Meitä huijataan

alati

Ostitpa mitä järjestelmää tahansa käytävän videokameran niin ongelmia on tulossa,itselläni on kaitafilmejä,ne on ok,sitten on 8mm analogi videonauhoja jotka hiljan tallensin miniDv nauhalle nauhoja on paljon nyt miniDv kamerani hajosi.Aloin tutkia tilannetta ja totesin että vielä saa miniDv kameroita mutta se on pois jäävä tekniikka.Mihin säilön filmini? Ulkoisille kovalevyillekkö? nekin rikkoontuu vaikka niitä ei käyttäisikään,aika tekee tehtävänsä, elektroniikka happanee itsestään,kuten kävi Sony 8mm analigikameralleni.Entä Flash muisti korttikamerat niissä on tullut kapasiteetti raja vastaan,nyky korttikameroille povaan lyhyttä ikää,ne ei pysty käyttämään pian tulevaa uuden tyypin kortteja, nyt kehitellään flash muistille jatkajaa,flash muistikin "kuluu" joka tallennuskerralla.On vielä eri formaatit ja niiden mahdollinen editointi.Teräväpiirtokamerat on nyky suosiossa,mutta sielläkin on tulossa uutta tallennusformaattia joka vaatii taas uudet laitteet ja ohjelmat,tarttis taas muokata videoita että niitä voi katsoa.Blue ray ja DVD levyt on sieltä huonoimmasta päästä säilöä kotivideoita.Olenkin päättänyt hypätä tästä rahastusrattaasta ulos ja kuvata laadukkaalla still kameralla valokuvia ja pikku videoita.Kaitafilmeillä ja 8mm sekä miniDv nauhoilla materiaali säilyy niitä niitä ei epävarma tekniikka tuhoa vaan muut tekijät,saas nähdä tuleeko mitään järkeä video rintamalle hamassa tulevaisuudessa 10v>>>.

7

598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SmithChart

      Ei ole olemassa sellaista helppoa passiivista tapaa säilyttää tietoa eli että tallennat sen johonkin ja unohdat. Kaikki digitaalisen datan arkistointi vaatii ainakin hieman aktiviteettia eli ensinnäkin tulisi olla tallennettuna useampaan paikkaan ja toiseksi jossakin niistä olla jonkinlaiset tarkistussummat käytössä, jotta data voidaan aika-ajoin tarkistaa nopeasti.

      Laatuvaatimuksesta riippuen käytännön tapoja ovat arkistolaatuiset DVD-levyt tai ulkoinen USB-kovalevy, joka on "rauhassa" eikä jatkuvasti koneessa kiinni ja siten alttiina virusten tuhoille tai käyttäjän virheille yms.

      Arkistolaatuisille DVD:lle voi tallentaa lopulliset, editoidut versiot eli ne joita muutenkin katselet DVD-soittimella. Sitten jos haluat säilyttää myös originaalit DV-tiedostot saadaksesi paremman laadun kuin DVD:llä, niin ne säilytetään kiintolevyllä ja lasketaan niille tarkistussummat, jotka merkitään ylös johonkin toiseen tiedostoon tai paikkaan.

      Mitä enemmän sinulla on kopioita, sitä parempi on varmuus. Lisäksi osa kopioista tulee säilyttää eri paikassa, jos vaikka talo palaa niin kaikki kopiot tuhoutuu vaikka niitä olisi kuinka monta. Säilyttämällä kopioita useammassa paikassa säilyy datasi maailmanloppuun asti, jonka jälkeen asialla ei ole enää merkitystä. Tarvittaessa ulkona säilytettävät kopiot voi kryptata (vaikkapa ilmainen truecrypt tms) jos data on sellaista ettet halua ulkopuolisten sitä käyttävän.

    • säilö vidoille

      Olen edellisen vastaajan kanssa samaa mieltä.
      Ulkoinen kovalevy on helppo ja melko varma videoiden säilytykseen. Sieltä videoita on helppo siirtää tuleville tallennusmuodoille.
      Tietenkin videon kannattaa sälyttää alkuperäiseää laadulla.

      • Pettynyt

        Minä ostin ulkoisen hyvä laatuisen kovalevyn sillä tavalla että 5v: takuu umpeutui kesällä 08, syksyllä 08 otin levyn käyttöön oli 3-4 vuotta käyttämättömänä eli suurimman osan takuu ajasta, kytkin levyn koneeseen kone herjas että täytyy suorittaa levyn tarkistus kyseisellä levyllä. Nyt olen käyttänyt levyä siellä sun täällä, yhdessä paikassa neuvottiin lähettämään johonkin paikkaan missä pelastus voisi ehkä onnistua mutta se maksaa maltaita tonni ei riitä??? Huom levy ei ole missään vaiheessa päässyt kolahtamaan mihinkään. Mutta onneksi olin säilyttänyt alkuperäiset mini dv nauhat.


    • Hans

      Itse ostin juuri hv30, enkä pelkää että mini dv formaatti vielä katoaa vuosiin. Aika monet tykimmätkin kamerat pyörittelevät näitä samoja mini dv nauhoja.

      • on nauhureita

        jotka käyttää Dv ja miniDv nauhoja. Voipi olla että joku tekee vielä 10 vuoden päästä miniDv kameraa.Olen varma että yksikään nyt ostettu videokamera (ei ammattilais malli) ei toimi enää 10v:n kuluttua vaikka sellaisen ottaisi ensimmäiseen käyttöön silloin. Mikä on hv 30 ?


      • HV30
        on nauhureita kirjoitti:

        jotka käyttää Dv ja miniDv nauhoja. Voipi olla että joku tekee vielä 10 vuoden päästä miniDv kameraa.Olen varma että yksikään nyt ostettu videokamera (ei ammattilais malli) ei toimi enää 10v:n kuluttua vaikka sellaisen ottaisi ensimmäiseen käyttöön silloin. Mikä on hv 30 ?

        "Mikä on hv 30"

        http://www.digivideo.fi/wiki/index.php/Canon_HV30


    • nobba24

      ja haluat säilyttää videot ikuisesti niin ei kannatakkaan luottaa mihinkään liian bittitäytteiseen. Levyihin, kovalevyihin jms. Jätät sen sinne DV-nauhalle, paitsi että otat ensin pari kopiota, laitat ilmatiiviiseen Minigrip-pussiin, ja sen sitten isojakin kolhuja kestävään, pumpulilla täytettyyn metallilaatikkoon. Mielellään sekin ilmatiivis. Kaikille DV-nauhoille sama operaatio ja sitten joku DV-kamera myös. Vaan jaksaako kukaan tehdä näin? No, niin se ainakin onnistuisi :D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      333
      2909
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2194
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1042
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe