Timanttisutra

ööööööööööö

Kuka tietää mitä buddha tarkoittaa kun hän sanoo että havaintokyky on ei-havaitokyky tunnsmerkkien omaaminen on ei-tunnusmerkkien ei-omaamista dharmat on ei-dharmoja ansiokkuuden määrä on ei-määrä harmoniat on ei-harmonioita ja niin edelleen siis kaikki mitä on ei-ole.

8

1211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cybo-ceronimo-cabriel-61

      Se tarkoittaa subjektin sulautumista objektiivisuuteen ja tämän tilattomuuden olemista enemmän[1 1=2=1/jakamaton].

      Kun tässä lainaillaan fiksummilta, niin haluan sen tehdä Naziiri narraatiosta: "Joka menettää soulinsa löytää sen".
      "Olla'näin" ei voi antaa muuta vastausta kuin "olla'näin" vastauksia,joka merkitsee että kysymyksiä ei voi asettaa kuin valmiisiin vastauksiin ja tämä merkitsee myös sitä, että vastauksia saadaan ["olla'näin' tilassa] kysymyksin.

    • kokija

      Timanttisutra on tarkoitettu oivallettavaksi. Sille ei pidä lähteä älyllistä ratkaisua etsimään, koska silloin sitä ei oivalleta. Timanttisutra menettää tehonsa lukijassa jos sille koetetaan selvitys löytää ilman lukijan omakohtaista kokemusta :)    

    • ja kirjaston....
    • lisuketta....
    • dinfo

      Suutra opettaa tyhjyyden merkitystä.Vaikka lukemattomat ilmiöt syntyvät ja häviävät,mikään ei todella synny ja häviä.On vaikeata määritellä milloin jokin alkaa ja koska häviäminen todella päättyy.
      Ehdonvaraisen olemassaolon tunnusmerkkeihin kuuluu ettei millään ole omaa pysyvää luontoa.
      Suhteellisesti kaikki ilmenee,absoluuttisesti mitään ei kuitenkaan ole ja nämä kaksi totuutta ovat toisistaan erottamattomat.

    • ukkeli

      Havaintokyky on ei-havaintokyky. Tunnusmerkkien omaaminen on ei-tunnusmerkkien ei-omaamista.

      Havainnot ja ajatukset eivät ole pysyviä. Ne eivät ole todellisia, mutta toisaalta ne eivät ole myöskään epätodellisia, koska ne voidaan tavallaan havaita. Kuitenkin nuo havainnot katoavat ja tyhjenevät ajan kanssa.

      Otetaan esim ns rakkaus vaikka vaimoon. Havainnoit rakkautesi vaimoon, mutta havainto ei ole havainto eikä pysyvä, kun seuraavassa hetkessä vihaatkin vaimoasi, kun riitelette siitä kumman kuuluu tiskata. Havainto on ja ei-ole todellinen eikä pysyvä vaan itsessään täysin tyhjä asia.

      Tunnusmerkkien omaaminen on ei-tunnusmerkkien ei-omaamista. Eli tällä varmaan viitataan budhhan tunnusmerkkeihin. No ehkä voidaan havannoida ulkopuolelta buddhan tunnusmerkit, mutta itse buddha taasen ei omaa buddhan tunnusmerkkejä, koska hän on valaistunut ja täysin luonnollinen olemuksessaan, joten hänen ei-tunnusmerkkien ei-omaaminen on täydellistä.

      Esimerkki, kala ui meressä ja voidaan havannoida vaikkapa ahveneksi (väritys, elintavatm ruokavalio) tunnusmerkkiensä nojalla. Ahven itse ei tiedä olevansa ahven, vaan on täydellinen ei-tunnusmerkkiensä ei-omaamisessa. Ja silti on siis mitä on, vaikka ahvenella oli tunnusmerkit tai ei-tunnusmerkkejä.

      Ansiokkuuden määrä on ei-määrä, sillä ansiokkuutta ei oikeasti ole olemassa, mutta kun on valaistunut on automaattisesti ansiokas, koska tekee pelkästään ansiokkaita asioita, mutta ei ole tietoinen ansiokkuudestaan (eli se on ei-ansiokkuutta), koska se on täysin luonnollinen ja ainoa olotila.

      Hee-hee jotain tämmöistä, mitä ei tosiaan voi sanoilla selittää :-)

      • Repson

        Aiheesta löytyy hyvä kirja: Sangharakshita: Timanttisutra ja Buddhalainen viisauden perinne.(Julkaisija LIKE).Sutraa ei voi sanoin selittää,sen toteaa Sangharakshitakin,mutta antaa mahdollisuuden "avata ovea sutran oivaltamiseen"(en keksinyt parempaakaan ilmaisua). S.mietiskeli sutraa yli 60 vuotta,ennenkuin kirjoitti tämän kirjan.Suosittelen lämpimästi,todella viisas kirja.


      • Helmikko
        Repson kirjoitti:

        Aiheesta löytyy hyvä kirja: Sangharakshita: Timanttisutra ja Buddhalainen viisauden perinne.(Julkaisija LIKE).Sutraa ei voi sanoin selittää,sen toteaa Sangharakshitakin,mutta antaa mahdollisuuden "avata ovea sutran oivaltamiseen"(en keksinyt parempaakaan ilmaisua). S.mietiskeli sutraa yli 60 vuotta,ennenkuin kirjoitti tämän kirjan.Suosittelen lämpimästi,todella viisas kirja.

        Oikea tekeminen on käsittääkseni sellaista että se tapahtuu ikään kuin ajattelematta, siis "tekemättä", asiat tapahtuvat helposti, yrittämättä.

        Olisikohan tämä ainakin vähän sinnepäin, kun kerrotaan hänen (budha) sanoneen "Kaikki mikä on ei ole".

        Mietiskelin sellaista että pääni päällä oli helmen sileä niinkuin sateen varjon kuomu, jota pitkin kaikki ylimääräiset ajatukset liukui pois, jäämättä vaivaamaan sen enenpää aivojani ...

        ... Oli mukava päivä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe