KOTIKONEEN VAKOILU ?

Vahva epäilys

Minulle on kaksi kertaa tehty se törkeä temppu, että koneen käyttöäni on seurattu- kummatkin koneet olivat erään yhteisön koneita, joille menin käyttäjätunnuksilla sisään. Henkilö joka tätä harjoittaa on eräs narsistinen naisjohtaja, joka on kyennyt manipuloimaan muut tähän rikokseen mukaan.Tiedän, että kyseessä oleva henkilö tulee tekemään tämän uudestaan jos vain pystyy.

Olkaa ystävällisiä ja vastatkaa minulle, sillä epäilen vahvasti, että myös kotikoneeni käyttöä seurataan- sellaisia vihjauksia on alkanut sadella.Onko tämä mahdollista, esim.lähettämällä netin kautta joku virus koneelleni ? Kukaan muu kuin minä ei kuitenkaan pääse fyysisesti konel-leeni.

Käyttöjärjestelmänä minulla on Linux ja tietääkseni minulla ei ole mitään palomuurijärjestelmää tai virustorjuntaa käytössä.
Käytän nimittäin nyt muistitikkuani yhteisön koneessa, jonka käyttöä seurataan( Windows) ja saman muistitikun laitan sitten koneelleni.Voiko silloin ko. tikun kanssa tulla mukana jokin virus mikä aktivoisi koneeni etähallittavaksi ?Ja onko yleensä mahdollista, että pystyttäisiin näkemään kaikki mitä kotikoneellani teen?

Tiedän, että nämä kuulostavat ihan ufojutuilta, mutta narsisti nainen on kimpussani ja hänellä on valitettavasti valtaa-moni ei uskalla vastustaa häntä.

Erittäin lämmin kiitos vastauksistanne !

3

1379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -internautti-

      Olisin aika skeptinen sen suhteen, että windows-koneissa pyörivät vakoiluohjelmat toimisivat linux-koneessasi varsinkaan, kun vakoilun suorittaja on narsistinen nainen.

      Netstat komennolla näkee käynnissä olevat yhteydet ja mihin osoitteisiin koneesi on yhteydessä. Jos huolettaa, aloita tutkimukset vaikkapa siitä.

    • "Minulle on kaksi kertaa tehty se törkeä temppu, että koneen käyttöäni on seurattu- kummatkin koneet olivat erään yhteisön koneita, joille menin käyttäjätunnuksilla sisään."

      "Onko tämä mahdollista, esim.lähettämällä netin kautta joku virus koneelleni ? Kukaan muu kuin minä ei kuitenkaan pääse fyysisesti konel-leeni."

      Jos käytät samoja käyttäjätunnuksia kotikoneella kuin mitä yhteisönkoneet ovat ja sinne taas pääsee fyysisesti niin sitten kotikoneellesi voi onnistuakin pääsemään verkon kautta jos niiltä yhteisön koneilta on ongittu sinun tunnukset esiin, ja se onnistuu helposti jos hyökkääjä tuntee näiden koneiden firmwaren- tai pääkäyttäjän salasanat.

      Virukset ja vastaavat menee todella vaikeiksi että ei kyllä tälläisillä onnistu. Ja jos kotikoneesi salasana on omassa tiedossasi eikä sitä ole muualle kirjoitettu mistä sen voi saada käsiin ja tämän käyttöjärjestelmään on päivitykset asennettu niin tuskin on päästy mitenkään.

      Jos kotikoneellasi on ollut sellainen salasana mikä on voitu saada käsiin toisilta koneilta niin varmista, että koneessa ei ole mitään etäkäyttömahdollisuuksia päällä (kuten SSH palvelinta) ja vaihda salasana niin siihen loppuu vakoilut jos sellaista on.

    • Ilmoitus

      No jos oletat kotikonettasi vakoiltavan, niin mars ja äkkiä rikosilmoitusta tekemään. Tutkii ihan eri tietoturvagurut sitten konettas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe