Lahjatoiveena rahaa

Minna22.

Heipsan!

Saimme kutsun entisen työkaverini häihin. Lahjatoiveita heillä ei ole esittää, muistamiset haluavat kuulemma rahana. Mikä on teidän mielestänne sopiva summa?

9

3056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..mielestä.

      60euroo on aika passeli summa. Sen laittaisin ite.

      • Bilettäjä..

        60 on OK.. Muista juoda boolia kunnolla!


    • santtura

      Yleensä rahalahjan oletetaan olevan VÄHINTÄÄN sen verran, mitä ruokailu häissä tulisi maksamaan per naama, eli lahjaksi esim sinulta 30e ja avecilta 30e. Miniminä pidän kuitenkin sitä viiskymppistä, varsinkin jos on vieraspariskunta kyseessä. Omissa häissä pisti kyllä eräiltä vierailta lahjaksi saamamme kympin seteli kyllä hymyilyttämään... :)

      • KRINU

        Että oikein minimi 50e. Minkälaisessa maailmassa nykyihmiset elävät (hetiminullekaikki)? Meitä on paljon häävieraaksi kutsuttaja, jotka elämme tosi pienillä kuukausituloilla.Meille 50e on todella suuri raha, varsinkin kun niistä häistä tuppaa tuleman muutakin ylimääräistä rahanmenoa(vaatteet, matkat yms.) Onpa "mukava" lukea, että tekin hääparina naureskelitte saamallenne kympille. Jos rahalahja on ainoa vaihtoehto, niin kymppikin täytyy ottaa arvostaen vastaan.


      • santtura
        KRINU kirjoitti:

        Että oikein minimi 50e. Minkälaisessa maailmassa nykyihmiset elävät (hetiminullekaikki)? Meitä on paljon häävieraaksi kutsuttaja, jotka elämme tosi pienillä kuukausituloilla.Meille 50e on todella suuri raha, varsinkin kun niistä häistä tuppaa tuleman muutakin ylimääräistä rahanmenoa(vaatteet, matkat yms.) Onpa "mukava" lukea, että tekin hääparina naureskelitte saamallenne kympille. Jos rahalahja on ainoa vaihtoehto, niin kymppikin täytyy ottaa arvostaen vastaan.

        tarkoitin, että itse mieheni kanssa pariskuntana antaisimme yhdessä vähintään sen 50e, jos rahaa on toiveena. Se nyt vaan on kohteliasta ja kaiken lisäksi juhla/hääetiketti sanoo vielä, että rahalahjan olisi kohteliasta isoimmissa juhlissa olla suurinpiirtein sen verran, mitä ruokatarjoilu ko juhlissa oletettavasti tulee maksamaan.

        Emmekä naureskelleet, vaan hymyilyttämään pisti se kympin lahja kuitenkin arvokkaassa juhlassa. Kyllä me hyvissä väleissä lahjan antajan kanssa olemme vieläkin...Itselleni on sama, vaikka kympin heiltä saimmekin, mutten ikimaailmassa itse kehtaisi vain kymppiä kenellekään häälahjaksi antaa. Se nyt vaan osoittaisi itseltäni epäkohteliaisuutta ja sitä, etten arvostaisi hääparin suurta päivää. Ei nyt tarvitse moisesta suuttua, mutta tätä mieltä me nyt miehemme kanssa vain olemme.

        Mutta kukin taplaa tavallaan...


    • ViimeKesänMorsian

      Meillä oli omat häät viime kesänä. Lahjalistaa meillä ei myöskään ollut ja painostuksen alaisina päädyimme toiveeseen mahdollisista muistamisista rahana.
      Itse ihmettelen täällä esitettyjä rahasummia. Me emme tosiaankaan järkänneet häitä sen takia, että saisimme "sijoittamamme" rahat lahjana takaisin vaan halusimme viettää ystäviemme kanssa ikimuistoisen päivän. Siksi vierastan tuota, "lahjan tulisi maksaa sen verran mitä syöt" -ajattelua. Ihan samalla tavalla meille olivat kaikki toivottuja ja kunnioitettuja vieraita, olipa "maksanut" minkä summan tahansa tai ei ollenkaan. Minähän se olin juhlan järjestänyt ystävilleni, ei heidän kuulunut siitä maksaa!!! Kaikista eniten sydäntä lämmitti, että saimme tosiaankin sen ikimuistoisen päivän.

      • santtura

        niin no, mullekin on henk.koht aivan sama, mitä meille ihmiset antoivat, kiitollisia olimme kaikista. Tuo ruoan hintaan vertaus nyt vaan sattuu olemaan hääjuhlaetiketin mukaista. Jossain ihan joku tapakouluttajakin peräänkuulutti tuota asiaa. Sanoi, että tosiaan kuuluu hyviin tapoihin ja etikettiin, suurinpiirtein kyseisen summan antaminen, jos rahaa meinaa antaa. Muutamassa etikettiopuksessa on lukenut myös, että tavaralahjan arvo ei ole samalla tavalla "tärkeä" kuin jos sen sijaan antaa suoraan rahaa. Joku edullinen lahjakin saattaa olla monin tavoin merkityksekäs, kun taas kymppi tai kaksi lahjaksi hyvinkin voidaan tulkita epäkohteliaaksikin, varsinkin jos hääpari on maksanut isot summat rahaa kestitäkseen vieraita. Kyse, ei ole siitä, että saisi omansa takaisin, vaan siitä, mikä on kohteliasta ja osoittaa arvostusta!


    • rahaa on >

      Yleensäkin selkeä rahan toivominen lahjaksi poissulkien kaiken muun on jotensakin ÄLLÖTTÄVÄÄ! (no sehän ei ole vieraiden vika.
      Siinä sitten hääpari katsoo kuka antoi kuinkakin paljon. Rahan lahjaksi antaminen on kylmä suoritus. Rahalahjan pitäisi pystyä antamaan anonyyminä. Esimerkiksi siten, etyttä rahakuoret jätetään nimettöminä jonnekin laatikkoon ja onnittelukortit olisivat ainoastaan esillä.

      • olemme miettineet

        että häälahja toiveemme olisi rahaa ja pöytään tulisi jonkinlainen kippo/purkki mihin raha laitettaisiin ja kortti olisi sitten erikseen. ollaan oltu nimittäin kohta 9v yhdessä niin on jos jotain kaapeissa eikä kerätä mitää iittalan sun muiden valmistajien sarjoja mitä pitäisi saada ja kun on tulossa yli 100 vierasta niin enpä keksi mitä kulhoja ja lakanoita laitan toiveiksi ja jokaisiin häihin silti monet laittavat jonkin lahjan vaikka toive olisi rahaa ja näitä vinkkejä voisi sitten kysellä esim äideiltä tai kaasoilta. ja lahja listaa en henk.koht halua enkä sitten 10 kappaletta kahvikuppisarjoja tai lakanoita 20kpl joten tuo rahalahja on sinänsä helppo koska niillä voi itse ostaa sen mitä tarvii jos kalliimpaakin ja voi sitten sanoa että tällainen saatiin häälahja rahoilla laitettua joten kiitos kaunis kaikille =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1965
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      140
      1445
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe