Kevyttakat?

Harkitsija.

Terve. Tuossa alla joku kyseli kiertoilmatakoista ja kuvan mukaan oli kiinnostunut aika saman oloisista takoista kuin minäkin. Onko kellään oikeasti kokemusta noista alle tonnin hintaisista kevyttakoista. Jostain pelistähän ne ilmeisesti on tehty. Valurautaisia kamiinoitakin tuntuu samoihin hintoihin saavan, mutta ne eivät minuakaan miellytä. Modernin näköinen, kevytrakenteinen takka voisi olla mökkimme (vanha mutta "modernisoitu") uusi lämmittäjä. Sähköpatterit on entuudestaan. Vanha takka on avotakka, joka lämmittää varisten asuinaluetta ja koska se on edellise omistajan itse muuraama, ruma, mureneva hökötys, aiomme joka tapauksessa purkaa sn. Mikä halvalla tilalle. Varaavaa takkaa en halua. Vuolukivi suorastaan oksettaa rumuudellaan, jos nyt pikku liioittelu sallitaan.

4

1631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Timo Tiilinen

      Äkkiseltään en kevyttakkaa laittaisi. Samanlainen harakoiden ystävä se on, kuin se vanha avotakkasikin. Jopa kunnon kamiinakin on parempi lämmöntuoton kannalta, jos ei pelkkä tuleen tuijottelu ole pääasia.
      Itselläni on Tiilerin Erkki ja sen vierellä puuhella. Erkki painaa jotain 1500 kg, eli varaavaakin massaa on kohtuullisesti 45 neliötä varten. Puuhellalla saan äkkilämmön ja takka seuraa perässä viiveellä, josta riittääkin nautittavaa kunnon tiiliuunin tapaan pitkään.
      Kun kerran polttaa, niin miksi ei lämpöä samalla varaisi? Siis, jos kysyjä nyt asuu näillä leveysasteilla myös talvet ja tarkoittaa mökillä kesämökkiä, jossa ei pahitteeksi ole myös lämmin takan kylki silloin, kun on kotiin lähdön aika.

    • vain avotakkaan

      takkasydämmen niin siitä tulisi vastaava kuin kiertoilmatakat ja slammaisin ne rumat tiilet piiloon. Varmasti naistenlehdet pitäisi uudesta ilmeestä.

      • kysellä liikkeistä

        Samaa mekin olemme pähkäilleet kohta vuoden. Takkasydän vai purku? Suomelassa oli ihan kohtalaisen mielenkiintoinen ratkaisu avotakkaan mutta hintaa sillekin tulee. Purku ei sitten taas innosta sen pölyn vuoksi.

        Olemme kiertäneet messuja ja takkaliikkeitä aika tiuhaan, myyjät vaan kehuvat omiaan ja haukkuvat toisten. Varaava vastaan kiertoilma.
        Olemme kuitenkin päätymässä kiertoilmaan, joko takkasydän tai uusi takka. Kiertoilman periaate tuntuu olevan fiksu ja tehokas. Oli vain yllätys miten takat ja myyjät hieman hämää, kaikki kevyt mallit eivät olet kiertoilmalla ja toiset myyjät unohtavat kertoa sen ellei nimenomaan kysy palotekniikasta. Ja täällä tuntuu olevan mielipiteitä aina puolesta ja vastaan, kysyi mitä vain. Vaikea saada puoluetonta tietoa oikeastaan yhtään mistään.


    • ......

      kermansaven takka

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe