Tjäreborgin

retket?

Onko kenelläkään mielipiteitä...hyvää sanottavaa Tjäreborgin järjestämistä retkistä?

37

2073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vasta menossa

      ..olen kuullut pelkkää huonoa, mutta omakohtaista kokemusta ei ole. Oma matka edessä vasta ensi kuussa.

    • ne ole

      ihan OK vaikkakin kalliita. Sama asia joka maassa ja jokaisella matkanjärjestäjällä. Kielitaidottomilta fyrkat pois.

      • tehdään

        pääosin kansainvälisinä, joten ei kielitaidottomat nauti niistä, opastus englanniksi, ryhmät aika isoja, koska mukana muitakin kuin suomalaisia. Paikallisten kanssa on varmasti mukavampaa ja mennään omalla tahdilla.
        Hauskaa matkaa, paljon on nähtävää!!!


      • osa Suomi-
        tehdään kirjoitti:

        pääosin kansainvälisinä, joten ei kielitaidottomat nauti niistä, opastus englanniksi, ryhmät aika isoja, koska mukana muitakin kuin suomalaisia. Paikallisten kanssa on varmasti mukavampaa ja mennään omalla tahdilla.
        Hauskaa matkaa, paljon on nähtävää!!!

        Turisteista ei näe tuolla kuin hotellialueen, eikä tuon kokoisessa maassa ole todellakaan paljoa katsottavaa. Viikon matkasta voi hyvin käyttää yhden päivän Senegalin reissuun, ja samalla näkee hiukan Pohjois Gambiaakin joka on sitä aidompaa Afrikkaa savimajoineen.


      • ummikoille

        Juurikin näin - Suomeksi puhuttu retki maksaa karkeasti 3x sen mitä maksaa paikallisen järjestämänä sama/vastaava retki. Koskee kaikkia matkatoimistoja, eihän oikeastaan millekään retkelle pääse alle 40-50e (kaupunkikierros ehkä)


    • äfädiskäfädis

      Ryöstävät, eivätkä ole mistään perillä. "Moon Mia ja lässytän tässä mitä olen oppaista lukenut, katsokaa tuolla nousee lentokone." Siis oikeesti palkatkaa paikallinen opas ja näette oikeata Gambiaa. Pääsette ehkä johonkin perheeseen vierailulle. Kannattakaa muutenkin paikallisia.

    • Hyvin järjestetty

      Helpoimmalla pääsee kun menee näihin TBn pakettiretkiin. Minulla oli vain se mätä juttu että yhdellä retkellä opas ei ollutkaan suomalainen vaan joku TBn skandi, eli molotti ties mitä ruotsitanskaa. Osasi kyllä englantia. Toisella retkellä oli kyllä sitten tass jo suomenkielinen opas. Ei tartte kuin olla ja ihmetellä - sellaista lepoa retkelläkin!

      • toivoimme

        enemmän suomenkielisiä opastuksia retkille, opas lupasi viedä viestiä eteenpäin ja tänä talvena hotellikirjasta näin että oli tosiaan toimittu sensuuntaisesti. Oli enemmän suomenkielisille retkivaihtoehtoja.


    • 15.1

      Kävimme senegalin kahden päivän matkalla. Itse matka oli kyllä ihan hyvä, ja oli kiva kun ei välillä tarvinnut itse huolehtia mistään. Opas tuntui ihan asiantuntevalta, myös paikallisiin verrattuna, ja suomea oli mukava kuulla välillä.

      Huono puoli olivat vaan nämä suomalaiset suurten ikäluokkien edustajat, joita meidän pikkubussi oli täynnä. Koko ajan piti valittaa... ruoka oli pahaa, tiet oli kuoppaisia, ei saa olla rauhassa kauppiailta, joutuu odottamaan lauttaa, ym. ym. aivan turhanpäiväistä valitusta. Esimerkiksi senegalilaisessa hotellissa saamamme ruoka oli ihan hyvän makuista ja laadukkaan oloista, mutta on jotenkin huvittavan näköistä, kun aikuiset ihmiset jaksavat nirsoilla ja jättävät syömättä, "kun kastike on hernekeiton näköistä". Kun sitten opas tuli syömisen jälkeen kysymään ruoan maittavuudesta, niin kaikki nyökyttelivät ja kehuivat ruoan olevan todella herkullista, vaikka hetki sitten asia oli päin vastoin. Kaksinaamaista.

      Luulisi, että jos afrikkaan lähtee, niin voisi varautua, että aina ei ole samanlaista luksusta kuin kotisuomessa...

    • Boss Lady

      Olimme kaksi viikkoa Gambiassa Kotun alueella Bakotu hotellissa.
      Loma oli enemmän kuin onnistunut ja suunnittelemme jo uutta matkaa sadekauden jälkeen.
      Tutustuimme heti matkan alussa paikalliseen oppaaseen nimeltä Shabba. Hänen kanssaan teimme kolme retkeä jotka kaikki olivat erittäin onnistuneita. Olimme safari retkellä josssa näimme oikeaa Gambiaa ja matkaa tehtiin avojeepillä. Kävimme myös Roots retkellä eli James Islandilla sekä Senegalissa katsomassa kirahveja, sarvikuonoja, seeproja ja antilooppeja.

      Missään nimessä ei kannata mennä Tjären retkille. Ne on ylihinnoiteltuja eikä oppaat tiedä Gambiasta yhtään mitään. Retket tehdään tunkkaisilla busseilla joten puolet nähtävästä jää näkemättä.

      Gambiassa on myös valtion palkkaamia oppaita jotka parveilevat hotellialueella. Emme myöskään suosittele näitä agressiivisia tyrkyttäjiä.

      Shabban löydät Kotun alueelta joka päivä, varsinkin Bakotu hotellin edestä. Jokainen paikallinen tuntee Shabban joten hänen löytämisensä on erittäin helppoa.

      Jos haluatte ottaa yhteyttä Shabbaan jo etukäteen tässä hänen yhteystietonsa:
      [email protected]
      2207223611

      Jos haluatte kysyä lisää Gambiasta vastaan erittäin mielelläni myös sähköposteihin!
      [email protected]

      Mukavaa matkaa:)

      • Mikael Helsingistä

        Kävvin joulukuussa 2013 Gambiassa, asuimme Bakala Park hotellissa. Tapasimme Shabban ja kävimme pari kertaa matkoilla ympäristössä hänen kanssaan. Homma toimi oikein hyvin, ja Shabba todella pitää huolta asiakkaistaan. Hänen avustusta kannattaa käyttää myös markkinoilla tavaraa ostettaessa - hän tietää oikean hintatason ja auttaa mielellään tinkimisessä! Eli samalla paikalla Shabba edelleenkin päivystää, Bokutu hotellin edustalla tai pienessa ravintola/markkinapaikalla toisella puolella katua. Jokainen paikallinen tuntee hänet, mene vaikkapa pieneen ulkokuppilaan tuolla markkina-alueella, tilaa olueen 35 dalasilla ja kysele Shabbaa, niin hän usein ilmestyy paikalle ennenkuin olut on juotu loppuun. Suositelen paikallisen oppaan käyttämistä ieluummin kuin Tjären oppaita tai nk. virallisia oppaita. Kun käy katsomassa nähtävyyksiä pienryhmässä saa huomattavasti paljon enemmän irti matkanteosta.


    • 28x...

      Mikael Helsingistä päätti sitten mainostaa huulipoikaystäväänsä monen vuoden takaa. Myös Boss Lady suosittelee samaa huijaria joka on nähtävästi metroseksuaali ja kaikenlaisen pimeän työn tekijä ja teettäjä.
      Teidät molemmat nimimerkit pitäisi saattaa edesvastuuseen laittoman työn mainostamisesta ja välittämisestä.
      Vai päivystää Shabba oikein siellä jossain kujalla? Ei nyt kuitenkaan toimistoa ole?

      Muistakaa kun käytätte näitä ns. paikallisia oppaita että he ovat kaikki huijareita, heillä ei ole mitään toimilupia eikä vakuutuksia. Gambian poliisille jos lähetän nämä yhteystiedot niin ylihuomenna äijä on raudoissa. Vaikka Gambia onkin kehitysmaa niin kyllä sielläkin yrittäjiltä vaaditaan tietyt vähimmäiskriteerit mitä tämä shabbadanso ei varmasti täytä.
      Mitään kuitteja ette jätkältä saa ja ongelmien tullen häipyy kuin pieru Saharaan joka ei kaukana olekaan....

      • huijarimikähuijari

        Joo Shabbaan myös tutustuttiin ja osasi kyllä hurmata meidät mutta totuus olikin aivan toinen. Äijä on pelkkä huijari joka kusetti meiltäkin paljon rahaa, eikä TODELLAKAAN olla ainoita! Älkää antako hurmaavan ulosannin ja lupausten hämätä. Älkää sekaantuko siihen huijariin missään nimessä.


    • tietäväinen

      Ha-haa, paikallisoppaiden eli huumattujen prostioitujen puhetaidot ovat omaa luokkaansa: katso tuolla lintu!
      Siinä kaikki puheenpito yhdellä matkalla.
      Sitä maata ei suosittele enää muille muut kuin elostelevat rouvashenkilöt jotka täällä palstoilla esiintyvät niin siveänä että...

    • lomailija2

      Vietimme joulun juuri Bakotu hotellissa ja kävimme parilla Shabban retkellä. Ei voi sanoa muuta kuin positiivista, Shabba piti meistä hyvää huolta! Ja kyllä, saimme kuitin retkestä..

    • 28x...

      Kerrohan kuitista enemmän! Lukiko siinä muuta kuin tämän shabbadenson nimi?
      En usko ikinä että moiselta katugangsterilta mitään virallista kuittia saisitte.
      Se on jo ajatuksenakin naurettava.

      • tiina2912

        TDA alueilla työskentelevien, rekisteröityjen toimijoiden on aina annettava kuitti, jopa pyytämättä. Välittömänä rangaistuksena kuitin kirjoittamatta jättämisestä saattaa olla karkotus alueelta.

        Jopa alueen taksitkin antavat pyydettäessä kuitin kunhan pyydät sitä ennen matkan alkua; toki kuitin pyytäminen voi vaikuttaa kyydin hintaneuvottelussa kannaltasi negatiivisesti.


    • Eilentultiin

      Moi.
      Just tultiin Tjäreborgin matkalta Gambiasta. Käytiin Bush&Beach-matka, kokopäivä. Hinta on 2750 GDA per aikuinen. Oli hyvä retki, tosin opastus vain englanniksi. Meitä ei haitannut, mutta jos ei ole kielitaitoa, niin ei saa silloin niin paljon irti. Mutta yhteen päivään monta asiaa: Ajelua paikallisissa kylissä, savannia, museo, paikallinen tori, lasten koulu, Gambian hienoin ranta, kalastajakylä ja kalasavustamo.

    • duiddu

      Joka tietää Shabban,voi tietää myös hot. Bakotun edessä lymyilevän Iboun..Siinä vasta nilkki on,opas joka nylkee kaikki mitä vaan voi,häneen jos keneenkään ei kannata luottaa yhtään.Shabba ei oo mielestäni kova huijari,17 maasturia omistava mies jokaasuu palatsinomaisessa talossa,hällä ei oo syytä huijata turisteja,Shabballa on nimittäin "pakka" kunnossa.

      • Isommatkuviot

        Tietäisitpä vaan sen äijän huijauksista....


    • Pakari

      Hyvät retket pakarin matkoilta.gambialainen mies joka asunut 25 vuotta Suomessa,puhuu suomea ja vienyt täältä entisen taksin jolla tekee retkiä.niin ja juomat kuuluu hintaan suosittelemme

    • Gami

      Käyttäkää vain niitä valtion oppaita, heidän retkillään on turistit vakuutettu. Näillä kujankyttääjillä on halvat matkat ja sitten matkalla tai sen loppupuolella alkaa kitinä. Pitäisi antaa tippiä tuolle ja tuolle. Kaikenlaista selitystä. Senegalin villieläin puisto on naurettava nähtävyys. Eläimet huumattu yhteen paikkaan ja nämä urpot ajeluttavat autoillaan pölyävässä surkeassa tiestössä turistin suuntavaiston sekaisin, sitten takaisin samaan paikkaan vähän eri suunnasta ja katso, taas on villieläimiä...?
      Kuva huijarista kännykällä ja lähetätte sen Gambian viranomaisille, saadaan sekin maa järjestäytyneeksi.

      • bakau

        Ihan samaa mieltä! Vähenee samalla se hemmetin tuputtaminen. Senegalin eläinpuistoretki ajanhukkaa,samoin krokopuistokäynti (paitsi sen hienon vanhan puun näkeminen siellä). Itsekseenkin Gambiassa voi liikkua eri paikoissa takseilla ja pakubusseilla tai vaikka fillarilla.


      • mutilation

        Varmaan tiesitkin, mihin tarkoitukseen se hieno vanha puu on?


      • bakau

        Ei hajuakaan. Kerrohan.


      • Karmivaa
        bakau kirjoitti:

        Ei hajuakaan. Kerrohan.

        FGM! Katso nyt vaikka Googlesta.


      • clowns

        Hieno iso puu. FGM my ass! Meidän takapihan kuusi muistuttaa mulkkua,mutta on silti hieno kuusi takapihalla. Kaikki luonnon kappaleet voidaan symbolisoida,mutta vain pelle ajattelee niistä niin. Ne on kuitenkin luontokappaleita. Hohhoijjaa. Me kiipeiltiin sen FMG:n seinämillä. Oh no ja hui kauheeta


      • Karmivaa
        clowns kirjoitti:

        Hieno iso puu. FGM my ass! Meidän takapihan kuusi muistuttaa mulkkua,mutta on silti hieno kuusi takapihalla. Kaikki luonnon kappaleet voidaan symbolisoida,mutta vain pelle ajattelee niistä niin. Ne on kuitenkin luontokappaleita. Hohhoijjaa. Me kiipeiltiin sen FMG:n seinämillä. Oh no ja hui kauheeta

        Olet yhtä pihalla, kuin se teidän kuusenne. Vai kiipeilitte silvottujen tyttöjen sukuelimillä. Siinä on symbolismi kaukana, kun kylän tytöt n. neljän vuoden välein revitään, leikataan ja ommellaan kiduttaen aikuisiksi naisiksi. Tämä siis ko. puun sisällä.


      • clowns

        Ei siellä mitään silvota. Kyllä ne silpomiset tapahtuu ihan muualla kun siellä krokopuistossa. Eikä enää laillisesti muuallakaan. Kyllä me kaikissa puissa kiipeillään. Eikä symbolismi merkitse meille mitään. Pelkkä puu se on. Ja upea sellainen. Ei meille mikään vagina. Herää jo pelle.


    • paikallakäynyt

      Olin TB:n järjestämällä retkellä Juffuren kylään. Suomalainen opas mukana joka ei ymmärtänyt Gambiasta yhtään mitään.

      Kävin myös Timon retkellä Senegalissa. Jos tapaat pienen musta Timon ja hän esittelee sinulle matkojaan, niin mene ehdottomasti mukaan. Timo on opiskellut matkailualaa tampereella ja puhuu ymmärrettävää suomea. Kävimme unohtumattomalla Timon järjestämällä retkellä Senegalissa. Kaikki toimi loistavasti. Googlaa hieman "Timon matkat Gambia"niin löydät lisää infoa.

    • hutke

      juu ei,,paikallisten kanssa vaan menemään,,vietin siellä just 4 viikkoa enkä kadu,,väki on mukavaa,miksi maksaa matkatoimistolle kun paikallisten kanssa on kivaa mennä mihkä haluaa,ja halpaa.

    • bakau

      Älkää vaan menkö krokopuistoon,törmäätte siellä pian isoon erikoiseen puuhuun ja satutte haluta mennä sen rungon sisään tietämättä sen tarinaa ja sit tulee joku suomi-irma ja sättii teidät pystyyn,ku se puu symbolisoi naisen ympärileikkausta. Että hyi hyi sua. Oikeesti,näitä on. Ja se on vaan puu. Aika naurettavaa.

    • duiddu

      Kuvastakoon vaikka pedofiilin kastraatiota... Mulla on kuva missä oon puun sisässä,ja sama kuva on lukemattomilla turisteilla...

    • bakau

      Mullakin on siitä puusta lukemattomia kuvia ja ensi viikolla on lisää ku olen taas siellä. Turha puuta on syyttää,jos ihminen toisensa silpoo. Vai pitäisikö sinne kirveen kanssa mennä? Tuskinpa vaan. Komea puu. Mikä olisi joku lähellä bakauta oleva kylä, minne viedä vauvanvaatteita?

      • duntumalango

        Kiva, että käytte siellä. Auttakaa ihmisiä niin paljon kuin pystytte. Olen kiiitollinen. Jo yli kymmenen vuotta työtä tehnyt. Turha ihmistä syyttää, joka keksi keskitysleirit, olet aivan oikeassa. Moukarit mukaan.Mutta kun jossain tapahtuu jotakin pahaa, ei ole tapana riekkua asianomaisella paikalla. Vai menetkö Suomessa kolaripaikalle hyppimään, kun paikalla on hieno puu? Ihan vaan riemusta? Ihan vaan tarkistaakseni, että todellakin olette kokeneita kävijöitä avatkaa minulle pari sana Edes paikallist eivät tiedä, kun on ns. kirjakieltä., olen nyt opetellut mandinkaa 5 vuotta. ; hakilitiyo junubekalaa, jusu kuurango, ja layilaa. Jos vastaatte, niin vaikenen iäksi, niinkuin muuten teen muutenkin. Kaikkea hyvää teille.


    • Jussipussi2

      Vie semmoiseen kylään vaatteita kuin Maamuda. Sinne ei ole tietäkään mutta useimmat taxit tietää paikan ja ajelevat hiekka-aavikkoa pitkin jossa on kyllä tieura.
      taxi maksoi muistaakseni 300 D.

    • sesama

      Täytynee viedä sinne sit. Ja aiemmalle kirjottajalle...puu ja kolaripaikka ja keskikitysleiri....ööö,okei. Tuskin olisin puuhun mennyt riekkumaan jos joku pariskunta ois vaikka just ollu naimassa siellä. Ei siellä seremonioita pietty,vapaasti oli kiipeiltävissä. Täytynee jättää kaikki maailman puut rauhaan ku ei tiedä mitä jumalia tai piruja ne kellekin on. Ja evvk opiskella yhtään mandikaa,vaikka siellä jo kymmenettä kertaa lomailen. Englannilla pärjää. Venäjänkielen opiskelusta olisi paljon suurempi hyöty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8925
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1247
    Aihe