Manchester vai joku muu?

Kaupunkikohde

Mitä kaupunkia te paljon reissaneet suosittelisiitte kohteeksi Isossa Britanniassa: Manchester, Newcastle, Leeds Bradford, Birmingham vai Glasgow? Elokuussa pitäisi lähteä, mutta päättäminen vaikeaa. Lontoossa käyty. Vaikea päättää...

6

1252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lizaa

      Jos olet kulttuurista kiinnostunut, niin kuin suomessa talla hetkella ollaan, Bradford on hyva paikka kayda.

      Onnea matkaan.

    • Chav

      Pakkoa kysyä miten tuollaiseen listaan päädyit, miksi juuri nuo paikat ovat listallasi???

      • Matka-tapsa

        Kun mennään Lontoosta muihin Britannian suurkaupungeihin, ne ovat keskenään aika samanoloisia. Kun on nähnyt yhden, tietää mitä muista löytää.

        Sinun listassasi mainitsemista olen asunut Birminghamissa, vieraillut usein työasioissa Manchesterissa ja käynyt turistina Glasgowssa.

        Birmingham on Englannin toiseksi suurin kaupunki, mutta silti sen keskusta in yllättävän pieni ja kiinteä. Nähtävän löytää helposti, mutta ihan perinteistä turistia kiinnostavaa ei ole ehkä paljoa: jalokivi- ja kultaseppien työtä esittelevästä museosta (entinen oikea työpaja) pidin itse, Balti-ruokapaikat on kokeiltava, tiedemuseo on hyvä. Birminghamista on helppo pistäytyä Stradford-upon-Avonissa (Shakespeare ja nätti joki kesällä) ja Warwickissa (linna - oikeasti hyvä turistipyydys) ja vaikka Shrewsburyssä (hyvä vanha kaupunki).

        Manchester on mennyt paljon eteenpäin viimeisen 10 vuoden aikana. Liikkuminen vaatii vähän enemmän vaivan näköä kuin Birminghamissa. Parempi shoppailuun kuin Brum. Hyvät yhteydet lentokentän ansioista Suomeen. Lähellä kaunis Peak District, ja Yorkshiren nummille pääsee myös. Chesteriin voi tehdä pikavisiitin, jos haluaa katsella vanhaa kaupunkia.

        Glasgow on iso ja skottiaksentti on ihana (parempi Edinburghissa), mutta äkikseltään voi olla hankala. Glasgow ei ole kaunis, mutta omanlaisensa tunnelmaltaan. Helppo tehdä reissuja Stirlingiin tai maaseudulle esim. Loch Lomondille.

        Bradfordilla on ihan ok maine vähän pienenpänä, vasta teollisuuskaupungien alhosta toipumassa olevana paikkana. Leedsillä taas ei ole oikein minkäänlaista mainetta. Se vain on iso.


    • Hiihto-HousuNainen

      En tiedä oletko jo päättänyt valita juuri jonkun noista mainitsemistasi kaupungeita. Niitä muut jo hyvin kuvailivatkin. Kokemusta niistä minulla on Manchesterista, Leedsista ja Gasgowsta. Samansuuntaisia kuin tuolla joku kuvaili, eli ei kovin kiinnostavia matkailu mielessä sinänsä.

      Yksi vaihtoehto voisi olla, että otat junan Lontoo-Edinburgh-Lontoo. Me olemme usein menneet sitä väliä kun siinä voi jäädä pois millä asemalla haluaa ja taas nousta uudestaan jatkamaan matkaa. Siinä pääradan varrella on monia mielenkiintoisia kohteita.

      Nevark-on-Trent on siinä Nottinghamin ja Lincolnin välissä. Sherwoodin metsä on siinä vieressä Robin Hoodeineen, siellä on kiva Visitors Center. Lincoln on Nevarkista hiukan itään viehättävä kaupunki linnoineen ja Tuomiokirkkoineen.

      Seuraava hyvää pysäkki olisi York. kaunis ja toimiva historiallinen kaupunki upeine ja ehjine muureineen. kaupungissa on paljon nähtävää ja se on historiallisesti toimiva ja eloisa paikka vanhoine katuineen ja kujineen. Ympäristössä on Emmerdale tyylistä maaseutua.

      Mainitsemasi Newcastle, jonka läpi juna menee, on parhaimmillaan juuri junasta nähtynä. Kun juna ylittää Tyne-joen kaupungin keskustassa näkee hienosti ne kuuluisat Newcastlen viisi siltaa ja rata menee ihan kaupungin linnan vierestä. Vähän ennen Newcastlea näkyy historiallisen Durhamin kaupungin näyttävä siluetti Tuomiokirkkoineen.

      Newcastlesta pohjoiseen rata menee ihan Pohjanmeren rannassa ja näkymät ovat hienot koko matkan Edinburghiin. Sinistä merta ja dramaattisia rantakallioita ja vähän ennen Edinburghia näkyy merellä Base Rock, näyttävä iso kivimäinen kallio-saari.

      Edinburgh on yksi monista maailman kauneimmista kaupungeista. Ihan oikeasti! Siellä on upea iso, siis iso ja dramaattinen linna. Royal Mile katu on vanhan kaupungin selkäranka ja viehättävä Princess Street on uudemman puolen helmi. Prinsess Streetillä on paljon isoja kauppakeskuksia. Elokuussa Edinburgh on aika täynnä kun on festivaalit.

      Aiemmin jo jonkujn mainitsema Stirling on sitten hyvä päiväretki kohde. Siellä samantyyppinen kalliolle rakennettu linna kuin Edinburghissa ja Wallace monumentti, joka on vanha näkötorni, josta aukeaa henkeäsalpaava näkymä Skotlannin Ylämaahan. Monumentti-Torni on rakennettu Braveheart elokuvasta tunnetun William Wallacen kunniaksi ja siellä on mm hänen iso aito miekkansa.

      En tiedä oliko tästä Sinulle mitään apua, mutta itse olemme huomanneet tällaisen reitin ja junan käteväksi tavaksi nähdä ja kokea britanniaa.

      Varmasti löydät itsellesi sopivimman tavan ja reitin.

      Hyvää Matkaa Sinulle halki Vanhan Iloisen Englannin!

      • Matka-tapsa

        Edellinen junamatkan ehdotus kuullostaa hyvältä, kannatan.

        Edinburgh on upea kaupunki. Se on mielestäni Lontoon jälkeen Britannian kapupungeista toiseksi paras turistikohde, menee keveästi esim. Dublinin ohi.

        Iman muuta ennemmin Edinburghiin kuin Glasgowiin. Edinburghiin on hyvä perehtyä vähän etukäteenkin. Kaikkea kiinnostavaa ei löydä keskustasta. Kannattaa vaivautua kävelemään myös Arthur's Seat-kalliota ympäröivälle nummelle ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Kasvitieteellisestä puutarhasta voi kävellä lähelle keskustaa "puron" rantaa pitkin syvässä uomassa (menisi Leithiin satamaan saakka, enpä muista nyt ulkoa kävelyreitin nimeä).

        Edinburgh henkii dramatiikkaa ja historiaa. Samanlaista keksustaa kuin siellä ei ole missään muualla. Elokuun on kyllä siellä todellä ruuhkainen, loppukuun puolella on suosittu festivaaliviikko.


      • reggio

        Edinburghin pääkadun nimi on Princes Street, siis prinssikatu, ei prinsessa. Kuningas Yrjö III nimesi sen poikiensa, siis prinssien mukaan.
        Hienoa olis päästä käymään..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe