liikkuminen ja shoppailu Istanbulissa

maaliskuussa ke-la

Mikä olisi paras ja helpoin vaihtoehto julkisiin kulkuneuvoihin (metro, bussit, ratikat, laivat. Miten toimii ja paljonko maksaa Akbil lippu? Voiko sitä käyttää 2 henkilöä? Onko olemassa jotain vyöhykkeitä, eli kuinka kauas näillä eri lipuilla pääsee vai uskaltaako mennä niin pitkälle kuin metrolinjaa riittää. Käykö liput myös aasianpuolella? Lipputarve on kahdelle aikuiselle 3 päivää.

Entä shoppailu. Emme haikaile design-vaatteita, enemmänkin ihan tavallisia käyttövaatteita niin aikuisille kuin teini-ikäisille, college-huppareita, lippiksiä, T-paitoja yms. feikki-merkkivaatteita.. Onko tietoa, paljonko tällaisista kannattaa maksaa ja olisiko Grand Bazaar oikea paikka tai saisiko ostokset tehtyä jossain helpommin ilman tinkimistä. Ongelmana on myös, että olemme XL-kokoa, eli ihan mitkään rimpulat ei päälle mahdu..

Nahka-tavarat; laukut, reput, vyöt, sormikkaat olisi myös ostoslistalla. Mieli tekisi myös nahkatakkeja, mutta mikä olisi oikea paikka takkien ostamiseen? Mikä olisi n. hinta takeille?

Jos haluamme käydä yhdessä isossa ostoskeskuksessa, mitä ehdottaisit? Löytyykö joku Taksimin pohjoispuolelta metroradan varrelta. Asumme Pera/Beyoglu alueella.

5

2911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zeynep1

      Akbilin saa Taksim aukiolta parin liiran panttia vastaan ja sita voi kayttaa samaan aikaan useampi henkilo. Kysy joltakin paikalliselta missa "akbil satis noktasi" on (siis Akbilin myyntipiste). Se on postin ja McDonaldsin lahella, ei Istiklalilla vaan Cumhuriyet Caddesin suunnalla.

      Vyohykkeita ei ole, jokainen matka maksaa sen saman 1,30 tai 1,40 tl. Akbil kay kaikkialla Istanbulissa paitsi dolmus-joukkotakseissa. Niissa maksetaan kolikoilla suoraa kuskille.

      Hyva ostospaikka on Cevahir Sislin metropysakin ylapuolella. Metrosta pois jaatyasi seuraa kyltteja Cevahiriin. Myos Metro City Leventissa on OK ja Istinye Park Istinyessa.

      Grand Bazaarissa ei myyda kayttovaatteita vaan matkamuistoja, nahkatakkeja, tyynyja, kultaa jne. Missaan muualla kuin Basaarissa ei tarvitse tinkia. Normaaleissa ostareissa on kiinteat hinnat niinkuin normaaleissa ostareissa on 99% maailman maista. Turkki ei ole mikaan poikkeus - tuo "tinkimishopotys" perustuu ihan turistirysiin, Istanbul taas on 16 miljoonan asukkaan arkinen kaupunki, jossa eletaan ihan normaalia elamaa kuten Helsingissakin. Mitas siita tulisi jos 16 miljoonaa joutuisi paivittaisessa elamassaan tinkimaan kaikesta?!? Helpoin tapa tinkia on yksinkertaisesti kysya hinta ja sitten teeskennella lahtevansa pois. Myyja takuulla kysyy paljonko itse tarjoasit, ja jos sanot 1/3 hanen hinnastaan, saat takin varmasti 50% -60%:lla alkuperaisesta hinnasta.

      Beyoglu on hyva paikka majoittua.

      • Asunto Uskudarissa

        Hei Zeynep tai joku muu,
        kerrotteko vielä, käykö tuo Akbil Aasian puolelle menevillä lautoilla,
        vai pitääkö niihin maksaa erimaksu?
        Vuokrattiin asunto Uskudarin puolelta toukokuulle, ja varmaan päivittäin kuljetaan lautalla yli salmen.


      • Zeynep1
        Asunto Uskudarissa kirjoitti:

        Hei Zeynep tai joku muu,
        kerrotteko vielä, käykö tuo Akbil Aasian puolelle menevillä lautoilla,
        vai pitääkö niihin maksaa erimaksu?
        Vuokrattiin asunto Uskudarin puolelta toukokuulle, ja varmaan päivittäin kuljetaan lautalla yli salmen.

        Kuten sanoin, akbil kay koko istanbulin alueella kaikissa kulkuneuvoissa. Uskudar on Istanbulissa, ja akbil kay myos sinne menevilla lautoilla.

        Turha naista asioista on huolehtia etukateen Suomesta kasin, lauttoja kulkee joka 5 minuutti salmen toiselle puolelle ja busseja sita enemmankin. Manskiltakin paasee Itikseen suht vaivatta saannollisesti.


      • 2 aikuista

        Hei Zeynep1,
        Kiitos asiallisesta vastauksestasi. Olemme suht paljon matkustaneet, mutta jostain kumman syystä nyt tämä Istanbulin matka tuntuu kovin eksoottiselta ja erilaiselta.. Ensi viikolla meillä on lento sinne. Varmasti antoisa matka tulossa.


      • ilovethesun
        2 aikuista kirjoitti:

        Hei Zeynep1,
        Kiitos asiallisesta vastauksestasi. Olemme suht paljon matkustaneet, mutta jostain kumman syystä nyt tämä Istanbulin matka tuntuu kovin eksoottiselta ja erilaiselta.. Ensi viikolla meillä on lento sinne. Varmasti antoisa matka tulossa.

        Olimme tammi-helmikuun vaihteessa mieheni kanssa viisi päivää Istanbulissa ja ihastuimme kaupunkiin ikihyviksi! Mekin aioimme ensin ostaa sen akbilin, mutta kun lentomme oli Istanbulissa illalla ja emme lentoasemalta löytäneet akbilkioskia ja kun huomasimme kuinka helppoa niitä kertajetoneita oli ostaa pysäkeiltä niin emme sitten akbilia ostaneetkaan. Hintaero olisi ollut muistaakseni 10 kurusta (kurusia?) matkalta, joka ei ole oikein mitään muutaman päivän ajalla.
        Kaiken kaikkiaan joukkoliikenne toimi meidän mielestämme tosi sujuvasti ja koska meidän hotellimme oli siellä paheksutussa :) vanhassakaupungissa oli matka lentoasemalta hotellille ja taas poislähtiessä lentsikalle tosi simppeli ja edullinen siirtymä. Samoin ratikka ja tünel olivat kovassa käytössä. Ainoastaan lauttoja emme kokeilleet kun meidän matkamme aikana oli melko kolea ja tuulinen sää ja minä tulen yleensä helposti pahoinvoivaksi merellä. Jäipähän koko Aasian puolinen Istanbul odottamaan sitä seuraavaa matkaa, jonka aivan satavarmasti teemme, kenties ensi syyskesällä. Näyttää olevan hyviä lentotarjouksia kaiken aikaa.
        Ja shoppailusta vielä, me emme siitä osaa sanoa, kun kaikki päivät hujahtivat historian jalanjäljissä, paitsi että kun mies kävi kuvailemassa Galatan tornista niin minä läpyttelin Istiklal-kadun päästä päähän ja ostelin perheen teineille talvialennuksista just prikulleen samantyylisiä nuorisovaatteita kuin täällä meilläkin. Ihana reissu!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3171
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2612
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      387
      2551
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2076
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1907
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1307
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe