Aihe

aurinkokapselien turvallisuus

pohdiskelija09

onko kenelläkään tietoa, onko aurinkokapselien ohjeen mukaisessa käytössä terveydellisiä riskejä? Olen lähdössä kuukauden päästä rantalomalle ja olen hankkinut imedeen merkkisiä aurinkokapseleita ihon suojaksi ja edistämään rusketusta. Nyt kuitenkin luin netistä kirjoituksen, jossa joku kertoi tuttavastaan, jonka sisäelimet olivat vaurioituneet pahasti lomamatkalla ja syy oli kuulemma aurinkokapselien syönti? Tämä kuulostaa mielestäni ihmeelliseltä, mutta asia alkoi nyt vaivaamaan. uskallankohan syödä kapseleita vai voiko niistä todella olla elimistölle haittaa ja jopa hengenvaaraa?

2

1558

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • *** *** ***

   Itse olen syönyt aurinkokapselaita ennen aurinkolomia viimeiset 20 vuotta. Olen hyvin vaaleaihoinen ja siedän valitettavasti aurinkoa huonosti. Aikoinaan auringonvalo tuotti minulle aurinkoihottumaa, ja paloin erittäin herkästi.
   Nyttemmin aurinkoihottuma on muisto vain, edelleen palan ilman kunnollista suojaa, mutta kiitos aurinkokapseleiden syömisen ennen lomaa on ihoni valmistautunut aurinkoon paljon paremmin kuin ennen muinoin.
   Mitään ongelmia - koskaan - minulla ei ole ollut, enkä ymmärrä miten aurinkokapselit ohjeen mukaan käytettynä voisivat tuhota elimistön.
   Itse olen aloittanut kuurin aina parisen viikkoa ennen matkaa, syönyt kapseleita koko matkan ajan ja lopettanut kotiin palatessa. Samoin Suomen alkukesässä syön niitä.
   Suosittelen kapseleita lämpimästi, mutta järjen käyttö on toki sallittua.

   • väärässä

    mutta ajaako runsas porkkanoiden syöminen lähes saman asian? Olen kerran myöskin ostanut (kalliita) vivida sun kapseleita mutta en huomannut mitään eroa/vaikutusta. Rusketun yleensä melko helposti vaikka olen vaalea..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   276
   20349
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16344
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   12818
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   10432
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10335