Urosten välienselvittelyt?

Miten te

Miten te urosten omistajat suhtaudutte, jos koirallanne tulee toisen uroksen kanssa kähnäystä? Menettekö väliin vai annatteko koirien selvittää itse tilanne? Millaisia tilanteita yleensä kohtaatte (jos kohtaatte); lyhyitä selvittelyjä vai jatkuvatko riitatilanteet? Mistä tilanteet mielestänne johtuvat?

Kun näitä uroksen omistajia löytyy laidasta laitaan, tilanteisiin puuttuvista niihin, jotka sanovat, että annetaan koirien itse selvittää tilanne..

9

2552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tällä tavalla

      Minulla on uroksia kolme kappaletta perheessä, 4- vuotta, 3- vuotta ja 2- vuotias. Käymme koirapuistossa kyllä väillä, mutta tosi harvoin silloin kun siellä on muita. Yhden tai kahden koiran kanssa saatan mennä puistoon kyllä vaikka olis muitakin. Ehdottomasti pidän kuitenkin kiinni siitä, että sinne ei mennä jos siellä on vieras leikkaamaton uroskoira joka on samanikäinen kuin omamme.

      Mielestäni olisi silkkaa tyhmyyttä mennä sinne rähisemään kun se on myös vältettävissä. On lähes päivän selvää, että esim. kolme vuotias uros ei leiki enää samanikäisen vieraan uroskoiran kanssa. Miksi pitäisi ehdoin tahdoin mennä sinne tappelemaan? Jos puistossa olevan koira on reilusti vanhempi niin kaikki saattaa mennä ihan hyvin, ja nartuthan ovat myös ihania leikkikavereita pojille. Myös pennut ja noin vuodenikäiset ovat meille oivallisia leikkikavereita.

      Sen verran pitää omaa koiraansa tuntea ja olla tilanteen tajua, ettei ehdoin tahdoin lähde tappelua hakemaan. Siitä jää kaikille huono mieli ja koiralle huono kokemus.

    • Jack Russelin omistaja

      Itselläni Jack Russell "workki" urosterrieri ja kieltämättä aika hanakka, jos ei välttämättä aloittamaan, niin riidan ottamaan vastaan. Itse mene aina väliin ja otan takajaloista kiinni ja väännän irti! Nykyään menen vain, jos sielä on isoja koiria, tai tuttuja, joiden kanssa on pärjännyt ennenkin. Muutoin välttelen koirapuistoja, varsinkin jos ei ole erikseen isoa ja pientä puolta. Jos koirapuisto olisi jaettu, niin veisin omani kaikesta huolimatta isojen puolelle. Itseäni ärsyttää koirapuistossa kepinheittäjät tai koirilleen namujen antajat, ne on niitä tilanteita, joissa tappelut syntyvät. Ihmisten pitäisi selkeästi tiedostaa koirapuiston säännöt ja noudattaa niitä, niin kaikilla olisi helpompaa!

    • etenki jos oma urokseni alkaa käyttäytyä jotenki mahtailevasti. Mun mielestä siinä tilanteessa kuuluukin puuttua, eikä kattoo mitä tapahtuu. Meillä kuitenkin enemmänki nuo tilanteet sellaisia, että tuo vanhempi saattaa koirapuistossa puolustaa tuota mun nuorempaa ja on siitä joskus jopa hiukan mustasukkainen ja niissä tilanteissa oon joutunu sitä komentaan. Uskoo kyllä sentään kun komennan :).

    • selvittelyihin

      ettei tule tapaa eli komennan omani tarvittaessa ei saa provosoida eikä provovosoitua ja vain hyvien tasapanoisten kanssa pidän sellaisten joiden omistajilla samat koulutusmetodit eli ei anna selvittää asioita tappeluin vain normaali elein. :)

    • en anna

      Olen sitä mieltä että jos koirat eivät kuulu samaan laumaan, ei ole mitään tarvetta antaa selvitellä välejä. Eli minä puutun koirillani jo karvojen nousuun, turha pörhistellä. Tosin ensisijaisesti kyllä vältän tilanteita joissa ne joutuvat tekemisiin vieraiden urosten kanssa mutta esim lenkilläkin on turha yrittää mitään. Tutut lenkkikaverit ja se riittää.
      Koirapuistossa ei edes käydä.

      En minä kyllä omassa laumassakaan siedä mitään turhaa isottelua mutta myönnän että olen antanut koirien ottaa yhteen kun nuorimmaisen kasvaessa oli koko ajan kyräilyä ja se selkeästi koko ajan haastoi vanhempaa. No, se homma oli ohi 5 sekunnissa ja nuorempi heittäytyi selälleen.
      Ja tuo omassa laumassa tappelu ainakin meillä on ollut ihan erilaista, siinä ei koirat ole purreet toisiaan. Eli meteli on sen muutaman sekunnin kova ja hammasta näkyy mutta ei kosketa. Eli ehkä nuo nyt on ollutkin enemmän sellaisia vanhemman koiran ärähdyksiä nuoremmalle ja eipä niitä ole ollut kuin muutama.

    • samoilla

      linjoilla täällä näytetään kulkevan, nollatoleranssilla :).

      Mistäköhän tämä joidenkin koirapuistoilijoiden annetaan-selvittää-keskenään-asenne kumpuaa? Ja siis juuri urosten kohdalla, narttujen välisissä tilanteissa olen aina nähnyt omistajien menevän väliin, ei ole tullut kuuloonkaan, että saisi jatkua.

      Sellaisen tilanteen olen todistanut, jossa puistossa oli narttuja kaksi vierasta samanikäistä urosta (ei ehkä ihanteellisin tilanne), molemmat ensin kyräilivät, ottivat sitten lyhyesti (aika "kiltin" näköisesti kuitenkin, ei puremisia, mutta painia ja hampaiden näyttämistä) yhteen omistajien seuratessa sivusta, ja kun tilanne oli parin sekunnin päästä ohi, niin kyräily loppui molempien puolelta ja olivat ok keskenään.

      Olen myös nähnyt monen samanikäisen aikuisen (vieraan) uroksen leikkivän keskenään sopuisasti, jos narttuja ei ole ollut paikalla. Olikohan poikkeus :).

      Entä miten käyttäydytte, jos toisen provosoivan uroskoiran omistaja ei kiellä koiraansa? Huomautatteko, lähdettekö vai mitä?

      Itse en koiraa omista, mutta kaverin kanssa tulee käytyä koirapuistossa ja bongattua näitä tilanteita ja omistajien ihan vastakkaisiakin reagointitapoja ja mietittyä, että millä eväillä mennään.

      • piipadaapa

        Mulla on 2 urosta, 6-vuotias ja 1-vuotias. Pienempi ei ole ikänään ollut tappelussa. Erittäin harvoin käydään koirapuistoissa, mutta silloin tällöin, jos puistossa ei ole muita kuin tuttuja.
        Vanhempi onkin sitten "kokeneempi". Harvoin sekään tappelee ja jos tappelee, niin väliin menen heti. En halua katsoa vierestä ja miettiä, että tuleekohan tästä nyt pahaa jälkeä - ja kuinka pahaa. Eli kuten aika moni muukin täällä, nollalinjoilla mennään.


      • Kuin urokset

        Joo, urosten voi antaa vähän koittaa, siksi etä urosten "tappelu" on enemmän vaan sellaista urheilumielessä kokeilua, kun taas nartut ottaa tosissaan ja saattaa jopa tappaa toisensa. Uroksilla enemmän leikkimieltä ihan kuin ihmisilläkin, nartut taas tosikkoja.


      • Kuin urokset
        Kuin urokset kirjoitti:

        Joo, urosten voi antaa vähän koittaa, siksi etä urosten "tappelu" on enemmän vaan sellaista urheilumielessä kokeilua, kun taas nartut ottaa tosissaan ja saattaa jopa tappaa toisensa. Uroksilla enemmän leikkimieltä ihan kuin ihmisilläkin, nartut taas tosikkoja.

        Meinaan, että narttujen tappelu pitää panna poikki heti, ettei synny rumihia, kun taas urosten voi antaa pikkuisen kähinöidä, niillä tilanne selviää yleensä itsestään, kun toinen antautuu. Tietenkin niitäkin täytyy pitää silmällä, koska kyllähän niilläkin voi pelihousut revetä tosissaankin, ja silloin pitää tietenkin puhaltaa peli poikki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe