40 kurssia ekana vuonna!?

lukioon hakeva

Olen ihan sekaisin noista ainevalinnoista. Onnistuuko tehdä 37-40 kurssia ekana vuonna, kun kaikki vaan sanoo että max. 35? Olen hakemassa tanssilinjalle ja pakollisista tulee jo se 30, eikai olisi järkeä hakea jos en ottaisi tanssia yhtään mukaan joita ylimenevät kurssit on että tahtoisin alkaa lukemaan venäjää tai italiaa.

11

5474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sggssgd

      40 jopa 35 on jo aivan liikaa. Voi tulla suht rankkaa, sillä itekään ei oikein jaksa vaikka 31 kurssia opo.

      • mähvaan

        se on ai ka paljon kursseja..en ainakaan ite ottais niin paljoo, kannattaa jättää toinen kielistä pois! monilla on jo rankkaa 32 kurssin kaa..oon itekki vasta menos lukioon ja ajatteling ottaa noin 30 ehkä 32


    • Aika työlästä

      Periaatteessahan tuo 40 on käytännön maksimi, jos ei sitten suorita joitakin kursseja itseopiskeluna.

      Ainakin omassa lukiossani oli vuodessa 5 jaksoa. Yhdessä jaksossa pystyy suorittamaan maksimissaan 8 kurssia, koska yhdessä kurssissa oli aina 5 tuntia/viikko. 8 kurssiin/jakso täytyy siis istua ma-pe klo.8-16 tunneilla. Ja tämähän onnistuu vain siinä tapauksessa, ettei satu yhtään kurssia päällekäin. Toisin sanoen aika hankalaa.

      En sano, että se 40 kurssin suorittaminen olisi mahdotonta, sillä tunnen vain oman lukioni käytännöt. Muualla voi olla toisin. Joissakin lukioissa on vissiinkin 6 jaksoa/vuosi.

    • kohtaYLIoppinut

      Lukion kohta käyneenä (3,5vuotinen, lukion viimeiset kurssit menossa) voin kertoa, että mikäli haluat tehdä mitään muuta kuin olla koulussa ja tehdä läksyjä, niin täydellisen mahdoton ehdotus. Jo 32:sta vuosikurssista hajoaa pää.

      Pakollisista tulee jo 30? Kuulostaa aika paljolta kun itsellänikin on koko lukioaikana pakollisia kertynyt suunnilleen 45. Jos meinaat suorittaa kaikki pakolliset kurssit ekavuotena niin ehkä sitten se on mahdollista, mutta en usko, että ensimmäiselle vuodelle tosiaan sijoittuu niin monta pakollista.

      Jos haluat paljon kursseja niin suosittelen lukion suorittamista neljässä vuodessa. Ei tee elämässä oikeasti niin paljon eroa. Sillä tavalla saa käytyä haluamansa kurssit ja silti on muutakin elämää kuin koulu. Luokattomassa lukiossa on se hyvä puoli et voi aika hyvin itse päättää koska niitä kursseja käy. Itsekin tosiaan kirjoitan tänä vuonna ylioppilaaksi ja nyt suoritan vasta yhteiskuntaopin ykköskurssia.

      Ehdottomasti älä tapa itseäsi koululla. Lukio on rankkaa vaikka kursseja olisi vuodessa vain 25.

    • gusgas

      Kyllä tuo on täysin mahdollista, mutta rankempaa. Itse suoritin ensimmäisenä vuonna 36 kurssia, eikä se nyt vielä todellakaan mitenkään erityisen rankkaa ollut. Toisenna vuotena oli jo 38 kurssia, mutta tällöin ajokortista, vanhojentanssseita yms. sai helposti pari ylimääräistä kurssia. Kolmantena vuonna kävin ainoastaan 5 kurssia :). 40 kurssia sen sijaan on taatusti jo aika rasittavaa ellet sitten saa kursseja jostain ajokortin tapaisista asioista. Kaikki riippuu siitä, siis lukion helppous/vaikeus, miten viisaasti suunnittelet opintosi.

      Omassa koulussani (veikkaan että pitkälti menee kaikissa isommissa kouluissa samalla tavalla) jokaiseen jaksoon pystyi PERIAATTEESSA valitsemaan 8 kurssia. Tämä siis silloin, mikäli halusi kaikilla tunneilla käydä. Jos kaikilla tunneilla käydä haluat sinulla on periaatteessa mahdollisuus lukuvuoden aikana opiskella 8*5 eli 40 kurssia. Todellisuudessa kuitenkin kurssitarjonta ei vastannut tuota periaatta, että jokaiseen jaksoon voisi 8 valita, vaan pikemminkin 7 kurssia jaksossa oli yleensä se maksimi johtuen siitä ettei sopivia kursseja aina löytynyt. Tällöin vuodessa tulisi siis 35 kurssia.

      Kuitenkaan ei ole omasta mielestäni mitään järkeä suorittaa kaikkia kursseja koulussa, vaan paljon viisaampa on että suoritat noin 30 kurssia normaalisti koulussa istuen ja sitten sen lisäksi 0-10 kurssia itsenäisesti. Tuo 40 kurssia voi tehdä tosiaan jo tiukkaa, mutta tuo 36-37 onnistuu taatusti jos vaan teet kaikista jaksoista suurinpiirtein yhtä helppoja/vaikeita. Jaksoja voit helpottaa kuviksen, liikunnan, musiikin ja opon tapaisilla turhilla aineilla, joissa sinun tarvitsee ainoastaan oll läsnä, mutta mitään ei tarvitse periaatteessa tehdä.

      Itse muunmuassa päätin jo ennen lukion menoa VAIN JA AINOASTAAN 6 ainetta, jotka aioin kirjoittaa ja johon panostin todella paljon. Ainoa tavoite näistä aineista oli 9/10. Sen sijaan millään muulla aineella ei ollut itselle mitään merkitystä, sillä jatko-opintojen suhteen ainoastaan ylioppilastodistuksella on jotain arvoa. Lopputulos olikin sitten omasta mielestäni todella hyvä. Kaikista kirjoittamista aineista sain keskiarvoksi 10 sekä kaikista L:n paitsi yhdestä E:n. Sen sijaan kaikkissa muissa aineissa lukiossa numerona oli pääsääntöisesti joko 4,5 tai 6, sillä yleensä en viitsinyt edes kurssikirjaa näitä aineita varten ostaa. Ajattele kuinka helposti kävin siis lukion! Suoritin sen kahdessa ja puolessa vuodessa lukien vain näitä kuutta ainetta ja laiskotellen kaikkien muiden aineiden kohdalla. Näin suosittelen sinunkin tekevän jos kerran haluat noin paljon kursseja jaksoon sisällyyttää. Tällöin tuo määrä ei ole mikään ongelma.

    • koulupoika

      ite suoritin ekanan vuonna 39 kurssia ja tokana vuonna 41. Kyl siihen pystyy jos vaan jaksaa panostaa. =)

      • 3rtryt

        Itselläni oli 35 ja olis voinu enemmänkin mut olis joutunu itsenäisesti. Suosittelen ottaa paljon ekana vuonna niin tokana ja kolmantena ei stressaa. Varsinkin kolmantena kun on kirjotukset. Ellet nyt kahessa kirjota.


    • ykkkönen

      On aika paljon, mutta mikässiinä jos motivaatiota ja jaksamista riittää :-) mulla on 33

    • LLEEMM

      30 on se tavoite. 35 onnistuu vielä aika helposti. siitä ylöspäin pitää tehdä jo itsenäisenä. mutta ei kai mitään lakisääteistä ylärajaa ole, senkus luet itsenäisenä vaikka 10 kurssia yhteen jaksoon. en kyllä suosittelisi, hiljaa (mutta reippaasti) hyvä tulee

    • jows.

      Voi jeesus 40??? Ite vedin ekana vuonna 30, tokana 29 ja vikalla 15. Ajokortista viimene kurssisuoritus. Itsenäisenä olen tehnyt joku 6-8 kurssia. Koulua on siis ollut keskimäärin se 5 kurssia per jakso, eli normipäivänä 8-13. Nyt edessä kaksi vikaa jaksoa joissa molemmissa 3 kurssia :)) Eli turha latoa lukkaria täyteen kun löysäillekin saa ihan tarpeeksi kursseja ja lopussa tahtia voi sillonkin höllentää..

    • Anonyymi

      itellä 42 kurssia ekana vuonnna

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe