Dobberi haaveena.

Jääkö haaveeksi?

Nyt kaikki dobberin omistajat, aukaiskaa sanainen arkkunne. Eli tilanne on tämä, olen aina pitänyt dobbereista. Mutta kun pelkään että en pysty täyttämään dobberin toiminnan tarvetta ja kouluttamaan sitä tarpeeksi hyvin, minulla on pienempiä koiria. Kertokaa siis miten "vaikea" rotu dobberi on? Onko sellaisen omistaminen täysipäiväistä lenkkeilyä ja koulutusta? Tuleeko hyvin toimeen pienempien koirien kanssa?

Tällä hetkellä dobberin hankkiminen ei ole ajankohtaista. Sitten joskus tulevaisuudessa kun asun maalla... Tämänhetkiseen koiralaumaan kuuluu italiaano ja kaksi manssia.

7

858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dobaholic

      ..jos epäröit,ni älä ota on hyvä neuvvo. :)

    • ...

      Onhan niitä vaikeampiakin rotuja. Dobberi tarvitsee äärimmäisen johdonmukaisen omistajan, sillä pitää olla selvät rajat. Kun teet ensimmäisestä päivästä lähtien selväksi kuka on pomo, ongelmia tuskin tulee. Näinhän on kyllä jokaisen koiran kanssa.
      Nykyään on vain aika vaikea löytää ns. selväpäistä toopea, aika paljon tulee vastaan näitä adhd tapauksia.

      • tiiklan

        Meille tutustumaan narttuuni. Hän on hyvin varma ja hötkyilemätön luonteeltaan. Kotona lähinnä nukutaan.. Treeneissä kyllä syttyy ja rakastaa tekemisestä kanssani. Hänellä on myös jälkeläisiä maailmalla, ja selvästi on periyttänyt hyviä ominaisuuksiaan lapsilleen. Ei pidä yleistää....


    • ihmeessä

      Muistat vaan että dobberi on erittäin kiintyvä rotu joten elämäntilanteet olisi hyvä olla kunnossa.Aktiviteetit on tarpeen mutta ei kyseessä ole mikään 24h rotu.Suuresti tunnutaan liioittelevan rodun liikunnan tarvetta.Uros on kovapäisempi kuten joka rodussa eli epäröidessäsi ota narttu koira,parempaa rotua et löydä.

    • tooperikoira

      jokaisessa koirassa on haastetta ja ongelmia. ihan samalla tavalla jokainen koira täytyy silti kouluttaa! toope on erittäin viisas koira, miellyttämishaluinen sekä ahne. eli erittäin helppo kouluttaa ;)
      tulee toimeen varmasti kaikkien kanssa kunhan sitä pennusta pitäen käytetään eri paikoissa ja annetaan sen tutustua eri koiriin ja ihmisiin. enkä vähättelisi yhtään pienien koirien liikunnantarvetta! nehän yleensä ovat niitä jotka jäävät vaille tarpeellista liikuntaa "koska ovat niin pieniä etteivät jaksa". P*skat sanon minä :)

      ja tuo lenkittäminen.. koira tottuu varmasti juuri siihen määrään liikuntaa mitä se saa. ei se jatkuvasti mene pitkin seiniä jos ei ramppaa kentällä ja lenkillä päivittäin. terve ja monipuolinen liikunta yhdistettynä aivotoimintaan. ADHD on oma tapaukseni aina välillä, sen kyllä huomaa jos se ei omasta mielestään saa tarpeeksi liikuntaa. sitten mennään vielä kerran ulos purkamaan paineita tai harjoitellaan uusi temppu.

      toope on erittäin hieno rotu. suosittelen! ota vain mahdollisimman paljon selvää rodusta ennenkuin kyseisen koiran hankit. ja varaudu myös murhaaviin katseisiin sekä ennakkoluuloihin. ;)

      • **aloittaja**

        sitten löytäisi tervepäisiä, terveitä ja hyvän ulkomuodon omaavia linjoja, joista kannattaisi pentu ottaa joskus tulevaisuudessa. En halua kennelistä jossa koirat kasvavat erillisessä kennelrakennuksessa.


      • +toope+
        **aloittaja** kirjoitti:

        sitten löytäisi tervepäisiä, terveitä ja hyvän ulkomuodon omaavia linjoja, joista kannattaisi pentu ottaa joskus tulevaisuudessa. En halua kennelistä jossa koirat kasvavat erillisessä kennelrakennuksessa.

        Suomessa on montaakaan kenneliä,joissa koirat ovat eri tiloissa ihmisten kanssa.. :)

        Katso täältä kasvattajia,ja kysele rohkeasti!
        http://www.tutka.net/~dobber/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe