kiusaaminen

becco

Miksi steinerkoulussa ei haluta puuttua kiusaamiseen?
Ei opettaja, rehtori, ei kouluterveydenhoitaja?
Kiusattu joutuu lähtemään, kiusaajat jäävät vaille sanktioita. Ikäänkuin kiusaaminen olisi hyväkystty luonnonlaki? Kasvatusmalli?
Vaikka kysymyksessä on vakavaa henkistä sekä fyysistä väkivaltaa.
Kukaan ei halua puuttua asiaan.

5

548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karppikala

      Näin se menee. KOkemusta on!
      Olisikohan steinerkoulu jotenkin ajastaan jäljessä?
      Ehkä heidän "kirjoituksissaan" lukee jotenkin näin: jos oppilailla tulee ongelmia keskenään, älä puutu liiaksi, yritä ohjata oikeaan suuntaan jos lapsi ei ymmärrä asiaa ei ole sinun tehtäväsi enää tehdä mitään, anna karman vaikuttaa, kaikki tapahtuu niinkuin on tarkoitettu. Sielut vain kamppailevat keskenäisiä vanhoja tilejään selviksi.

      Kun kuvittelet itsesi kauemmaksi aikaan jolloin ei ollut lakeja fyysisestä ja henkisestä väkivallasta - - - - - juuri sitähän se on!!!!!!

      Kaikkea tapahtuu - eikä se ole meidän käsissämme, ajattelevat steinerkoulun opettajat?
      Näin olen kokenut steinerkoulun aktiivisuuden kiusaamiseen, väkivaltaan ja häiriökäyttäytymiseen. Voidaan esittää kiinnostunutta ja aktiivista, mutta todellisuudessa mitään ei tapahdu!!!!!!

    • Entinen oppilas

      Steinerkoulussa katsottiin aivan liikaa läpi kiusaamista, eikä siihen puututtu. Edes fyysiseen väkivaltaan ei puututtu asian vaatimalla tavalla. Steinerin okkultistiset opit siitä, miten vanhojen sielujen välisiin ristiriitoihin ei saa puuttua olivat steinerkoulussa arkipäivää. Erityisluokkia ei ollut, mutta sen sijaan tavallisesta koulusta siirtyi erityisluokalle joutumassa olevia lapsia sekoittamaan pakkaa entisestään. Oppilaissa oli paljon ns. häirikkömateriaalia, jota sitten hoidettiin eurytmialla ja muilla uskomushoidoilla.

      En voi suositella steinerkoulua kenellekään, enkä epäröi myöntää, että steinerkoulu oli todellinen pettymys.

    • ExSteiner

      Ne väittävät. Muiden (opettajien)ei kuulemma pitäisi sekaantua liiemmin kiusaamiseen, sillä kokemukset lasten entissistä elämistä korjaavat vain kesken jääneitä juttujaan... Jos luet vähän enemmän näitä juttuja (tälläkin palstalla) tulet törmäämään tähän.
      Itse en kylläkään hyväksy sellaista alkuunkaan, vaan se on peteltyä vastuun pakenemista, jolle ei modernissa yhteiskunnassa löydy sijaa.

    • Steinerlaisten äiti

      Olen ollut tyytyväinen kouluun, jossa lapseni ovat. Myös kiusaamiset hoidettiin hyvin usean vuoden ajan. Oma lapsenikin joutui usein puhutteluun, johon osallistui opettajan lisäksi myös kiusattu ja molempien lasten vanhemmat. Joka kerran keskustelu auttoi, eikä samojen kanssa enää ollut kädenvääntöä. Muutama tällainen keskustelu ja lapseni ei enää edes moisiin tilanteisiin joutunut.
      Sitten luokalle tuli uusi oppilas, joka oli erotettu erittäin sopimattoman käytöksen vuoksi edellisestä koulusta ja oli muutenkin mieleltään sairas. Ottipa sitten lapseni silmätikukseen ja se alkoi vaikuttaa lapseni koulunkäyntiin. Asiasta keskustelin opettajan kanssa tuloksetta ja lopulta suositeltiin, että lapseni vaihtaisi koulua.
      Ensi syksynä sitten näkee, miten asiat alkaa sujua. Ellei tämä uusin oppilas sitten lopulta kohdista väkivaltaista käytöstään muihinkin, kuin oppilaisiin ja saa kenkää myös tuosta koulusta. Melkeinpä toivon sitä. Raivarit, kuristaminen, lyöminen, räkiminen, huonekalujen heitteleminen jne. ei riitä erottamiseen ainakaan silloin, jos ne kohdistuvat "vain" luokkatovereihin. Pitäähän tätä väkuvaltaista lasta ymmärtää, kun on sairas ja jo kerran erotettu yhdestä koulusta...! :(

      • kai ex st-vanhempi

        Olen selaillut näitä keskusteluja ja sydämeni pamppailee. Neljäsluokkalaiseni on paljon puhunut koulun vaihdosta. Häntä kiusataan henkisesti... ja sitten kait syyllistetään. Hän "haluaa" vaieta siitä mitä tapahtuu. Kokeista tulee kiitettäviä, mutta kavereita ei tunnu oikein olevan.
        Nyt on kutsuttu koolle palaveri. Muiden jatkuvasta yllytyksestä on suostunut painimaan ja kai voittanut. Ja on siten syypää kaikkeen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe