Kissan hampaan poiston jälkeen vointi?

miow

Hei!

Joudun kohta viemään kissani lääkärille kahden hampaan poistoon, FORL:in eli syöpymisen takia. Onkohan kissa kuinka kipeänä tällaisen operaation jälkeen ja mitä voisin tehdä olon helpottamiseksi?

Miow

9

15102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • antaa

      tarvittavat kipulääkkeet ja hoito-ohjeet, mutta minä suosittelen lisäksi homeopatiaa mahdollisesti jo ennen hampaiden poistoa. Ota yhteys eläinhomeopaattiin, hän osaa auttaa.

      • Homeohuijaus

        Että pitäisi antaa kipeälle eläimelle sokeroitua taikavettä? Ei hyvää päivää..


    • karanpola

      Kun kissaltani poistettiin hampaita, hän sai antibioottipiikin.
      En ainakaan huomannut, että hampaanpoisto olisi kisua vaivannut sen jälkeen.
      Söi ja joi sekä kehräsi kuten ennenkin.

      Ei siinä nyt mitään homeopaatti hoitoja tarvita!

      • ei varmaan

        tarvitakaan, toivottavasti menee niin hyvin, ettei tarvittaisi antibioottiakaan (mikä tietysti varmuudeksi määrätään..)! Homeopatiasta usein vain apua monessa.. meilläkin antibiootit korvattu homeopatialla ihan eläinlääkärin valvonnassa..


      • hampaanpoisto

        ei ole välttämättä mikään iso operaatio niin homeopaattiset kannattaa ottaa avuksi silti.. eikä vasta sitten kun on jotain suurta ja vakavaa.. niin kuin ihmisetkin yleensä turvautuvat siihen, kun nykylääketiede ei enää pysty auttamaan ja vaiva on jo paha.


    • kun välität

      kisustasi niin paljon että hoidat sen hampaatkin. Kissa toipuu hyvin operaatiosta.

      Meidän kisulta poistettiin hammas pari viikkoa sitten ja hyvin sujui. Kissa tietty nukutettiin joten paastota sitä 8 h ennen operaatiota . Operaation yhteydessä se saa antibioottipiikin lihakseen. Kisumme sai lisäksi 10 vrk Clindamycin (antibiootti)-kuurin jonka se otti kiltisti kun tyhjäsin kapselin sisällön Oivariiniin ja annoin lääkkeen sen suuhun ja loput hieroin tassuun josta kisu sen nuolaisi.

      Jo operaatiopäivänä kisu söi aivan normaalisti ja nälkä oli 8 h paston jälkeen jo kova !! Nukutuksen jälkeen se tietenkin oli hieman pahoinvoiva ja hoiperteli mutta 2-3 tunnissa vointi oli jo aivan ok joten hyvin operaatio sujuu varmaan teilläkin !

      Jatkossa kannattaa kissan hampaat pestä päivittäin (tai muutaman kerran viikossa) kostutetulla vanupuikolla ja esim. Virbac-C.E.T-hammastahnalla ; valmistetta saa mm. apteekista (tilaavat tarvittaessa), eläinlääkäriltä tai Musti & Mirri-liikkeistä. Meillä harrastetaan kissojen hampaitten pesua ja sekin onnistuu kun hieman "harjoittelee".

    • miow

      Täytyyhän kaverista pitää huolta kaikin puolin.

      Hyvää kevättä!

    • qwkei

      Minun täytyy ylpeänä kehua omaa kisuani, on jo sentään 18 v. ja lääkäri kehuu aina miten valkoiset ja ehjät hampaat sillä on. Parin vuoden välein on poistettu hammaskivi mutta ei ole reikiintyneitä hampaita. Pesen kissani hampaita vauvojen pehmeällä harjalla ja kissojen hammastahnalla melkein jokapäivä.

    • kisskissss

      Meillä ei mennyt ihan putkeen kyseisestä operaatiosta toipuminen.
      Kissalta poistettiin kaksi kulmahammasta. Mukaan saatiin kipulääkettä sekä antibiotit. Operaation jälkeen hengittäminen oli vaikeaa (nenässä oli leikkauksen aikana letku) ja suu ja oikeastaan koko naama oli turvonnut. Ei syönyt tai juonut mitään yli vuorokauteen. Eikä pystynyt pesemään itseään.
      Menimme uudestaan eläinlääkäriin jossa hän sai pahoinvointilääkkeen, antibiotin ja kipulääkkeen pistoksina. Nesteytystä ei saatu enää annettua sillä neiti oli hyvin äkäinen jo tuossa vaiheessa. Haimme nutri plus cat- geeliä sekä rc recovery cats kissanruokaa. Jos näiden jälkeen kissa ei olisi alkanut syömään/juomaan, olisi pitänyt lähteä päivystykseen, sillä vkl oli edessä.
      Aamuisin kipulääkkeen jälkeen (tätä ennen koitettu saada edes pieni määrä tyrkyttämällä alas, ettei saisi kipulääkettä tyhjään mahaan) alkoi neiti syömään geeliä ja kissanruokaa pieninä määriä syöttämällä kädestä. Selvästi raukalla on suu edelleen kipeä, ja kumartuminen on vaikeaa.
      Pari päivää jo takana, ja edelleen pieniä määriä syödään/juodaan, mutta kissa alkaa jo pikkuhiljaa piristymään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe