Autoilija sakotus -

kokemuksia Italiasta?

Meillä oli hassu kokemus, kun pikku huolimattomuudesta lykättiin viidenkympin maksukuittia Italiassa motarilla. Pahvilappu maksullista moottoritietä varten oli jäänyt ottamatta, kun oltiin väärällä luukulla, peruuttaminen oli mahdotonta ja asema miehittämätön. Miehitetty asema antoi maksumääräyksen, mutta sitä ei voinut eikä tarvinnut heti maksaa, vaan saimme kuitin. (Matkaosuus kyllä maksettiin.) Sitä sitten sompailtiin Pohjois-Italiassa, jossa periaatteessa olisi voinut maksaa. Lopputulos jääköön kertomatta.

No ei se vielä mitään, vaan autovuokraamo laskutti sitten hallintokuluja sakoista, joita italialainen kaupunki oli keksinyt autoilijan pään menoksi: "rajoitettu vyöhyke", zona limitata tai jotain sellaista. Puoli vuotta matkan jälkeen siis.

Todellista ja käsittämätöntä säätöä, että vielä vuoden aikana (!) tapahtumasta saadaan sakottaa. Eikä noita oikein uskalla olla maksamatta, etteivät nouse taas satasella enemmäksi. (Huomaa, että täällä ei saa kehottaa rikokseen, mutta liika sakottaminenkin tuntuu, no jaa...)

Jännittää vaan, mitä uutta keksivät ja missä kaikissa keskustoissa tuli stalkkeroitua väärillä "vyöhykkeillä". Rauhoittua voi vasta 365 30 pv automatkan jälkeen. Budjetoi siis parihunttia sakkoihin.

Kaikille englannintaitoisille tuoretta tietoa, joka kannattaa aivan ehdottomasti lukea:

http://www.bella-toscana.com/traffic_violations_italy.htm

Aika "skandaalilta" tuo homma tuntuu. Ja jotkut autovuokraamot (ei kuitenkaan Europcar, muista en tiedä) saattavat rahastaa suoraan luottokortilta nuo sakotkin.

Ja jos haluaa oikein tuhota lomafiilareita (tai olla realisti), kandee katsoa Gomorra-elokuva. Uskomaton kuvaus aikamme Euroopasta, jossa huumeita myydään ja laittomia tekstiilitehtaita löytyy kun vaan tietää etsiä, ja Napolin lähistöllä ei puhdasta luontoa, no jaa...

Niin, ja afrikkalaisten katukauppiaiden pirattituotteiden ostaja voi saada 3000-10000 euroa sakkoa.

10

1421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ginisilmä

      Niin että sinä kirjoittelet noita samoja kokemuksia oikein sinne tänne! Onko se vaikea ymmärtää, että keskiaikaisten kaupunkien keskustoissa saattaa olla autoilu kielletty tai rajoitettu? Vanhoissa kaupungeissa niin saattaa olla Suomessakin, Euroopasta puhumattakaan. Kieltoja "autoilijan pään menoksi"? Siis mikä tuossa on nyt outoa saati skandaalimaista?

      • saitilla vielä

    • Montelago

      vaan sanon, ettei kannata hankkia sakkoja. Italian pysäköintimaksut ovat niin pienet, ettei ole mitään järkeä rikkoa sääntöjä. Eivät Italia, poliisi ja vuokraamot lomaasi pilaa, vaan sinä itse.

    • kanssa samoin

      2006, mies kärähti samassa kohtaa liikennekameralle ylinopeudesta vuokra-autolla. Tämä tapahtui kesäkuussa, syyskuussa tuli auton vuokrausfirmasta ilmoitus että olemme saaneet sakkoja ja perivät meiltä hallintomaksuja jotain 40 €. Vielä kului vuosi ja lopulta itse sakot tuli meille - yht 500€. Kun yritin ottaa yhteyttä poliisilaitokselle kysyäkseni miten paljon korkoa korolla mahtaa lasku olla kerännyt niin eipä sieltä koskaa vastausta tullut. Liekö kielitaidottomia poliisit sielläkin? Tai sitten laitoin viestini sille joka osaa kirjoittaa mutta ei lukea.... Maksettiin kiltisti mutta hatuttaa vieläkin!! Meillä rikkeestä sakkoihin meni siis 14kk!

      • Ei voi olla totta.

        Siis minkä helvetin takia maksoitte?

        Luuletko tosiaan että Italiaanot maksavat Suomessa saamansa sakot? Tai yleensä kukaan...


      • sisällä on sopimus
        Ei voi olla totta. kirjoitti:

        Siis minkä helvetin takia maksoitte?

        Luuletko tosiaan että Italiaanot maksavat Suomessa saamansa sakot? Tai yleensä kukaan...

        jolla siirtävät sakot ulosmitattaviksi omaan maahan nykyään. Ei uskallettu ottaa riskiä, joka tapauksessa vuokrafirma olisi joutunut maksamaan sakot ja edelleen karhunnut meiltä. Miksi kaivaa verta nenästään?? Voithan kokeilla joku kerta omalla kohdallasi...


    • vikasi, älä vikisi

      Sitä sitten...olisi voinut maksaa.
      Onko sakkosi mielestäsi aiheeton ? Ei minusta mitenkään.

      • kestää sakotus

        Tolla käynnistysreplalla heitin linkin artikkeliin, jossa päivitellään italiaanojen hitautta ja ronskia sakottamista.

        Saksassa on 3 kk aikaa sakottaa. Jos yleiseurooppalaisesti (muka?) sakotetaan ja ulosmitataan, pitää myös säätää ettei ihmisiä vuotta myöhempään enää sakoteta. Lisäksi joka nurkalla seisova peltipoliisi ei välttämättä tunnu kivalta. Mutta myönnetään että Italiassa on syytä pitää kaasujalka kurissa ja tarkkailla miten motarilla ja kaupunkikeskustoissa toimitaan. Parkkitaloon auto heti, kun voi, ja Pisan keskusta on syytä kiertää kaukaa!


    • Sakotettu

      Edelliseen jatkokertomus: Europcar lupasi laittaa 48 euroa muistutusmaksua takaisin, kun maksan toistasataa sakkoa. Mutta kuinkas kävikään? Europcar pyytää toistamiseen sitä samaa 48 euroa. Ei kun soitto Luottokuntaan, ja sitten koko kortin peruutus. Voi fakk tota firmaa. Täytyy laittaa niiden asiakaspalveluun tulikivenkatkua lankoja pitkin.

      En luota italialaiseen autonvuokra-asioissa enää, en edes Europcariin. Seuraava auto Hertzin tai Sixtin eli jenkkifirman kautta, ja pienet präntit sakkoasioista lukuun!!!! Ja jossakin muussa maassa kiitos!

      Eli kun ja JOS käyt Italiassa autoilemassa, ei ainoastaan sakkoja voi tulla, vaan muistutusmaksutkin voi sadella tuplana, kun tekevät just päinvastoin kuin ovat luvanneet...

    • Rooma, Pisa, Firenze ja Bol...

      Noista 4:stä kaupungista tulee suorat tietokoneviestit autovuokraamoihin, jos olet (tietämättäsi, tai tieten) liikkunut väärällä vyöhykkeellä tai ajanut vaikka ylinopeutta. Muut sentään lähettää paperia ja kirjalliset selonteot siitä, missä olet rikkonut - nämä muut viittaavat johonkin pahuksen tietokantaansa. Toimintaa, joka Suomessa tuskin olisi laillista. Tehosakotuksen mekka siis Pisa, mutta Roomaan en lähtisi ajamaan pitkällä kepillä, siis rekallakaan.

      Jos siis tahdot vaikeuksia, aja monta kertaa jotakin ylläolevan kaupungin kiellettyä aluetta ristiin rastiin, ja saat tulevan talven pikavoittoja sekä sakottajalta että vuokrafirmalta. Ja jos se ei ole edes Europcar, se saattaapi sakottaa suoraankin. Onko kokemuksia "halvoista" italialaisista vuokraamoista tässä suhteessa?

      Joku juristi voisi myös pähkäillä sellaisen sakon laillisuutta, jonka rangaistusperustetta (valokuva, tms.) ei ole näytetty edes paperilla. Muista siis: Pisa, Bologna, Firenze ja Rooma, jossa autoilijan oikeusturva on minimin minimi tai ei sitäkään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe