Oppaiden elämä

työn ulkopuolella?

Mä tässä aloin vähän haaveilemaan ja miettimään et ku oon lähössä oppaaksi, ni kun hirveesti on puhuttu et on paljon töitä ja kun on vapaapäivä ni sillon pestään pyykkiä ja nukutaan. Noh itse asiaaan: Kai teillä oppailla/ex oppaila on työn ulkopuolellakin jotain elämää, esimerkiksi vaikka romantiikkaa ymym. Eikai se nyt voi olla niin että siellä on se työmäärä niin kamala ettei kerkee edes muita ihmisä tapaamaan/ vaikka seurustelemaan jos vaíkka rakastuisi;)

t. mietiskelijä vain

5

1658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinua hieman

      Mihin kohteeseen olet menossa?? Työmäärä riippuu monesti myös kohdemaasta!! Mutta joka tapauksessa kyllä siellä ehtii hauskaakin pitämään. Tottapuhuen useat oppaat juhlivat tosi paljon. Kannattaa ottaa kuitenkin työt vakavasti ja opiskella aluksi lujasti maan historiaa ja muuta kaikkea mitä kohteeseen ja maahan liittyy. Romanssit paikallisten uroiden kanssa ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Pyykinpesua ei tarvitse välttämättä jättää siihen ainokaiseen vapaapäivään vaan tehdä sitä siesta-aikoina. Niitä kun poikkeuksellisesti joka kohteessa on. Opaselämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa;)Ja matkustajat on pääsääntöisesti mukavia vaikkakin joka viikko on aina joku "poikkeus" mukana... Ihanaa opaselämää sulle!! Ihan katteeksi käy kun itsellä sellainen elämäntilanne ettei enää voi sitä työtä tehdä...

    • entinen opas

      Hei!!
      Suosittelen oikein lampimasti oppaaksi lahtoa mutta pari ekaa kautta kannattaa nayttaa tyonantajalle etta sinusta on tyohon.. eli biletysta ei kannata aloittaa heti samalla viikolla/kuukaudella. taytyy pitaa mielessa etta kohteessa ollaan toissa ei lomalla. Vapaaa paiva.. silloin voi tehda mita tahtoo. lukemattomia vaihtoehtoja. Parastahan on etta alennusprosentit on suuret yhteistyo ravintoloissa, spassa, jopa joskus jossain liikkeissa. Muutamassa kohteessa meilla on ollut ravintolassa 100% alennus :) lisakiloja kylla kertyy.. kun lopetin oppaan tyot niin 10kg tippui puolessa vuodessa ilman liikuntaa :D:D
      İtse olen kanssa joutunut lopettamaan oppaan tyot elaman muutoksen takia. mutta voisi tuohon romantiilla kysymykseen kommentoida etta itse loysin poikaystavani ollessani oppaana ja nyt olemme menossa naimisiin kolmen vuoden yhdessa olon jalkeen :) eli tyossa ehtii kylla rakastuakin =)
      parastahan on tyokaverit :) KAİKKİ ulospain suuntautuneita ja suurin osa myos nuoria.
      Tietenki riippuu mille firmalle suuntautuu.. :)
      Tsemppia opaselamaan ja ala anna periksi, alku ei ole koskaan helppo!

    • suoraa vastausta

      Kuten joku jo mainitsikin, oppaan työn määrä riippuu kohteesta, mutta myös siitä kuinka monta lentoa tulee sinne, kuinka monta opasta kohteessa on, muiden oppaiden ja kohdepäällikön työkyky ja ammattitaito, kuinka paljon retkiä kohteessa tehdään ja kuinka paljon hotelleja on.

      Jos vaikka on 1 lento kohteeseen ja 4-5 opasta, kaikki ammattitaitoisia (eikä jää sängynpohjalle jos tulee vähän nuha) on vain muutama hotelli (ei tarvetta joka oppaan tehdä erikseen tervetulotilaisuutta), vähän lyhyitä retkiä jne, niin kohteessa tulee varmasti kissanpäivät!!! Jos päinvastoin, kiirettä pitää. On täysin mahdollista että yksi työpäivä on vain hotellipäivystykset pari tuntia aamulla ja loppupäiväksi ei mitään tai työpäivä voi olla 18 h putkeen. Sitä vain ei voi etukäteen tietää.

      Oppaalla täytyy olla homma hanskassa ja tehdä päivä kuin päivä hymyssä suin loppuun asti. Kotona voi sitten murjottaa! Oppaana ollessa täytyy mielestäni myös muistaa että koskaan ei voi olla 100% vapaalla (jos haluaa olla HYVÄ opas). Sillä koska vain voit tavata vapaa ajalla omia asiakkaita, ja silloin olet oman firman tavaramerkki. Ei tarkoita että täytyy asiakkaita vapaalla palvella, vaan että ei niiden tähden kannata ihan täysillä sekoilla. Oppaan työ on myös vähän kuin päivystävällä lääkärillä - kutsu voi tulla koska vaan päivystyspuhelimeen, tai vaikka toinen opas voi olla sairas ja joudut tuuraamaan yllättäen!

      Opas on kuin partiolainen - aina valmiina!

      Mutta kun työtä tekee täysillä totta kai vapaa-ajastakin voi nauttia! Toki pyykkiäkin pestään mutta eihän siihen koko päivää mene ;) Voi opaskin harrastaa ja käydä bilettämässä tai voi olla romanssia. Pitää vaan muistaa epäsäännöllisen työn vaatimukset. Toisille se sopii ja toisille ei. Itselläni olisi vain tylsää jos olisi joka päivä sama työ 08-17. Vaihtelevuus ja vastuu on mulle plussaa työssä!!!

      • Ex-Opas

        Voin 3.5 vuoden kokemuksella sanoa että oli ehkä elämäni parasta aikaa. Upeat kohteet, ihanat kolleegat, mukavat asiakkaat. Oppaiden kanssa vieläkin pidän yhteyttä vaikka lopetinkin hommat reilu vuos sitten.

        Joissain kohteissa oli pidempiä päivä, joissain lyhyempiä. Mutta yhteistä oli se että kuten joku mainitsikin, opas on kuin partiolainen.

        Mitään en opasajoilta kadu, kaikki kokemukset olivat vaan elämänkoulua...

        Takaisin en lähde, olkoot muistot tämmöiset.

        N.


    • simputtaja

      Hei! Olin oppaana yhteensä 6 eri kohteessa..koko kausia tai lyhyempiä pätkiä. Aina sai toivoa kohdetta mutta kertaakaan en päässyt haluamaani :D Töissä olin kahdella eri firmalla. Olen asunut Kyproksella, Egyptissä, Kreikassa, Teneriffalla ja Bulgariassa. Välillä lopetin opastelut kun olin täynna ainaista valitusta ja epätyytymättömyyttä suomalaisilta asiakkailta ja palasin Suomeen..puolen vuoden jälkeen veri veti takaisin ja jatkoin vielä 8 kuukautta. Työ on monipuolista, pitää revetä joka paikkaan samaan aikaan, syödä autossa, nukkua bussissa ennenkuin asiakkaat laskeutuu yölennolla ym. Opastiimi on kuin oma perhe, työ ja vapaa-aika vietetään yhdessä ja jaetaan kaikki asiat! Palkka on ok, koska kohteessa ei käytännössä menee rahaa kuin omiin shoppailuihin ja jos käy ulkona. Muuten saat hyvät alennukset ravintoloista ja autot, kämpät ym. maksetaan. Yleensä asutaan kimppakämpissä.
      Valmistaudu arvosteluihin ja hampaan puremiseen ja hymyilyyn koska sinua syytetään kaikista vioista vaikka niihin ei olisi osaa eikä arpaa! Muutaman kerran on itku päässyt, mutta ei ihan turistien silmien edessä, Joskus olet yksin ja 100 asiakasta odottaa bussia jota ei saavu, oma kännykkäsi hukkuu, kuukautiset alkaa, pomon kanssa on riitaa, korko katkeaa ja silti pitää seistä asiakkaiden syytösten sateessa että missä se bussi oikein viipyy?!!? Been there done that!
      Opas on todellakin suomalaisten turistien silmätikkuna, kokoajan pitää pitää hyvä imago yllä! Itse väsyin asiakkaiden tyytymättömyyteen, esim. aina kentällä kun lähtivät kysyin että kuinkas loma on menney ja 90% asiakkaista kertoi vain ne negatiiviset kohdat lomasta, ikään kuin olisi kiellettya kehua! esim. kun ei ollut pyyhekoukkuja tai hammasmukia niin se kyllä harmitti! voi jumal....suomessa ne on kotona käden ulottuvilla mutta haloo, ulkomailla hotellissa on eri kuin omassa kodissa. Päivät oli joskus tosi pitkiä, esim. Egyptissä retket kesti n. 22h, ja palkkahan on aina sama, vaikka työkaverisi ei vetäisi retkiä olleenkaan, vaan istuisi vaan hotellipäivystyksillä 5 tuntia päivässä. Eli työmäärä riippuu paljon kohteesta! Esim. Bulgariassa on paljon ongelmia hotellien tasojen kanssa ja se vie aikaa vaihdella asiakkaiden hotellia/huonetta. Jossain taas kaikki sujuu kuin rasvattu, asiakkaat ovat tyytyväisiä ja omatoimisia eivätkä odota mansikoita hotellintasosta (tämän huomasin Kreikassa). Vapaa-ajalla usein syödään yhdessä oppaiden kanssa, pestään sitä pyykkiä ja itselläni on muutamassa kohteessa ollut poikaystävä jota kerkiää nähdä siestalla ja nukkua yöt yhdessä ja sitten ne vapaapäivät. Mutta monissa lomakohteissahan kaikilla siellä asuvilla on paljon töitä, eli ei sillä vastapuolellakaan paljon vapaata ole.
      Jokatapauksessa, opasaika on ihanaa ja sitä on aina ikävä! kovat vieroitusoireet on, tiedä vaikka vielä lähtis takaisin, olenhan vasta 23v.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe