40 kurssia ekana vuonna!?

lukioon hakeva

Olen ihan sekaisin noista ainevalinnoista. Onnistuuko tehdä 37-40 kurssia ekana vuonna, kun kaikki vaan sanoo että max. 35? Olen hakemassa tanssilinjalle ja pakollisista tulee jo se 30, eikai olisi järkeä hakea jos en ottaisi tanssia yhtään mukaan joita ylimenevät kurssit on että tahtoisin alkaa lukemaan venäjää tai italiaa.

11

2319

  Vastaukset

  • 40 jopa 35 on jo aivan liikaa. Voi tulla suht rankkaa, sillä itekään ei oikein jaksa vaikka 31 kurssia opo.

   • se on ai ka paljon kursseja..en ainakaan ite ottais niin paljoo, kannattaa jättää toinen kielistä pois! monilla on jo rankkaa 32 kurssin kaa..oon itekki vasta menos lukioon ja ajatteling ottaa noin 30 ehkä 32


  • Periaatteessahan tuo 40 on käytännön maksimi, jos ei sitten suorita joitakin kursseja itseopiskeluna.

   Ainakin omassa lukiossani oli vuodessa 5 jaksoa. Yhdessä jaksossa pystyy suorittamaan maksimissaan 8 kurssia, koska yhdessä kurssissa oli aina 5 tuntia/viikko. 8 kurssiin/jakso täytyy siis istua ma-pe klo.8-16 tunneilla. Ja tämähän onnistuu vain siinä tapauksessa, ettei satu yhtään kurssia päällekäin. Toisin sanoen aika hankalaa.

   En sano, että se 40 kurssin suorittaminen olisi mahdotonta, sillä tunnen vain oman lukioni käytännöt. Muualla voi olla toisin. Joissakin lukioissa on vissiinkin 6 jaksoa/vuosi.

  • Lukion kohta käyneenä (3,5vuotinen, lukion viimeiset kurssit menossa) voin kertoa, että mikäli haluat tehdä mitään muuta kuin olla koulussa ja tehdä läksyjä, niin täydellisen mahdoton ehdotus. Jo 32:sta vuosikurssista hajoaa pää.

   Pakollisista tulee jo 30? Kuulostaa aika paljolta kun itsellänikin on koko lukioaikana pakollisia kertynyt suunnilleen 45. Jos meinaat suorittaa kaikki pakolliset kurssit ekavuotena niin ehkä sitten se on mahdollista, mutta en usko, että ensimmäiselle vuodelle tosiaan sijoittuu niin monta pakollista.

   Jos haluat paljon kursseja niin suosittelen lukion suorittamista neljässä vuodessa. Ei tee elämässä oikeasti niin paljon eroa. Sillä tavalla saa käytyä haluamansa kurssit ja silti on muutakin elämää kuin koulu. Luokattomassa lukiossa on se hyvä puoli et voi aika hyvin itse päättää koska niitä kursseja käy. Itsekin tosiaan kirjoitan tänä vuonna ylioppilaaksi ja nyt suoritan vasta yhteiskuntaopin ykköskurssia.

   Ehdottomasti älä tapa itseäsi koululla. Lukio on rankkaa vaikka kursseja olisi vuodessa vain 25.

  • Kyllä tuo on täysin mahdollista, mutta rankempaa. Itse suoritin ensimmäisenä vuonna 36 kurssia, eikä se nyt vielä todellakaan mitenkään erityisen rankkaa ollut. Toisenna vuotena oli jo 38 kurssia, mutta tällöin ajokortista, vanhojentanssseita yms. sai helposti pari ylimääräistä kurssia. Kolmantena vuonna kävin ainoastaan 5 kurssia :). 40 kurssia sen sijaan on taatusti jo aika rasittavaa ellet sitten saa kursseja jostain ajokortin tapaisista asioista. Kaikki riippuu siitä, siis lukion helppous/vaikeus, miten viisaasti suunnittelet opintosi.

   Omassa koulussani (veikkaan että pitkälti menee kaikissa isommissa kouluissa samalla tavalla) jokaiseen jaksoon pystyi PERIAATTEESSA valitsemaan 8 kurssia. Tämä siis silloin, mikäli halusi kaikilla tunneilla käydä. Jos kaikilla tunneilla käydä haluat sinulla on periaatteessa mahdollisuus lukuvuoden aikana opiskella 8*5 eli 40 kurssia. Todellisuudessa kuitenkin kurssitarjonta ei vastannut tuota periaatta, että jokaiseen jaksoon voisi 8 valita, vaan pikemminkin 7 kurssia jaksossa oli yleensä se maksimi johtuen siitä ettei sopivia kursseja aina löytynyt. Tällöin vuodessa tulisi siis 35 kurssia.

   Kuitenkaan ei ole omasta mielestäni mitään järkeä suorittaa kaikkia kursseja koulussa, vaan paljon viisaampa on että suoritat noin 30 kurssia normaalisti koulussa istuen ja sitten sen lisäksi 0-10 kurssia itsenäisesti. Tuo 40 kurssia voi tehdä tosiaan jo tiukkaa, mutta tuo 36-37 onnistuu taatusti jos vaan teet kaikista jaksoista suurinpiirtein yhtä helppoja/vaikeita. Jaksoja voit helpottaa kuviksen, liikunnan, musiikin ja opon tapaisilla turhilla aineilla, joissa sinun tarvitsee ainoastaan oll läsnä, mutta mitään ei tarvitse periaatteessa tehdä.

   Itse muunmuassa päätin jo ennen lukion menoa VAIN JA AINOASTAAN 6 ainetta, jotka aioin kirjoittaa ja johon panostin todella paljon. Ainoa tavoite näistä aineista oli 9/10. Sen sijaan millään muulla aineella ei ollut itselle mitään merkitystä, sillä jatko-opintojen suhteen ainoastaan ylioppilastodistuksella on jotain arvoa. Lopputulos olikin sitten omasta mielestäni todella hyvä. Kaikista kirjoittamista aineista sain keskiarvoksi 10 sekä kaikista L:n paitsi yhdestä E:n. Sen sijaan kaikkissa muissa aineissa lukiossa numerona oli pääsääntöisesti joko 4,5 tai 6, sillä yleensä en viitsinyt edes kurssikirjaa näitä aineita varten ostaa. Ajattele kuinka helposti kävin siis lukion! Suoritin sen kahdessa ja puolessa vuodessa lukien vain näitä kuutta ainetta ja laiskotellen kaikkien muiden aineiden kohdalla. Näin suosittelen sinunkin tekevän jos kerran haluat noin paljon kursseja jaksoon sisällyyttää. Tällöin tuo määrä ei ole mikään ongelma.

  • ite suoritin ekanan vuonna 39 kurssia ja tokana vuonna 41. Kyl siihen pystyy jos vaan jaksaa panostaa. =)

   • Itselläni oli 35 ja olis voinu enemmänkin mut olis joutunu itsenäisesti. Suosittelen ottaa paljon ekana vuonna niin tokana ja kolmantena ei stressaa. Varsinkin kolmantena kun on kirjotukset. Ellet nyt kahessa kirjota.


  • On aika paljon, mutta mikässiinä jos motivaatiota ja jaksamista riittää :-) mulla on 33

  • 30 on se tavoite. 35 onnistuu vielä aika helposti. siitä ylöspäin pitää tehdä jo itsenäisenä. mutta ei kai mitään lakisääteistä ylärajaa ole, senkus luet itsenäisenä vaikka 10 kurssia yhteen jaksoon. en kyllä suosittelisi, hiljaa (mutta reippaasti) hyvä tulee

  • Voi jeesus 40??? Ite vedin ekana vuonna 30, tokana 29 ja vikalla 15. Ajokortista viimene kurssisuoritus. Itsenäisenä olen tehnyt joku 6-8 kurssia. Koulua on siis ollut keskimäärin se 5 kurssia per jakso, eli normipäivänä 8-13. Nyt edessä kaksi vikaa jaksoa joissa molemmissa 3 kurssia :)) Eli turha latoa lukkaria täyteen kun löysäillekin saa ihan tarpeeksi kursseja ja lopussa tahtia voi sillonkin höllentää..

  • itellä 42 kurssia ekana vuonnna

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   116
   4030