Elvis Presleyn paras kappale

Saat mainita myös useita!

On surkuhupaisaa, jos täällä mainitaan vuoden 1960 jälkeisiä Elvis-levytyksiä enemmän kuin sitä aiempaa kamaa. Elviksen fanien ongelma on minusta usein ollut se, etteivät he tajua todellisten rock'n'rollin klassikoiden arvoa, vaan listaavat kaikenlaista Elvarin kultakauden jälkeistä heikkoa kamaa suosikkilauluinaan. Kyllähän se vireä ja elinvoimainen rock, jota Elvis Presley esitti 1950-luvun suosituimpana populäärimuusikkona, on ehdottomasti aikaakestävintä ja parasta materiaalia miehen tuotannossa.

ESITÄN NÄKEMYKSENI KAHDESTA PARHAASTA:

Jailhouse Rock

Elvis ei keksinyt rockia, mutta toi sen pinnalle. On esitetty väite, että hän olisi ollut pelkkä vaisu ja kevyt versio oikeasta rockista, valkoiselle massayleisölle läpi menevä tuote, jonka tarkoituksena oli myydä uutta musiikkityyliä mahdollisimman siistissä paketissa. Jailhouse Rockin laulutulkinta todistaa väitteen vääräksi! Elvis oli suvereeni rock'n'roll-laulaja, lajinsa kenties paras. JR on kestänyt erinomaisesti ajan hammasta, vaikka bassolinja onkin puhdasta viiskutlukua.

Heartbrake Hotel

Rockin historian tärkeimpiä biisejä, joka sai 1960-luvun rock-edustajat (kuten Keith Richardin ja John Lennonin) kiinni rock'n'rollin tenhoon. Läpimurto ja harvinainen rock-biisi (varsinkin aikansa rock-kentällä) siinä mielessä, että siinä on sisältöä, teksti ei ole tyhjänpäiväistä rock-klisettä. Jopa Dylan oli vaikuttunut tästä kappaleesta, ja hänen toimestaan rock-lyriikka mullistui 1960-luvun alussa.

9

2233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maailman suosituin artisti?

      Jopa nolla vastausta ennen minua. Elvis on melkein yhtä suosittu ja fanitettu kuin Pohjois-Italian folk-jazz-autotallokokoonpano!

      Love Me Tender.

    • Selvis

      "Elviksen fanien ongelma on minusta usein ollut se, etteivät he tajua todellisten rock'n'rollin klassikoiden arvoa, vaan listaavat kaikenlaista Elvarin kultakauden jälkeistä heikkoa kamaa suosikkilauluinaan."

      Aika monen Elvis-fanin ongelma on myös se, että muut yrittävät kertoa heille, mistä heidän tulisi pitää. Termin "paras kappale" voi tietysti ymmärtää kovin monella tavalla, mutta paljon lienee niitä, jotka ymmärtävät sillä itselleen tärkeintä ja rakkainta kappaletta - jos sellaisen pystyvät edes nimeämään.

      Ymmärrän hyvin, että kovin moni ei vaivaudu vastaamaan kyselyihin, joissa heidän musiikkimakuaan loukataan ja esitetään muka objektiivisena totuutena, että jonkin tietyn aikakauden levytykset ovat ainoita, jotka "parhaiksi" kelpaavat.

      Elvis ei muuten ole koskaan levyttänyt mitään "sydänjarrusta" (hearbrake) kertovaa laulua.

      • Karaokekoukku

        sun juttujas tältäkin puolelta.
        Tulipas muisteltua tuota ihanaa 60-70 vuosilukua, kun itsekin olin nuori ja nätti, nyt vaan nätti. Silloin tansseissakin oli vauhtia, tärkätyt ja vannehameet heilahteli Elviksen tahtiin.
        Minäkin hankin karaokeharrastukseni alussa Elviksen karaokenauhan (VHS).
        Terveisin KK


      • ryhmänä herkkänahkaisia

        Jos tosissaan suomi24:n kaiken maailman kommenttejen, jopa uhkailujen lomassa joku ei halua vastata kysymykseen parhaista kappaleista siksi, että ekassa viestissä kyseenalaistetaan Elvis-fanien yleinen musamaku, niin on kyllä AIKA herkkänahkainen ihminen. Voihan sitä tulla sitten sanomaan, että "minusta 1970-luku on musiikillisesti parempaa" tai vaikka nauramaan räkäisesti sille 50-luvulle (johon ei tosin ole minusta mitään aihetta, se kun oli miehen kulta-aikaa) - mutta vaikea on uskoa, että kukaan oikeasti loukkaantuisi tuollaisesta toisen näkemyksestä.

        Eikä tämä palsta tunnu muutenkaan "kukoistava". Kunnon keskustelua syntyy lähinnä siitä, jos joku haukkuu Elvistä. Siitä sitten fanit repeävät, mutta Elvis ei vaikuta olevan sillä lailla suosittu, että ihmiset oikeasti KESKUSTELISIvat hänen MUSIIKIStaan.

        ''' Elvis ei muuten ole koskaan levyttänyt mitään "sydänjarrusta" (hearbrake) kertovaa laulua. '''

        Toisaalta Elvis ei liioin ole levyttänyt biisiä Hearbreak Hotel. ;)

        Turha inistä kirjoitusvirheistä - varsinkin jos itseltäkään ei oikein suju.


    • Poorboy

      KYllähän 70-luvun tuotanto on parasta varsinkin live. Mikä bändi taustalla, orkesterit, ja tausta laulajat ja Elviksen ääni oli parhaimillaan. Siksi varmaan porukka tykkää 70- luvusta eniten, kun silloin Elvis oli Messias kehissä.

      • Epj

        70-luvulla Elvis veti vielä upeasti keikkaa, mutta kyllä ne parhaat biisit sille tehtiin 50-luvulla. Ja silloin Elvis oli MIELETÖN LAULAJA. Kuunnelkaa Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Heartbreak Hotel ja Fever.


      • ElvisFanNo52915476091265
        Epj kirjoitti:

        70-luvulla Elvis veti vielä upeasti keikkaa, mutta kyllä ne parhaat biisit sille tehtiin 50-luvulla. Ja silloin Elvis oli MIELETÖN LAULAJA. Kuunnelkaa Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Heartbreak Hotel ja Fever.

        paras kappale on "One Sided Love Affair" ;D


    • Oli hyvä kaikessa

      Vaikka kuulun niihin ihmisiin jotka edelleen uskovat Elviksen elävän säilytän terveen järjenkäytön. Menee ehkä OT (offtopic) mutta jopa 7% ameriikkalaisista uskoo Elviksen olevan elossa. Ja mitä itsekkin olen lukenut asiasta, niin enemmän kyllä löytyy faktaa siitä, että Elvis ei kuollut tiedettynä päivänä. Kappaleita joista itse pidän: Can't help falling in love - Tämän kappaleen oheella tutustuin Elvikseen (=hänen tuotantoonsa). Se jäi minun suosikkikappaleeksi sen johdosta. My Way - Frank Sinatrasta kun tykkään muutenkin mutta Elvis osasi vetää sen hyvin hienolla tavallaan. Varsinkin viimeisimmissä konsereissaan hän veti sen parhaiten. Hurt - Näyttää Elviksen taidon laulaa korkeita nuotteja ja VOIMALLA. Yleensäkkin kaikki Elviksen kappaleet ovat olleet minulle mieleisiä. Jossain vaiheessa on tutustuttava myös Elviksen elokuviin. Kauan Eläköön Kuningas Elvis

    • Anonyymi

      Elvis Presley asui koko ikänsä USAssa lukuunottamatta Armeija aikaa Saksassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5196
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1897
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1588
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1197
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe