Steinerkoulu sopii meille

En ole fiksumpi kuin koulul...

Minä olen niin tyytyväinen, että sain (vahingossa) laitettua lapseni steinerkouluun. Ensimmäinen meni sinne, koska lähiperuskouluun ei mahtunut ja koulumatkasta olisi tullut liian hankala. Ja toinen on steinerkoulussa sen vuoksi, että hyväksi kouluksi huomattiin. Lapseni ovat mielestäni liikaa tietokoneella, liian vähän ulkona, nukkuvat liian vähän ja pukeutuvat mielestäni epäkäytännöllisesti. Kuten monen vanhempansa mielestä myös ystäviemme ja tuttaviemme lapset peruskoulussa. Mutta omat lapseni ovat leikkineet pitempään kuin tuttavien lapset. Omilla lapsillani on ollut sama opettaja koko ajan ja on 8.luokkaan saakka. Heillä on ollut monta kasvattavaa ja kehittävää esitystä ja tapahtumaa koulussa. He, vaikka eivät esiintymisestä ujohkoina lapsina nautikaan, eivät myöskään etukäteen pahemmin jännitä esitelmien ja esitysten pitoa koulussa. He ovat tehneet itse vihkonsa ja monia erilaisia käsitöitä. He ovat soittaneet koulussa huilua ja viulua vaikka ovatkin jatkaneet harrastustaan toisella soittimella. Toinen on valinnut myös liikuntaharrastuksen. Toisella on aivna erinomainen äidinkielentaito. Lisäksi toinen on osoittanut erityistä lahjakkuutta matematiikassa, toiselle se on pakkopullaa. Molemmilla on erinomainen käsiala. He ovat myöskin tottuneet erilaisuuteen. Koulussa on oppilaita useista eri kansallisuuksista ja väestöryhmistä. Lisäksi heillä on itsetuntoa olla itsekin hieman "erilainen" ja seistä sen takana, kun heille tullaan sanomaan, että "onko steinerkoulu vammaisten koulu" "miksei teillä ole steinerkoulussa kirjoja" jne.

4

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuri tuollaiset kokemuksen ovat minulle se syy, miksi minunkin lapseni ovat steinerkoulussa. Lisäisin vielä sen, että olen saanut olla mukana kummankin koulunkäynnissä ja saanut nähdä kuinka he ovat oppineet asioita pintaa syvemmältä.

    • äitsyli4

      Steiner-koulusta pelkkää hyvää, tyttäreni hakee ylä-asteen jälkeen sinne lukioon. Tuntuu että ns. tavallisilla kouluilla olisi paljon oppimista kyseisestä koulusta.

    • valintaani

      Itse olen nyt lähes vuoden ollut steiner koulussa. Olen ollut erittäin tyytyväinen, vaikka mielestäni opettajat eivät noudata steiner pedakogiikkaa, niinkuin kuuluisi. Jokatapauksessa itsetuntoni on noussut erittäin paljon, olen saanut uusia kavereita, koulussa ei tarvitse pelätä tai jännittää enää mitään tilanteita.
      Ala ja ylä asteen olin ns. normaalissa koulussa ja kärsin mm. koulupelosta.
      Steiner koulun myötä olen päässyt eroon peloistani :)

      • zxzzx

        Moi, mitä steinerkoulua käyt?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe