En halua opettajaksi

Onko toivoa?

Opiskelen yliopistossa kieliä, ja olen alusta asti aikonut opettajaksi. Viime aikoina olen kuitenkin tiedostanut aikaisempaa selvemmin sen, millaista helvetillistä paskaa opettaminen esim. yläasteella olisi. Koko oman kouluaikani peruskoulusta lukioon odotin vain poispääsyä. Nytkö palaisin? En halua! Olen onneton ja tämä vaivaa jok'ikinen päivä. Onko kieliä opiskelemalla mahdollista saada mitään muita töitä? Vaihdan pian alaa täysin, ellei ole. Harmittaa vain hukkaan heitetty aika.

2

1503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • millaista työ

      Se minkälaista työ on, riippuu täysin siitä minkälaisella yläkoululla on töissä. Itse olen kokenut yläluokilla opettamisen oikein mukavana ja palkitsevana. Tietenkin on joskus niitä kauheita päiviä ja hetkiä ettei vaan jaksaisi, mutta yleisesti ottaen työ on mukavaa.

      Kielten taitajana sinulla tietysti on paljonkin erilaisia työmahdollisuuksia. Kääntäjä ja tulkki tulevat ensimmäisenä mieleen. Riippuen sitten muusta osaamisesta mahdollisuuksia on enemmänkin. Aika monessakin työssä on hyötyä kielten osaamisesta.

      Jos ja kun vielä olet opiskelija, ehdit varmaankin vielä tutkailla yliopistosi kurssivalikoimaa ja suuntamaan kiinnostuksen kohdettasi toisin.

      • Kielenkääntäjä

        Onhan kieltenopettajia mm. kansan- ja kansalaisopistoissa (joissa opiskelijat ovat pääasiassa aikuisia) ja ehkä myös aikuisia kouluttavissa keskuksissa. Jos opettaminen ei tunnu ihan vastenmieliseltä, niin voisi yrittää päästä sellaiseen opettajaksi.

        Kieliä opiskellut voi toki päätyä muuhunkin ammattiin, mutta ota huomioon, että valtaosa kieliä opiskelleista päätyy opettajaksi ainakin hetkeksi jossain vaiheessa työuraa. Kovin valikoiva kun ei voi olla töiden suhteen, mikäli meinaa repiä leipänsä jostain. Minäkään en tähdännyt opettajaksi, mutta opetin kuitenkin jonkin aikaa yksityisessä kielikoulussa ulkomailla ennen kielenkääntäjäksi ryhtymistä. Onneksi on vaihtoehtoja ja jos ei Suomessa, niin viimeistään ulkomailla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe