Kreeta, Platanias huhtikuussa, kannattaako?

Tietämätön::

Kertokaa te, jotka tiedätte ko. kohteesta. Olis suunnitteilla perheen kanssa matkanteko huhtikuun puolessa välissä Plataniaan, mutta vähän epäilyttää sääolosuhteet. Mahtaakohan silloin olla jo kunnon rantakelit? Ollaan klaikki kunnon auriongonpalvojia ja alle 20 asteen lämpötila ei riitä. Netin kautta tarkistettiin sääennusteet ja luvattiin juuri tuota 20 astetta. Kyseessä on muuten edullinen matka, mutta ei haluta mitään pettymyksiä paikan päällä.

Kiinnostaisi kyllä myös muutkin Etelä-Euroopan saaret, joten mitä varmaa rantalomakohdetta suosittelisitte huhtikuussa lähteville? Kypros, Teneriffa, Karibia..kertokaa kokemuksenne. Kiitos!

10

13457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on hiukan

      aikainen ajankohta lähteä kreetalle. Varmasti kypros on parempi vaihtoehto,ainakin on lämpimämpi huhtikuussa.

      • Sittiina

        Olen katsellut Etelä -Euroopan tilastoja ja Kypros on tilastollisesti lämpimin kohde huhtikuun puolessa välissä. Seuraavana tulee Rodos.


    • Ensikertalaiset

      Viime vuonna huhtikuussa kun olimme Kreetalla oli lämmintä, monena päivänä lämpötila lähellä kolmeakymmentä astetta. Ja yhtenä päivänä auringossa 40 astetta. En tiedä sattuiko hyvä tuuri mutta silloin ainakin pystyi uida meressä ja nauttia auringosta.

    • miikkuri

      oltiin viime vuonna Plataniaksessa Huhtikuussa ja siellä oli kyllä lämmin mutta rannat oli tyhjinä koska aallot oli isot,ei voinut uida meressä ja hotellien uima altaat oli kuin avannossa olisi uinut,kylmää!!!

      • A&E

        Hei ! Me varattiin just eilen matka Kreetalle Plataniakseen huoneistohotelli Casa Mariaan, mennään lokakuun alussa. Onko kellään tietoa/kokemusta ko.hotellista ? Ja vielä: minkälaisia mahdollisuuksia on Kreetalla patikointiin, vuoristoa nyt ainakin on riittämiin. Tiedättekö joitain hyviä reittejä? Ja mitä muuta mielenkiintoista siellä olisi? Kaikki vinkit vastaanotetaan, ollaan ekakertalaisia sillä saarella. Rantalomasta ei isommin haaveilla vaan liikunnallisesta touhusta. Tottakai historiaa tekee mieli päästä katsomaan ja kokemaan. Kerro kokemuksesi niin jelppaat meitä oman loman suunnittelussa ! Kiitos jo etukäteen !


    • hjklödjf

      Me oltiin viime vuonna huhtikuun lopulla kyseisessä paikassa ja kylmä oli. Auringossa oli lämmintä melkein 30 astetta, mutta kylmä tuuli. Koko viikon sai olla villapaita päällä ja hotellin altaissa todella kylmää vettä. Samoin kuin hotellihuoneet tosi kylmiä ja kosteita! Meressä ei tarennut uida, eikä siellä kyllä rannalla ketään ollutkaan. Kaikki kaupat ja ravintolat vasta rupesivat avamaan ovia sitten loppu viikolla. Ehkä kannattaisi harkita jotain muuta loman vietto paikkaa jos lämmintä säätä haluaa.

      • kkkkkkkkkkkkkk

        Ei häävin lämmintä ole. Jo hyvä tuuri käy, saattaa olla joku poikkeuksellinen lämpöaalto, mutta todennäköisemmin ei ole.

        Sama homma lokakuussa, ei voi sanoa mitä palveluja varmasti löytyy, kun sesonki alkaa olla jo ohi ja monet paikat sulkee oviaan.

        Syyskuun puolivälissä oltiin kerran ja 3 päivää viikosta satoi vettä. Toisella kerralla toukokuun viimeinen viikko ja kesäkuun eka viikko ja silloin selkeästi näki, että sesonki alkaa kesäkuun alussa. Silloin ilmestyi rantavahdit rannoille ja unelias paikka suorastaan heräsi eloon.


    • JVÖ

      Olen lomaillut Haniassa tuohon aikaan eli huhtikuun loppupuoliskon ajan hyvin useasti, ehkäpä 8-9 krt. Hania on Plataniaksen lähellä, samalla puolen saarta. Noina kertoina on, yhtä kertaa lukuunottamatta, ollut miellyttävät ilmat, lämpötila päivisin n. 17-21 asteen välillä, kova tuuli kiusaa jos siitä ei pidä (Minä pidän!) uimarannoilla ei päivittäin juurikaan ketään johtuen korkeista aalloista.., Paljon viihtymiseen vaikuttaa se mitä matkalta hakee, missään tapauksessa Hania kuin myöskään Platanias ei ole uimarantalomailuun sopiva kohde Huhtikuun aikana, olettaisin! Sen sijaan saaren kiertely ja muu vastaava tutustuminen on helppoa eikä ilma ole liian kuuma pitkillekään kävelylenkeille, kaupat Haniassa ovat avoinna samoin ravintolat, Platias oli, ainakin viimevuonna 2016 huhtikuun lopussa aivan hiljainen "ei siellä vielä ole mitään" sanoi pikkuhotellimme isäntä, myöhemmin kesällä ihan ok!

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe