fyysisesti

väsynyt lapsi

Kyseessä tyttö,11v. Syksyn sairastanut jotain mille ei löytynyt diagnoosia. Tutkittu on, epäiltiin virusta. Haima-arvot kymmenkertaistuivat ja kaliumit tippuivat alle ohjearvojen, leukosyyttejä oli alakanttiin. Väsymys sopi kaliumvajeeseen ja huimaus jne. oireet.
Tytär syö hyvin ja nukkuu 10 tuntia yössä. Hän käyttää monivitamiinia, vaikka hemoglobiini eritt. hyvä(kaikkea yritetään siis). Mielialaltaan hän on sitkeä sissi ja elämäänsä aika tyytyväinen.
Hän harmistelee ettei jaksa koulun jälkeen osallistua mihinkään rientoihin esim. hauskaan kerhoon ei pystynyt menemään, koska oli niin poikki että aivan itki kun ei jaksanut olla ylhäällä. Vertaan häntä koulukavereihinsa mielessäni, jotka ovat aivan terveen oloisia, vaikka ovat tehneet yhtä pitkän päivän koulussa ero on silminhavaittava: tyttäreni näyttää kalpealta haamulta heidän rinnallaan ja uupumus kuvastuu hänen kavoiltaan.Hän selvästikin haluaa olla mukana, mutta vaivalloisesti kaikki voimansa ponnistaen kykenee raahautumnaan joskus jonnekin. Verikokeita on otettu ääretön määrä, mutta muuta ei löydetty kuin nuo yo jutut, jotka katsottiin normalisoituneen viimeisimmässä testissä. Väsymys oli välillä lievempää, mutta nyt se vaivaa taas: pitää mennä verikokeisiin ja tsekata nuo jotka oli pielessä aiemmin.JOTAIN ON JÄÄNYT HUOMAAMATTA, mutta mitä se voi olla? Hän sanoi itse ettei kenekään elämä saa olla väsymyksestä kiinni, kun toiset voivat tehdä mitä haluavat ja hänen täytyy luopua kaikista harrastuksista. Se onkin väärin: kumpa tietäisin miten hänen elimistönsä toimii eritavalla kuin muitten lasten.Miksi se ei palaudu samalla tavalla? Miksi hänen voimavaransa on niin ohut ja riittää niin vähään? Olen ajatellute, että jokin sairaus hänen kehossaan kuluttaa hänen voimansa emmekä me siitä vielä tiedä. Joudun ottamaan yhteyttä uudelleen lääkäriin, vaikka syöpiäkin on jonkinverran tutkittu. Jotkin sairaudet ottavat aikansa puhjetakseen toden teolla. Jotainhan tietoja meillä onkin jo, ne haima-arvot ja kaliumit, leukosyytit: samaan uupumukseen ne liittyvät. Onko lääkäriä, jolle tällaiset poikkeamat kertoisivat jotain? Minkä alan spesialistille meidän pitäisi mennä, jotta osattaisiin tutkia "oikeaa asiaa"?

5

569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ottaa

      kantaa sairauteen sinänsä. Koulunkäyntiin olisi kuitenkin jotain. Miten lapsi pärjää koulussa? Voisiko esim. ajatella lyhyempää koulupäivää jolloin energiaa jäisi muuhunkin? Meillä se oli harkinnassa kun poika 13v siirtyi useammaksi tunniksi päivässä pienryhmästä isoon ryhmään. Se oli siis vain varasuunnitelmana mutta ei tarvinnut ottaa käyttöön. Kouluhan on mun mielestä tärkeä sosiaalisen kehityksen vuoksi mutta niin on muukin elämä. Jos lapsi jää väsymyksen vuoksi kaikesta muusta ulkopuolelle niitä kavereita ei myöhemmin löydy koulustakaan ja lapsi saattaa syrjäytyä. Ja sen koulupäivänhän ei tarvitsisi olla joka päivä lyhyempi. Pidä vaikka päiväkirjaa huonommista ja paremmista päivistä. Jos koulu vastustaa, pyydä lääkäriltä lausunto jossa suunnitelmaa puolletaan.

    • lastentautien

      erikoislääkärille. Sokeriarvot ja nk paastosokeri olisi hyvä ottaa tai sitten ihan sokerirasitukseen jos arvojen puolesta jotain on. Onko keuhkojen toiminta normaalia, onko sitä tutkittu? entäpä sydän? Nämä nyt tulivat ihan ensiksi mieleen. Miten neuvolan ja koulun kasvukäyrät? Onko niissä poikkeamia? Keliakia aiheuttaa laihuutta kun ravintoaineet eivät imeydy niinkuin niiden pitäisi. Kilpirauhastakin pitäsi katsastaa...onhan näitä. Mutta voimia teille kaikille sinne. Asioilla on taipumusta järjestyä aikanaan tavalla tahi toisella. Hyvää kevättä =)

    • kokemus1977

      Itse olin myös ihan veto pois. Kuume nousi lähelle 40 astetta. Haimatulokset olivat myös moninkertaiset.

      Diagnoosiksi varmistui rauhastulehdus.

      Rauhaset turposivat suuriksi. Voisiko olla samaa?

      • Naikkonenöööö

        Diabetes? Narkolepsia? ADHD ( tytöillä oireet erilaiset kuin pojilla usein siis tarkkaavuushäiriö ja ovat väsyneitä eikä jaksa koulun jälkeen mitään kun koulu vie kaiken energian)?, Kilpirauahsen vajaatoiminta? Eli mitä muita oireita tytöllä olisi? Onko käytöksessä mitään erikoista tai koulun käynnissä? Pakko-oireisuutta?


    • miiah73

      olisiko joku lihastauti lapsella joka kuluttaa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe