Onko Prince kuunnellut

Beach Boyseja?

Princen vaikuttajiksi on yleensä sanottu ainakin James Brownia, Sly Stonea, Stevie Wonderia ja Jimi Hendrixiä - mutta varmasti niitä on muitakin.

Vuoden 1986 Parade-albumissa on soundiltaan jotakin samaa kuin lähes tasan 20 vuotta aiemmin julkaistulla The Beach Boysin klassikolla, Pet Sounds. Raikas, kokeellinen ja ajaton soundi yhdistää näitä levyjä - Pet Sounds oli maailman ensimmäisiä psykedeelisiä rock-levyjä ja Parade Princen ensimmäinen (onnistunut), ja ehdottomasti paras kokeilu tässä genressä. Oleellisin ero albumeissa on, että Parade on funk-musiikkia ja Pet Sounds barokkipoppia. Minimalistinen Prince nojaa vaikutteissa ihan eri suunnalle kuin The Beach Boys, mutta Pet Soundsin ja Paraden sovituksissa ja tunnelmassa on kiistattomat yhtäläisyytensä.

Vuonna 1965 Beach Boys sai toisen listaykkösensä kappaleesta Help Me, Rhonda. Se julkaistiin Today-albumilla ns. "albumiversiona". Sinkkuhittikappaleesta sitä oli räätälöity levylle sopivaksi. Vähän samanlainen ratkaisu on Princen listaykköshitin Kiss kanssa - siitä tehtailtiin erilainen, paremmin Paraden soundiin sopiva versio, joka ei ollut niin ilmeinen suurhitti kuin single-Kiss.

Wilsonin Brian sävelsi usein instrumentaalikappaleita levyilleen. Erityisesti kuuluisat Pet Soundsin instrumentaalit (Let's Go Away for a While ja Pet Sounds) olivat hienoja. Myös Parade-albumilla on muusta materiaalista erottuva, tunnelmallinen instrumentaalisävelmä.

Olisiko mahdollista, että Prince Roger Nelson, R&B:n jättiläinen olisi ammentanut tältä popmusiikin jättiläiseltä?

5

599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Daddy Pop

      on kylläkin täsmälleen samanlainen albumi- ja singleversiona, ellet sitten tarkoita sitä pitkää singleversiota. Senkin alkupuoli on ihan samanlainen kuin albumilla, mutta biisi vain jatkuu ja jatkuu siitä mihin se albumilla päättyi. Muuten on täysin mahdollista että Prince on Beach boysinsakin kuunnellut.

      Parade oli Princen ensimmäinen levy joka menestyi Euroopassa paremmin kuin Amerikassa, kun alunperin Princeä fanittaneet mustat nuoret eivät enää näin popista Princestä tykänneet. Jo seuraavalla leylläänhän Prince sitten alkoikin flirttailla rapin kanssa, ja jatkoi sitä koko 1990-luvun.

      • ja Paradella

        ovat kyllä vähän erilaiset versiot, ainakin jos kuulen oikein.


      • Outo juttu
        ja Paradella kirjoitti:

        ovat kyllä vähän erilaiset versiot, ainakin jos kuulen oikein.

        Mäkin kuulen Kiss-biisin omalla Parade-albumin vinyylillä erilaisena kuin sen Kissin, mikä oli esim. youtubessa, siis sen tunnetun version...


      • Outo juttu
        Outo juttu kirjoitti:

        Mäkin kuulen Kiss-biisin omalla Parade-albumin vinyylillä erilaisena kuin sen Kissin, mikä oli esim. youtubessa, siis sen tunnetun version...

        "The 12" single of the song is an extension of the album track. The extended section is based on the funky guitar line and contains much fuller instrumentation than the main track, including bass, keys and horns."

        Mitäköhän toi meinaa?


      • ovat sama biisi
        Outo juttu kirjoitti:

        "The 12" single of the song is an extension of the album track. The extended section is based on the funky guitar line and contains much fuller instrumentation than the main track, including bass, keys and horns."

        Mitäköhän toi meinaa?

        mutta on siitä olemassa myös joku toinen versio. En nyt muista mikä.

        Mitä aloittajan kysymykseen tulee, niin uskon kyllä ainakin Brian Wilsonin omavaltaisuuden vaikuttaneen Princeen. Beach Boyshan oli ensimmäinen bändi, joka itse paitsi kirjoitti materiaalinsa myös tuotti sen (Brian Wilson nimenomaan), ja samaa ovat Marvin Gaye, Stevie Wonder ja Prince tehneet myöhemmin. (Prince ja Wonder erityisen tunnettuja "soitan-tuotan-teen-kaiken-ite mentaliteetistaan".)

        Paradessa on paljonkin 60-luvun psykedeeliamusiikin suuntaan heijastuvia vaikuttimia ja erityisesti levyn instrumentaalikappale jäljittyy Pet Soundsiin. Prince kyllä tsekkaili laajalti vaikutteita, ei pelkästään niistä yleisesti hänen idoleikseen mainituista artisteista ja yhtyeistä (James Brown, Sly and the Family Stone, Hendrix, Wonder) vaan vähän eri puolilta niinkuin fiksut muusikot yleensä tekee.

        Parade ja SOTT Prissiä kovimmillaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8336
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe