"Sekopää"-kohtaukset

Unduilla

Meidän kaksi undua saa välillä keskellä yötä kauheita paniikkikohtauksia häkissä. Ihan yhtäkkiä alkaa kuulua kauhee päristely ja linnut lentelee kuin mielipuolet häkissä. Kestää kauan ennen kuin asettuvat, eikä niitä oikeen saa rauhoiteltua. Pelottaa välillä vaan, että taittavat niskansa kun lentävät tollalailla, monesti ovat häkin pohjallakin.

Onko tälläinen tyypillistä undulaateille? Ja jos on, niin mistäköhän johtuu? Näkeekö toinen painajaista ja lietsoo toisenkin sekoilemaan :D

6

758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dsdsa

      Koita seuraavalla kerralla laittaa hieman valoa niin linnut näkevät ettei mitään hätää ole ja osaavat palata paikoilleen. Voit koittaa jutellakkin rauhallisesti.
      Nuo yökohtaukset johtuu yleensä siitä että lintu on voinut säikähtää pimeässä jotain ääntä tai muuta.

      • linnuilla

        pelästyvät unissaan..himmeät valot päälle, juttelua niin rauhoittuu jälleen. :)


    • mutta meillä epäilen ötököitä.

      Meillä olen muutaman kertaa huomannut, että huoneessa pörrää pieni banaanikärpänen tai perhonen kun ovat säikähtäneet, joten olen epäillyt, että ötökkä on saattanut eksyä häkkiin ja säikäyttää linnut.
      Meillä linnuilla aina yövalo päällä, koska yksi linnuista ei viihdy pimeässä vaan alkaa aina kiipeillä ja roikkua seinillä. Hämärässä valaistuksessa pysyvät orrella nukkumassa.

    • Elina & Tintti ja Jopso

      Ainakin tuollainen käytös on neitokakaduilla on ominaista. Kannattaa peittää häkki yöksi vaikka päiväpeitolla. Niin minä ainakin teen :)

    • tekee tuota

      jos ei ole peittoa laitettu yöksi, olen joskus kokeillut ilman peittoa nukuttaa, mutta alkaa tulee noita "kohtauksia". Harvemmin peiton kanssa noita tulee, joskus kuitenkin, kun toinen "tipahtaa" ilmeisesti orrelta ja alkaa räpytteleen ja toinenkin siihen herää ja kuvittelee, että on isokin hätä, rauhoittelen lintuja silloin ja kerron, että on yö ja nyt nukutaan.

    • Boo!!!

      Minunkin udulaattini saavat välillä noita kohtauksia, ja se tapahtuu aina jos huoneessa lentää joku pörriäinen, kuten kärpänen. Myöskin jos katsot elokuvaa jossa kuuluu voimakkaasti jonkin ampiaisen tai kärpäsen pörinä, niin linnut voivat panikoida myös silloin. Ja varsinkin jos on pimeää!!! Se johtuu lintujen pako vaistosta! Undulaatit esim ovat kotoisin Austraaliasta ja siellä ne joutuivat alituiseen varomaan myrkyllisiä pörriäisiä, jotka pistivät niitä öisin! Kohtaukset johtuvat tästä... Kannattaa sytyttää valot, ja tarkistaa huone. Jos näkee tämän pörriäisen, niin se kannattaa taapaa tai ajaa ulos huoneesta, ja sulkea huoneen ovet (jos on ovet) sitten vielä rauhoitella linnut, ja sitten saat taas nukuttua :D meillä ainakin koko talo saa varmasti tietää, jos minun huoneeseeni on tullut jokin pörriäinen. Minä vältän kohtaukset sillä, että varsinkin kesäisin ennen kuin käyn nukkumaan, niin katsastan huoneeni, ettei siellä ole mitään pörriäisiä, ja niin saan nukkua rauhassa :D Toivottavasti vinkeistä on apua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9343
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2760
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      154
      2513
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1356
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe