Miksi hakea vaihtoehtoa?

Nimetön

Kaikki tuntuvat oleavan kovasti erimielisiä steinerkoulujen hyvyydestä tai huonoudesta. Voisikin kysyä mitä vikaa mielestänne on tavallisessa peruskoulussa kun kerran olette miettineet tai laittaneet lapsenne staikkuun. Jotainhan hyvääkin steinerilaisuuden on tarjottava,koska aina sinne riittää oppilaita. En siis halua luentoa steinerpedakogiikasta vaan motiiveja, miksi haette erilaisuutta? Meneekö lapset pilalle vääränlaisessa koulussa.Miten on?

7

650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämää varten

      olen harkinnut Steiner-koulua koska en pidä peruskoulun kilpailuhenkisyydestä ja liiasta kiireestä oppia.Lapsuudelle on annettava tilaa.

    • Ja tuttavien lapset.

      Minulla oli huonoja kokemuksia peruskoulun oppilaana. Tykkäsin siitä, että steienerissa lasta pidetään kokonaisuutena. Ja asioita opetetaan kokonaisuuksina ja tarjotaan mahdollisuutta luoda näkemystä ja saada kokemusta sen sijaan, että painotetaan pelkkää tietoa. Lisäksi suulliset arvostelut pelkkien numeroitten sijaan ja se, että vanhemmat otetaan mukaan koulun toimintaan ovat hyviä juttuja. Antroposofia on hiukan epäilyttävää, mutta siitä en ole merkkejä nähnyt muuten kuin opettajien puheissa.

    • eettisyys

      Lapset eivät toki mene pilalle koulumuodosta johtuen. Olisi koulun merkityksen yliarviointia. Oman lapsen kouluvalinnan ratkaisi se, että steinerkoulu käytännössä osoitti ilmapiiriltään ym. olevan lähempänä omia arvojani. En pidä kilpailuhenkisyydestä, suorittamisen kulttuurista ja tehokkuusajattelusta. Tietoa ja oppimista korostetaan yleisesti liikaa kasvattamisen ja eettisyyden kustannuksella. Haluan myös tekniikan tilasta inhimillistä ja välitöntä vuorovaikutusta.

    • ei ole

      kaikille paras vaihtoehto. Omat kokemukseni eivät ole steinerkoulusta, vaan kielipainotteisesta koulusta. Lapset eivät varmastikaan mene pilalle missään suomalaisessa koulumuodossa, mutta osa vanhemmista haluaa lapsilleen jotakin peruskoulua parempaa. Me halusimme lapsemme oppivan vierasta kieltä/kieliä ja valitsimme koulun sen mukaan. Opettajat ns. erikoiskouluissa ovat usein (ei aina) työhönsä motivoituneita, varmasti osin juuri siksi, koska myös oppilaiden vanhemmille lasten koulutus on tärkeä asia. Motivoituneet opettajat taas jaksavat työssään paremmin ja ovat oppilaistaan kiinnostuneita. Tämä kaikki edistää myös yleistä viihtyvyyttä koulussa.

    • peruskoulusta...

      jäi ikäväiä muistoja liikaa. Toivon, että ajat ovat siitä muuttuneet, mutta eipä ainakaan siinä koulussa, missä itsekin ala-asteeni kävin. Ala-aste vielä sujui melko hyvin, koska luokassamme oli poikkeuksellisen hyvä yhteishenki. Tosin opettaja yritti sitä tuhota mm. vaihtamalla rinnakkaisluokan kanssa päikseen 2 oppilasta. Silloin meni paras kaverinikin eri luokalle.
      Yläaste olikin sitten yhtä hel....tiä. Oppilaat jaettiin luokille ties millä perusteella ja kuitenkin tunneille sekoitettiin eri luokkien oppilaat 3. luokalla aloitetun vieraan kielen perusteella. Minkäänlaista luokkahenkeä ei sellaisessa voinut syntyäkään....

      Taisi mennä nyt jo aiheen vierestä.

      Lyhyesti: Peruskoulussa jouduin kiusatuksi, kokeet ja numerot koin ahdistaviksi, opettajien käytös oli nyt aikuisena ajatellen todella outoa. Itsetuntoa pitäisi vahvistaa, mutta käymässäni koulussa oppilaita mieluumin lannistettiin.
      Kiusaamiseen ei puututtu mitenkään.

      • Strümpf

        että tuon peruskoulun taustalla häämöttää jokin Steinerkoulu jonka takana häämöttää kaikki peruskoulunkin tartuttanut paha.
        Tän sulle todistaa hetkessä tällä palstalla kaiken häämötyksen paljastavat mukafilosofit.


      • tulevan koululaisen Äiti

        Niin itselläkin samankaltaisia kokemuksia Peruskoulusta. Ja siitä että koulussa pyrittiin sopeuttamaan ihmisiä järjestlmään eikä rakentamman parmpaa yhteiskuntaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe