium luonnollisessa muodossa ehkäisee myös kramppeja ja suonenvetoa. Meri- tai vuorisuola myös lisää kehon emäksisyyttä.
Suola kannattaa myös käyttää joko jauhamattomana tai jauhaa juuri ennen käyttöä. Ainakin osa siitä suolasta, jonka käytät. Aurinkosuolan kuorikerroksessa sijaitsevat Boori, bromi ja kristallijodi. Bromi on aivolisäkkeelle välttämätön, jotta se voisi tuottaa oksitosiinia ja prolaktia. Illalla bromi kulkeutuu käpylisäkkeeseen, joka tuottaa puolestaan melatoniinia ja serotoniinia. Natrium myös maistuu erilaiselta kuin merisuola. Kun siirryt käyttämään merisuolaa, huomaat natriumin maun ruoasta. Meri- tai vuorisuolat ovat huomattavasti maukkaampia.>Merisuolassa on 84 alkuainetta
Melko epäuskottavaa. Luonnossa esiintyy 94 alkuainetta. Jalokaasut voi varmuudella lukea pois. se tarkoittaisi, että Atlantin merisuolasta löytyisi sittne myös vaarallisia radioaktiivisia alkuaineita. Hassua, että tätä ei markkinoinnissa kerrota ollenkaan.
>Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium.
Ihanko vakavissasi väität, että ensin poistetaan myös kloori ja sitten se ympätään takaisin, jotta saadaan NaClia?
ei taida olla sinullakaan si-nivel ihan paikallaan. - heppatäti
ei-hoidettu kirjoitti:
>Merisuolassa on 84 alkuainetta
Melko epäuskottavaa. Luonnossa esiintyy 94 alkuainetta. Jalokaasut voi varmuudella lukea pois. se tarkoittaisi, että Atlantin merisuolasta löytyisi sittne myös vaarallisia radioaktiivisia alkuaineita. Hassua, että tätä ei markkinoinnissa kerrota ollenkaan.
>Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium.
Ihanko vakavissasi väität, että ensin poistetaan myös kloori ja sitten se ympätään takaisin, jotta saadaan NaClia?
ei taida olla sinullakaan si-nivel ihan paikallaan.Ostin hevoselleni Himalajan suolakiven, ja kyllä siinä joku taika on koska tavallinen suolakivi siinä rinnalla ei enää sen jälkeen maistunut!Nyt olen tilannut jo parikin uutta.. Uskon että hevosilla on vielä tallella vaistot, ja ylipäätään eläimillä. Kaveri väittää myös että hänen hevosellaan olisi karvaongelmat helpottaneet himalajan suolan käyttöönoton jälkeen. Kyllä meillä jo ruokaankin käytetään himalajan suolaa. Mutta kannattaa varmaan kattoa mistä ostaa, ei ihan joka torikaupasta kannata.
- ihan sama mistä ostat
heppatäti kirjoitti:
Ostin hevoselleni Himalajan suolakiven, ja kyllä siinä joku taika on koska tavallinen suolakivi siinä rinnalla ei enää sen jälkeen maistunut!Nyt olen tilannut jo parikin uutta.. Uskon että hevosilla on vielä tallella vaistot, ja ylipäätään eläimillä. Kaveri väittää myös että hänen hevosellaan olisi karvaongelmat helpottaneet himalajan suolan käyttöönoton jälkeen. Kyllä meillä jo ruokaankin käytetään himalajan suolaa. Mutta kannattaa varmaan kattoa mistä ostaa, ei ihan joka torikaupasta kannata.
>Mutta kannattaa varmaan kattoa mistä ostaa
Ei oikeastaan kannata. Kaikki louhitaan Khewrasta. Pakistanilaiset tekevät homman niin halvalla, että raaka-aine on käytännössä ilmaista. Etenkään lapsille ei tarvitse maksaa juuri mitään. - janneF
ihan sama mistä ostat kirjoitti:
>Mutta kannattaa varmaan kattoa mistä ostaa
Ei oikeastaan kannata. Kaikki louhitaan Khewrasta. Pakistanilaiset tekevät homman niin halvalla, että raaka-aine on käytännössä ilmaista. Etenkään lapsille ei tarvitse maksaa juuri mitään.Kyllä kannattaa katsoa mistä ostaa! Niissä on huimia värierojakin, olen nähnyt ihan valkoistakin "himalajan suolaa". Myös allekirjoittanut on vaihtanut tähän vuorisuolaan, ja enää en suostuisi tavallista suolaa käyttämään- on sen verran kitkerää ja pahaa.
- Kuka uskoo?
himalayan salt kirjoitti:
kirjoittaja ehkä tarkoittaa luonnonsuolaa. Kaupoissa myytävä suola on pelkkä teollisuuden sivutuote josta on kaikki mineraalit poistettu ja jäljelle jäänyt vain natriumkloridi. Minä käytän myös Himalajan suolaa, se on älyttömän hyvän makuista (ruoka maistuu kuulemma nykyään paremmalta), terveysvaikutusten lisäksi. Se ei myöskään janota kuten normaali suola.
Vai ei janota? Samaa natriumkloridia se on 97,9 %:sesti kuin pöytäsuolakin ja himalajavuorenvarmasti janottaa ihan yhtä plajon kuin muutkin suolat.
Huvittavia väitteitä Himalajan suolasta: "Toisin kuin tavallisessa suolassa, puristusprosessin läpikäynyt vuoristosuolan kide on juuri sellaisessa muodossa, joka pystyy läpäisemään solukalvon- eli imeytymään elimistöömme." Ja: "Suoloissa, jotka eivät ole käyneet läpi puristusprosessia, mineraalit ovat niin karkeassa muodossa, että ne eivät läpäise solukalvojamme."
Ja hörhöhipit uskovat? Onko lintsattu jo peruskoulutasonkin biologian- ja kemiantunnit? - ------
Kuka uskoo? kirjoitti:
Vai ei janota? Samaa natriumkloridia se on 97,9 %:sesti kuin pöytäsuolakin ja himalajavuorenvarmasti janottaa ihan yhtä plajon kuin muutkin suolat.
Huvittavia väitteitä Himalajan suolasta: "Toisin kuin tavallisessa suolassa, puristusprosessin läpikäynyt vuoristosuolan kide on juuri sellaisessa muodossa, joka pystyy läpäisemään solukalvon- eli imeytymään elimistöömme." Ja: "Suoloissa, jotka eivät ole käyneet läpi puristusprosessia, mineraalit ovat niin karkeassa muodossa, että ne eivät läpäise solukalvojamme."
Ja hörhöhipit uskovat? Onko lintsattu jo peruskoulutasonkin biologian- ja kemiantunnit?ovat paljon terveempiä kuin jotkut negatiiviset henkilöt
- Medvedi
suolalta se maistuu kirjoitti:
Hippimeininki taitaa tosiaan olla vahvempi markkina Keski-Euroopassa kuin täällä. En vaan ymmärrä, mitä hyvää pakistanilaisen NaClin syömisessä on. Voithan sinä kirjoittaa oman suolapurkkisi kylkeen Himalaja ja sitten saada kosmisia vibraatioita.
Kyllä minä sanoisin, että Atlantis-suola tai intiaanisuola kuulostaisivat vielä vinkeämmältä.Meillä on suola 25kilon säkissä, karkeata suolaa jota heitetään heinien sekaan ja leivinuunin lämmityksessä kourallinen hiillokseen.
Tätä samaa suolaa pistän suuhuni muutaman rakeen jos suonta vetää. Aina on auttanut.
Sitten vielä jauhan tätä vanhassa käsinveivattavassa kahvimyllyssä ja ripottelen ruuan sekaan. Huhhuh, eipä ole tullut mietittyä MITÄ suolaa meillä oikein on. Onko mopo karannut?
HihHih.... ajattelin, kaikki suola on sitä samaa suolaa? Vain jodi puuttuu. - varmaan saat
suolalta se maistuu kirjoitti:
Hippimeininki taitaa tosiaan olla vahvempi markkina Keski-Euroopassa kuin täällä. En vaan ymmärrä, mitä hyvää pakistanilaisen NaClin syömisessä on. Voithan sinä kirjoittaa oman suolapurkkisi kylkeen Himalaja ja sitten saada kosmisia vibraatioita.
Kyllä minä sanoisin, että Atlantis-suola tai intiaanisuola kuulostaisivat vielä vinkeämmältä.noista kirjoituksistasi sen kosmisen vibraatiosi.
- samaa on
janneF kirjoitti:
Kyllä kannattaa katsoa mistä ostaa! Niissä on huimia värierojakin, olen nähnyt ihan valkoistakin "himalajan suolaa". Myös allekirjoittanut on vaihtanut tähän vuorisuolaan, ja enää en suostuisi tavallista suolaa käyttämään- on sen verran kitkerää ja pahaa.
Pakistanin suola voi olla valkoista tai oranssia tai mitä väriä vaan, ihan riippuen siitä, mitä lietettä on sattunut mukaan. Kaikki louhitaan kuitenkin samoista kaivoksista.
- taas kerran
------ kirjoitti:
ovat paljon terveempiä kuin jotkut negatiiviset henkilöt
Hippejä ei paljon luonto kiinnosta. Olisiko kannattanut koulussa opetella vaikkapa solun toiminta ja rakenne?
- tavallinen taapertaja
taas kerran kirjoitti:
Hippejä ei paljon luonto kiinnosta. Olisiko kannattanut koulussa opetella vaikkapa solun toiminta ja rakenne?
Mielenkiintoinen aihe täällä! Itse olen käyttänyt Himalajan suolaa jo kauan sisäisesti ja ulkoisesti. Erittäin hyvä tuote! Ja ps. en ole hippi enkä muutenkaan hörhö mielestäni, mitä nyt pikkuisen kiinnostuneempi siitä mitä suuhuni panen..
- Biwe
ja kaunista! kirjoitti:
Tahiti, Himalaja, intiaanit, kristallit, ruusut jne ovat todella hyvä myynninedistämiskikka!
Mitä pahaa siinä on jos hyvää tuotetta kutsutaan hyvällä nimellä.Parasta suolaa mitä olen ikinä tavannut.Vanhaa suolaa natriumkloridia,mistä puuttuu kaikki muut tärkeät(82 muuta ainetta)en ole sen jälkeen enää käyttänyt.Erittäin hyvä maku ja aromaattinen sellainen ruuanlaitossa numero yksi.Ei siinä ole mitään myynninedistämistä,jos kertoo asian totuuden.Eikä loppujenlopuksi haittaa vaikka oliskin.Voiko joku olla joka asiassa kateellinen????Jatkakaa samallatavalla vaan kaikki suolaihmiset ja kertokaa totuus kaikille.
- valaistunu
ei-hoidettu kirjoitti:
>Merisuolassa on 84 alkuainetta
Melko epäuskottavaa. Luonnossa esiintyy 94 alkuainetta. Jalokaasut voi varmuudella lukea pois. se tarkoittaisi, että Atlantin merisuolasta löytyisi sittne myös vaarallisia radioaktiivisia alkuaineita. Hassua, että tätä ei markkinoinnissa kerrota ollenkaan.
>Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium.
Ihanko vakavissasi väität, että ensin poistetaan myös kloori ja sitten se ympätään takaisin, jotta saadaan NaClia?
ei taida olla sinullakaan si-nivel ihan paikallaan.mitä esimerkiksi viljalle tehdään????? Siitä poistetaan kaikki luonnolliset ravintoaineet, jauhetaan valkoiseksi jauhoksi ja sitten muutamaa ravintoainetta lisätään synteettisesti takaisin. Voi voi, kuule sama homma tehdään meillä suolalle ja sokerille ja voi niin monelle muulle. Otahan oikeasti asioista selvää!!!!!!!!!!!!
- pakistanin suolaa
valaistunu kirjoitti:
mitä esimerkiksi viljalle tehdään????? Siitä poistetaan kaikki luonnolliset ravintoaineet, jauhetaan valkoiseksi jauhoksi ja sitten muutamaa ravintoainetta lisätään synteettisesti takaisin. Voi voi, kuule sama homma tehdään meillä suolalle ja sokerille ja voi niin monelle muulle. Otahan oikeasti asioista selvää!!!!!!!!!!!!
Otetaanpa nyt hitaasti uudestaan. Siisä tämän pisneksen edustajat kertovat, että suolasta ensin poistetaan kloori! Oikeasti hei. Mieti nyt vähän.
- reumainen
käyttäjä kirjoitti:
Meillä loppui suonenvedot ja elimistön turvotus merisuolalla. Ja ruokakin maistuu paremmalta.
Sokeri
Raffinoitu, valkaistu sokeri sotkee insuliiniaineen-vaihdunnan, suolistobakteerit, lihottaa ja happamoittaa elimistöä. Valmistusprosessissa sokerista poistetaan melassi, johon jäävät vitamiinit, hivenaineet, kivennäisaineet ja rauta. Raakaruokosokerissa (=täysruokosokeri) on nämä kaikki vielä tallella ja sokeri on luonnon hyvä eines. Joskus väriltään ruskea sokeri saattaa olla myös raffinoitua sokeria, johon on lisätty takaisin hieman melassia värin vuoksi, joten ihan pelkkään väriin ei voi luottaa. Hyvä raakaruokosokeri on kuitenkin aina valkaisematonta eli aina ruskeaa.
Erityisen ravintorikas ja varma valinta on intiaanisokeri, joka kasvaa Boliviassa hyvässä humuksessa ja jalostetaan hellävaraisesti ja ravintoarvon säilyttäen. Intiaanisokeria voi käyttää raffinoidun sokerin sijaan kaikessa ruoanlaitossa, leivonnassa ja makeuttamisessa. Intiaanisokeri on erityisen hyvää hampaille, nostaa verensokeria hitaasti, sisältää paljon vitamiineja, hivenaineita, kivennäisaineita ja rautaa. Intiaanisokeri on myös maukkaampaa kuin raffinoitu sokeri.
Suola
Merisuolassa on 84 alkuainetta, kivennäis- ja hivenaineet juuri oikeassa suhteessa ihmiskeholle. Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium. Koska pelkän natriumin on todettu aiheuttavan ongelmia, siihen lisättiin takaisin jo poistettuja aineita (kloridia, jodia), mutta lopputulos on silti elolliselle olennolle haitallinen. Natrium janottaa ja turvottaa, koska se on yksinään ja suurina pitoisuuksina myrkkyä elimistölle. Elimistö puolustautuu haitallista ainetta vastaan laimentamalla sitä nesteeseen. Siksi tavallinen pöytäsuola eli natrium(kloridi) janottaa ja turvottaa. Kaikki se natrium mitä elimistö ei saa laimennettua, kiteytyy luihin ja lihaksiin.
Natriumia kannattaa siis välttää, mutta meri- tai vuorisuolan saanti kannatta turvata käyttämällä sitä ruoanlaitossa tai laittamalla muutaman rakeen jauhamatonta suolaa suuhun sulamaan. Ns. aurinkosuola on auringossa kuivattua merisuolaa, jota myydään maatalouskaupoissa heinäsuolana. Kivennäisten puute aiheuttaa mm. häiriöitä verenpaineessa ja aivotoiminnassa sekä altistaa krampeille. Magnesium luonnollisessa muodossa ehkäisee myös kramppeja ja suonenvetoa. Meri- tai vuorisuola myös lisää kehon emäksisyyttä.
Suola kannattaa myös käyttää joko jauhamattomana tai jauhaa juuri ennen käyttöä. Ainakin osa siitä suolasta, jonka käytät. Aurinkosuolan kuorikerroksessa sijaitsevat Boori, bromi ja kristallijodi. Bromi on aivolisäkkeelle välttämätön, jotta se voisi tuottaa oksitosiinia ja prolaktia. Illalla bromi kulkeutuu käpylisäkkeeseen, joka tuottaa puolestaan melatoniinia ja serotoniinia. Natrium myös maistuu erilaiselta kuin merisuola. Kun siirryt käyttämään merisuolaa, huomaat natriumin maun ruoasta. Meri- tai vuorisuolat ovat huomattavasti maukkaampia.Samoin minulla helpottuivat turvotukset. Juon aamuisin litran vettä johon olen sekoittanut teelusikallisen Atlantin merisuolaa. Alkuun oikein tuntui ikään kuin veri lähti jaloissa ja käsissä kiertämään. Joku juttu siinä on erilainen elimistön kannalta kuin tavallisessa suolassa. Mulle sama jos joku pitää huuhaana, omapa on asiansa, itse tiedän kokemuksesta eron ja se riittää mulle.
- elaine123
ja kaunista! kirjoitti:
Tahiti, Himalaja, intiaanit, kristallit, ruusut jne ovat todella hyvä myynninedistämiskikka!
ei tekis muuten pahaa muutamalle härmäläiselle käydäkin hiaman vaikka Himalajalla tai.... kuunnella mitä guruilla (oikeilla) tai intiaaneilla oli sanottavaa. Vanhasen Mattikaan ei ole, tuskin Nykänenkään.
- elaine123
himalayan salt kirjoitti:
Nojaa, kyllä omat ja tuttavien kokemukset ovat ainakin minut vakuuttaneet, se on todella hyvänmakuista. Muualla Euroopassahan tämä on paljon isompi trendi, Suomessa ei vielä niinkään. Mutta aina on näitä skeptikoita, jotka näkevät joka asiassa pelkkää pahaa..
Parhautta oli se ilmainen Venetsian matka-keskustelu täällä. En oo yleensä näillä tonteilla mutta sillon olin. Hiamanko hymyilytti kun se matka oli toteutunu ja tuli niin hiljasta... Tätä härmäläisten touhua kun kattelee niin ei saatana ois sähköökään ikinä "keksitty". Ja mitä hippeihin tulee, niin tuskin ne kovin paljon hallaa on tuottaneet. Nykyiset pirin vetäjät ei taida aina olla kovin rauhanomaisia. Onks se muuten yhdyssana :DDDDDD
- Nimiok
jos totta puhutaan kirjoitti:
Kirjoittaja tarkoittaa oikeasti Pakistanin suolaa, jota myös himalaja-nimellä myydään. Erona pelkkään NaCliin on että Pakistanin suolassa on epäpuhtauksia eli lähinnä kipsiä.
Todellisella kaivospaikalla on vähän paha nimi, kun asukkaat ja työläiset välittivat takavuosina louhimisen saastuttavan juomaveden. Siksi tavara myydään länsimaissa nykyään himalajana. Hipit ostavat paremmin.Tuo pakistanin kaivos kuitenkin on osa himalajan vuoristoa
- ftfju
ei-hoidettu kirjoitti:
>Merisuolassa on 84 alkuainetta
Melko epäuskottavaa. Luonnossa esiintyy 94 alkuainetta. Jalokaasut voi varmuudella lukea pois. se tarkoittaisi, että Atlantin merisuolasta löytyisi sittne myös vaarallisia radioaktiivisia alkuaineita. Hassua, että tätä ei markkinoinnissa kerrota ollenkaan.
>Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium.
Ihanko vakavissasi väität, että ensin poistetaan myös kloori ja sitten se ympätään takaisin, jotta saadaan NaClia?
ei taida olla sinullakaan si-nivel ihan paikallaan.reps :D
- sarzhia
Hei! Minulla on myynnissä noita loistavia Himalajalta tulleita kristallisuolatuotteita. Valikoimistani löytyy niin saippuoita, kylpysuolaa, ruokasuolaa kuin kristallisuolasta valmistettuja lamppujakin! Olen tykästynyt itse tuotteisiin ja välitän niitä mielelläni eteenpäin tai järjestän suolakutsuja! Kysele sähköpostilla lisää ([email protected]) ja käy tutustumassa nettisivuilla www.kristallisuola.fi
- ysvaan
Aamulla aineenvaihduntaa saa liikkeelle vesilasillisellakin. Ja c-vitamiinilla, esim. tilkka tyrnimehua appelsiinimehun sekaan, marjoja ja leseitä yms.
Suola on suolaa ja myös nämä 'terveyssuolat' nostavat verenpainetta. Sen sijaan apteekista saatavat magnesium-lisät esim. diasporal (saa toki myös kaupoistakin) eivät sisällä suolaa. Nämä myös laskevat verenpainetta ja auttavat siten myös nukahtamaan.
Suonenvetoa ja kramppeja voi estää myös juomalla tarpeeksi. Nestehukka lisää näiden todennäköisyyttä. Suolan myötä usein alkaa janottaa ja huomaamattaan juo enemmän. Suola myös sitoo nestettä kehoon. Samoin kannattaa huolehtia riittävästä venyttelystä ja venytellä esim. suonenvedolle arimmat paikat (ts. ne, jotka useimmiten kramppaavat) hiukan ennen nukkumaanmenoa. - Kemikaalihöystetty
pöytäsuola ja aito Kristallisuola eli ruususuola. On muuten yllättävän suuri ero, varsinkin verenpainetautia sairastava, lue tarkkaan:
http://pappasmurffi.nettisivu.org/laaketiede-vs-terveystiede/saat-poytasuolaanatriumkloridi-liikaa-mutta-elimistosi-karsii-suolan-puutteesta-mitalue-ja-yllaty/- Suolaaja.
Olen jo kauan syönyt tuota kristallisuolaa eikä sillä ole ollut mitään vaikutusta ainakaan minun verenpaineeseeni.
- ootvalepukki
Valehtelet pönttö.
- DoktorJuhani
Suolaaja. kirjoitti:
Olen jo kauan syönyt tuota kristallisuolaa eikä sillä ole ollut mitään vaikutusta ainakaan minun verenpaineeseeni.
Pitää syödä 100grammaa per päivä, että tulokset lkaa näkyä.
- ioniyhdiste
Luin kommentit läpi ja niissä oli uutta kemiaa ,peruskoulun joukko-opin jatketta ja pimeää keskiaikaa
Suolakide liukenee veteen ja vain ionit voivat vaeltaa solukalvojen läpi.
Kun Na ioneja korvataan K ioneilla niin suola kohottaa vähemmän verenpainetta
*Kala paistetaan voissa ,kalojen ja sienien suolaus merisuolalla, Akvavit ryyppy ennen liharuokia.
Terveyteen vaikuttavat eniten viinan himo ,nikotiini ja liikalihavuus sekä liika tressi.*
Kaikkea kohtuudella, kirkossa ja saunassa hartaudella - Anonyymi
Pohjois-Koreasta lähetetään myös paskaa Etelä-Koreaan.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies kateissa Lapualla
Voi ei taas! Toivottavasti tällä on onnellinen loppu. https://poliisi.fi/-/mies-kateissa-lapualla1155965Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta324067- 823352
Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä182986Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2522054Joo nyt mä sen tajuan
Kaipaan sua, ei sitä mikään muuta ja olet oikea❤️ miksi tämän pitää olla niin vaikeaa?882004- 1431795
Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui431787Olipa ihana rakas
❤️🤗😚 Toivottavasti jatkat samalla linjalla ja höpsöttelykin on sallittua, kunhan ei oo loukkaavaa 😉 suloisia unia kau81696Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu881569