bokserista

tietoa

Luin jostain, että bokserin silmiä täytyy kuivata mahdollisesti joka päivä. Pitääkö tämä paikkansa? Mitä muuta täytyy ottaa huomioon bokserin jokapäiväisessä/viikottaisessa hoidossa?

Luin myös, että eräs bokserin omistaja liikkuu/joutuu liikkumaan bokserinsa kanssa 3-6 tuntia päivässä. Vaatiiko bokseri todella näin paljon tekemistä?

3

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turbann

      en usko pitävän paikkansa ! muuten laiminlyön korani hoitoa sillä minulla ei ole tapana bokserini silmiä kuivata, enkä ole koskaan edes kuulult moisesta silmien kuivauksesta?
      tietenkin bokserit tarvitsevat paljon liikuntaa mutta niin melkein kaikki keskikokoiset ja isot koirat. Oletko miettinyt että 3 tuntia päivässä ei ole edes paljon kun miettii että aamulla vaikkapa 30 minuutin lenkki päivällä 1 tunnin lenkki ja illalla 1h 30 min. nämä kun lasket yhteen tulee siinä jo se 3 tuntia täyteen. meillä ainakin menee niin että mitä enemmän koiraa ulkoilutat sitä rauhallisempi se on ja niinä päivinä jolloin on lenkittäminen jäänyt vähemmälle on koiralla enemmän virtaa ja silloin aletaan sisällä juoksennella edestakasin lelun kanssa. :)

    • +ruttu+

      En ole tuollaisesta silmien kuivauksesta kuullutkaan.. silmien putsaamisesta kyllä, koska jos on roikkuvat luomet (kuten joillain boksuilla)niihin voi esim. metsässä ollessa mennä kaikkea "tavaraa". Bokseri on "atleetti" ja energinen rotu joka kyllä vaatii liikuntaa ja aivojumppaa, ettei ala sitten sisällä keksiä itselleen virikettä (tässä kohtaa se voi olla huonekalut). Myös liikuntamuoto vaikuttaa.. meillä se on yleensä 1.5-4h. Jos saa juosta paljon vapaana(meillä mahdollisuus käydä metsässä/pellolla)kuluttaa energiaa aika hyvin jo tunnissa. Samoin muiden koirien kanssa touhuaminen. Myös tottis eli tämä "aivojumppa" kuluttaa myös hyvin ja nauttivat paljon emännän/isännän kanssa touhuamisesta(perhe kun on tärkein). Meillä myös on alettu harrastaa näin talvella koirahiihtoa joka on melko rankkaa ja se vie todella hyvin meidän pojasta mehut, tavallisella lenkillä käydessä energia yleensä palautuu melko nopeasti. Meillä käydään yleensä 3lenkkiä päivässä ja myös aika jakautuu sitten näihin 3jaksoon(miten itselle parhaiten sopii). Mutta bokserin kanssahan vain taivas on rajana harrastusten kanssa ;)
      Bokseri on melko lailla vaatimaton rotu. Ei meillä mitään ihmeellisyyksiä ole. Turkki on helppo hoitaa.Koulutukseen kannattaa panostaa kunnolla, koska on bokseri voimakas ja energinen rotu, muuten voi tulla paljon ongelmia. Ja tärkeintä tämän rodun kanssa on olla hyvä huumorintaju :)

      • Vili

        Tuli mieleen tuosta silmien kuivaamisesta, minulla 5 vee bokseripoika jolla naama tosi lytty eli poimuinen. Märillä ilmoilla, ja uimisen jälkeen jne kuivaan rutut ettei jää kosteus hautumaan. Poika itsekkin hinkkaa kuonoa jos jää kutisemaan, silloin sukkelasti paperin kanssa kimppuun ettei matot ja sohvanreunat saa kyytiä;)
        Mutta, kaikki bokserit ei tosiaan ole niin ruttunaamoja sekin toki vaihtelee, kuonon pituus. Silmien kuivaus? en ole kuullut. Siinä ne samassa kuivuu kun nenänpielet pyyhkäilee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe