Haamusärky?

kuntoutuja

Tämä nyt ei ehkä ihan tänne kuulu mutta laitan kuitenkin.

Menetin vuosi sitten molemmat jalkani liikenne onnettomuudessa, ne amputoitiin polven kohdalta ja tähän asti kaikki on sujunut ihan hyvin, nyt kuitenkin nämä "tyngät" ovat alkaneet kolottamaan ja särkemään, onko tämä sitä ns haamusärkyä? lääkärit eivät ole löytäneet mitään vikaa mutta kuitenkin ne särkevät ja kolottavat, särky on välillä niin kovaa etten pysty nukkumaan. Kenelläkään samankaltaista?

11

3315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysynyt
    • mulla kans

      eräällä ystävällä on amputoitu molemmat jalat,toinen polven alapuolelta ja toinen polvesta niinku sinullakin.polven kohdalta amputointi suoritettiin kans noin vuosi sitten ja on valittanut aavesärystä,et on varmaan ihan yleistä amputaation jälkeen.miten itse liikut tällä hetkellä,proteesit vai pyörätuoli.? ps.voiko sinulle laittaa meiliä.?

      • kuntoutuja

        kyllähän minulle voi meiliä laittaa: [email protected]. Minulla on sekä pyörätuoli että proteesit, töissä ja autoa ajaessa käytän proteeseja ja vapaa ajalla pyörätuolia.


      • kysyä?
        kuntoutuja kirjoitti:

        kyllähän minulle voi meiliä laittaa: [email protected]. Minulla on sekä pyörätuoli että proteesit, töissä ja autoa ajaessa käytän proteeseja ja vapaa ajalla pyörätuolia.

        Saako udella kumpaa sukupuolta olet ja minkä ikäinen? Mahdollisesti sinkku...?


    • lääketiedettä

      ja sen verran osaan sanoa, että kipu loppuu jossain vaiheessa. Suurimmalla osalla vuoden kuluessa. Vuosi kamalaa kipua ei varmasti ketään kamalasti ilahduta, mutta tarkeintä on, että se loppuu joskus.

    • polvesta?

      Yleensä amputoidaan polven yläpuolelta reidestä.

      • kuntoutuja

        Hups, tajusin vasta nyt kirjoitusvirheeni ( nolottaa) sitä kyllä tarkoitin mutta olin näköjään kirjoitanut aivan jotain muuta Tarkoitin siis että jalkani ovat amputoitu polven yläpuolelta.


      • Lääkäri Turusta
        kuntoutuja kirjoitti:

        Hups, tajusin vasta nyt kirjoitusvirheeni ( nolottaa) sitä kyllä tarkoitin mutta olin näköjään kirjoitanut aivan jotain muuta Tarkoitin siis että jalkani ovat amputoitu polven yläpuolelta.

        Asian osaava akupunktiohoitoa antava lääkäri voi hoitaa aavesärkysi pois. Hoito annetaan tavallisesti kasvojen akupunktiopisteisiin. Eihän niitä särkeviä jalkoja ole olemassakaan.


      • Mata

        Juu olet ehkä oikeassa, YLEENSÄ. Tunnen niin monta polven yläpuolelta tehtyä amputaatiota kuin polven alapuoleltakin tehtyä amputaatiota. Toimin itse hoitoalalla ja näitä tapauksia olen nähnyt paljon.


    • Anonyymi

      Taukatuvaa avaa.ista,proteesipaja,ylikosken Eerolle terveisiä ei sitä aina halua ajatusta antaa toiveesta paremmasta,kun palkka on aina uusi vamma tai kolhu jne

    • Anonyymi

      Haamu särkyhän on sellaista että vaikka osa jalasta on pois niin monet potilaan sanovat että sen jalan varpaisiin ottaa kipeää , vaikka siinä jalassa ei ole edes varpaita enää potilas tuntee että hänellä on poistettussa ruumiin osassa särkyä , hermoradat aiheuttavat sen . Joten jos itse jalan tynkiä särkee siis osaa mikä on jäljellä voi olla myös joidenkin hermoratojen väärin tulkkausta aivoissa . Ne on vaikeita juttuja ja vaikea ymmärtääkin kun ei itsellä ole ollut kokemusta .
      Muistan tehdas työläisen joka menetti yhden sormen työonnettomuudessa , ja hänellä särki juuri tätä sormea jota ei edes ollut enää , niin lääkäri oli sanonut että sitä sanotaan haamusäryksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe