Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lämpötiloista

dalmatialaisneito

Olemme lähdössä elokuun lopulla häämatkalle. Kovasti Azorit viehättävät, mutta elokuuussa keksilämpötila on n.22 astetta. Haluaisimme kuitenkin nauttia myös lämmöstä ja rannalla löffäilystä.

Kertokaa siis joku siellä jo käynyt, että minkälainen lämpö elokuussa yleensä todellisuudessa on? Onko ilma sellainen että rannalla ollessa on kuitenkin lämmin ja saisi vähän väriäkin pintaan?

Vaihtoehtona meillä on zakintos Kreikassa, josko sitä sitten ajatteli azoreita 1.vuotis hääpäivämatkaksi. Haluan sinne kuitenkin maisemien(vesiputoukset, kuumat lähteet, gelfiinit) takia päästä.

4

1236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elokuun keskimääräisten lämpötilojen maksimihaarukka on noin 18 C - noin 26 C. 18 C tarkoittaa yön keskimääräistä minimiä, 26 C päivälämpötilojen keskimääräistä maksimia. Elokuu on Azoreiden lämpimin kuukausi. Aurinkotunteja on Ponta Delgadassa kesällä keskimäärin 6,5 per päivä. UV-indeksi saattaa korkeimmillaan nousta 10:een.

      Yölämpötilat ovat yleisesti luokkaa 20 C ja ne eivät laske alle 18 C. Meriveden lämpötila on maksimissaan elokuussa 26 C. Tällä hetkellä se on alimmissa lukemissaan eli 16 C:ssa.

      Ilma suhteellinen kosteus on luokkaa 80 %. mikä saa sen tuntumaan lämpimämmältä kuin pelkkä asteluku antaisi odottaa.

      Näiden säätietojen perusteella voinette tehdä päätöksen. Itse voin sanoa, että pohjoismaalaiselle kylmä täällä ei ole koskaan, ei myöskään kuuma ja että suojaamattomana iho palaa Azoreilla varsin nopeasti, etenkin elokuussa.

      Ponta Delgadan uimarannat ovat Praia das Milícias ja Praia do Pópulo. Jos valitsette hotelliksenne Bahia Palacen, on vieressä varsin suosittu Praia da Baia da Água d Alto. Hyviä uimarantoja on myös Ribeira Grandessa. Tästä muista aiheista on hieman enemmän tietoa kotisivuillani.

    • meitä onnisti

      Olimme viime vuonna juuri elokuun kaksi viimeistä viikkoa Sao Miguelilla ja täytyy sanoa, että meitä onni potkaisi säiden suhteen. :) Koko kaksi viikkoa oli hellettä! Lämpötila pysytteli 25 paremmalla puolella suurimman osan päivistä, aurinko paistoi, EI tuullut. Delfiiniretkellämmekin meri oli rasvatyyni :) Siis ei voi muuta kuin hehkuttaa.

      Okei, okei, kaksi kertaa ripsautti vettä - semmoset 10 min. ja 1/2 tuntia... Ja yhden kerran oli vähän kylmä tuulenvire ylhäällä vuorella Furnasin suunnalla ja pilviähän siellä tulee ja menee...

      Mutta niinkuin täälläkin on monen monta kertaa todettu, niin se on niiiiiiin tsägästä kiinni, millainen viikko kenellekin sattuu säiden suhteen. Edellisenä vuonna olimme toukokuussa Madeiralla ja se viikko sattui sitten olemaan kylmä - paikallisetkin sitä ihmettelivät; että kyllä täällä tavallisesti tähän aikaan on ihan lämmintä...

      Meressä tarkenee uida, mutta jos oikein vilukissa on, niin onhan siellä niitä lämpöisiä lähteitä. :)
      Toivottavasti teille sattuu kauniit säät, sillä Azorit ovat todellakin käymisen arvoiset, menkää ihmeessä! Itse lähtisin sinne ilman muuta uudestaan, mutta ehkä vähän aikaisemmin kuin viimeksi, esim. heinä-elokuun vaihteessa - ihan vaan sen kukkaloiston takia. Nyt siellä ollessamme hortensiat ja ginger lilyt olivat jo hippasen ylikukkineita.

      Tässä linkki meidän kuvakertomukseemme Azorien reissulta - jospa kuvat auttaisivat päätöksenteossa:
      http://homepage.mac.com/arjakoo/Azores/Menu85.html

      • Kateellinen

        Wau, miten hienoja kuvia otitte! Olin itse myös heinä-elokuussa azoreilla, mutta 200 euron kameralla ei ihan tule saman tasoisia kuvia ;D Taidat olla ammattikuvaaja kuvista päätellen.


    • Ylläolevan viestin johdosta totean seuraavaa:

      Hortensioiden kukinta kestää yleensä vähintään kolme kuukautta eli kesäkuusta elokuuhun. Huippu saavutetaan heinäkuussa. Viime kevät ja kesä olivat niukkasateisia, minkä vuoksi kukinta ilmeisesti oli edellä aikaansa ja myös lopahti tavallista nopeammin. Etenkin auringoisilla paikoilla ja isompien teiden varsilla kukat kuihtuivat normaalia aikaisemmin.

      Hortensioiden kukinta ei kuitenkaan ole jokaisessa kasvupaikassa samassa vaiheessa. Varjoisimmilla ja suojaisimmilla paikoilla, esim. pikkuteiden varsilla, kauniita hortensioita näkee kukassa vielä marraskuussakin.

      Azorien sää on varsin tasainen ympäri vuoden. Vuodet eivät kuitenkaan ole veljeksiä - Azoreillakaan. Esim. tämä talvi lienee ollut jonkin verran viime talvea viileämpi ja tuulisempi, kenties hieman sateisempikin.

      Heinä- ja elokuussa vuosivaihtelut ovat mitättömiä. Meillä on täällä aina vihreää, aina jotakin kukkaa ja uusia kasvilajeja pohjoisen matkailijan ihailtavaksi. Täysin kukatonta aikaa täällä ei ole koskaan, ei edes keskitalvella.

      Matkailijan on ihan mahdotonta ajoittaa matkansa jonkun kasvin huippukukinnan aikaan. Siihen tarvittaisiin jo paikallisen "tähystäjän" apua kuten valasretkillä.

      Ginger lily eli valeinkivääri on valloittajakasvi, joka on vienyt elintilaa São Miguelin kotoperäiseltä kasvillisuudelta. Kasvista halutaan päästä eroon, vähintään rajoittaa sen kasvualuetta.

      Heinä-elokuulla "onnistaa" sään suhteen jokaista Azorien matkailijaa. Tyytyväisyys on kiinni odotuksista. Edellä olen kertonut Azorien sään elokuun koordinaatit, joiden mukaan sopii suunnistaa.

      Kaikille teille, jotka mietitte lämpötiloja, huomatkaa, että meillä täällä ei maa koskaan jäädy, ei tule lunta, korkeintaan rakeita eikä niitäkään joka talvi. Tänä talvella meillä on lämöpötila laskenut yhtenä yönä 7 C:een. Meriveden lämpötila on alhaisimmilaankin 16 C. Ottakaa huomioon, että elokuulla yö- ja päivälämpötilojen ero on maksimissaan 8 C. Tällä on merkitystä. Huomatkaa myös kosteus (siitähän suomalainen ei pidä): kosteampi ilmaa tuntuu kuivaa lämpimämmältä korkeammissa lämpötiloissa.

      Korkeammalla on aina viileämpää olimme missä päin maailmaa hyvänsä. São Miguelilla korkeimmat paikat, joissa matkailija liikkuu ovat korkeintaan 1000 m.

      Porottavaa aurinkoa kesäaikaan hakevan on hakeuduttava Välimerelle. Talvella saaremme ovat Euroopan lämpimin paikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe