PARAS MUISTOSI KYPROKSEN

Lomalta

Hei!
Täällä on kovin hiljaista, joten ajattelin virittää keskusteluun lomamuistelun. Mikä on paras muistosi lomaltasi Kyproksella? Kerro se meille muille Kyproksen-lomalle halajaville. Oli muistosi mukava tai ei niin mukava uskon meidän nauttivan niitä lukiessa...

11

3267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muisto...

      Parasta muistoa ei ole. Taksikuski yritti ottaa kyytiin muitakin matkalaisia kuin bussiin, juomat olivat baareissa kalliita ja baarin henkilökunta ei katsonut edes kohti, kun kävelin sisään. Kohta kahdeksan vuotta olen pärjännyt ilman Kyprosta ja aion pärjätä loppuelämäni.

      Huvittaa televisiossa esitettävä mainos: "Love Cyprus!"

      • aidon puolesta

        Tapana noissa Kreikan maissa on ollut että samaan taksiin voi ottaa muitakin ja jokainen maksaa sen oman osuuden siitä kyydistä... Järkevää ja ekologista!!!
        Kuinka moni sua on kattonu suomen baareissa päin kun olet mennyt sisään??? miksi ihmeessä käyt edes katsomassa Kyproksen keskustelu palstaa jos noin tympii??
        Kyprokselle menossa tänä vuonna ekaa kertaa juuri tuon ihanan mainoksenkin vuoksi.


      • KKKKKypros

        Sinä joka kirjoitit "Paras muisto"-viestin. Voi, olet varmastikin eksynyt brittibaariin. Briteiltä nyt ei voi odottaakaan hyvää palvelua. Mutta paikalliset kyproksenkreikkalaiset ovat ystävällisiä ja pitävät nimenomaan meistä suomalaisista.

        Varaapas nyt matka Kyprokselle sillä mielellä, että tutustut paikallisiin ja myöskin käyt paikallisten baareissa, ravintoloissa, kaupoissa.

        Sitä paitsi, se mainos love Cyprus, on todella houkutteleva, aivan kuten Kypros on!!!!


      • sb-unficyp
        aidon puolesta kirjoitti:

        Tapana noissa Kreikan maissa on ollut että samaan taksiin voi ottaa muitakin ja jokainen maksaa sen oman osuuden siitä kyydistä... Järkevää ja ekologista!!!
        Kuinka moni sua on kattonu suomen baareissa päin kun olet mennyt sisään??? miksi ihmeessä käyt edes katsomassa Kyproksen keskustelu palstaa jos noin tympii??
        Kyprokselle menossa tänä vuonna ekaa kertaa juuri tuon ihanan mainoksenkin vuoksi.

        Ihan vaan korjauksena, että Kypros ei ole Kreikan saaria. Kypros ei ole koskaan edes kuulunut kreikalle. Ennen itsenäistymistään 1960 kuului englannille ja sitä ennen useamman sata vuotta ottomaanien (Turkki) valtakunnalle.


    • JHHH

      Kyproksen saari jo itsessään on aivan upea. Jokainen matka jonka sinne olen tehnyt on ollut onnistunut. Meri, ruoka, paikalliset, historian havinat ja tietty Kyproksen kuulut kissat. Ah, kaipaan niin sinne pian takaisin!

    • Karhu-äiti

      siitä on aikaa aivan liian kauan! Heinäkuinen Kypros oli niin kuuma kuin vain olla voi, parvekkeen mittari näytti seitsemääkymmentä auringossa tuulen suojassa. Hiekka poltti varpaita, paita kastui hiestä ja olut maistui. En ole KOSKAAN ollut niin ruskea kuin silloin.

      Mieleenpainuvin muisto on kuitenkin Suomeen paluun aamulta, kun matkustimme hotellilta lentokentälle aamukymmeneltä: suomalaistytöt oksensivat koko matkan!

    • Mami : )

      Matka viikoksi varattu toukokuun loppuun...en malttaisi odottaa siihen asti. Toivon että lapsille jää mukavat muistot ja ihmiset olisivat ystävällisiä ja ruoka hyvää! Haluaisimme tutustua muihinkin kaupunkeihin kuin Protaras...omatoimi bussiretki paikalliseen kylään olisi jotakin.Jaksamisia kaikille jotka odottavat omaa Kyproksen lomaansa.

    • mutsi1968

      Oli kyproksella Agia napassa pari vuotta sitten (syyskuussa) tyttäreni kanssa. Mieleen jäi ihana ja lämmin meri. Teimme mukavan merimatka laivalla yellou submarin, tämä oli lasipohjavene joka vei meidät snorklaamaan merelle.
      Olimme myös tjäreborgin kokopäiväretkellä (linja-autolla) katsomassa mm afroditen syntymäpaikkaa, retkellä oli norjalainen opas joka pälätti koko päivän =) no kokemus sekin.
      Mielstäni ruoka oli hyvää, tytär ei niin innostunut muuta kun pitzasta..
      Suosittelen jäi hyvät muistot, menemme vielä joskus uudelleen.

      • shtgsgfgfjghkfggffg

        pakko kysyä, että missä tuo afroditen syntymäpaikka sijaitsee? onko se se paikka, missä merestä ikäänkuin "nousee" suuruhkoja kiviä? minuakin kiinnosaisi nähnä ko. paikka. paras muisto kyprokselta: kaikki. olimme limassolissa lokakuussa, juuri sopivan lämmin, n. 27-31 C. paikalliset olivat mukavia ja ystävällisiä, ja hotellikin (atlantica garden) oli loistava! todella suuri ikävä kyprokselle tällä hetkellä, mutta onneksi pääsen muuttamaan sinne heinäkuussa! oih, lämmin ja suolainen merituuli tuulee kasvoille, aurinko lämmittää mukavasti niskaa, hiekka rätisee jalkojen alla..


    • Shiraz kirjautumatta

      Olimme huhtikuussa 2009 Limassolissa viikon verran ja matka oli todella onnistunut. Mieheni ei pidä kauheasta paahteesta ja sää oli keväällä vielä samankaltainen kuin kesä-Suomessa: neljänä päivänä pystyi ottamaan aurinkoa, kolmena päivänä satoi välillä, yhden aamupäivän rankastikin. Lämpö pysyi koko ajan yli 20 C:n, paahtaessa meni parina päivänä yli 30 C:n.

      Kävimme Troodos-vuoriston itäosien sievissä pikkukylissä. Kevätluonto oli maaginen keltaisine kukkapeltoineen. Sitruunat ja appelsiinit roikkuivat puissa ja ensimmäiset tervapääskyt olivat muuttomatkalla Pohjolaan juuri Kyproksen kohdalla. Vuoristotavernassa ahmimme Meze-aterian ja ihanaa punaviiniä. Viini sisältyi monessa paikassa ruokailun hintaan, kun pyysi paikallista! Sitten saikin kuulla tarinoita sukutilasta ja isoisoisoisän viljelysmaista :)

      Turistikausi oli aivan alussa ja saimme paljon paikallisia tuttuja. Kävin juoksulenkillä aamuisin pitkin rantabulevardia ja hiekkarannalla. Se oli mukavaa ja ihmiset moikkailivat reippailevalle turistille.

      Rantakadulla lähellä vanhaa keskustaa oli aivan mahtava kebap-paikka, jossa oli täydellisin rullakebap, jonka olen koskaan syönyt! Naminami! Hotelli Kanika Pantheonin lähellä oli kahden vanhan miehen pitämä kuppila, jonka nimeä en muista. Siellä oli hilpeitä iltoja ja hyviä keskusteluita paikallisten ja englantilaisten eläkeläisten kanssa. Voih, kun kaipaan takaisin!

      Siinä jotakin, mitä tuli äkkiä mieleen. Kauhean kiva kohde Limassol oli ainakin kahdelle hilpeälle ja urheilulliselle aikuiselle. Löysimme paljon tekemistä, vaikka ei kiihkein turisitikausi ollutkaan. Ja ehkä siksi turistirysämäisyyskin puuttui kokonaan. Ai niin: pintti Strongbowta rantabaarissa oli halvimmillaan 2,5 €!

    • helpotuksen huokaus

      En tiedä paras mutta helpottavin muistomme on limassolin vanhasta kaupungista kun miehelläni oli jo ennen matkaa todella pahat kivut lonkan seutuvilla.(kävi kyllä ennen lähtöä suomessa lääkärissä mutta yllätys yllätys määrättiin vain panacodia).Hän tuskaili kipujensa kanssa kävellessämme vanhassa kaupungissa kun huomasin todella vanhan näköisen apteekin ja siellä istui yhtä vanhan näköinen ihana apteekkari,sanoin että käydäämpä tuolta kysymässä,ties mitä rohtoja ja kokemusta tällä miehellä on ja mieheni suostui mikä on harvinaista hänelle mutta kipu ajaa tikan pojan puuhun.Selostimme vanhalle miehelle kipukohdan ja hän istutti mieheni tuoliin ja diagnoosi tuli alta aikayksikön,iskiashermo puristuksissa.Hän möi meille tabletit ja linimenttiä ja antoi vielä namua ja appelsiinejä mukaan ja lupasi että kipu on huomenna poissa,ja niin todella oli ja loppu loma oli pelastettu.Lähettäisin hänelle kiitoskortin jos vain osoitteen tietäisin.Yritimme kyllä käydä häntä kiittämässä myöhemmin mutta liike oli suljettuna siestan aikana.Niitä pilleriä täytyy näyttää kun seuraavan kerran menee suomessa lääkäriin!!!!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe