ympärileikkaus

????????????

mieheni on muslimi ja haluais että poikavauvallemme tehtäs ympärileikkaus.itse jo melkein suostuin kunnes kävin netisssä ettimässä tietoa asiasta.löysin yhden videon jossa näytettiin kuin se suoritetaan.vauvaa ei mitenkään nukutettu ja se huusi tuskasta mulle tuli niin paha olo että aloin itekki itkee.sitte päätin ettei mei vauvalle tollasta kidutusta sallita.vaikka vauva nukutettaisiin en näe siinä mitään järkeä.eikösse maksakki vaikka kuinka paljo?

48

6075

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tytteli87

   hei
   itse olen kanssa suhteessa muslimi miehen kanssa, ja alussa oli eripuraa ympärileikkauksen suhteen.. ja kerroin ettei suomessa tehdä kuin yksityisillä? ja nekin on kalliita.. joten mieheni on nyt hyväksynyt ettei meidän tulevaa poikaa tulla leikkaamaan,kun hän nyt syntyy toukokuussa.

  • löytyy...

   myös tytön ympärileikkausvideo. Häntäkään ei nukuteta, eikä edes puuduteta, hame vaan korviin...

   • *****

    Pojille tehtävä ympärileikkaus on itseasiassa aika pieni juttu, tyttöjen ympärileikkausta en hyväksy.

    Lapsi saa puudutuksen pippelin tyveen, jonka jälkeen se laserilla leikataan. Muutama tikki ja hoitona rasvaa pippelin päähän siihen saakka kunnes tikit ovat irronneet, samoin suihkutteluja. Kipulääkettä voi antaa tietenkin.
    Viikossa pippeli on parantunut.
    Pk-seudulla on lääkäreitä, jotka tulevat kotiin tekemään tai olen myös kuullut parin yksityisen lääkärikeskuksen tekevän niitä. Lääkärikeskuksen hinta liikuu 1400 euron luokassa.


   • Joko-tai
    ***** kirjoitti:

    Pojille tehtävä ympärileikkaus on itseasiassa aika pieni juttu, tyttöjen ympärileikkausta en hyväksy.

    Lapsi saa puudutuksen pippelin tyveen, jonka jälkeen se laserilla leikataan. Muutama tikki ja hoitona rasvaa pippelin päähän siihen saakka kunnes tikit ovat irronneet, samoin suihkutteluja. Kipulääkettä voi antaa tietenkin.
    Viikossa pippeli on parantunut.
    Pk-seudulla on lääkäreitä, jotka tulevat kotiin tekemään tai olen myös kuullut parin yksityisen lääkärikeskuksen tekevän niitä. Lääkärikeskuksen hinta liikuu 1400 euron luokassa.

    Leikellään sitten molempia tai ei kumpaakaan. Lääketieteelliset perustelut toimille ovat huterat sen verran korkean hygienian maassa kuin Suomessa.


  • moiseen.

   Poika voi itse halutessaan ympärileikkauttaa itsensä sitten kun on täysi-ikäinen. Leikkausta hän sen sijaan ei saa tekemättömäksi koskaan, vaikka kuinka haluaisi.
   Miehellesi on riitettävä se, että hänet itsensä on ympärileikattu. Lapsella on oikeus omaan ruumiiseensa.

   • Nti 87

    tätä mieltä itse kans olen, että leikkauttakoon itse itsensä täysikäisenä, mikäli tahtoo. ja tämän myös mies on hyväksynyt.. näillä mennään.


  • hollaaa.

   liikaa kusetusta videoissa.
   En ole muslimi, mutta meijän kultuurissa kuuluu miesten ympärileikkaus ei naisten.
   minulla on poika suomalaisen miehen kanssa ja poikaa leikattiin olessa 5kk kotona.(mies suostui)
   siinä kuuluu kaikki puudutuksii ja leikkaus on erittäin luotettava, yhtään vertaa valunu ja haava kuivuu jo 4pvnä.
   saat lääkäriltä desifiontiaineet ja rasvat ja kaikee sun muuta ja maksoi vaan 100euroa.
   poika on puhtaampi kun on ympärileikattu, se on vitun ällöö kun se esinahan alla välillä löytyy jotain vanha juuston paloja, karvoja, hiuksia, pölyä ja kaikee paskaa sekaan tai väillä vaan mätänee ku ei ole kunnolla pesty! hyi saatana!

   • *****

    Ei sitten käynyt mielessä että lian voi myös pestä pois jolloin ei tarvitse puukkoon turvautua.

    Kädetkin voivat likautua mutta toivottavasti ette sentään niitä leikkauttaneet lapseltanne pois?


   • likaisin
    ***** kirjoitti:

    Ei sitten käynyt mielessä että lian voi myös pestä pois jolloin ei tarvitse puukkoon turvautua.

    Kädetkin voivat likautua mutta toivottavasti ette sentään niitä leikkauttaneet lapseltanne pois?

    paikka ihmisessä on suu.
    Ja kyllä peräaukkoonkin kertyy yhtä ja toista, ellei sitä pese. Saati sitten ulkosynnyttimiin.
    Kyllä hygienian hoitaminen on hankalaa pelkin leikkauksin. Onneksi vesi ja saippuakin on keksitty.


   • mig88

    kuka se lääkäri oli? haluan myös pajalleni ympärileikkausta!


   • Mitä ihmettä...

    Mitä ihmettä...töngitkö siis poikasi esinahkan alusia??
    Poikani on jo 15 v. Ei mulla olisi ikinä tullut mieleenkään mennä roplailemaan pienen tai isommankaan poikani pippeliä muuta kuin sillon pienenä pesaisu ja kuivaustarkoituksessa. Tietysti olisi pitänyt tutkia jos olisi tulehdus tai jotain muuta pipiä tullut. Mutta siitä varmaan helposti just tulehtuukin lapsiparan intiimialueet, jos niitä kaivellaan ja roplaillaan.


  • Äijä kuriin

   Seuraava lapsenne on ehkä tyttö, ja kerran periksi annettuasi miehesi haluaa vähän enemmän leikattavaksi. Koeta saada miehesi ymmärtmään, että poikasi voi aikuisena tehdä tai kantin puuttuessa teettää leikkauksen, jos haluaa. Kyseessä on kuitenkin peruuttamaton operaatio.

   • ?????????????????

    eli tää poikavauva on meidän neljäs lapsi meil on jo 3 tyttöö.kiitos viesteistä.


  • asiasta

   Tässä otteita eri terveysammattilaisten lausunnoista koskien poikien ympärileikkausta eli kannattaa ihan tosiaan miettiä kuinka järkevää tuo on:

   Nykyisin voimassa olevan lain mukaan ympärileikkauksessa on kyse lapsen pahoinpitelystä. Tässä vähän iltalukemista eri instanssien lausunnoista kun eduskunnassa harkittiin lakia poikien ympärileikkauksen sallimisesta:

   Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) mukaan työryhmän ehdottamaa lakia ei tule säätää ja uskonnollisin tai kulttuurisin perustein tehtävä ympärileikkaus tulee sallia ainoastaan suostumukseen kykeneville henkilöille. Ilman lääketieteellistä syytä tehty ympärileikkaus on haitallinen toimenpide ja siinä on kyse pysyvän ruumiinvamman tuottamisesta. HUS katsoo, että laki on ristiriidassa Euroopan neuvoston ihmisoikeuksia ja biolääketiedettä koskevan yleissopimuksen kanssa ja on yleisen lääkärin etiikan vastainen, koska molempien mukaan suostumukseen kykenemättömän henkilön koskemattomuuteen voidaan puuttua vain, jos toimenpiteestä on henkilölle välitöntä hyötyä. Laki on ristiriidassa myös YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen kanssa, koska se edistää, eikä ole poistamassa sopimuksessa mainittua vahingollisten perinteisten tapojen harjoittamista.

   Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri katsoo lausunnossaan, että rituaalisin ja lääketieteellisin perustein tehtävien ympärileikkausten rinnastaminen ei ole oikeutettua. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri korostaa, että ei-lääketieteellisestä ympärileikkauksesta ei ole hyötyä lapselle. Se kiistää näkemyksen siitä, ettei leikkauksella ole pitkäaikaisia terveydellisiä haittoja ja toteaa, että ympärileikatulla on mahdollista vasta murrosiässä todeta ne haitat, jotka ympärileikkauksesta on aiheutunut.
   Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri esittää myös huolensa 10-14 vuotiaan pojan suostumuksen aidosta vapaaehtoisuudesta sekä siitä, kuka antaa ja miten annetaan vanhemmille ja lapselle riittävästi tietoa ympärileikkauksen luonteesta ja vaikutuksista ja minkälaista tämä informaatio on. kansalaisen perusoikeus tehdä itseään koskevia päätöksiä ei tällöin toteudu ja ei-lääketieteelliset ympärileikkaukset on kiellettävä ennen täysi-ikäisyyttä.

   Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri viittaa Lääkäriliiton kantaan ja toteaa, että ympärileikkauksia ei pidä tehdä muista kuin lääketieteellisistä syistä. Ympärileikkaustoimenpidettä ei pitäisi tehdä alaikäisille myöskään sen takia, että he eivät vielä ymmärrä toimenpiteen merkitystä. Lapsi- ja nuorisopsykiatriset näkökulmat tulisi huomioida ympärileikkausta tehtäessä, koska on näkemyksiä, että toimenpide aiheuttaa häiriöitä myöhempään seksuaalisen tunne-elämän kehitykseen.

   Suomen Lääkäriliiton näkemyksen mukaan potilaan altistaminen riskejä sisältävään toimenpiteeseen, josta ei koidu terveydellistä hyötyä, on vastoin lääkärin etiikkaa ja lääkärin tulee voida kieltäytyä toimenpiteen tekemisestä. Myös se, että lapsi ei ikänsä puolesta voi antaa suostumusta toimenpiteen on ristiriidassa lääkärin etiikan kanssa. Lääkärin virkatehtäviin ei tule kuulua uskonnollisen rituaalin suorittaminen. On syytä ottaa huomioon ne kansainvälisesti merkittävät liikkeet, jotka nostavat miesten omien kokemusten pohjalta lapsena tehdyn ympärileikkauksen esiin traumatisoivana ja seksuaalisuuteen haitallisesti vaikuttavana.

   Suomen Lääkäriliitto perustelee kantaansa viittaamalla Suomen perustuslakiin, ihmisoikeuksia ja biolääketiedettä koskevan Euroopan neuvoston yleissopimukseen, Euroopan ihmisoikeussopimukseen, kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevaan YK:n yleissopimukseen ja YK:n yleissopimukseen lapsen oikeuksista sekä toteaa poikien rituaalisen ympärileikkauksen juridisena ongelmana lisäksi rikoslain 21 luvun säännökset. Uskonnonvapauden osalta Suomen Lääkäriliitto viittaa perustuslain esitöihin ja korostaa, ettei uskonnon ja omantunnon vapauteen vedoten voida tehdä sellaista, mikä loukkaa toisen ihmisarvoa tai muita perusoikeuksia. Pienen lapsen kohdalla on kyse ensisijaisesti vanhempien tahdosta toteuttaa uskontonsa rituaaleja, eikä lapsen uskonnonvapaudesta. Ympärileikkauksen vaikutusta identiteettiin ei voi pitää argumenttina, joka oikeuttaisi kajoamaan lapsen ruumiilliseen koskemattomuuteen.

   Lastensuojelun Keskusliitto suhtautuu poikien ei-lääketieteelliseen ympärileikkaukseen kielteisesti ja katsoo, että ympärileikkaukset sallivaa lakia ei tule säätää. Ehdotus on ristiriidassa julkilausutun ympärileikkauksista luopumisen tavoitteen kanssa. Lastensuojelun Keskusliitto korostaa, että yksilöllä on vain yksi ainoa elimistö koko elämän ajaksi, eikä sitä tule kohdella tradition omaisuutena. Ympärileikkaustradition lopettamiseksi on ryhdyttävä toimiin. Koska tarvittava lääketieteellinen tieto ympärileikkausten riskeistä ja haitoista ja toisaalta hyödyttömyydestä terveyden kannalta on jo olemassa, ei ole perusteita lykätä ympärileikkausten tosiasiallista lopettamista.

   Lastensuojelun Keskusliiton mukaan ehdotettu laki on ristiriidassa perustuslain takaaman ruumiillisen koskemattomuuden suojan kanssa ja se poistaisi toteutuessaan tuon suojan kaikilta suomalaisilta pojilta. Esitys on ristiriidassa lainsäädännössä, ihmisoikeussopimuksissa ja lapsipolitiikassa toistuvasti todetun lapsen edun ensisijaisuuden kanssa. Esitetty laki murentaisi vakavalla tavalla lapsipolitiikan ja ihmisoikeuspolitiikan uskottavuutta. Lakiesitys ei kohtele poikaa suojelun ansaitsevana ihmisyksilönä, vaan vanhempiensa omaisuutena. Lastensuojelun Keskusliitto toteaa, että työryhmä ei ole ottanut ehdotuksensa perustaksi perustuslakia, Suomen kansainvälisten sopimusten velvoitteita eikä lääketieteellistä tietoa ympärileikkausten haitoista vaan työryhmä on painottanut uskonnollisten ja kulttuuristen rituaalien tärkeyttä ympärileikkauksen oikeutuksena.

   Lastensuojelun Keskusliiton mukaan esitys loukkaa perustuslain sukupuoleen perustuvan syrjinnän kieltoa ja on vastoin sukupuolten tasa-arvoa. Muistiossa pyritään korostamaan tyttöjen sukupuolielinten silpomisen ja poikiin kohdistuvan vastaavan operaation eroja. Tätä eroa ei kuitenkaan ole kyetty tyydyttävästi muistiossa osoittamaan. Lausunnon mukaan esitys asettaa lapsen vastuulle hänen itsensä suojelun, koska hyvin nuorelta alaikäiseltä ei kysyttäisi mitään, tai hänet asetettaisiin yksin vastustamaan vanhempiensa yksimielistä ympärileikkausvaatimusta. Tämä on kuulemismenettelyn väärinkäyttöä. Pysyvän jäljen jättäminen pojan elimistöön on vastoin hänen uskonnonvapauttaan. Pojalla on aikanaan oikeus itse päättää omasta maailmankatsomuksestaan. Ympärileikkaus tulee sallia vain täysivaltaiselle ja täysi-ikäiselle henkilölle, jolloin jokainen voi itse päättää asiasta omasta puolestaan.

   Sexpo säätiö esittää kantanaan, että ei-lääketieteellisistä syistä tehty poikien ympärileikkaus tulee rinnastaa tyttöjen sukupuolielinten silpomiseen ja todeta yksiselitteisesti lain ja ihmisoikeussopimusten vastaiseksi. Lasten sukupuolielinten silpominen on määrätty laissa rangaistavaksi teoksi, joten myös poikien saada nauttia samaa lain antamaa suojaa eikä lapsia saa sukupuolensa vuoksi asettaa tässä asiassa eriarvoiseen asemaan.

   Sexpo säätiö toteaa, että lapsen seksuaalinen koskemattomuus on peruuttamaton ja sukupuolesta riippumaton ihmisoikeus. Ei ole perusteita olettaa, että kansainvälisten sopimusten silpomista koskevat sopimuskohdat koskisivat vain tyttöjä, koska sopimusten lähtökohtana on ruumiillinen kokemattomuus ja syrjinnän kielto.
   Sexpo säätiö korostaa, että abortti ei ole adekvaatti vertailukohta; se ei aiheuta naiselle pysyviä fyysisiä elimistönmuutoksia ja siten elinikäistä haittaa. Ainoa adekvaatti vertailukohta on tyttöjen sukupuolielinten silpominen.

   Lapsen perusoikeuksia elämään ja henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa loukata muun henkilön uskonnon ja omantunnon vapauteen vedoten. Vanhemmat ovat "muu taho", jolla ei tule olla oikeutta sallia lapsensa pahoinpitelyä ja ruumiinvamman aiheuttamista. Suostumukseen kykenemättömän henkilön fyysiseen koskemattomuuteen on lupa kajota vain, jos siitä on hänelle välitöntä hyötyä. Sexpo säätiö toteaa, että sukupuolielinten silpominen aiheuttaa lapselle tarpeetonta, pitkäaikaista kipua erittäin tuntoherkällä alueella. Tällainen kipuelämys saattaa aiheuttaa myös pitkäaikaisen psyykkisen trauman. Sukupuolielinten silpomisessa on sairaalaoloissakin aina terveysriskejä ja komplikaatioiden vaara. Toimenpide voi johtaa peniksen amputaatioon ja ääritilanteessa lapsen kuolemaan.

   • uskonnollinen

    ryhmä Suomessa ei salli lapsilleen tehtävän verensiirtoa.
    Silloin kun lääkäri katsoo lapsen olevan verensiirron tarpeessa, mutta vanhemmat eivät siihen suostu, otetaan lapsi väliaikaisesti huostaan, niin että toimenpide voidaan tehdä.
    Samalla tavalla lapset, joita uhkaa tarpeeton leikkaus uskonnollisista syistä, pitäisi ottaa huostaan heidän oikeuksiensa ja terveytensä turvaamiseksi.


   • joiiiiiiiiiiii
    uskonnollinen kirjoitti:

    ryhmä Suomessa ei salli lapsilleen tehtävän verensiirtoa.
    Silloin kun lääkäri katsoo lapsen olevan verensiirron tarpeessa, mutta vanhemmat eivät siihen suostu, otetaan lapsi väliaikaisesti huostaan, niin että toimenpide voidaan tehdä.
    Samalla tavalla lapset, joita uhkaa tarpeeton leikkaus uskonnollisista syistä, pitäisi ottaa huostaan heidän oikeuksiensa ja terveytensä turvaamiseksi.

    Jehovat ovat tuollaisia.... on siinä kanssa aika pimeetä touhua, jos lapsi on kuolemaisillaan ja verensiirto olisi ainoa tapa auttaa, siinä ne vanhemmat katsovat vierestä, kun lapsi kuolee.... minusta pahempaa kuin poikien ympärileikkaus. Muslimit eivät ympärileikkaa tyttöjä, vaan se on somaleitten ja muutamien muiden afrikkalaisten oma tapa ja se vasta sairasta onkin.


  • pekkinen

   No niin jos naisia ei saa silpoa mikä on sairasta niin poikien ympäri leikkaukset on myös kielletävä lailla.Tasa arvo kunniaan..

  • että lapsistanne

   tehtäisiin muslimeja. Ympärileikkaus on osa tätä uskontoa.

   Jos miehesi ei suostu kristilliseen kasteeseen ja kirkkoon liittämiseen, niin olkoot lapsenne sitten uskonnottomia. Jos poika haluaa isona muslimiksi, kääntyköön sitten ja ottakoon aikuisena ympärileikkauksen.

   • siskot!

    Älkää menkö muslimimiehen kanssa naimisiin jos ette halua, että lapsistanne tulee muslimeja!


  • ei leikata

   Meillä mies piti ympärileikkausta aluksi ihan itsestään selvänä. Minä kuitenkin laitoin vastaan ja lopulta paras argumenttini oli, että jos poika menee Suomessa armeijaan, niin palelluttaa pikkukaverinsa heti ensimmäisellä leirillä. Se sai miehen tuijottamaan kauhuissaan jonnekin kaukaisuuteen (ilmeisesti omakohtaista kokemusta ;-)

   Selitin miehelle, että kuumissa ja epähygienisissä olosuhteissa operaation positiiviset puolet on täysin ymmärrettäviä, mutta Euroopan ilmastossa ja kylpyhuoneissa se on turha riski. Tämä meni ihan hyvin kaupaksi ja sai miehen miettimään.

   Mies vielä yritti selittää, miten seksi on loistavaa ympärileikattuna, minä sanoin että toki toki, sitä en ollenkaan kiellä... mutta en kyllä itse äitinä ryhdy joidenkin naikkosten seksielämää ajatellen lastani leikkauttamaan ;-) Tuo sai miehen oikein nauramaan sydämensä pohjasta, eikä ollenkaan laittanut vastaan.

   Olen itse asunut mm. USAssa ja Ranskassa, missä ympärileikkaus on rutiiniluontoinen toimenpide uskonnosta riippumatta. USAssa synnytysklinikalla myös kristityiltä vanhemmilta kysytään toivooko vauvalle heti ympärileikkauksen vai ei. Se ei siis ole ollenkaan yhtä radikaali keskustelunaihe kuin Suomessa. Esimerkiksi Etelä-Ranskassa myös neuvotaan yleisesti, että jos miestä ei ole ympärileikattu, niin alkkarit pitäisi pestä 90 asteessa ja vielä silittää kuumalla silitysraudalla steriileiksi. Mutta kuten sanottu, ilmastonmuutos ei ole Pohjois-Euroopassa vielä sitä luokkaa, että samaan pitäisi sielläkin ryhtyä...

   Meillä siis on kompromissina se, että lapsesta saa tulla muslimi (ihan mielellään, jos tästä tulee yhtä hieno ihminen kuin isästään :-) Mutta minulla on äitinä viimeinen sananvalta siitä, miten pitkälle sitä käytännössä toteutetaan. Mies sanoi, että silloin aikuisena se leikkaus koskee hirveästi. Minä vastasin, että se on sitten pojan omasta motivaatiosta kiinni, kokeeko asian sen arvoiseksi vai ei.

   Meillä tämä keskustelu kesti noin puoli tuntia. Minä kylläkin yleensä saan meidän kesken tahtoni läpi asiassa kuin asiassa melko nopeasti ja tyynen rauhallisesti. Mutta pikku vinkkinä vain, että nuo argumentit menivät kyllä heti läpi.

   • jeera.

    Huippu oli ranskalaisten alushousuhygienia ohjeistus! Maan lastenneuvola suosittelee ruisleipää vasta yli 2-vuotiaalle, koska se on niin vahvaa ruokaa.


  • Suomessa kiusatuksi

   Veljeni on ympärileikattu ja joutui kaikki kouluvuodet uskomattoman kiusanteon kohteeksi siitä, kun joutui tietysti suihkuun jumppatunneilla ja kaikki näkivät.Se pippelistä kiusaaminen jättää pahat henkiset jäljet.Ei Suomessa ole kouluissa yleensä muita ympärileikattuja,jos leikkautat, aiheutat lapsellesi jo alusta pahan koulukiusaamisen,sitten tulee nolous ja häpeä tyttöjen kanssa jne.

   • ¨¨¨¨

    Muslimipojat ei kyllä käy kimppasuihkussa...
    tuskin muuten vehjettään heiluttelevat julkisesti.

    Nykyään kiusataan lapsia vaikka mistä, vaikka väärän värisistä kumppareista.


   • ala-asteella, tai sitten va...
    ¨¨¨¨ kirjoitti:

    Muslimipojat ei kyllä käy kimppasuihkussa...
    tuskin muuten vehjettään heiluttelevat julkisesti.

    Nykyään kiusataan lapsia vaikka mistä, vaikka väärän värisistä kumppareista.

    Ei kai tuo "älä näytä itseäsi" sääntö koske ala-astelaisia. Eikä leikkaus vielä automaattisesti tee lapsesta muslimia. Ja voiko pippelille pilkkaamista verrata saappaille nauramiselle? Kumman luulet satuttavan enemmän, ja syvemmältä.


   • muslimitartar
    ala-asteella, tai sitten va... kirjoitti:

    Ei kai tuo "älä näytä itseäsi" sääntö koske ala-astelaisia. Eikä leikkaus vielä automaattisesti tee lapsesta muslimia. Ja voiko pippelille pilkkaamista verrata saappaille nauramiselle? Kumman luulet satuttavan enemmän, ja syvemmältä.

    Minusta on varsin ihmeellistä että AINA kun on jostain tällaisesta kyse, kuten ympärileikkaus tai joku muu "kummitusjuttu" niin AINA se on muslimi joka on syypää kaikkeen...ihmeellistä kuinka unohdetaan että juutalaiset leikkuuttaavat poikansa myös eikä tämä näytä olevan ongelma kenellekään. MIKSI?? Kertokaa MIKSI??


   • se tapa
    muslimitartar kirjoitti:

    Minusta on varsin ihmeellistä että AINA kun on jostain tällaisesta kyse, kuten ympärileikkaus tai joku muu "kummitusjuttu" niin AINA se on muslimi joka on syypää kaikkeen...ihmeellistä kuinka unohdetaan että juutalaiset leikkuuttaavat poikansa myös eikä tämä näytä olevan ongelma kenellekään. MIKSI?? Kertokaa MIKSI??

    Myös jenkit leikataan useimmiten, olivat sitten methodisteja tai muita kristittyjä tai juutalaisia.

    Myös Englannin prinssit William ja Harry ovat ympärileikattuja molemmat. Eivät kovin muslimeilta vaikuta ainakaan minun silmääni ;-)


   • jlfdksjfkl
    muslimitartar kirjoitti:

    Minusta on varsin ihmeellistä että AINA kun on jostain tällaisesta kyse, kuten ympärileikkaus tai joku muu "kummitusjuttu" niin AINA se on muslimi joka on syypää kaikkeen...ihmeellistä kuinka unohdetaan että juutalaiset leikkuuttaavat poikansa myös eikä tämä näytä olevan ongelma kenellekään. MIKSI?? Kertokaa MIKSI??

    Vastailemme aloittajan kysymykseen. Ja aloittajan mies on muslimi, ehkä siksi on luonnollista odottaa, että lapsen isän suunnitelma/toive leikkauttaa poikansa on myös uskonnolinen teko. Joten tietysti voi ottaa kantaa lapsen uskonnollisuus kasvatukseen - etenkin kun siitä jää pysyvä merkki lapsen kehoon. Toki kaikki kasvattavat lapsensa jonkun ideologian mukaan, ja lapseen jää kasvatuksesta merkkijälki persoonaan, älyyn, jne. Niitähän on vaikeampi osoittaa sormella, kuin puuttuvaa esinahkaa.

    Ei pidä olla niin herkkänahkainen ja tulkita kaikkea keskustelua muslimien syyllistämiseksi. Se on ärsyttävää. Olen itse liitossa muslimiuskoisen miehen kanssa ja lapsiakin on. Kriittinen tarkastelu - molempiin suuntiin - on erittäin tärkeää.


   • veljelläsi

    minunkin (suomalaisen ,kristityn) veljeni pippeli on leikattu eikä häntä koskaan ole kiusattu sen vuoksi.


   • vierailijatar
    se tapa kirjoitti:

    Myös jenkit leikataan useimmiten, olivat sitten methodisteja tai muita kristittyjä tai juutalaisia.

    Myös Englannin prinssit William ja Harry ovat ympärileikattuja molemmat. Eivät kovin muslimeilta vaikuta ainakaan minun silmääni ;-)

    ympärileikkaukset ovat vähentyneet erittäin paljon. Nykyään ympärileikataan vain hieman yli puolet, joissakin osavaltioissa huomattavasti vähemmänkin. Siellähän on nykyään oikea "taistelu" eri puolien välillä, leikatako vai ei. Länsi- ja itärannikolla leikataan kaikkein vähiten. Mitä korkeampi koulutus vanhemmilla, sitä todennäköisemmin he jättävät poikansa ympärileikkaamatta. Siksi moni yhdysvaltalainen pitääkin ympärileikkausta kannattavia vanhempia "juntteina" ja kouluttamattomina.

    Prinssi Williamia ja Harrya ei myöskään ole ympärileikattu, Diana aikoinaan kovin sanoin vastusti ympärileikkausta ja poikia ei siis leikattu.


   • JOS KOULUSSAKAAN
    veljelläsi kirjoitti:

    minunkin (suomalaisen ,kristityn) veljeni pippeli on leikattu eikä häntä koskaan ole kiusattu sen vuoksi.

    Veljeäsi ei ole koskaan kiusattu. Tässä kun tuntee välillä itsesä Suomen koulukiusatuimmaksi, mutta ei se ole totta. Kuisaamista sain kyllä kokea, mutta leikattu minua ei ole ikinä mistään. Opisekluaikaisen "kämppikseni" liian kireä esinahka oli poistettu häneltä. Ympärileikkausesta en siinä tapauksessa kuitenkaan puhuisi.


   • MUNAKARI
    jlfdksjfkl kirjoitti:

    Vastailemme aloittajan kysymykseen. Ja aloittajan mies on muslimi, ehkä siksi on luonnollista odottaa, että lapsen isän suunnitelma/toive leikkauttaa poikansa on myös uskonnolinen teko. Joten tietysti voi ottaa kantaa lapsen uskonnollisuus kasvatukseen - etenkin kun siitä jää pysyvä merkki lapsen kehoon. Toki kaikki kasvattavat lapsensa jonkun ideologian mukaan, ja lapseen jää kasvatuksesta merkkijälki persoonaan, älyyn, jne. Niitähän on vaikeampi osoittaa sormella, kuin puuttuvaa esinahkaa.

    Ei pidä olla niin herkkänahkainen ja tulkita kaikkea keskustelua muslimien syyllistämiseksi. Se on ärsyttävää. Olen itse liitossa muslimiuskoisen miehen kanssa ja lapsiakin on. Kriittinen tarkastelu - molempiin suuntiin - on erittäin tärkeää.

    Mutta ei se maahanmuutajakaan aina ole muslimi. Ja suurin osa heistäkin on naisia.


   • MUNAKARI
    ¨¨¨¨ kirjoitti:

    Muslimipojat ei kyllä käy kimppasuihkussa...
    tuskin muuten vehjettään heiluttelevat julkisesti.

    Nykyään kiusataan lapsia vaikka mistä, vaikka väärän värisistä kumppareista.

    Johtuu koulussa siitä, että juuri näillä kiusaajilla itsellään on se kaikkein pahin olo(henk). Sumoessa tämä lomakausi kuitenkin kestää ainakin Elokuun puoleenvällin, eli melkein 3 kuukautta. Oman kouluni olen käynyt mukautettuna erityiskouluna eli emuna. Yleensä minä olikin juuri se kiusatuin. Ryhmässä se on vielä helppoa kun siinä oli 3 luokkaa lähekkäin 7, 8 ja 9 naapuriluokkina.


   • hre hbte
    se tapa kirjoitti:

    Myös jenkit leikataan useimmiten, olivat sitten methodisteja tai muita kristittyjä tai juutalaisia.

    Myös Englannin prinssit William ja Harry ovat ympärileikattuja molemmat. Eivät kovin muslimeilta vaikuta ainakaan minun silmääni ;-)

    Yhdysvallat ja Britannia ovat monessa asiassa melkoisia takapajuloita, esim. brittien kaksoissekoitehanat tai jenkkien palkkashekit.


  • ehkä,,

   poikanne saa päättää asian itse. Hänhän voi itse mennä esim 15v leikkaukseen, jos niin tahtoo.
   Jos kuitenkin päädytte ympärileikkaukseen, yrittää saada tehtyä se suomessa, asianmukaisessa hoidossa. Ainakin turvallisempaa.

   • Kaikenlaista

    Miten ihmiset voi tällaiseen huuhaaseen uskoa? Eihän me asuta autiomaassa, jossa tuuli tuivertaa viittojen sisään hiekkaa, joka tunkee joka paikkaan. Voi mitä keskiaikaa me oikein elämmekään. Herra armahda!


   • KESKIAIKA OLI
    Kaikenlaista kirjoitti:

    Miten ihmiset voi tällaiseen huuhaaseen uskoa? Eihän me asuta autiomaassa, jossa tuuli tuivertaa viittojen sisään hiekkaa, joka tunkee joka paikkaan. Voi mitä keskiaikaa me oikein elämmekään. Herra armahda!

    KESKIAJALLA. Ettäs teidätte!


  • täkäläisessä hygieniassa

   Antakaa pojan päättää täysi-ikäisenä elimensä leikkelystä.

   • viiltäjäjack

    Katolinen kirkko vastusti (vastustaa) yhä runkkaamista kauheana syntinä, siinähän valutetaan hukkaan mahdollista elämän siementä. Runkkauksen vaikeuttamiseksi katoliset pitivät ympärileikkaamista oikeana tekona. Nyt ajat ovat toiset. Runkkaamista tuskin kukaan enää paheksuu. Nahkat jääkööt luojan luomuksian paikoilleen. Muslimien kauneuskäsitykset kaiketi suosivat riisuttuja vehkeitä, karvatkin siellä koetaan häiritsevinä ja saastaisina esim. intiimialueilla ja kainaloissa. Uskomukset ja uskottelut on aina ihmisessä syvällä, omat ihailemamme vanhemmat ovat niitä istuttamassa. Vaatii kypsyyttä huomata vanhempiensa uskoneen humpuukiin.


   • MUNAKARI
    viiltäjäjack kirjoitti:

    Katolinen kirkko vastusti (vastustaa) yhä runkkaamista kauheana syntinä, siinähän valutetaan hukkaan mahdollista elämän siementä. Runkkauksen vaikeuttamiseksi katoliset pitivät ympärileikkaamista oikeana tekona. Nyt ajat ovat toiset. Runkkaamista tuskin kukaan enää paheksuu. Nahkat jääkööt luojan luomuksian paikoilleen. Muslimien kauneuskäsitykset kaiketi suosivat riisuttuja vehkeitä, karvatkin siellä koetaan häiritsevinä ja saastaisina esim. intiimialueilla ja kainaloissa. Uskomukset ja uskottelut on aina ihmisessä syvällä, omat ihailemamme vanhemmat ovat niitä istuttamassa. Vaatii kypsyyttä huomata vanhempiensa uskoneen humpuukiin.

    MUSLIMIT OVAT MUSLIMEJA.


  • MUNAKARI

   Varsinkin tytöille niitä tehdään paljon, mutta onneksi tällaisen maan kuin Suomen lait eivät sitä salli. Täällähän se on jo periaatteessa rikos.

  • katuva

   Minun poikani ympärileikattiin hänen ollessa 1,5v, kun isä on muslimi ja vaati tätä tehtäväksi. Minä olin niin heikko että annoin luvan, ja olen asiaa katunut siitä lähtien. Toista poikaa joka meillä on ei ole leikattu koska vastustan sitä ehdottomasti. Olemme lasten isän kanssa eronneet jo aikoja sitten.
   Lapsellani haava ei parantunut hyvin ja kivut oli kovat, oli hirveää että en osannut suojella poikaani tältä. Poikani kysyi tuollon minulta: äiti, miksi näin vieläkin tehdään? Hmm.. Mitäköhän tarkoitti. Nyt hän on jo isompi ja häpeää miksi hänellä on erilainen kuin muilla. No kun isi halusi, siinä sitten selität, kun et edes usko koko asiaan. Olen sillä kannalla että tehköön leikkauksen isona jos haluaa, mutta vanhemmilla ei ole oikeutta tätä tehdä ilman lapsen lupaa. Jumala haluaa että lapsia rakastetaan eikä leikellä. tämä minun kokemus.

  • suosittelen

   Onhan se ympärileikattu huomattavan paljon kauniimpi kuin leikkaamaton. Mitä pienempi poika on, sitä vähemmän se sattuu.

   Hygieniakin on helpompi hoitaa. Harva leikkaamaton suomalaismies kuitenkaan vehjettää pesee useita kertoja päivässä. Puhumattakaan suihkuttelee ulostamisen jälkeen, kuten muslimit.

   Karvattomuus sekä intimialueella että kainaloissa on myöskin suositeltavaa ihan kaikille uskontoon ja rotuun katsomatta. Vaikka taas kuinka suihkutellaan, kyllähän se karvat hikoilee noissa paikoissa ja haju on paljon pahempi kuin karvattomalla. Lisäksi karvainen kainalo tai alakerta on luontaantyöntävän näköinen.

   • karvatonjees

    karvattomalle naiselle tulee hiiva alta aikayksikön. Vaikka pidänkin alapään karvoituksen lyhyenä ja siistinä, niin posliinia en suosittele kellekkään.


   • Siisti nainen
    karvatonjees kirjoitti:

    karvattomalle naiselle tulee hiiva alta aikayksikön. Vaikka pidänkin alapään karvoituksen lyhyenä ja siistinä, niin posliinia en suosittele kellekkään.

    Ei se hiiva niistä karvoista kiinni ole. Eiköhän siihen vaikuta ihan muut asiat. Mulle on ihan sama, miten kukin alapäätään hoitaa, mutta itse tykkään olla karvattomana ja pestä sen aina veskissä käynnin yhteydessä. Tiedän, että monet suomalaiset eivät näin tee vaan pyyhkäsevät vain paperipalalla, yök. Mulla on vaan kivempi fiilis olla puhtaana kuin kusessa ja paskassa.


   • Soopaa

    "Onhan se ympärileikattu huomattavan paljon kauniimpi kuin leikkaamaton."

    Silvottu on silvottu ja sillä hyvä (tai itse asiassa huono).


    "Hygieniakin on helpompi hoitaa. Harva leikkaamaton suomalaismies kuitenkaan vehjettää pesee useita kertoja päivässä."

    Kyllä se helppous on hyvin marginaalista. Sitä paitsi yksi nykyajan vitsauksista on nimen omaan liiallinen hygienia. Monien allergioiden esim. tiedetään johtuvan juuri siitä mutta niiden arvellaan olevan vain jäävuoren huippu kaikkien niiden vaivojen joukossa, jotka aiheutuvat hygieniasta.


   • leikatun vaimo
    Soopaa kirjoitti:

    "Onhan se ympärileikattu huomattavan paljon kauniimpi kuin leikkaamaton."

    Silvottu on silvottu ja sillä hyvä (tai itse asiassa huono).


    "Hygieniakin on helpompi hoitaa. Harva leikkaamaton suomalaismies kuitenkaan vehjettää pesee useita kertoja päivässä."

    Kyllä se helppous on hyvin marginaalista. Sitä paitsi yksi nykyajan vitsauksista on nimen omaan liiallinen hygienia. Monien allergioiden esim. tiedetään johtuvan juuri siitä mutta niiden arvellaan olevan vain jäävuoren huippu kaikkien niiden vaivojen joukossa, jotka aiheutuvat hygieniasta.

    Hahhahha, otapa silmä käteen ja katso, kumpi penis on kauniimpi: leikattu vai leikkaamaton? Ympärileikkauksella (huom! miesten) ei ole mitään tekemistä silpomisen kanssa. Siististi napsaistaan ylimääräinen ihokaistale pois, kuten esim. silmäluomileikkauksessa. Tämä leikkaus juontaa juurensa toki uskonnosta, mutta hyviä puolia sillä on esteettisyyden (joka ei tietystikään ole tärkein) lisäksi hygienisuus. Ettei nyt olisi taas joku rasistinen kommentoija kertomassa "silpomisesta". Kannattanee ottaa asioista ensin selvää ja sitten ruveta huutelemaan mutujaan.

    Miten liiallinen hygienia alapäässä voi olla vitsaus? Tokikin jokainen itseään ja partneriaan kunnioittava pesaisee alapäänsä tarpeillaan käynnin jälkeen. En voi käsittää, miten joku ohittaa olankohautuksella alapään hygienian.

    Hiivalla ei muuten ole mitään tekemistä karvoituksen kanssa. Toisille se on jatkuva vitsaus, toisilla sitä ei ole koskaan.


   • egyVaimo
    leikatun vaimo kirjoitti:

    Hahhahha, otapa silmä käteen ja katso, kumpi penis on kauniimpi: leikattu vai leikkaamaton? Ympärileikkauksella (huom! miesten) ei ole mitään tekemistä silpomisen kanssa. Siististi napsaistaan ylimääräinen ihokaistale pois, kuten esim. silmäluomileikkauksessa. Tämä leikkaus juontaa juurensa toki uskonnosta, mutta hyviä puolia sillä on esteettisyyden (joka ei tietystikään ole tärkein) lisäksi hygienisuus. Ettei nyt olisi taas joku rasistinen kommentoija kertomassa "silpomisesta". Kannattanee ottaa asioista ensin selvää ja sitten ruveta huutelemaan mutujaan.

    Miten liiallinen hygienia alapäässä voi olla vitsaus? Tokikin jokainen itseään ja partneriaan kunnioittava pesaisee alapäänsä tarpeillaan käynnin jälkeen. En voi käsittää, miten joku ohittaa olankohautuksella alapään hygienian.

    Hiivalla ei muuten ole mitään tekemistä karvoituksen kanssa. Toisille se on jatkuva vitsaus, toisilla sitä ei ole koskaan.

    miesten ymparileikkaus on pieni juttu ja sen nyt sallin viela, mutta en tyton ikina!


  • egyVaimo

   suomessa ymparileikkaus yksityisella on 1400e mutta jos miehes lapsen ulkomaille vie niin taal egyptis kuulemma tehaan pojille etta tytoille, hintaa 400 puntaa. mieheni on egyptilainen , ja meilla oli viimeksi eilen siita puhe, ja sanoin miehelleni et jos meidan tulevaa lasta aijot noin satuttaa niin tulee ero ja heti! pysy vahvana, suomen lain mukaan ei saa pahoinpidella omaa lastaan vaikka se tapahtuis missa!

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea! Tauski Peltonen ja ex-vaimo Henna ovat menneet uudelleen naimisiin!

   Tauno ”Tauski” Peltosen tunnetuimpia hittejä ovat mm. Ilman sua, Sinä vain ja Haavemaa. Artisti muistetaan myös kohuotsi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   2601
  2. Orpon hallitus tulee leikkaamaan eläkkeitä!

   Orpo suunnittelee eläkeuudistuksen tammikuulle 2025. Siihen mennessä työmarkkinajärjestöjen pitää tehdä suunnitelma siit
   Maailman menoa
   216
   2286
  3. Oikeasti nainen, ei millään pahalla

   Mutta voi hemme tti mikä fiasko tämä keissi on. Ja tiesin silloin kauan sitten että tämä menee näin. Ja tiesin että en v
   Ikävä
   60
   2094
  4. Niko Ranta -Aho kertoo ettei Sofia ollut hänelle sopiva nainen.

   Ei ollut kannustanut häntä raittuiteen ,vaan teki juuri päinvastaisin ja olisi halunut siksi erilaisen naisystävän .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   161
   1299
  5. Sai pakit! Maajussi-Kalle ei lannistu - Mielii venäjänkielisen Veran perään: "Jos hänet saisi..."

   Yrittänyttä ei laiteta… vai miten se meni… Maajussi-Kalle etsii puolisoa rinnalleen ja on iskenyt silmänsä "merenneito"
   Maajussille morsian
   12
   1204
  6. Minun on aika

   Siirtyä sivuun ja piiloon. En kuulu elämääsi enkä voi siihen tämän tapahtumasarjan jälkeen kuulua. Tiedät sen ja minä ti
   Ikävä
   57
   1049
  7. Kauhajoki taas otsikoissa

   Melkoisesti siellä K:joella sattuu ja tapahtuu. Nyt siellä ollaan puukko hippaista !!
   Kauhajoki
   27
   1033
  8. Provinssi joutuu sakkomaksuun

   Poliisi epäilee Provinssi-rock tapahtumaa syrjinnästä Juha Mäenpäätä kohtaan tehdystä pakkopoistosta. Voi tuottaa sakot
   Ilmajoki
   84
   926
  9. Minkälaisia ovat "vaikeat asiat" parisuhteessa joista pitäisi voida tai osata puhua?

   Tämä vaatimus yleensä osoitetaan miehelle, ymmärtääkseni.
   Parisuhde
   44
   909
  10. Tämä rakkaus sinuun on uskomatonta

   Kun se ei lopu. Olen sinun loppuelämäni ajan, jos sinäkin minut haluat ja jos päästään joskus "käyntiin". Miehelle
   Ikävä
   29
   860
  Aihe