"Syöttilaite" Pilkille Onko kelllään kokemusta?

Näin pohjoisen reisulla.

Jokin syöttilaite, laskettiin reikään ja pam laukaistiin pohjalla. Kalaa tuntui tulevan, ei kuulema ravut karkaa virtaan.
Onko muilla kokemusta kyseisestä härvelistä, Halpa-Hallista ostaneet kyseisen laitteen. Ei ole kuulleet meidän Halpa-Hallissa koko vempeleestä. kun kävin kyseleen.

2

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • melko turhaa puuhaa

      Katsoppa kyseisiä laitteita kilpaongintapuolen sivustoilta.

      Ahvenen syötittäminen on melko turhaa puuhaa,erityisen turhaa se on vesistöissä joissa on runsas kiiskikanta. Mäskäämällä kiiski keräytyy pohjalle,särki väliveteen,ahven tuppaa jäämään näissä karkeloissa toiseksi.

      Jos nyt kuitenkin välttämättä tahdot syötittää,hanki savea,leipäjauhoa ja jokereita.
      Savi myydään säkeissä ja on tarkoitettu juuri ongintaan.Sen tehtävä on viedä muu kama pohjaan. Leipäjauhoa myydään myös säkeissä,voi sen tehdä itsekin mutta homma on melko työläs. Jokeri on pakastettua pikkusurviaista ison suklaalevyn kokoisessa paketissa. Näistä kun leivot noin kananmunan kokoisia palloja niin et tarvitse syötityslaitteita.

      Mäskääminen ei vähästä parane,syöttien tarkoitus ei kuitenkaan ole tehdä kalaa kylläiseksi. Hyviä mäskinteko-ohjeita on netti piukassa.

      Mäskejä voi maustaa tavoiteltavan kalalajin mukaan.Valmismäskeissä olisi huomioitava kesä-ja talvimäskien ero. Voimakkaat kesämäskit pikemminkin karkoittavat kalan talvella. Näin todennäköisesti kävi Ruokolahden Mormuskoinnin Suomenmestaruuskisoissa,lue netistä tulokset!!!

      Jokeria voisi kuvata seuraavanlaiseksi: pikkusurviainen (yleisnimitys,ei laji)menestyy lähes hapettomassa vedessä,esimerkiksi Muurmanskin jätevesien purkuaukkojen suissa.Niistä se imaistaan pumpuilla siivilälle. Tuoksu ei ole miellyttävin ihmisen nenään ja leipomisessa olisi hyvä käyttää kumihanskoja,vältyt kynsinauhatulehduksilta ja silmäpaskolta.

      Syötittää voi kotimaisilla surviaisilla ja kärpäsentoukillakin,pelkästään niillä syötittämällä hommalle koituu kuitenkin melko rankka hinta. Surviaisella ahvenparvea ei saa kylläiseksi,toisaalta alta litran satsilla on turha edes koettaa.

      Menestyksekkäimpiä mäskääjiä ovat ne "kilpapilkkijät" jotka kevään korvalla käyvät tunti ennen kilpailun alkua lyömässä aiemmin testattuun ahvenpaikkaan pari litraa surviaisia,ilmoittautuvat kilpailuun ja juoksevat sitten kuusi kilometriä "kalapaikalleen" vetämään voittokalat. Nykyisillä palkinnoilla homma kannattaa harvoin paitsi niille,jotka myyvät pilkkejään.Heille kilpailuvoitto merkitsee selvää rahaa myynnin kautta. Olen joskus kolunnut näitä reikiä kilpailuiden jälkeen,perannut ja katsonut mitä kalat ovat syöneet. Kyllä sieltä jokeria löytyy.
      Surviaisia pilkkivesissä on tietysti luonnostaankin eikä niitä tavallinen talliainen syötitetyistä erota. Outoa olisi kuitenkin,jos ahvenet kävisivät mutapohjilla syömässä surviaista ja tulisivat sitten karikoiden kivipohjille ongittaviksi.
      Minulla ei ole mielikuvaa tällaisen kilpapilkinnän yleisyydestä,nyrkkituntumalta sanoisin ettei se ole kovin merkittävää ole. Ja korostettakoon vielä erikseen,kiellettyä se ei ole. Moraalin kannalta juttu on sitten toinen.

      Jos sinulla on vakipaikat kalastaa,koeta seuraavanlaista keinoa. Kuivata leipää,jauha myllyssä,sekoita palloiksi soran ja toukkien kanssa.Laita pallot maitotölkkiin,vettä päälle ja pakasta.Käytössä kuorit pahvit pois ja upotat palikat viiteen/kuuteen lähellä toisiaan olevaan avantoon.Siellä ne sitten sulavat pikkuhiljaa ja antavat apetta kaloille tasaisesti.Kun teet näin kolmesti viikossa niin ainakaan haukikoukkujen syöttikaloista ei tule puute.

      • Onkimies, muttei niin pillki

        Niin sen vekottimen saat HH-Soprt,Nivala
        Kaverit oli käynneet reisun oikein, ja hakeneet sieltä sellaisen. Tehoja en tiedä, mutta luultavasti tätä tarkoitit. pojat oli kovin tyytyväisiä, katso netistä ja soita, en tiedä onko joka Halpa-Hallissa, mutta täältä pohjoisessa ei ainakaan saa.
        On Halpa-Hallilla sivut muttei laitetta löydy.

        Asiaa oli pitkästi aikaisemmassa kirjoituksessa johon tämä vastaus tuli liitettyä....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe