Hintataso Ranskassa

Nopeli

Hei!

Olen suunnittelemassa matkaa Pariisiin. Olen kuullut, että Pariisi (ja Ranska yleensäkin) on kallis paikka. Pyytäisinkin, jos joku viitsisi laittaa hintaesimerkkejä esim normaalista keskitason ravintolaruoasta, pullovedestä, kaljasta, viinistä, vaatteista, museoiden pääsymaksuista, matkalipuista jne jne.. Toki olen lukenut muita keskusteluja ja surffannut netissä, mutta olisin kiitollinen asiallisista vastauksista. En ole lähdössä lomalle nuukailemaan, että kaikki pitää olla mahdollisimman halpaa, mutta olisi se mukava tietää hintatasosta edes jotain etukäteen! :)

Kiitos!

9

9006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tasoa

      Pari kertaa pariisissa käyneenä niin mielestäni hinnat suunnilleen samoja kuin suomessa.Pullovedet kannattaa ostaa kaupoista.Kahvin hinta n.2.50-3.50.Kallein kahvi minkä ostin oli 8.50.cappucino kermavaahdolla montmartren "taiteilija"kukkulalla.

      • ........................

        Esim. 20. kaupunginosassa kansankuppilasta, (siis baarikahvilasta jossa käy myös paikallisia..) kahvin saa eurollakin. Turistialueilla kaikki on kalliimpaa.

        Kaupoissa on hitusen halvempaa kuin Suomessa, ainakin ranskalaiset/siirtomaista peräisin olevat tuotteet.


      • jepulisjee

        Just Pariisisita tulleena, kuten kaikkialla, turistikohteissa, kuten Eifffelin ja Louvren jne lähellä olut noin 8-10e, ruokia viitsitty edes katsoa.

        mutta me otettiin metro vähän kauemmaksi, joten
        esim. pihvii-illallinen viineineen noin 50euroa kahdelta,. Halvin kahvi (espresso) 1e (ilman istumalisää eli tiskillä juotuna). Lounas yleensä juomineen noin 20-30 (plate de jour on yleensä hyvä ja halvin vaihtoehto)
        olut (iso) noin 5 alle / päälle. viini halvimmillaan (50cl karahvi) noin 8 euroa.
        Eli 'halvalla' pääsee, kunhan ottaa metroa muuallekin kuin siihen Louvrelle.ja tulee 'oikea' Pariisi tutuksi.


    • yleensäkin

      löytyy sentään vaihtelua hinnoissa, edullisiakin paikkoja löytyy. Esim mukavana kokemuksena illalliselle voisin suositella Nos Ancetres les Gaulois ravintolaa jossa syö ja juo itsensä kylläiseksi n 40€:lla per nuppi. Ei pidä muuten antaa tuon Asterix teeman häiritä, sitä ei ole itse ravintolassa:)

      http://www.nosancetreslesgaulois.com/FR/

      • ja julkiset kulkuneuvot

        on käteviä ja lähes ilmaisia suomalaisiin verrattuna - metrolippu jotain 1,60€!!


    • Vastaajaaaa

      Keskitason ruokaravintolassa pääruoka-annoksen hinta riippuu tietenkin mitä syö.. mutta esimerkiksi jokin pasta-annos yms oli yleensä 10-15e hintaluokkaa... Vaatteet olivat aikalailla suomen hintaluokkaa, ehkä jopa hitusen halvempia jos siis shoppailee hieman syrjemmällä eikä esim. champ elyseellä, jossa saa aivan varmasti kaikki rahansa tuhlattua :) Les Hallesissa (kauppakeskus) loistava shoppailu mahdollisuus, todella paljon liikkeitä, joista saa tavaraa suht halvalla.

      Ja mitä noista matkalipuista.. yksittäinen metrolippu maksaa 1,60e, mutta jos on vaikka 5 päivää tai viikon niin suosittelen Paris visite lippua, jolla pääsee kulkemaan rajattomasti. 5 päivän lippu taisi maksaa n 30e. Omalla reissulla se oli ainakin kätevä, koska metroja käytti todella paljon.

      Louvreen lippu maksaa 9e, invalidesmuseoon taisi olla 8,50e, Versaillesin linnassa pystyy ostamaan monenlaisia lippuja, mutta lippu joka kattaa itse linnan, puiston, sekä kuningattaren palatsin, maksaa n. 16e. Tuossa oli muutamia esimerkkejä joita omalta reissulta muistan.

      Itse kuvittelin ennen, että siellä olisi todella kallista, mutta eipä ollutkaan ja rahaakin matkalta vielä jäi ihan runsaasti jäljelle.

      Toivottavasti näistä oli jotain apua, ja kysele lisää niin yritän vastailla! Mukavaa reissua! :)

    • hinnoista...

      Kaupasta saa viiniä alkaen 2e/pullo ja siitä ylös päin. ja ihan uskomatonta, mutta ostimme pari viinipulloa, jotka maksoi 2,60 kpl, ihan vann kokeilu mielessä ja kyllä --- ihan juotavaa se oli :)

      Metrolippu on 1,60e/kpl mutta kannattaa ostaa se 10 kerran lippupaketti, tulee edullisemmaksi, kuin yksittäiset. Ja kolikoita mukaan, automaatteihin ei käy setelit!

      Vaatteet oli pienemmissä liikkeissä halvempia, Suomen tasoa, ehkä hiukan allekkin.

      Ravintoloissa normi ateriat maksaa n. 13-20e ja koko menu 40 eurosta ylöspäin. Viini ravintolassa edullisempaa, kuin Suomessa. Ravintoloissa vesi saman hintaista kuin viini. Limut myös samaa hintaa.

    • Maxime

      Aika saman hintaista kuin Helsingissä, usein jopa halvempaa. Alkoholi halvempaa, savukkeista en tiedä mutta ainakin mitä olen kuullut niin siellä jopa kalliimpia kuin Suomessa, joten kannattaa ostaa kartonki lentokentän Duty-Freestä (vai koskikohan vain EU-alueen ulkopuolelle lentäviä, en muista). Tavallinen ruoka marketeissa halvempaa kuin Suomen puolella. Ravintoloita löytyy laidasta laitaan, halpaa ja kallista. Vaatteet ovat edullisempia kuin Suomessa, ellet eksy shoppailemaan vaatteita Champs Elyseeltä.

      Pariisin hintatasoa aina paisutellaan, halvemmalla selviät siellä kuin Suomessa.

      • Chattonen

        Champs Elysées'lläkin voi nykyään shoppaila halpisrättejä, siellähän on mm. H&M.

        Valkoinen Marlboro-aski maksaa nykyisin 6,4 euroa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe