Aihe

Laittoman huono hiirenloukku

Kiduttaja

Onko hiirenloukku laillinen, jos se on niin heikkotehoinen, että ei saa hiirtä kunnolla tapettua?

Hiiri jäi siis osittain kiinni ja juoksi pitkin varastoa kevyt muovinen hiirenloukku jalassa kiinni. Jalka oli mahdollisesti murtunut. Seurauksena sain siis metsästää elävän loukkaantuneen hiiren ja jouduin tappamaan sen erikseen.

Kokemukseni perusteella tuote täyttää eläinrääkkäyksen / kidutuslaitteen tuntomerkit.

Kyseessä on SwissInno merkkinen SuperCat hiirenloukku suomenkielisillä teksteillä ja ns. 100% takuulla, mitä sitten tarkoittaakaan.

Hiirenloukun iskurin jousi on niin heikko, että ei siis saa hiirtä tapettua. Iskuri ei edes juurikaan satu sormissa. En usko että itselläni on viallista tuotetta, vaan kaikki kyseisen mallin loukut ovat huonosti suunniteltuja.

Tuote pitäisi ehdottomasti vetää pois markkinoilta.

Kenelle tästä pitäisi valittaa, tai kenellä on aikaa ajaa asiaa, jotta tämä epäinhimillinen tuote saadaan pois markkinoilta koko EU:sta?

34

5901

  Vastaukset

  • Väitätkö siis että tuo SuperCat -merkkinen hiirenloukku tahallaan kidutti hiirtä ja täten syyllistyi lain rikkomukseen? Entä moneksiko vuodeksi tuo katala loukku sinun näkymyksesi mukaan pitäisi sulkea tiilenpäitä lukemaan? Toki myönnät että hyvän käytöksen vuoksi tuon kaidalta polulta hairahtuneen SuperCat-loukkuyksilön tuomiota voidaan lyhentää? Et kai vain syyllisty rasismiin syyllistämällä muitakin SuperCat-loukkuyksilöitä tämän yhden loukun hairahduksen vuoksi?

   Minun kokemukseni mukaan nuo uudet muoviset loukut ovat varsin hyviä. Minulla on ollut vierekkäin perinteisiä metallisia hiirenloukkuja ja uusia muovisia ja pelkästään niihin muovisiin ne luvattomat tunkeilijat, tuholaiset ja tautien levittäjät jäävät.

   • Kyllä toi loukku on kiduttaja loukku. kuulin kun hiiri jäi siihen mani pitkin huonetta ennenkuin sain sen sohvanalta kiinni terassilla.. ja nyt oli hiirulainen jääny takajalastaan kiinni kitunut ja kulenu ties kuinka kauan..Ja nämä ei ole ainuita tapauksia meillä en käytä moisia ovat täysin paskoja eivät ees kurista hengiltä jne.


  • Eiköhän se ole hiiren omalla vastuulla miten se päättää hiirenloukkuun mennä. Hiirenloukku ei kuitenkaan sitä päätöstä hiiren puolesta tee.

   Siellä kaiketi on jonkinlaista ravintoa loukun sisällä. Ravintoa hiiri nauttinee suullaan, joka on hiiren päässä kiini. Ravinnon syöminen edellyttää siis hiireltä pään työntämisen loukun sisään. Tällöin se ei loukun lauetessa voi jäädä vain käpälästään kiinni.

   • Luultavasti hiiri on työntänyt päänsä loukkuun, mutta koska pakkaustekstikin sanoo "vaaraton lapsille ja kotieläimille" niin se tarkoittaa heikkoa tehoa. Hiiri on varmaan saanut päänsä vedettyä välistä, mutta jäänyt tassustaan kiinni.

    Lopputulos oli joka tapauksessa se, että näin loukun kadonneen ja kuulin kolinaa varaston perältä. Hiiri löytyi loukku etujalassa kiinni karkuun yrittämässä. Loukku on niin kevyt että hiiri voi raahata loukkua perässään. Vahingoittunutta jalkaa lukuunottamatta oli ihan pirteänä.
    Pahaa teki tappaa itse laudalla mätkien.


   • kiduttaja kirjoitti:

    Luultavasti hiiri on työntänyt päänsä loukkuun, mutta koska pakkaustekstikin sanoo "vaaraton lapsille ja kotieläimille" niin se tarkoittaa heikkoa tehoa. Hiiri on varmaan saanut päänsä vedettyä välistä, mutta jäänyt tassustaan kiinni.

    Lopputulos oli joka tapauksessa se, että näin loukun kadonneen ja kuulin kolinaa varaston perältä. Hiiri löytyi loukku etujalassa kiinni karkuun yrittämässä. Loukku on niin kevyt että hiiri voi raahata loukkua perässään. Vahingoittunutta jalkaa lukuunottamatta oli ihan pirteänä.
    Pahaa teki tappaa itse laudalla mätkien.

    Päätä jo haluatko päästä eroon hiiristä vaiko et. Hiiren elämä ja hiiren kuolema ovat toisensa pois sulkevia vaihtoehtoja. Hiirenloukku on vain aivoton tarve-esine, ei sillä ole etiikkaa eikä moraalia. Se tekee mitä sinä käsket.


   • IDIOOTTEJAKIN TÄÄLLÄ NÄKÖJÄÄN...eiköhän se ole hiiren omalla vastuulla jne. vittu mikä idiootti!!!!


  • Siis tuliko oikeasti tunnontuskia hiiren vuoksi? Pointti on päästä niistä eroon, tavalla tai toisella. Ne levittävät tauteja. Entä jos itse tai lapsesi sairastuisivat niiden vuoksi? Ei taitaisi hetken kituva hiiri paljoa itkettää.

   Jos loukku ei olisi tarttunut jalkaan, et olisi sitä saanut kiinni ja lopetettua. Tavallaan loukku teki tehtävänsä.

   Itse olen suosinut niitä entivanhasia, niissä on voimaa ja ne tappaa tehokkaasti. Jos loukku tuntuu huonolta, osta hiiribaari. Se tappaa hitaammin, mutta yhtä varmasti. Eikä raadot jää varastoon haisemaan, ne kun lähtevät myrkkyä saatuaan veden ääreen kuolemaan.

   • Vanha kunnon loukku tappaa heti ei jää kitumaan .. noita nyky paskoja insinöörejä riittää täällä suuniittelee kastemadon aivoillaan sellaisia juttuja joista ei ymmärrä yhtikäs mitään.


  • Kiinnitä loukku johonkin laudanpalaan niin ei tarvitse perässä juosta.

   • Meillä on myöskin kotihiiriä välikatolla ja käyvät välillä sisäpuolenkin tiloissa jonka takia niistä olisi syytä päästä eroon. Meilläkin tuota samaa Super Catti käytössä ja kyllä se on tähänasti saanut hiiret kiinni. Mutta sitten näen sen yrittävän juosta pakoon henkensä kaupalla jonnekkin muovi häkkyrä päällä.

    Tuo on selvä merkki siitä, että tuo merkki ei välttämättä ole kaikkista tehokkain laite mitä voi saada. Mielestäni tuota voi selvästi verrata karhunrautoihin. Mikäli se ei tapa hiirtä tehokkaasti ja nopeasti, niin se on merkki siitä että se ei ole riittävän tehokas.

    Tällöin kyseessä on eläinrääkkäys. Hiiristä on toki päästävä, mutta tokihan ne loukut voi olla silti tehokkaita!! Jos hiiret halutaan tapetuksi, niin ne halutaan kuolleeksi saakka, ei puoli kuolleeksi.


   • Näin on näreet! Sitä varten on SuperCat,in kulmassa pieni reikä. Siihen sopii
    läpi pieni naulanen, joka pitää se loukku paikallaan. 6 "vainaa" olemme saaneet
    kahdessa päivÄssä. Pitäisi katsoa koko laite läpi, ennenkuin rupeä mitÄän
    käyttämään. Neuvon.


   • Log11kka kirjoitti:

    Meillä on myöskin kotihiiriä välikatolla ja käyvät välillä sisäpuolenkin tiloissa jonka takia niistä olisi syytä päästä eroon. Meilläkin tuota samaa Super Catti käytössä ja kyllä se on tähänasti saanut hiiret kiinni. Mutta sitten näen sen yrittävän juosta pakoon henkensä kaupalla jonnekkin muovi häkkyrä päällä.

    Tuo on selvä merkki siitä, että tuo merkki ei välttämättä ole kaikkista tehokkain laite mitä voi saada. Mielestäni tuota voi selvästi verrata karhunrautoihin. Mikäli se ei tapa hiirtä tehokkaasti ja nopeasti, niin se on merkki siitä että se ei ole riittävän tehokas.

    Tällöin kyseessä on eläinrääkkäys. Hiiristä on toki päästävä, mutta tokihan ne loukut voi olla silti tehokkaita!! Jos hiiret halutaan tapetuksi, niin ne halutaan kuolleeksi saakka, ei puoli kuolleeksi.

    Kyllähän se Super Cat hiiren pyydystää ja kiinni pitää. Kuolema saisi vaan tapahtua hetkessä eikä kitumalla. Lautaan tms. pitää kiinni laittaa, muuten hiiret hölmöilevät pitkin kellaria loukku päässään.

    Muuten kaikin puolin kätevä vehje, mutta tehoa tarvitsisi lisää että elukka kuolee heti. En minäkään hiiriä kiduttaa halua vaikka haluan ne nurkistani kuseksimasta.


   • kiiniitä loukku siinä toinen IDIOOTTI Kuuleppas en käytä noita paskoja vain vanhanajan lokkuja.


  • Ehkäpä kannattaa käyttää Giljotti hiirenloukkuja jos haluaa varmuuden ettei hiiri jää loukkuun tyyliin jalastaan.

   Itselläni on varsin äreä hiirenloukku (sellainen metallinen, perinteisen näköinen jossa on metallipiikit) ja kerranpa olohuoneessa istuessani kuulin kun keittiöstä alkoi mieletön hiiren rääkynä ja kun menin katsomaan, niin takajalastaanhan se hiiri siihen loukkuun oli kiinni jäänyt. Ei muuta kuin harjanvarrella päästin mokoman pois kurjuudestaan.

   Sen jälkeen olenkin käyttänyt noita Giljotteja.

  • Laita Supercatt loukku narulla kiinni, ei juoksentele tavoittamiin.

   • Hei olen nuori mutta tiedän hiirenloukuista olen isän kanssa pyydystänyt monta kymmentä, kokeilkaapas kaikki kenellä on hiirien kanssa onGelmia niin.. Rautasta hiirenloukkua mikä viritetään vipu taakse ja kun hiiri alkaa nyppiä juustoa niin SLÄPS henki on saman tien pois :-) rottiin tosiaan ei sitten tehoa !


   • Joku esimerkki kirjoitti:

    Hei olen nuori mutta tiedän hiirenloukuista olen isän kanssa pyydystänyt monta kymmentä, kokeilkaapas kaikki kenellä on hiirien kanssa onGelmia niin.. Rautasta hiirenloukkua mikä viritetään vipu taakse ja kun hiiri alkaa nyppiä juustoa niin SLÄPS henki on saman tien pois :-) rottiin tosiaan ei sitten tehoa !

    Rottia varten on samaa mallia mutta isompi :)


  • Ostin epähuomiossa silepa yrityksen "tuff cat" loukkuja. Heitin roskiin kun tarkemmin tutkein. En halua tappaa luontoeläimiä tuollaisilla alitehoisilla muoviloukuilla. Jäävät vielä elukat kitumaan. Hain metalliset loukut joilla lähtee nirri kerrasta.

  • Ostin kunnon tykin, sillä lähtee ripakinttu hiireltä henki. Ei jää kuin pari karvaa!

  • Meille otettiin tuo Super Cat käyttöön kun isäukko oli jättänyt loukkua viritettäessä näppinsä muutaman terävien piikkien väliin. Muovisesta helpompi ja siistimpi ottaa hiirikin pois. Toiminut tosi hyvin. Loukku kanssa narulla kiinni.

  • Jos näitä metallisia häkkyröitä myytäisiin Jenkeissä olisi oikeudenkäynnit varmoja. Itse olen todennut,että eri ostoerissä on eroja lyö sormille välittömästi niin että veri roiskuu siinä sitten odotellaan myyrä ym kuumetta.

  • Monenlaiset ongelmat rasittavat eläinsuojelullisilla ajatuksilla. on aloittajan kannalta valitettavaa, että joutuu itse tappamaan. Kotihiiriä, tai metsämyyriä- nekin pesiytyvät mielellään, etenkin syksyisin, sisätiloihin, kun eivät tahdo horrokseen, kokoavat pieniä ravintovarastojakin, (erilaiset siemenet, ja vastaava).
   Kotihiiri taas elää asunnossa vakituisesti. sillä on yleensä halkaisijaltaan pyöreä, kuppimainen, hyvin soma pesä tehtynä vaikka tiskikoneen eristeistä, sen kuoren sisäpuolella. Tms ovela paikka.
   Jokatapauksessa semmoinen ns. 60 ja 70 lukulainen hiirenlitsku toimii näille otuksille hyvin. Kotihiiri syö juustoa, ja metsämyyrä vaikka linnunsiementangonpaloja.
   Jos haluaa käyttää isomman invaasion torjuntaan oikeasti järeää keinoa, tarvitaan normaali, kotikissa.
   Myös kadottaa hiiret ja myyrät, ulkoa jopa rotat, oravia, jne eläimiä luonnonmukaisesti. Räksät eivät viihdy pesimässä montaa vuotta sen reviirillä. Suosittelen! Vaihtoehtona kun myrkky on siitä huono, että voi jäädä osalta jyrsijöitä jatkuvasti syömättäkin.

   Sivutuote on mielenkiintoinen lemmikki tällä kissamenetelmällä. Etenkin maaseudulle omakotitaloon voin lämpimästi suositella, koska pyytäjälle on töitä ja muuta virikettä tarjolla vuodesta toiseen. Yhteistyön ainoa haittapuoli on sidonnaisuus. Toimimatonkin litsku on hyvä sulkea kaappiin, loman ajalle. Kissa joko mukaan, hoitolaan tai hoitaja kotiin.

   Lopuksi. Hiirikin on jollekulle yksinäiselle ystävä, niin kauan kuin se pariutuu ja jälkikasvua tuppaa monta kertaa vuoteen uutta.

  • Muovia tungetaan nykyään joka paikkaan, voi voi...

  • Minulla on 1 kpl tuon nimisiä rotanloukkuja. Toimi erittäin hyvin. Täällä mökillä oli vain yksi rotta, eikä enää ole sitäkään.
   Luulisin että se on ranskalainen. Todella yksinkertainen ansa, kuin apposen auki oleva simpukankuori.

   • Rottaa et tuohon loukkuun saa menemään, korkeintaaan pienen hiiren.


  • Ei toimi rotanloukku supersankari, neljä kertaa tyhjentänyt leivänpaloista kun ei se kiinni oleva syötti ole kelvannut. Kaksi kertaa lauennut eikä sisässä mitään. Toimiiko toi edes rotille,taitaa olla tehoton. Ilmakolla olisin sen jo listinyt. Mutta ei ole.

  • Parempi kuin ei mitään, mutta yksi oli kokeiltavana, heitin roskiin, saattaa siihen jokin hiiri mennä tuurilla, jousi on liian heikko ja laukeaa hitaasti, myös viivettä on laukaisumekanismissa, hiiri ehtii alta pois ennenkuin laukeaa, Ei ole tarpeeksi napakka iskuvoimaltaan, perinteinen hiirenloukku on parempi.

  • Hiirenloukkuja koskevaa erityislakia ei taida olla, joten niiden laillisuutta on tarkasteltava asiaa koskevan yleisen lainsäädännön kannalta. Ensimmäisenä asiaan vaikuttavana lakina tulee mieleen eläinsuojelulaki, minkä 3 § määärää, että :
   "Eläimiä on kohdeltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen eläimille on kielletty. ... Asetuksella voidaan antaa tarkempia säännöksiä siitä, mitä on pidettävä tarpeettoman kärsimyksen, kivun ja tuskan tuottamisena eläimille."

   Eläinsuojelulaki myös koskee kaikkia eläimiä, ei pelkästään lemmikki- ja tuotantoeläimiä.

   Eläinsuojeluasetuksessa (7.6.1996/396) kielletään mm, ettei tajuissaan olevaa nisäkästä, lintua taikka matelijaa saa hukuttaa taikka tukehduttaa ja että:

   "Koira ja kissa sekä muu vastaava pienikokoinen seura- tai harrastuseläin saadaan lopettaa, jollei sitä lopeteta eläinlääkärin toimesta asianmukaisella nukutus- tai lopetusaineella, ainoastaan ampumalla aivoihin tai käyttämällä kaasua, joka aiheuttaa välittömän tajunnan menetyksen ja kuoleman. Jos lopettamiseen käytetään hiilimonoksidia, kaasun tulee olla asianmukaisesti jäähdytetty ja suodatettu, eikä siinä saa olla ärsyttäviä aineita....Koiran ja kissan pentu sekä muun vastaavan pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen pentu tai poikanen (voidaan) alle kolmen päivän ikäisenä lopettaa lyömällä eläintä päähän niin voimakkaasti, että se välittömästi menettää henkensä.

   Haittaeläimistä, kuten hiiristä ei eläinsuojelulaissa taikka -asetuksessa ole eri mainintaa.

   Metsästyslain mukaan kotihiiri on rauhoittamaton eläin (5§). Yleensä eläinten pyytämiseen tulee käyttää rautoja, jotka tappavat eläimen heti.

   Metsästysasetuksen mukaan (11§) "elävänä pyytävää loukkua tai muuta vastaavaa pyyntivälinettä saa käyttää...rauhoittamattomien nisäkkäiden pyydystämiseen." Tällaisessa tapauksessa loukun tulee kuitenkin olla sellainen, "että eläin mahtuu siinä seisomaan ja makaamaan luonnollisessa asennossa vahingoittamatta itseään".

   Tämän nojalla vaikuttaa siltä, ettei hiirenloukku, mikä jättää hiiren loukkaantuneena eloon, ole metsästys- ja eläinsuojelulainmukainen pyyntiväline. Esimerkiksi Tukes on ottanut kantaa haittaeläintorjuntaan ja suosittaa, ettei käytettäisi muoviloukkuja, mitkä pääsääntöisesti eivät tapa hiirtä heti.

   Asia on hieman ongelmallinen, sillä huonoa loukkua käyttämällä saattaa syyllistyä eläinsuojelu- ja metsästyslain rikkomiseen vaikkei huonojen loukkujen myyntiä olekaan kielletty.

   Asian tiimoilta kannattaisi olla yhteydessä johonkin eläinsuojelujärjestöön, jotta osaisivat vaikuttaa lainsäätäjään oikealla tavalla.

   Asia on lopuksi ongelmallinen myös loukunostajan ja sen myyjän välisessä suhteessa, sillä loukku ei ilmeisestikään ole tarkoitukseensa sopiva tuote. Joko siinä on valmistusvirhe, taikka sitten se ei toimi lainkaan. Joka tapauksessa tuote on virheellinen. Tässä asiassa voit olla yhteydessä kuluttaja-asiamieheen, joka saattaa ajaa toimimattoman tuotteen myymisen kieltämistä.

   • Hyvin kirjoitettu. Itsellä olisi halu koittaa tehdä näille toimimattomille loukuille jotain. Ne olisi aika saada viimein pois markkinoilta kokonaan ja lopullisesti. Keissi ei ole kyllä lainkaan helppo. Olen sitä kerran koittanut ja suhtautuminen lähes joka taholla on laistelevaa, ikään kuin asia ei kuuluisi kellekkään. MTTK:n olen kerran saanut tutkimaan The Better Mousetrap -nimistä movirimpulaa tuloksin ettei tapa hiirtä oikein tukehduttamallakaan. Mutta kirjallista lausuntoa ei sieltäkään tutkimuksista suotu antaa. Ei siinä sitten kuulovaraisilla tutkimustuloksilla paljon saatu aikaan ja lopulta koko yritys hautautui ja unohtui.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin kirjoitettu. Itsellä olisi halu koittaa tehdä näille toimimattomille loukuille jotain. Ne olisi aika saada viimein pois markkinoilta kokonaan ja lopullisesti. Keissi ei ole kyllä lainkaan helppo. Olen sitä kerran koittanut ja suhtautuminen lähes joka taholla on laistelevaa, ikään kuin asia ei kuuluisi kellekkään. MTTK:n olen kerran saanut tutkimaan The Better Mousetrap -nimistä movirimpulaa tuloksin ettei tapa hiirtä oikein tukehduttamallakaan. Mutta kirjallista lausuntoa ei sieltäkään tutkimuksista suotu antaa. Ei siinä sitten kuulovaraisilla tutkimustuloksilla paljon saatu aikaan ja lopulta koko yritys hautautui ja unohtui.

    Sitten kannattaisi lähteä vaikuttamaan eläinsuojelujärjestöjen kautta yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.


  • On ihmisiä joilta ei puutu enää mitään. Haluttiin ostaa hänelle lahja ja kultakauppiaalta kyselemään mitäpä hänelle ? Kauppias tiedusteli joitakin asioita ja ehdotti:

   Kullattu hiirenloukku. Hiiri saa kokea arvokkaan kuoleman !

  • Olet oikeassa. Loukku on kelvoton eikä tapa hiirtä kuten loukun kuuluu - niskat katkaisemalla. Se tappaa hiiren tukehduttamalla. Vastaavan tapainen loukku (yhtä tehoton) nimeltään "The better mousetrap" oli taannoin markkinoilla. Se oli kertalleen jo ollutkin maahantuontikiellossa, mutta jostain selittämättömästä syystä oli silloin jälleen markkinoilla. Tutkitutin loukkua Maatalouden tutkimuskeskuksessa ja sen todettiin olevan hiiren tappamiseen liian tehoton ja tukehdutuskuolema tutkimuksissa käytetyillä laboratoriohiirillä kesti jopa 20 minuuttia. Tällaisen loukun laittomuuden sanelee eläinsuojelulaki pykälällä jossa yksikantaan todetaan, että tarpeettoman kärsimyksen tuottaminen mille tahansa eläimelle on kiellettyä. Prosessi loukun saamiseksi kieltoon vain jotenkin tyssäsi tuolloin. Pitäisi yrittää Supercatin ja mahdollisten muiden kelvottomien loukkujen suhteen nyt uudelleen. Kenties oikea taho asiaa edistämään olisi jokin eläinsuojelujärjestö, esimerkiksi Oikeutta Eläimille ry.

   • Olen pyydystänyt useamman kymmenen hiirtä kymmenen vuoden sisällä supercat loukun avulla ja ainoastaan pari kertaa hiiri on ollut loukussa elossa jäätyään siihen jalastaan kiinni. Sitä tapahtuu kaikilla loukuilla toisinaan. Muutaman kerran olen nähnyt kuinka hiiri menee loukkuun eikä se todellakaan ole tukehtumalla tai kitumalla kuollut vaan loukku on räpsähtänyt kiinni ja hiiri on sätkinyt vähän aikaa kuten mikä tahansa nisäkäs tekee kun nirri lähtee laakista. Joten lopettakaa moinen paskanjauhanta ituhipit.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen pyydystänyt useamman kymmenen hiirtä kymmenen vuoden sisällä supercat loukun avulla ja ainoastaan pari kertaa hiiri on ollut loukussa elossa jäätyään siihen jalastaan kiinni. Sitä tapahtuu kaikilla loukuilla toisinaan. Muutaman kerran olen nähnyt kuinka hiiri menee loukkuun eikä se todellakaan ole tukehtumalla tai kitumalla kuollut vaan loukku on räpsähtänyt kiinni ja hiiri on sätkinyt vähän aikaa kuten mikä tahansa nisäkäs tekee kun nirri lähtee laakista. Joten lopettakaa moinen paskanjauhanta ituhipit.

    Elokapina aktivoi hiiriä....


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11306
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5595
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3888
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3295
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   1899