Kreeta, Platanias huhtikuussa, kannattaako?

Tietämätön::

Kertokaa te, jotka tiedätte ko. kohteesta. Olis suunnitteilla perheen kanssa matkanteko huhtikuun puolessa välissä Plataniaan, mutta vähän epäilyttää sääolosuhteet. Mahtaakohan silloin olla jo kunnon rantakelit? Ollaan klaikki kunnon auriongonpalvojia ja alle 20 asteen lämpötila ei riitä. Netin kautta tarkistettiin sääennusteet ja luvattiin juuri tuota 20 astetta. Kyseessä on muuten edullinen matka, mutta ei haluta mitään pettymyksiä paikan päällä.

Kiinnostaisi kyllä myös muutkin Etelä-Euroopan saaret, joten mitä varmaa rantalomakohdetta suosittelisitte huhtikuussa lähteville? Kypros, Teneriffa, Karibia..kertokaa kokemuksenne. Kiitos!

8

7248

Vastaukset

 • aikainen ajankohta lähteä kreetalle. Varmasti kypros on parempi vaihtoehto,ainakin on lämpimämpi huhtikuussa.

  • Olen katsellut Etelä -Euroopan tilastoja ja Kypros on tilastollisesti lämpimin kohde huhtikuun puolessa välissä. Seuraavana tulee Rodos.


 • Viime vuonna huhtikuussa kun olimme Kreetalla oli lämmintä, monena päivänä lämpötila lähellä kolmeakymmentä astetta. Ja yhtenä päivänä auringossa 40 astetta. En tiedä sattuiko hyvä tuuri mutta silloin ainakin pystyi uida meressä ja nauttia auringosta.

 • oltiin viime vuonna Plataniaksessa Huhtikuussa ja siellä oli kyllä lämmin mutta rannat oli tyhjinä koska aallot oli isot,ei voinut uida meressä ja hotellien uima altaat oli kuin avannossa olisi uinut,kylmää!!!

  • Hei ! Me varattiin just eilen matka Kreetalle Plataniakseen huoneistohotelli Casa Mariaan, mennään lokakuun alussa. Onko kellään tietoa/kokemusta ko.hotellista ? Ja vielä: minkälaisia mahdollisuuksia on Kreetalla patikointiin, vuoristoa nyt ainakin on riittämiin. Tiedättekö joitain hyviä reittejä? Ja mitä muuta mielenkiintoista siellä olisi? Kaikki vinkit vastaanotetaan, ollaan ekakertalaisia sillä saarella. Rantalomasta ei isommin haaveilla vaan liikunnallisesta touhusta. Tottakai historiaa tekee mieli päästä katsomaan ja kokemaan.

   Kerro kokemuksesi niin jelppaat meitä oman loman suunnittelussa ! Kiitos jo etukäteen !


 • Me oltiin viime vuonna huhtikuun lopulla kyseisessä paikassa ja kylmä oli. Auringossa oli lämmintä melkein 30 astetta, mutta kylmä tuuli. Koko viikon sai olla villapaita päällä ja hotellin altaissa todella kylmää vettä. Samoin kuin hotellihuoneet tosi kylmiä ja kosteita! Meressä ei tarennut uida, eikä siellä kyllä rannalla ketään ollutkaan. Kaikki kaupat ja ravintolat vasta rupesivat avamaan ovia sitten loppu viikolla. Ehkä kannattaisi harkita jotain muuta loman vietto paikkaa jos lämmintä säätä haluaa.

  • Ei häävin lämmintä ole. Jo hyvä tuuri käy, saattaa olla joku poikkeuksellinen lämpöaalto, mutta todennäköisemmin ei ole.

   Sama homma lokakuussa, ei voi sanoa mitä palveluja varmasti löytyy, kun sesonki alkaa olla jo ohi ja monet paikat sulkee oviaan.

   Syyskuun puolivälissä oltiin kerran ja 3 päivää viikosta satoi vettä. Toisella kerralla toukokuun viimeinen viikko ja kesäkuun eka viikko ja silloin selkeästi näki, että sesonki alkaa kesäkuun alussa. Silloin ilmestyi rantavahdit rannoille ja unelias paikka suorastaan heräsi eloon.


 • Olen lomaillut Haniassa tuohon aikaan eli huhtikuun loppupuoliskon ajan hyvin useasti, ehkäpä 8-9 krt. Hania on Plataniaksen lähellä, samalla puolen saarta. Noina kertoina on, yhtä kertaa lukuunottamatta, ollut miellyttävät ilmat, lämpötila päivisin n. 17-21 asteen välillä, kova tuuli kiusaa jos siitä ei pidä (Minä pidän!) uimarannoilla ei päivittäin juurikaan ketään johtuen korkeista aalloista.., Paljon viihtymiseen vaikuttaa se mitä matkalta hakee, missään tapauksessa Hania kuin myöskään Platanias ei ole uimarantalomailuun sopiva kohde Huhtikuun aikana, olettaisin! Sen sijaan saaren kiertely ja muu vastaava tutustuminen on helppoa eikä ilma ole liian kuuma pitkillekään kävelylenkeille, kaupat Haniassa ovat avoinna samoin ravintolat, Platias oli, ainakin viimevuonna 2016 huhtikuun lopussa aivan hiljainen "ei siellä vielä ole mitään" sanoi pikkuhotellimme isäntä, myöhemmin kesällä ihan ok!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.