Energiakoura

tane

Onkohan kellään muulla käyttökokemuksia siitä kourasta minkä Haapaveteläinen kaveri kauppaa Nettikoneessa? Omat kokemukseni 2 viikon jälkeen suhtkoht positiivisiä mutta moittimistakin on esm kiinityksen ja terän suhteen.

45

23489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • p.aroni

      Eipä ole kokemusta,mutta laite kyllä kiinostaisi!
      Miten omasi on sitten toiminut ja missä koneessa koura on kiinni?

      • Tane

        kiini ja toiminnut hyvin.Huonona pidän sitä että terät väärin teroitettu elikkä isoa puuta kaadettaessa kohtaavat toisensa.Tämä tekee sen että ajan mittaan alaterä nousee ylös mikä nostattaa kahmarinkin.Ongelmaa pyrin poistamaan teroittamalla alaterän aina ylhäältä.Mitä kiinitykseen tulee niin kannattais ilman muuta tilata laitetta ilman kiinnikkeitä koska pyörittäjää käytettäessä,mikä on melkein välttämätön,ei pysty käyttämään pyörittäjän kahmaria,Kiinike laatan kun kääntäis toisinpäin niin leikkurin paino olisi tappien varassa eikä kuten nyt,kiilan,sekä pyörittäjän kahmarit vapaana,puun kun nostaa energiakouralla niin helposti katkeaa.Paineista niin Engconissa 220 kg mikä riittää minusta hyvin kun isomman puun ympäri pystyy "kiertämään".Nämä ongelmat helposti ratkottavissa joten voin suositella.


    • kans

      tuollasen vastaavan laitteen mut pienempään koneeseen.ihan soiva peli tuli.ps.tossa haapaveden laitteessa paljo paranneltavaa.

      • p.aroni

        mihin kokoiseen koneeseen teit kouran? ja mitä tuli osille hintaa?


      • koneeseen!
        p.aroni kirjoitti:

        mihin kokoiseen koneeseen teit kouran? ja mitä tuli osille hintaa?

        osat pyörii hinnaltaan noin tonnin paikkeilla!


      • haapaveden versioita
        koneeseen! kirjoitti:

        osat pyörii hinnaltaan noin tonnin paikkeilla!

        paljo myyty ja mahtaako olla patenttia


      • Jokke
        haapaveden versioita kirjoitti:

        paljo myyty ja mahtaako olla patenttia

        Kaverini osti tuon haapavaden kouran, Periaate hyvä toteutus huono. Olemme tehneet vastaavaa kouraa jmk-metallin kanssa yhteistyössä. Ja jo ensimmäisillä kokeilukerroilla pääsimme hyviin tuloksiin. Laitteessa on kuitenkin muutamia käytännön ongelmia. Jotka pitäisi olla ratkaistuna seuraavassa prototyypissä. mm.näkyvyys, leikkaus teho, nopeus, leukojen muotoilu, terän muotoilu, jne. Jos olette oikeasti itse rakentamassa ko. laitetta,kannattaa harkita kahdesti.


      • Koura video
        Jokke kirjoitti:

        Kaverini osti tuon haapavaden kouran, Periaate hyvä toteutus huono. Olemme tehneet vastaavaa kouraa jmk-metallin kanssa yhteistyössä. Ja jo ensimmäisillä kokeilukerroilla pääsimme hyviin tuloksiin. Laitteessa on kuitenkin muutamia käytännön ongelmia. Jotka pitäisi olla ratkaistuna seuraavassa prototyypissä. mm.näkyvyys, leikkaus teho, nopeus, leukojen muotoilu, terän muotoilu, jne. Jos olette oikeasti itse rakentamassa ko. laitetta,kannattaa harkita kahdesti.

        Tässä näkyisi olevän tuo alfakauhan versio. http://www.youtube.com/watch?v=RNhD9ke7GVM


      • susia

        Olkaa hyvät ihmiset tarkkana kun ostatte enerkia kuoran,varsinkin kaivinkoneeseen.Markkinoilla on jos jonkun sortin tekeleitä ja ihan hyvän näköisiä yleensä kaikki.Mutta kun aletaan oikein töitä tekemään,ei taida monta valmistajaa löytyä.Kenen koura kestää.on aivan selvä kun aletaan 20-30 senttistä puuta rutisraa pikki. pitää materiaali olla oikea ja vahvuus rakenteessa.
        Keltainen kesti noin 8000 tuntia,sitten pieni korjaus ja homma jatkuu.
        Musta kesti muutama sata tutia ja väärä repeytynyt.


    • Rane13

      http://karhukoura.com/Mallisto.php Tuollainen tuli hankittua pari viikkoa takaperin koneeseen. Oon kyllä ollut tosi tyytyväinen, puut katkeaa siististi molempien käpälien puolelta, ja 20senttinen puu katkeaa helposti, koura aukeaa riittävästi ja on älyttömän nopea. Hintakin oli tosi halpa.
      Ei muuten saa osia tonnilla jos kunnon tavarasta tekee. Oli suunnitelmia itse tehdä ja laskin aika tarkkaan.

      • Giljotiini

        kouran raaka-aineet, puslat ja sylinteri eikö saa tonnilla?


    • Ihanan idiootti

      Sinä idiootti et osaa laskea edes suhkupierua vaan sekin pörähtää ja lusikallinen housussa, mulkku.

    • energia.puu

      Omat kokemukset on että tuo Haapavetinen sen verran järeää tekoa että onnistuu isojenkin puiden kaato. Valmistaja lupaili max katkaisu läpimitaksi 35cm ja kyllä sillä sen saa poikki. Isompia puita joutuu nirhaamaan useemmalta puolelta ja joskus jopa tökkäseen nurin kun ei saa leikattua täysin läpi. Tosin moni puu jo 3-5 metristä paljon ohuempi ja siltä korkeudelta saa jo melkosen puun nurin. Tämä tärkeää isojen pihapuiden kans. Kaato haluttuun suuntaan kaivinkoneen kans ja tyvi sahan kans nurin.

    • ollikourat

      turha puhua paskaa että tonnilla saa osat kunnon energiakouraan ja pronssi laakeroidut kourat on horoja yhä nopeaa kun maali lähtee kourista. itselläni on kokemusta -runsaasti- kourien hitsaamisesta ja on myös tullut istuttua koneen hytissäkin joitakin tuhansia tunteja risujen perässä. kunnon koura on nimeltään (ollikourat) ja valmistus paja on perhossa.

      • vuokraaja2

        mahtaisko jostain satakunnan läheltä saada vuokrattua energia puu kouran ????


      • 20+9
        vuokraaja2 kirjoitti:

        mahtaisko jostain satakunnan läheltä saada vuokrattua energia puu kouran ????

        kuka nyt vuokraamaan lähtee, kouran saa kokematon käyttäjä solmuun helposti kaivurilla jos kiviä kourii. Varsinkin kun ei ole oma vehje


    • Pettynyt74

      Elkää hyvät ihmiset ostako oranssia kouraa, missä on karsintaraudat. Myyjä väitti puhelimessa että karsinta raudat ovat lähes pakolliset, energiapuunkeruussa. Niillä ei tehnyt yhtään mitään. Lisäksi luvattu 25cm katkaisu jäi koivulla alle 15cm lepällä nihraamalla meni 20cm. Olen todella pettunut.

      • Utelias12312

        Vissiin alkaa K:lla tai sitten puhut Viron poikien tekemistä?


    • Metsämies
    • osto
    • Epätietoinen-1

      Tietämättömänä kysyn. Mitä teette tuolle karsimattomalle puulle jota energiakouran jäljeltä jää? Myydäänkö se energiayhtiölle vai omalla kalustolla maatalouden lämmöntuottoon esim. hakkeen muodossa?

      Itse olen sen verran vanhan aikainen että olen tuollaiset reittä pienemmät lyönyt moottorisahalla nurin ja karsinut ne samalla sekä kuljettanut ne pihaan josta hakkuupölkyn kautta pesään. Hidasta se on tottakai, mutta eikö esim. tuon videon koivikon raivauksen jäänteet jos jäävät kasaan lahoamaan ole polttokelvollisen puun tuhlausta? Voihan olla että sen kasan viereen tuli isäntä jälkeenpäin vesuri kädessä tekemään rankoja, mutta oliko se sitten taas kokonaisuutta ajatellen nopeaa ja tehokasta...

    • Korjausapu

      Kaverillla on 7 vuoden historia energiapuun teosta kaivinkoneella, hän myy risut oksineen metsäyhtiöille. Hänen mielestään energiapuukouran hyödyntäminen karsitun puun teossa rajoittuu oksattomien tyvien erikseen keruuseen, motot ovat erikseen.
      Lisäksi näistä kourista on minullekin näiden vuosien aikana muodostunut kuva johtuen siitä, että kaverillani on ollut ainakin 5 erimerkkistä kouraa. Pahimmillaan käyttö on jatkuvaa kouran hitsaamista. Ja parhaimmillaan ammattikäytössä koura kestää 1-2vuotta, tämän jälkeen koura pitää puslittaa uudestaan liian väljyyden poistamikseksi. Energiapuu koura vaatii toimiakseen aika suuren työsylinterin. Ja tuosta syystä johtuen on kouran kesto kovilla. Toisaalta on myynnissä myös täysin alitehoisia kouria.
      Mikäli olette hankkimassa energiapuu kouraa kannattaa kysyä, myyjältä seuraavat asiat.
      -Takuu
      -Saako kouran palauttaa, mikäli luvattu puu ei katkeakaan.
      -Onko kouraa ammatti käytössä. Ja kestääkö koura sen.

      Lisäksi kannattaa huomioida oman koneen hydrauliikka.
      -Voimakas koura vaatii paljon öljyä.

    • Komatsu

      Mielenkiintoisen näköinen koura tuo Finn-grippen, katkausuteho todennäköisesti jää pieneksi. ainakin mikäli koura ei ole järjettömän iso. Lisäksi kysymys kuuluu mihin terän pituussäätöä tarvitaan.

    • oppirahat maksettu

      olkaa tarkkoja kun ostatte energikouran, ehdottomasti pitää olla valmiiksi tehty letkutuksia myöten. rahti sovittava eurolleen etukäteen , jälkimarkkinointi pitää selvittää toimiiko takuu heikon paikan löytyessä ammattikäytössä. ei voi myöntää takuuta jos olettama on ettei koura voi hajota muuten kun käyttäjän virheelisestä hakkuu tavasta. itselle tullut kuluja toista tonnia kouraan oston jälkeen.ollut 3 kuukautta

    • ML-Urakointi

      Minkähänlainen tuo jak300 olisi? www.energiakourat.fi Tarvitsen kouran metsäautoteiden kunnostukseen, kun pitää poistaa puusto ensin??

      • tonni

        liian pieni avautuma ja ylihintainen
        samaa kouraa myydään myös pro steel nimellä.


    • Pete Doosan

      Oli muuten Valmistaja Mansen mörinöillä, siinä kävi yksi käyttäjä, kokemukset olivat olleet positiivisiä. Hinnaltaan koura ei ollut kyllä halvimmasta päästä, mutta tuli sellainen tinkaamisen jälkeen ostettua. Avauman vaikutuksesta en tiedä mutta ensimmäisten kokemusten jälkeen olen tyytyväinen, voimaa ainakin tuntuu olevan.

      • !,,,,,,,

        Pro steel ollu vuoden aika raakassa käytössä ja ei oo hajonnut eikä vääntynyt. Ilman terää nostettu kiviä, käytetty purkukourana yms ja tietysti tehty energiapuuta


    • Mike781

      Vaihdoin vanhan TMK kouran JAK kouraan, täytyy sanoa että kannattaa harkita ettei osta sitä kaikkein halvinta. TMK kouralla ei pysty katkaisemaan maassa olevia puita, pitää ottaa latvat erikseen. Vanha koura ehti olla reilun vuoden, ja aloin jo kyllästyä koko hommaan. Nopeutui hommat melkoisesti kun katkon uudella kouralla puut vasta maassa. Lisäksi uusi keskittää puut.

    • MikeJones

      Saman suuntaista kokemusta on Tmk kourasta. Kävin katsomassa kaveria joka teki ollikouralla ja hän katkoi puut vasta maassa, menee aikalailla aikaa kun pitää ottaa latvat erikseen.

    • Energiakourija

      TMK kourasta todella hyvää kokemusta, varsinkin kun keräimellä varustelee niin saa muilla kourilla yrittää pysyä perässä... Lisäksi voimaa on kyllä riittävästi ja ainakin meillä onnistuu myös tuo puun katkominen vasta maassa. Tuntuu myös vetävän myös ulkomaille jonkun verran facebookin perusteella, niin ei taida aivan lelu olla muutenkaan.

      • Anonyymi

        TMK ei pärjää kuinkaanpäin nopeudessa 2 käpäläisille, 2-käpäläisillä saa otettua koko puskan kerralla kun kouran tilavuus on ihan eri luokkaa. TMK on muutenkin niin lyhyt käpäläinen, mutta jos tekee yhtärunkoa kerralla eikä ole kiire niin...


    • koura9000

      Tmk surkein koura mitä olen nähnyt. , kaikkia paskoja sitä kehdataan kaupatakin

    • HarriOlli

      Joo tosiaan kaikkea paskaa sitä näkeekin. JAK koura on on laadultaan ja kestoltaan ihan ero luokkaa. Siinä on muuten kahden vuoden takuu jota TMK kourassa ei ole.

    • Anonyymi

      Minulla oli aiemmin kymppikoura ja vaihdoin sen JAK-300 kouraan. Olen ollut erittäin tyytyväinen, onko kenelläkään kokemusta tuosta joukkokäsittelylaitteesta? https://www.jakcutting.com

      • Anonyymi

        Tuolla alkaa olemaan energiakoura hinta kohillaan. Onko kukaan kokeillut?
        www.kx-treeshears.com


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla alkaa olemaan energiakoura hinta kohillaan. Onko kukaan kokeillut?
        www.kx-treeshears.com

        Kokemukseni kx kourasta ovat olleet muuten positiivisiä, mutta kiinnikkeen ruuvit tuppasivat löystyä alussa, vaihdoin koviin nyt pysyy. Vaihdoin vanhan jakin tähän uuteen saman suunnittelijan tekemään. On se kehittynyt. Miksi tossavainen lähti jakista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokemukseni kx kourasta ovat olleet muuten positiivisiä, mutta kiinnikkeen ruuvit tuppasivat löystyä alussa, vaihdoin koviin nyt pysyy. Vaihdoin vanhan jakin tähän uuteen saman suunnittelijan tekemään. On se kehittynyt. Miksi tossavainen lähti jakista?

        Minulla on ollut kx nyt yhden talven. Olen erittäin tyytyväinen vanhaan jak kouraan verrattuna on huomattavasti parempi pusikossa ja katkaisee suurempia puita.


    • Anonyymi

      Kx on ollut tähän mennessä paras koura. Minulla on ollut tmk aiemmin. On huomattavasti nopeampi. Mottituotto on noussut merkittävästi.

      • paljonko maksoit KX kourasta? Itsellä tarvetta vain silloin tällöin siistiä ojanpohjia että kovin kallista energiakouraa ei huvita ostaa. Alle kolme tonnia näyttäisi halvin malli https://kx-treeshears.com/ olevan mutta riittääköhän tuo pienin koura. Pitäisi kuitenkin välillä saada vähän isommatkin puut poikki ja pinoon. Harkihen myös käytetyn energiakouran hommaamista kun tuntuvat kestävän melko pitkään jos nyt ei koko ajan ole käytössä.


      • Anonyymi
        MetsuriHoo kirjoitti:

        paljonko maksoit KX kourasta? Itsellä tarvetta vain silloin tällöin siistiä ojanpohjia että kovin kallista energiakouraa ei huvita ostaa. Alle kolme tonnia näyttäisi halvin malli https://kx-treeshears.com/ olevan mutta riittääköhän tuo pienin koura. Pitäisi kuitenkin välillä saada vähän isommatkin puut poikki ja pinoon. Harkihen myös käytetyn energiakouran hommaamista kun tuntuvat kestävän melko pitkään jos nyt ei koko ajan ole käytössä.

        Axer on kyllä ollut paras mitä näitä kouria nyt on ollut. Rauta oikeassa paikassa ja katkaisutehoa on riittävästi. Kaikissa on omat hyvät puolet, mutta axerin valitsisin.


      • Anonyymi
        MetsuriHoo kirjoitti:

        paljonko maksoit KX kourasta? Itsellä tarvetta vain silloin tällöin siistiä ojanpohjia että kovin kallista energiakouraa ei huvita ostaa. Alle kolme tonnia näyttäisi halvin malli https://kx-treeshears.com/ olevan mutta riittääköhän tuo pienin koura. Pitäisi kuitenkin välillä saada vähän isommatkin puut poikki ja pinoon. Harkihen myös käytetyn energiakouran hommaamista kun tuntuvat kestävän melko pitkään jos nyt ei koko ajan ole käytössä.

        KX näkyy ilmoittavan katkaisuläpimitat pehmeälle puulle, eli 28cm on oikeasti 20cm tai alle koivua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KX näkyy ilmoittavan katkaisuläpimitat pehmeälle puulle, eli 28cm on oikeasti 20cm tai alle koivua.

        Minulla on ollut KX koura jo vuoden. Se katkaisee luvatun mitan myös koivua. Pihlaja jää hiukan alle, mutta ei niin paljon kuin valmistaja ilmoitti. Olen myös ollut todella tyytyväinen vanhaan jakkiin verrattuna huomattavasti parempi.


    • Anonyymi

      Miehet koura rintaliivit kädet Viro Suomi jne. Häväisty hoitopöytä Pyhäjärvi Pyhäsalmi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe