Hintataso

Ravintoloissa

Millainen on ravintoloiden hintataso Sao Miguelilla, Ponta Delgadassa? Onko kannattavaa ottaa hotellin puolihoito vai tuleeko se kalliimmaksi kuin ravintolaruokailu? Esim. Sao Miguel Park- hotellissa puolihoitoisä on 110 euroa viikonmatkalla yhdeltä hengeltä.

3

1363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • São Miguel Park tarjonnee illallisen seisovasta pöydästä joka ilta - näin oli ainakin jokin aika sitten. Yksittäinen hinta kerralta on kai hieman yli 20 e. Juomat maksanevat erikseen, näin on yleensä, jos ei toisin mainita.

      Illallisen pääruoat alkavat n. 8 eurosta. Annoskoot ovat yleensä isoja, niin että alkuruokaa tuskin tarvitsee. Aterian aluksi heti istuutumisen jälkeen tarjoilja tuo pöytään paikallista tuorejuustoa tai muuta azorilaista juustoa ja leipää, joista veloitetaan muutama euro per pöytä. Näistä antimista voi kieltäytyä, mutta se on tehtävä heti, kun tarjoilut tuodaan pöytään, muuten antimien hinta lisätään laskuun.

      Suurin osa pääruoista mahtuu hintahaarukkan 8-15 e. Jälkiruoat maksavat 2-3 euroa. Pullo juomakelpoista viiniä irtoaa hieman alta 10 eurolla. Olutkokoja on kolme: imperial 25 cl, noin euro, tulipa 33 cl, 1,20-1,50 e ja tuoppi 40 cl, 1,5-2.00 e. Portugalilaiset brandyt maksavat 3-5 e, espresso kahvi 60-80 snt.

      Ponta Delgadan keskustassa on valikoima perinteisiä azorilaisia ravintoloita. SolMar Avenida Centerissä, Portas do Marin satamakeskuksessa ja Parque Atlanticon kauppakeskuksessa on moderneja ja pikaravintoloita.

      Lounaat maksavat 5-8 e. Kaksi henkeä syö lounaan, johon kuuluu juustoa ja leipää ja/tai voita, pääruoat, kahvit, mahdollisesti yksi jälkkäri, puoli pulloa viiniä ja yksi pieni pullo vettä hintaan 21-22 e tippeineen (noin 10%). Tippi on vapaaehtoinen, mutta yleinen käytäntö. Jälkiruoat ovat usein niin isoja, että yhdestä annoksesta riittää helposti kahdelle syöjälle.

      Vertailu ei ole helppoa, koska muuttuvia tekijöitä on useita. Ensivaikutelmani on, että jos on pelkästään kysymys hinnasta, niin puolihoito saattaa tulla edullisemmaksi.

      Kotisivuillani kerron enemmän azorilaisesta ravintolakulttuurista ja ravintoloista.

      • Ja hinnoista

        Kiitos Masseur vastauksestasi. Luulenpa, että meidän tapauksessa kuitenkin tuo ravintolaruokailu tulee halvemmaksi kuin puolihoidon valinta. Muutamalla Hispanian retkellä on myös ruokailu, joka sisältyy retken hintaan, joten retkipäivinä rahaa ruokailuun ei mene, ellei sitten vielä illemmalla syö jotain pientä ja kevyttä. Täytyypä käydä lukemassa kotisivuiltasi vielä tarkemmin tuosta ruokailusta, kiitos vinkistä.


    • Don Pepe

      Koska keskimääräinen tulotaso Azoreilla on huomattavasti alhaisempi kuin meillä Suomessa ja koska Azorit ei todellakaan ole vielä mikään turistirysä, vaan ravintoloiden pitää houkutella myös ainakin joitakin paikallisia asukkaita, on hintatasokin varsin kohtuullinen. Lisäksi Ponta Delgadassa on useita mukavia ja tutustumisen arvoisia ravintoloita. Kannattaa kokeilla niin liha-, kala-, äyriäis- kuin kasvisruokiakin. Rahan takia puolihoitoa ei kannata valita. Helppouden takia ehkä, muttei rahan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe