Miten tamponi laitetaan?

Nesta--

Mulla on ollut menkat jo 2 vuotta mutta en ole käyttänyt ollenkaan tamponia. Olen yrittänyt useasti mutta en ole onnistunut. Tuntuu että jotain olisi siinä edessä enkä saa tamponia työnnettyä tarpeeksi syvälle. Pitäisikö minun vaan väkisin koittaa työntää tamponi syvemmälle vaikka se sattuu? Olen lähdössä kavereitten kanssa uimaan parin päivän päästä ja menkat alkoivat tänään. Haluaisin opetella käyttämään tamponia ennen sitä. Voisko joku antaa vinkkejä? :) Vai voiko minun alapäässä olla jotain vikana etten sen takia saa laitettua tamponia?

52

20326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä80

      Jos olet vielä neitsyt, niin immenkalvo voi olla niin tiukka, ettei tamponi sen takia mene paikoilleen. Sen pitäisi olla siinä ihan emättimen suulla.

      Saatko sormen laitettua sisääsi? Jos saat, silloin pitäisi tamponinkin mennä. Koita rentoutua, jännittäessäsi lihaksetkin laittaa vastaan, jolloin tamponi ei varmasti mene. Tamponin laitto on helpompaa kun vuoto on hieman runsaampaa, jos ei vuoda yhtään tai vain muutaman pisaran niin limakalvot voi olla niin kuivat, ettei tamponi sen takia luista.

      Kohdun kaula tulee emättimen puolelle. Sen pitäisi olla emättimen pohjassa, mutta ainakin itselläni se on enemmänkin puolivälissä emättimen etureunassa. Sormella tunnustellessa siinä kohti siis kova, pyöreä uloke. Se voi olla arka ja jos tamponia yrittää työntää etuviistoon niin matka tyssää siihen. Minun pitää ainakin laittaa tamponi sisään hieman takaviistoon, siis peppua kohti, jolloin se liukuu paikoilleen paremmin.

      • tamponiexpertti

        Oletko varma, että tamponi on Sinulle juuri sopivan kokoinen? Ei liian iso?
        Kannattaa aloittaa mini-kokoisista tamponeista ja kunhan pääsee suurinpiirtein selville oman vuotonsa runsaudesta voi imukykyä kasvattaa.
        Tamponi asetetaan takaviistoon, oletko yrittänyt suoraan?
        Kannattaa hengittää syvään ja rentoutua.

        Itse saan tamponin parhaiten asetettua menemällä haara-asentoon kyykkyyn tai menemällä lattialle makaamaan ja jalat koukkuun. Voit vaikka peilin kautta etsiä "oikean suunnan" mikäli muuten tuntuu hankalalta.
        Tsemppiä!

        Ei tamponin asettaminen minullakaan ensimmäisellä kerralla tuottanut tulosta, asetin tamponin liian alas ja se tuntui hirveältä. Hieman myöhemmin kokeilin uudestaan ohjeita noudattaen ja tamponi meni helposti paikoilleen.
        Harjoitus tekee mestarin pätee tässäkin asiassa ;).


      • Anonyymi

    • pelokas2

      Mitä mä teen ku en uskalla ??

      • vvvvvvvvvvvyyyy

        No älä ainakaan pakota itseäsi. Laita vaikka puhtaisiin sormiin ensin liukastetta ja kokeile sormilla ennen kuin yrität laittaa tamponia. Opettele rentoutumaan ensin. Mikään pakkohan tamponeja ei ole käyttää.

        Ja suosittelen ehdottomasti ob mini -tamponeita. Ne ovat niin pikkuisia että ei kovin monta sellaista varmaan ole jolle ne eivät mahtuisi.


      • 2vuotta menkat

        Siitä vain yrittämään! Olen ihastunut tamppooneihin ovat niin tehokkaita ja eikä tarvitse kokoajan miettiä tuleeko ylivuotoa! Koko menkat unohtuu! Lisäksi vielä mukavan tuntuisia;)


    • yyooo

      mitä teen kun en uskalla edes kokeilla tamponia...? ajattelen aina miten olisi helpompaa tehdä monia asioita jos ei tarvitsiti siteitä käyttää. mutta jotai pelkään enkä siksi edes uskalla kokeilla sen laittoa. mitä teen?

      • yuhojiök

        No et varmaankaan sitten kokeile? Eikö toi nyt oo aika simppeliä. Ei kukaan pakota tamponeja kokeilemaan.


    • fuuu D:

      NOJUU, mä oon menos mökil frendie kaa : D HUOMEN ja pitäis täsä 24 tunnin aja miettii mites laitto onnistuu o..o oon kokeillu vaiks kuin mont kertaa -.-

    • Iiriiis

      Mullakin meni muutama kerta, ennen kuin tampponi sujahti helposti sinne paikalleen. Ekalla kerralla se jäi liian alas, sillä en uskaltanut työntää sitä tarpeeksi syvällä. Mutta heti kun sain tamponin asetettua oikein, oli olo todella mukava, eikä tamponia tai kuukautisia joutunut miettimään.

    • täti84

      Pitää vaan uskaltaa laittaa tarpeeksi syvälle. Silloin tamponi on oikeassa paikassa, kun sitä ei juuri tunne. Tamponi ei voi hävitä jonnekin syvyyksiin, kyllä siellä tulee stoppi vastaan. :) Ja naruhan jää ulkopuolelle, joten ei kannata pelätä. Kannattaa ensin vaikka treenata pienellä tamponilla (edellä mainittu ob on hyvä. Tampaxista en itse pidä, kun laajentuu lähinnä pituussuunnassa eli ei mielestäni toimi yhtä hyvin, mutta jokainen voi itse kokeilla itselleen sopivimman merkin) ja mielellään asettimella varustetulla, niin sujahtaa sisään yllättävän helposti. Yritän vaan rentouttaa itsesi (ja mielesi) ja työnnä tamponia hieman takaviistoon, ei suoraan ylöspäin. Ei se mahdotonta ole, kun on onnistunut meiltä muiltakin. Ja sitten kun tamponin laitto onnistuu, kannattaa kokeilla kuukuppia.

      • sama....

        juuri näin♥


    • Epäluuloinen

      Moi.Mulla on ollu kuukatiset n. 1 vuoden , mutta nyt käytin ekaa kertaa tamponia, se meni sujuvasti , mutta se tuntuu aika oudolta... Kuuluuko ekan kerran tuntua hassulta? :D

    • uusiakinolis.

      Taas näitä ihmisiä jotka kommentoi vanhoihin ketjuihin....

      • no voi angst

        Joo, mäkin kysyn että mitä väliä.

        Jotkut itkee sitä, että aloitetaan uusi keskustelu aiheesta vaikka olisi vanhojakin ketjuja samasta aiheesta. Toiset näköjään sitä, että jatketaan liian vanhoihin ketjuihin.

        Mitä käytännön merkitystä sillä oikein on?


    • tamppon971

      no mitä se haittaa sinua,kai se saa kysyä jos tätä monetkin lukee vielä!!arg inhottavia ihmisiää

    • sama.....

      minuakin pelotti ensimmäisen tampoonin laittaminne ja pelkäsin, että se jää sinne jumiin, tai jotain,mutta ei se jää:) kyllä sä siitä selviät:)

      TSEMPPIÄ!

    • .. eh

      oma ongelma on.. noh, en oo varma mihi aukkoon se pitää työntää :D en oo tietone paikoistani

    • .. ehh

      tai että missä on se aukko johon työntää.

      • sfsfdfsdf

        No ota peili käteen ja katso.


    • täti-ikäinen

      Tässä muutama neuvo: kokeile asettimellista tamponia ensin, silloin ei tarvita sormia paikalleen laitossa ja sujahtaa oikeaan syvyyteen tosi helposti. Nosta toinen jalka vessanpöntön kannen päälle ja kumarru eteenpäin, ettet jännittäisi pakaroitasi. Levitä sormilla häpyhuulia, vie tamponi asettimineen emättimeen ensin puoliväliin ja sitten työnnä asettimella syvemmälle. Poista asettimet ja voilá! Siellä on. Naru jää ulkopuolelle ja siitä vetämällä tamponi poistetaan. Suosittelen Tampaxia, siinä on asetin ja aloittamaan pienimmistä kooista. Muovinen asetin liukuu parhaiten, mutta sitä ei taida olla ihan pienimmässä koossa.
      Kyllä se muutaman harjoituskerran vaatii. Tärkeintä on olla rentona, niin ei purista paikkoja tiukaksi. Virtsaputkeen ei tamponia todellakaan onnistu tunkemaan, joten se huoli on turha... peili käteen ja tutustumaan omaan anatomiaan!

      • Aloittelijallehelppoa

        Suosittelen tätä aloittelioille. Itse oon aloittelija tamppoonis suhteen ja kokeilin tätä meni sisään ilman kipua. Toimik


      • anonyymikommentoija

        siis ihan oikeasti te ihanat tytöt joilla on menkat. rauhassa tutustukaa kehoonne, mut voin sanoo et mä laitoin äsken mun eka tampoonnin ja vitsi se mein hyvin!! eli siis nosta jalka lavuaarille tai lipastolle tai jollekki tasille mut ei ehkä pöntön kannelle en suosittele jos vuodat atm ni voit ottaa vaikka paperia ja vähän pyyhkiä eka, sit sulla on se tamponi siinä asettimessa ja sit venytät vähän sormilla häpyhuulia laitat aika keskelle sit vähän taaksepäin ja vóila siis ihan oikeesti eka kerta meni nii perseelle et sattu mut pakko oli näiden jälkee kokeilla uuestaa


    • rilli*ihminen

      Käytän noita minitamponeja, mutta se sattuu kamalasti, kun laitan sitä paikoilleen. Mitä oikein teen... ):

    • Apua ja äkkiä

      Laitoin just ekan tamponini. Oon 12v ja tokat menkat. Sain yrittää monta kertaa ennen ku sain sen sisään. Onkohan se ihan oikein, ku tunnen sen esim. noustessa makuulta istumaan.

    • P.J.

      Jos se tuntuu se ei ole tarpeeksi syvällä.
      Rohkeasti vaan laitat syvemmälle, ei se minnekkään katoa :)

      • 11.v

        itse olen 11.v ja sinne se tamponi sujahti ihan eka yrittämällä ja vaivatta ilman asetinta eikä edes just sillon ollu menkkoja!


      • miä
        11.v kirjoitti:

        itse olen 11.v ja sinne se tamponi sujahti ihan eka yrittämällä ja vaivatta ilman asetinta eikä edes just sillon ollu menkkoja!

        Hei älä hemmetissä käytä tamponeja, jos sulla ei oo menkkoja! Ulosotto voi olla tuskaa.


    • eieiiei

      samaa mieltä ei menkkoja ei tamponia , hui ajtuskin sattuu ..

    • hkkkdr

      Minkä ikäisenä tampoonei vois alkaa käyttää?? Ja mua vähä pelottaa et jos kokeilen n, niin sehän turpoo ku se kastuu mua pelottaa et se sattuu ihan kauheesti ku se turpoo ja sit yrittää vetää ulos! :( oon 11.v mut en kyl aio viel tampoonei alkaa käyttää;) !

    • jooh..

      mihin se tampooni kuuluu laittaa pitääkslaittaa kusi aukkoo vai ?

      • 8465

        Laita vaikka korvaan.


    • murtsu

      Vanha ketju mutta... Ei tää toimi. Ties monesko kerta että ostan tamponeita ajatuksella "nyt opettelen" vaan ei toimi. Tuntuu kokoajan, en saa sitä syvemmälle, mun sormissa eikä asettimessa riitä pituus! Oonko vaan jotenkin "väärän" mallinen? :D

    • Liukastetta vaa

      Oon 11. V mul on ollu menkat kojta vuoden ja kokeilin äsken ekaa kertaa tamponia tulos: ekalla kerralla en ollu työntäny tarpeeks syvälle ja se sattu

      Tokalla kerralla laitoin hieman liukastetta ja meni hyvin

      Eli siis eiku vaa liukastetta tai käsirasvaa nii uskon et menee hyvin

      • adeswfgyh

        Käsirasvaa ei ole tarkoitettu emättimeen työnnettäväksi!! Jotain järkeä nyt!


    • Minnimanni1

      En edes tiedä mihin tamponi laitetaan

    • help me

      Muo taas sattuu kauheesti kun yritän laittaa tampoonii ja en saa sitä edes työnnettyy puolee välii

    • KAIKKitietävä

      Tamponi laietaan pillureikään. EI perse, vaan pillu, pimpsa tai vauvareikään...

    • apuaamitää

      Apua mitä teen mä meen lomalle pian ja en osaa laittaa tampoonia.. Kerran koitin sillee ja menin oikeeseen asentoon. Sitten, kun laitoin sen sillee että vaan kosketin sillä tampoonilla mun pillua, ja ajattelin ge että en aio koskaan laittaa tampoonia. Mutta mieli muutui:D. Haluan oppia laittamaan,mutta ajatuskin ällöttää, mitä teen??

    • apuaapua

      jos laittaa tampaxin nii pitääkö siitä poistaa ne muoviosat et jää vaa pelkkä vanuu?

    • kysymyys

      Mä oon saanu laitettua mutta musta tuntuu että se ei ole mennyt oikein koska en voi istua koska se sattuu jos istuu olenko laittanu sen jotenkin väärin vai miksi istuminen sattuu

    • enuskalla

      Mitä teen kun en uskalla itse ostaa tamponeja koska jos ne myyjät katsovat minua oudosti enkä äitiltäkään viiti pyytää :((

      • Anonyymi

        Ite voi käydä kaupassa ostamassa eikö ne myyjät välitä mitä ostat mutta jos jännittää mennä kassalle niin mee naismyyjän luo


    • Anonyymi

      itse olen 12 ja menkat alkoi silloin kun täytin 12 tamponi on ihan helppo laittaa ja minulla ei ole ainakaan ollu mitään ongelmia:)

    • Anonyymi

      Mulla on kolme viikon päästä Ratsastus kisat ja mulla oon Valkoset housut en oo vielä käyttäny tamponeja enkä käytä siteitä auttakaa

      • Anonyymi

        Minkälaista apua tarvit?


    • Anonyymi

      Se ei välttämättä mene ensimmäisellä kerralla ja sitä pitää harjotella! Eikä se aluksi välttämättä tunnu hyvältä jos et työnnä tamponia tarpeeksi syvälle ja oikeaan asentoon! Mulla on ollut varmaan 3 vuotta menkat enkä varmaan vuoteen uskaltanut edes yrittää tampoonin laittoa mutta kaverit sanoi että se ei ole paha ja siihen tottuu joten rohkaistuin ja aloin käyttää tamponia. Jos ei uskalla tai osaa kannattaa aloittaa pienimmillä tampooneilla mitä löytyy ja kokeilla pikku hiljaa! Tottakai tamponia ei tarvi käyttää mutta itsestäni elämä menkkojen aikana on paljon helpompaa tampoonilla:)

    • Anonyymi

      Tampoonin laittaminen ei kuuluisi sattua, ainakaan minua ei satu. Yleensä tampoonin laittaminen helpottuu ekan seksikerran jälkeen. Ja sinun se reikä ei ole varmaan vielä valmis tampooniin, itselläni on ollut 3 vuotta menkat ja sain jo Ekalla vuodella tampoonin sisään. Se riippuu myös ihmisestä, alottelialla kuulu olla lyhyt, narullinen tampooni, kokeneet voi ottaa jo pidemmän.

    • Anonyymi

      Tamponin asettamisen ei kuulu sattua. Oikein paikallaan oleva tamponi ei tunnu mitenkään missään asennossa.

      Jos tamponin kanssa on vaikeuksia, on viisasta käyttää siteitä. Ja muutenkin siteet ovat aivan nuorilla (alle 18 vuotta) paras valinta. Niistä näkee , missä vaiheessa vuoto on, viimeinen side ei jää housuihin päiväkausiksi ja ennen kaikkea helpoin saada paikalleen. Näin sanoo kokenut äiti.

    • Anonyymi

      okei tää on tosi vanha keskustelu mut mun on pakko tulla kysyy täältä apua. siis oon yrittäny tänään pari kertaa laittaa tampoonia mutta en vaa uskalla ku jos se sattuu?? ja kosketin vaa sil tampoonil sitä aukkoo nii se sattu vaik en ees mitenkää työntäny sitä. Ja sen jälkee ku pyyhin nii se sattu… ja meillä ei oo semmosia pieniä tamponeja vaa meillä on niitä tampax, enkä tiiä uskallanko kysyy äitiltä :,)

      • Anonyymi

        Eipä ihme, ettei tamponit asetu kun aloittaja on miespuolinen. Jo 50 vuotta takana avioelämää!
        Tähän taustaan suhteutettuna avaus on vähintään "mielenkiintoinen".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ihme, ettei tamponit asetu kun aloittaja on miespuolinen. Jo 50 vuotta takana avioelämää!
        Tähän taustaan suhteutettuna avaus on vähintään "mielenkiintoinen".

        Tiedoksi että immelkalvo voi olla esteenä.Kannattaisko sun perehtyä oikeesti naisen anatomiaa eikä jatkuvasti syyttää sitä äijää.Taidat olla mies kun et tiedä naisen anatomiasta mitään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe