äitiysrahan määrä, määräaikainen työ

lasta haluava

Hei, lapsi on suunnitteilla, mutta hieman tuo raha-asia mietityttää. Eli miehellä kyllä on vakipaikka, mutta minä olen valmistunut noin 5v sitten ja siitä asti kyllä tehnyt töitä koko ajan (sijaisuuksia), viiden vuoden aikana työttömänä yhteensä noin 2 kk. Mutta siis työsuhteeni ovat olleet aina määräaikaisia ja sitä vakipaikkaa ei vieläkään ole tiedossa. Kuitenkin lapsi olisi erittäin tervetullut tässä vaiheessa elämää. Eli siis kysymys, miten äitiysraha lasketaan kun teet sijaisuuksia eli ei ole vakituista työpaikkaa? entä vanhempainraha ym? Nykyinen työsuhteeni loppuu tämän vuoden lopussa ja jos raskaaksi tulisin tässä niin tuskinpa kukaan maha pystyssä olevaa naista töihin ottaisi, eli varmasti kävisi niin, että olisin työttömänä juuri ennen lapsen syntymistä (olettaen, että heti tässä en nyt raskaaksi tulisi).

Haluaisin siis tietää mitä rahaa, kuinka paljon ym. saisimme? kaikki kuitenkin olisi hyvä suunnitella, että varmasti sitten pärjäisi jos sellainen onni potkaisisi, että raskaaksi tulisi =) Vai onko meidän luovuttava suunnitelmista ja odottaa josko se vakipaikka joskus aukeaisi ja miettiä lasta vasta sitten.

4

1243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ahahaha

      Kelan sivuilla on laskuri tähänkin asiaan.

      Vaan mikä onkaan kelan nettiosoite. Vaikee juttu.

      • .....

        Pätkätyölaisen äitiys- ja vanhempainraha määräytyy niin kuin muidenkin palkkatuloja saaneen äitiysrahat, eli joko viimeksi valmistuneen verotuksen mukaan (eli 2009 alkaviin äitiysrahakausiin vuoden 2007 tulot) tai viimeisten 6 kk tulojen mukaan, mikäli ne ovat vähintään 20% suuremmat kuin ko. verotuksessa.


      • alkup....
        ..... kirjoitti:

        Pätkätyölaisen äitiys- ja vanhempainraha määräytyy niin kuin muidenkin palkkatuloja saaneen äitiysrahat, eli joko viimeksi valmistuneen verotuksen mukaan (eli 2009 alkaviin äitiysrahakausiin vuoden 2007 tulot) tai viimeisten 6 kk tulojen mukaan, mikäli ne ovat vähintään 20% suuremmat kuin ko. verotuksessa.

        Joo siis tiesin kyllä, että kelan sivuilla sen voi laskea, mutta siis töissä yksi työntekijä on jäämässä äitiyslomalle ja siinä tuli sitten työpaikan sihteerin kanssa keskustelua, että työnantaja (olen siis kaupungilla töissä) maksaa täyttä palkaa 72 päivän ajan, jonka jälkeen tulisi palkaton äitiysvapaa (eli kela maksaa äitiysrahan). Niin sitä rupesin miettimään olenko ollenkaan tajunnut koko äitiysraha-asiaa oikein. Mutta siis kiitos vastauksistanne, näin ollen oletan, että raha maksetaan kelan laskurin mukaan. Ja vakituisilla ihmisillä ilmeisesti se menee hieman eri tavalla (?).


    • täi**

      Työnantaja maksaa palkkaa 72päivää tai siihen asti kun työsopimuksesi on voimassa. Eli aivan kuten "vakituisillakin". TYönantaja ei voi katkaista määräaikaista sopimustasi raskauden takia eikä työsopimuksesi lopussa raskauden ilmitullessa ottaa toista jakamaan samaa työtä samoilla ehdoilla, ellei äitiyslomasi ole jo alkanut. Palkanmaksuajalta päivärahasi määrä maksetaan työnantajallesi ja sen jälkeen sinulle, kelan laskurin mukaan ja menee lähinnä verotuksen mukaan ja siihen lasketaan myös työttömyysajan tulot. Lapsilisä alkaa lapsen syntymän seuraavasta kk:sta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe