Intia, Goa

seppo17

Intia, Goa 07.01-09.03.09

Kokemukseni Intiasta.

Meno Mumbaista yöjunalla Goalle. Junalippu n 15€. Mumbain hotellit olivat niin hinnakkaita etten yöpynyt mennessä ollenkaan. Juna lähti asemalta illalla 23.00. Se oli asemalla jo kaksi tuntia aikaisemmin. Makuulavitsa ihan nukkuiskelpoinen. Ei kannata käyttää paikallista matkaputiikkia sillä asemalta saa lipun kuluitta. Junassa on ruokatarjoilua. Hyppäät vain kyytiin. Puoleltapäivin olet Goalla.

Ensimmäinen rantani oli Calankute beach. Todella ahtaasti rakennettu. Hotellit pieniä ja seinät kädenmitan päässä toisistaan. Rannassa pyöri inhottavasti turistiveneet ja vesiskootterit. Uidessa haisi bensa. Eikä muutenkaan miellyttävä. Hinnat Intian kalleimmat. Varsinkin ruoka. Ateriahinnat ei tietysti suomalaisittain ole kalliita. Ateriakokonaisuus n 4€. Majoirushinnat 6€ ylöspäin. Hotellit suht siistiä.

Viikon jälkeen jatkoin matkaani Palolemin rannalle. Olin kaikkiaan yli kasi viikkoa siellä. Linja-auto vei Panajista suoraan rannalle. Autoja lähtee varsinkin Margaosta melkein peräjälkeen. Hinta n. 50C. Kaupungin nimi oli Chaudi. Asema jonka kautta auto kulki Palolemiin nimeltään Canagonda. Palolem oli ehdottomasti paras paikka Goalla. Maisema oli todella aito palmuranta. Rannan muoto oli lahti. Eli sitä oli kuin laguunissa. Todella silmiä hivelevä. Muilla rannoilla esim Golvalla oli kilometrien viivasuora ranta. Eli kun saaria ei ole, niin meri oli tylsä katsella. Palolemin majoitushinnat alkoivat 3€ vuorokausi. Hintaan sisältyi rantamaja ilman suihkua ja wc:tä. Nämä hoidettiin yhteistiloissa. Wc:n ja suihkun kanssa hinta alkoi 4,5€. Olin molemmissa. Majoitus majaa voisi verrata leikkimökkiin. Tämä on yleisin majoitusmuoto.
Mökit olivat rantaviivan tuntumassa. Pidin parempana ilman mukavuuksia. Oma suihku lisäsi kosteutta majassa. Mikä puolestaan lisäsi pikkuelikoita majaan. Esim minua tervehti sammakko sängyn päädyn päällä istumassa. Tosin on sanottava ettei niitä edes päivittäin nähnyt. Eläimethän kuuluvat luontoon. Kaupunkihotelleissa oli kaikennäköistä vipeltäjää enemmän. Moskiittoja näki vain illan vaihtuessa yöksi. Sänkyjen päällä oli moskiittoverkot.
Majoissa ei ollut välisiivouksia. Eli asiakas sai hoitaa sen itse. Mökkiyrittäjiä oli runsaasti mikä toi valinnanvaraa. Kun tulit rannalle laukkujen kanssa oli heti majoitusten tarjoajia ympärilläsi. Majoitusta löytyi myös luksusluokassa hintaan 30€ vorokausi. Siihen sisältyi kaikki jääkaappia myöten. Itse merivesi oli puhdas ja aamuisin jopa kirkas. Tosin vuorovesi toi majoitusalueen takaa suolta keltaista vaahtoa joenpuoleiselle osalle. Joki oli merellekatsoen oikealla. Vaahto ei yltänyt vasemmanpuoleiselle rannan osalle. Ruoan hinta eurosta kolmeen euroon. Tähän kuului jo juoma. Aamupala ravintolassa puoilitoista euroa. Majayrittäjällä on alueen yhteydessä ravintola. Niissä kelpasi palmuja katsellen aterioida. Erityisesti todela hyvästä ja halvasta sai kojuruokalasta. Iso riisi kana-ateria 50 centtiä. Jotenkin Palolem oli ranta jossa tuntui yhteisöllisyys. Olimme yhtä porukkaa. Muilla rannoilla olivat turistit enemmän omissa porukoissaan. Palolem kannattaa käydä katsomassa. Vaikka retkenä. Majoitusta saa aina. Hinta halpa. Vaikka olisi ryhmämatkalla muualta Goaa kustannus on muutama euro. Tunnelma siellä on todella kokonaisuudessaan Goan paras. Rannalle ei lasketa esim vesiskoottereita. Mikä oli Palolemille iso plussa.

Golva oli kolmas ranta jossa olin. Rannan majoitukset olivat kalleimmat näistä kolmesta. Ensimmäisellä kerralla olin rivitalomaisessa talossa. Todella siisti verrattuna majoihin. Lattia esim oli valkoista marmoria. Hinta oli 7,5€. Se oli aivan rannan tuntumassa. Toinen kämppä oli vähän kuluneempi viiden minuutin kävelmatkan päässä rannasta. Hinta 4,5 euroa. Varsinaisten hotellien hinnat olivat 10 euroa ja ylöpäin. Kaikissa Goan kohteissa majoitustarjonta oli runsasta. Golvalla oli kirkkain vesi. Johtuen rannan avoimmuudesta. Merivirrat puhdistivat rantaa hiekka udusta. Alueella oli tilan tuntua. Sielläkin oli tarjolla majoja. Hinta tosin oli Palolemiin verraten kolminkertainen. Eli 12€. Jos maja majoitus tunttuu mukavalta menkää Palolemiin.
Kävin myös muillakin rannoilla. Agonda Palolemin vieressä vaikutti surullisimmalle. Todella hiljainen. Kuulemma siellä huumeiden käyttö on yleistä. Ainakin lehdissä kerrottiin takavarikoista.

Kiersin myös lenkin Mangaloren ja Bangaloren kautta majoittuen myös pikkukaupungeissa. Näin tutustuin myös varsinaiseen Intiaan. Matkaaminen busseilla on tosi edullista. Hintaa jää alle 1,5 senttiä km. Matkustin kolme neljätuhatta kilometriä. Matkakuluja oli kahdessa kuukaudessa joitakin kymmeniä euroja. Taksitkin ovat halpoja. Esim tinkihinta 4€ 40km matka. Tosin kaikissa vaiheissa yritettiin turistilisää jopa kymmenkertainen paikallisten maksamaan nähden. Tämä koski kaikkea tarjottua. Mutta tarkkana ollessa joutui maksamaan vain kaksinkertaisen hinnan. Mikä ei ollut paljon. Alueen majoitus hinnat olivat n viisi euroa. Laatu vaihteli paikkakunnasta riippuen. Belgiumissa tasokas. Mumbaissa tosi huono.

Kaiken kaikkiaan loistava matkamaa. Eritoten mailman ystävällisimmät ihmiset. Uhkaa en kokenut missään vaiheessa. Ainut agressio oli ihmisten pakkautuessa yleisiin kulkuneuvoihin. Varsinkin Mumbain junat täyttyivät ja tyhjenivät oikein massaliikkeellä. Se ei ollut miellyttävää. Muutenkin paikalliset kulkuneuvot olivat täynnä aina. Bussin, jossa oli 30 istuinpaikkaa ja kapea käytävä, ahtautui helposti yli kaksinkertainen määrä ihmisiä.
Likaisuus oli ennakoasennettani huomattavasti vähäisempää. Ja kun otetaan huomioon maan väkimäärä. Yli kaksisataa kertaa enemmän kuin Suomessa ja vain kymenen kertaa isommassa tilassa. Valtion ollessa köyhä. Ei voi vaatia samaa kuin Suomessa.

Taksit tarjosivat mielellään majoituspalveluja. Lopetin niiden käytön varhaisessa vaiheessa. Kuljetustaksa oli tällöin viisinkertainen ja majoitus kaksin kolminkertainen todelliseen hintaan. Hotelleja oli pilvin pimein. Rauhallinen kävely tuotti parhaan majoitustuloksen. Kaupungissa taksilla 30 centillä teki perusmatkoja. 50 centillä pidempiäkin. Mittarilla tuli aina halvimmaksi.

Ruoka oli hyvää. Hinta halpa. Halvin annos jonka söin oli Masala limpparipullon kanssa 30 centtiä. Sillä annoksella pärjäsi hyvin. Kahviaamiainen 15 centtiä. Ruokatarjonta oli kasvispainotteista. Johtuen alueen uskonnoista. Kana oli nonveg ruokana eri variaatioina perusruoka. Munkit ja pannarit veg ruokana eri täytteilä. Esim peruna oli monessa mukana. Ravintola-annos oluen kera alle kolme euroa.

Kuudenkymmen päivän reissuun vaihdoin euroja 780 euroa. Lentolippu 480 euroa. Yhteensä 1260 euroa. Tähän sisältyi kaikki majoitus, syöminen ja juominen sekä yleiset kulut. Tämän reissun tein yksin. Matka olisi ollut vähintään 300 euroa halvempi, jos olisi ollut kaveri matkassa jakamassa kuluja.
Majoittuksen osuus 310€. Eli 5,2€ päivä. Ruuan, paikallisten matkojen ym paikallisten kulujen osuus 470€. 8€ päivä. Todella halpa maa. On vielä otettava huomioon, että ensikertalainen maksaa ylimääräistä oppirahaa.

Ostosmatkailumaana on Intia vaatteiden osalta tosi halpa. Farkut 3€, hame 2€ jne. Sähkölaitteiden hinnat melkein kuin Suomessa.

Matkaa ei ole kuin kolme tuntia enempää kuin Canarialle. Mutta koet todella paljon enemmän lämpöä, uutta ja ihmeellistä.


Terveisin Seppo

3

2945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Intiaan

      Tulipa taas ikävä Intiaan mukavaa kirjoitustasi lukiessa. Parasta Intiassa ovat sen ihmiset, mutta koko maa on suurenmoinen matkailukohde.

      • love<3

        No niin tuli kauhea ikävä Intiaan! Kiitos, Seppo, sulle kirjoituksesta :) hienon reissun oot tehny!


      • marar

        Goan rannoista, mielestäni Angonan ranta oli yks ihanimpia, kun siellä ei ollut juurikaan ihmisiä, Galangute- Gandolim täynnä "turisteja", itse viihdyin pisimpääm Arambolissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe