koira yskii

huolestunut

Mikäköhän koirallani on kun se on yskinytb jo neljä päivää, kuullostaa tosi pahalata? Voisko sillä olla jotain juuttunut kurkkuun? Miten saan sen oksentamaan?

11

23041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -C-

      Koiran saa oksentamaan suolalla. Tee suolasta veden avulla peukalonpäänkokoinen pallo ja sitten pallo koiran kitaan mahdollisimman syvälle. Kohta lentää laatta.
      Olen kyllä sitä mieltä että kannattaa viedä koiraa hyvin pian eläinlääkärille. Jos kurkkuun on tosiaan tarttunut jotain, saattaa olla että siellä pesii jo tulehdus. Ja toisaalta taas jos yskä ei johdukaan mistään roskasta niin lääkärin tulee selvittää mahdollisimman pian mistä se johtuu. Nyt saattaisi olla vielä jotain tehtävissä, mikäli koiralla on jotain vakavampaa hätänä.

    • Tuija

      Oletko madottanut koirasi? Jos on matoja niin koira voi yskiä.Minun koira yski ja yökki,vein eläinlääkäriin ja oli nielutulehdus.

      • Huolestunut

        Soitin lääkärille ja kysyin, sanoi että tod. näköisesti se on kennelyskää mitä on nyt liikkeellä. Suositteli höyryhengitystä ja lyhyitä lenkkejä.


      • Tuija
        Huolestunut kirjoitti:

        Soitin lääkärille ja kysyin, sanoi että tod. näköisesti se on kennelyskää mitä on nyt liikkeellä. Suositteli höyryhengitystä ja lyhyitä lenkkejä.

        Jos ne ei auta mitä lääkäri neuvoi niin sitten kannattaa viedä tutkittavaksi.


    • junttipulla

      Onko se muuten reipas vai väsynyt, hengästyykö helposti? Myös sydänvika saa aikaan yskimistä kun nestettä kertyy keuhkoihin.

      Jollei koira itse tee edes jonkinlaisia oksenteluyrityksiä, mistä ilmenee että sillä saattaisi jotain kurkussa olla kiinni, niin en kyllä kehoittaisi oksettamaan sitä turhaan, suolalla aiheutettu oksentaminen on joskus niin rajua että kurkun verisuonet rikkoutuvat ja se on jo huonompi juttu. Suolaoksetusta käytetään vain äärimmäisen tiukassa paikassa.

      • huolestunut

        Minusta tuntuu että se yrittää oksentaa,m mutta en ole varma, välillä tuntuu että kohta se tukehtuu, leikkii paljon, mutta nukkuu myös paljon! Onko se tarttuvaa, tarttuuko se meidän toiseen koiraan joka on vasta pentu?


      • junttipulla
        huolestunut kirjoitti:

        Minusta tuntuu että se yrittää oksentaa,m mutta en ole varma, välillä tuntuu että kohta se tukehtuu, leikkii paljon, mutta nukkuu myös paljon! Onko se tarttuvaa, tarttuuko se meidän toiseen koiraan joka on vasta pentu?

        Kennelyskä on erittäin tarttuva tauti. Kestää 1-2 viikkoa. Aikuinen koira kestää sen yleensä hyvin, mutta pienelle pennulle se on hengenvaarallinen. Kyllä noi oireet kuulostaisi juuri siltä enemmän kuin miltään muulta. Koiran voi rokottaa kennelyskää vastaan, mutta mitään täysin tehokasta rokotetta ei muistaakseni ole vielä kehitetty. soitappas eläinlääkärille ja kysy lisää.


    • Sandra

      Kannattaisikohan koirasi mennä käyttämään eläinlääkärillä, ellet sitä ole jo tehnyt?

      Meidän koiralla nimittäin oli kanssa röhä (varsinkin öiseen aikaan), ja se vaikutti juuri siltä kuin joku olisi jäänyt kurkkuun kiinni. Käytimme sitä eläinlääkärille ja sen vatsasta otettiin kuvat. Siitä saatiin selville, että sydän oli laajentunut ja vettä pääsee keuhkoihin. Nyt lääkkeiden voimalla yskä on vähentynyt, tietenkin omat riskinsä on aina olemassa.

      Toivottavasti koirasi voi jo paremmin, eikä kyseessä ole mikään pahempi!

    • yski

      Koirani yski ja vein eläinlääkäriin. Ensin epäiltiin kennelyskää, vaikka oli rokotettu. Sai monta antibioottikuuria, ei auttanut, yskä vain jatkui. Sitten otettiin keuhkoista röntgenkuva. Todettiin kasvain keuhkoissa. Sitten koira ei enää kauan elänytkään. Tuntui yskiessä, että jotain oli kurkussa, välillä epäiltiin nielutulehdustakin. Sitä ei kuitenkaan ollut. Olisiko kasvain ollut jo nielussa asti?

    • Tiedän asiasta

      Koska meidän koira nimenomaan yski ja me luultiin että sillä vois olla joku keuhkomato tai että se koittaa oksentaa, mut sit kun me vietiin se lääkärille, niin sillä todettiin sydänläppä ja se sai lääkkeet!

      • sirkku12

        Mun koira yskii kun sd vähän liikkuu,ja en tiedä mistä se johtuu, pitäisikö viedä lääkäriin? Oisko kenelläkään antaa neuvoja. PS. Koira on jo 7 ja puoli vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      279
      4619
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2498
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2166
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe