Google-mainokset POIS! Miten?

ei_mainostenvihaaja

En ole fanaattinen mainostenvihaaja.

Periaatteessa hyväksyn täysin nettimainonnan, sillä mainostuloilla rahoitetaan monen webbisivuston ylläpito, ja vaihtoehtona olisi sivustojen laittaminen käyttäjätunnuksen ja salasanan taakse ja muuttaminen maksulliseksi.

MUTTA!

Oma politiikkani mainosasiassa on aina ollut tämä: vaikka sinänsä hyväksynkin mainonnan, niin en hyväksy häiritsevää enkä harhaanjohtavaa mainontaa.

Lisäksi: mielestäni mainostajan tulee hoitaa mainostaminen vastuullisesti. Tässä tulee noudattaa äärimmäisen tiukkaa linjaa: jokainen yritys, joka yhdenkin kerran häiritsee minua väärin toteutetulla mainonnalla, niin jatkossa tulen tekemään kaikkeni, etten enää näe yhtään tällaisen yrityksen toteuttamaa mainosta ja toivon tällaisille yrityksille pikaista konkurssia.

Ensimmäisenä joutui tulilinjalle intellitext -mainonta. Paremmin todellisuutta kuvaava nimi sille voisi olla dumbtext tai idiotishtext jne.

Kyseinen yritys tunkee sivun täyteen mainoslinkkejä, jolloin sivulla mahdollisesti alunperin olleet linkit hukkuvat mainoslinkkien sekaan ja niitä on kohtuuttoman vaikeaa löytää.

Ja nyt uusin negatiivinen asia on google -mainokset. Toki monilla sivustoilla (mm. suomi24) google -mainokset ovat oikein toteutettuja eikä näillä sivustoilla google -mainoksista ole kenellekään mitään haittaa.

MUTTA: Valitettavasti on myös sivustoja, joissa myös google -mainokset kuuluvat häiritsevän mainonnan joukkoon. Yksi esimerkki sivusta, jolla google -mainokset häiritsevät, on tämä sivu:

http://www.janeg.ca/scjp/oper/shift.html

Käytetty selain: Opera 9.62
Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Voi toki olla, että jollain toisella selaimella katseltuna tuollakin sivulla google -mainokset toimivat oikein, eivätkä häiritse ketään.

Mutta Opera 9.62:lla tarkasteltuna ylläolevan linkin osoittama sivu on häiritsevien google -mainosten sotkema eikä näy asiallisesti, vaan osa asiasisällöstä peittyy google -mainosten alle.

Jälleen kerran: Jos mainostaja ei tunne vastuutaan siitä, että mainos toteutetaan teknisesti oikein, ketään häiritsemättä, niin käyttäjällä tulee olla oikeus poistaa mainos.

Ja koska kyseisellä sivulla mainos sotkee sisällön alleen, niin haluan sen mainoksen pois siitä.

Joten: miten saa sivulta poistettua google -mainokset?

Ihmettelen muuten, miten googlen tapaisella tunnetulla ja isolla yrityksellä on varaa tuollaiseen sikailuun ?

Vai onko sivuston tekijä tehnyt jotain omia niksejään google -mainosten suhteen ja rikkonut siten googlen mainosehtoja? Jos on, niin miten googlelle voi tehdä valituksen tuollaisesta ?

31

5661

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ad muncherilla
   • ei ole...

    Ei tuolla sivulla ole mitään mainoksia. Firefox 3.0.6 ja Adblock Plus Easy list.
    Filtteri näkyy muuten olevan:
    "http://pagead2.$~other,~object-subreques"


  • ....

   ...aloitus "Käytä Adblock Plussan tapaista suodatinlistaa Operassa". Lue se.

   Mutta jos et halua suodatinlistaa käyttää niin
   klikkaa hiiren oikeaa ja valitse "Suodata sisältöä", sitten vain klikkailet haluamasi mainokset pois. Painikkeella F1 pääset Operan ohjeisiin jossa on sisällönsuodatuksesta ja sivustokohtaisista asetuksista ohjeet.

   • operatisti

    Jos ne google mainokset ovat ns.pop.up ikkunoita,laita operan asetuksissa rasti ruutuun "estä ei pyydetyt ponnahdusikkunat".
    Minulla on Opera jatkuvassa käytössä,enkä ole nähnyt mitään googlen mainoksia.
    Mitään adblock tyyppisiä lisukkeita ei ole käytössä.


  • Surffaaja jo kymmenen vuotta

   Operassa on sisäänrakennettu mainossuodatin. Valitse Työkalut, Lisäasetukset, Suodatettu sisältö. Siihen voit panna mainostajien osoitteita ja mm. pornosivujen osoitteita. Minulla siinä lukee: http://*.adtech.de/*
   http://*.adtoma.com/*
   http://*.advertising.com/*
   http://*.doubleclick.net/*
   http://*.emediate.se/*
   http://*.tradedoubler.com/*
   http://track.adform.net
   http://*.akamai.net/*
   http://*.statistik-gallup.net/*
   http://*.habanero.fi/*
   Muutakin hauskaa voi siis kirjoittaa siihen. On hyvä!

  • adblocker666

   Vastuullinen mainonta kunniaan.
   Tässä olisi jopa saumaa uudentyypiselle bisnesmallille.

   ResponsibleAds (patent pending)

  • Maurkku

   Eniron mainospalvelimen IP:n http://193.93.132.142/* suodatettu sisältökohtaan.. eli työkalut-->Lisäasetukset-->Suodatettu sisältö... Jo on ihme jossei google mainokset häviä :)

   • tuputtaja..

    tämä kanssa tuputtaa sivukohtaisia mainoksia:
    http://*.googlesyndication.com/*


   • mjy87op
    tuputtaja.. kirjoitti:

    tämä kanssa tuputtaa sivukohtaisia mainoksia:
    http://*.googlesyndication.com/*

    Onko kellään käytössä AdSense? Miten se toimii?


   • vinguttaja...
    tuputtaja.. kirjoitti:

    tämä kanssa tuputtaa sivukohtaisia mainoksia:
    http://*.googlesyndication.com/*

    Just kerkesin, miettiä, että millä ne googlemainokset torjuttiin.


  • Merisairas

   Mainonta ok kunhan eivät hypi ja huoju niin että tulee merisairaaksi ja pahoinvoivaksi. Lasten terveys menee moisesta hojumisesta. Menee silmät, aivot ja verenkierto sekaisin. Osuuspankin huojuva mainos vie voiton hyppivistä. Se on todella järkyttävä! Jäi ne sivustot lukematta kun eivät pysyneet paperin takana piilossa. Joku roti mainontaan. Jos se mainos ei pysy jatkossa paikallaan vaihdan
   pankkia ja hakukonetta.

  • Anonyymi

   Kuinka saan googlen kokonaan pois puhelimestani, tabletistani ym. ?? Aivan rikollista toimintaa, hyväksyhyväksyhyväksy helvetti IHAN kaikki. Viime viikot googlelta ihme toimintaa ja outoja viestejä. Useat lähipiirissä jo pyrkii pois googlen kuvioista, tietojen kalastelua, ollenkaan googlelta vai muuta? Liittyminen kaikkialle maailmassa helppoa ja hauskaa, pois et pääse milloinkaan!

  • Anonyymi

   uBlock Origin toimii parhaiten Googlessa.

  • Anonyymi

   Kuka on keksinyt laittaa googleen ärsyttäviä mainoksia ja ennenkuin jatkat ilmoituksia? laittakaa selvät ohjeet millä ne saa pois, pistäkää mainokset sinne plus osioon joka nyt näyttää tulevan taas ärsyttämään sivuja.

   • Anonyymi

    Ei täällä ole ketään Googlen henkilöstöön kuuluvaa.


   • Anonyymi

    Ei niitä saakaan enää pois. Se on sama kuin sisäänkirjautumisikkuna. Joko kirjaudut sisään tai sitten et. Toki sen ikkunan saa pois mainonnan-esto-ohjelmalla, mutta silloin et tee googlella enää mitään. Sivu ei toimi silloin ollenkaan.


  • Anonyymi

   Haluan KAIKKI mainokset pois!

  • Anonyymi

   Tarvitsen TIETOA, en mainoksia.

  • Anonyymi

   Käytän Googlea enkä saa minkäänlaisia mainoksia.
   Minulla ei ole mitään mainoksia estäviä sovelluksia.

   • Anonyymi

    Sama täällä olen torjunut paikantamisen j kolmannen osapuoen evästeet ja pari muuta juttua, sekä koneellani on f-securen ohjelmat ja freedom.


  • Anonyymi

   Ei ole NoScriptin voittanutta.

   • Anonyymi

    Tuollaista ei ole viisasta kaikkien kuullen julistaa, sehän tarkoittaa suurin piirtein seuraavaa, "valitettavasti olen jälkeen jäänyt ja omaksun hyvin huonosti tai en ollenkaan kehittyneimpiä ratkaisuja ongelmien poistoon"


  • Anonyymi

   Ei vaivalla asetettuja mainoksia pidä estää näkymästä, se on jokaisen velvollisuus osallistua sen verran sivuston ylläpitokustannuksiin että katsoo sen muun ohella ne mainoksetkin.

  • Anonyymi

   Tuskin avauksen tehneelläkään todellisuudessa on ongelmia mainosten suodattamisessa, vaan avaus onkin syntynyt kun ei vaan ole sen vilkkaampi mielikuvitus keksimään parempaa aihetta.

   • Anonyymi

    Kyllä todellakin on ongelmia mainosten kanssa.

    mm. Suomessa iltalehti huijaa maksavia mainostajia ja samalla häiriköi lukijoita.

    iltalehden web -sivu pomppii kuin hullu, ja itse klikkaan joka päivä tahattomasti 50-200 mainoslinkkiä iltalehden sivuilla.

    Jokaisesta klikkauksesta mainostava yritys maksaa iltalehdelle (ja/tai Googlelle) jotakin.
    Ja yksikään noista mainosklikkauksista ei ole tahallaa klikattu.

    Tuollainen toiminta pitäisi olla laitonta ja ankarasti rangaistavaa.
    Kysehön on jatketuista varkauksista: mainossopimuksen tehnyt yritys pakotetaan maksamaan sellaisista käyttäjän klikkauksista, joita käyttäjä ei ole itse tarkoittanut klikata, vaan käyttäjä on huijattu klikkaamaan mainosta siten, että juuri, kun yrittää klikata kohtaan, jossa ei näy mainosta, niin silloin sivu murto-osasekuntia ennen hiiren napin alas painumista itsestään vierittää mainoksen juuri siihen kohtaan, missä hiirikohdistin on -> syntyy tahaton mainosklikkaus, ja joku onneton yrittäjä maksaa tyhjästä.
    Iltalehti (mahdollisesti Google Adsin avustuksella) siis varastaa yrittäjiltä rahaa väittäen, että ne olisivat käyttäjien tekemiä mainosklikkauksia.

    Jos varkaus on muuten rikos, miksei se olisi rikos myös mainosklikkauksia harhaanjohtavasti käyttäjiltä kalastamalla ?


  • Anonyymi

   Käytä NoScriptiä niin vältät moiset turhakkeet.

   • Anonyymi

    Mikä se on, mistä sen saa, paljonko maksaa, käytätkö itse, jos niin kuinka kauan olet käyttänyt, jos et niin miksi et käytä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä se on, mistä sen saa, paljonko maksaa, käytätkö itse, jos niin kuinka kauan olet käyttänyt, jos et niin miksi et käytä.

    Selaimen lisäosat saa selaimen omilta lisäosien sivuilta.


   • Anonyymi

    "NoScript" on sikäli turha härpäke, koska selain antaa asettaa sivusto kohtaisia asetuksia.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   3530
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   409
   1919
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   45
   930
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   60
   802
  5. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   101
   801
  6. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   793
  7. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   289
   786
  8. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   21
   776
  9. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   250
   735
  10. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   75
   725
  Aihe