kawan kaasarit balanssiin, vn15

noviici

hankin tuon carbtunen alipainemittarin ja luulin kaasarien balansointia helpoksi hommaksi. kaasareilta tuli kaksi letkua juuri oikeista kohdista bensatankin reunassa olevaan muoviboxiin, joka yhdistää ne samaan ulostuloon. tuosta lähtee siis yhdellä letkulla, jonka pää roikkuu laturin vieress. irrotin letkut muoviboxista ja pienellä virittelyllä sain ne mittarin niihin kiinni, mutta ei ollut alipainetta ollenkaan. pitää siis nuo ehkä perstuneet letkut poistaa ja laittaa mittari suoraan kaasareihin kiinni. näyttää vaan kohtuullisen työläältä hoimmalta. onko hyviä vinkkejä, miten homma hoidetaan ilman että puolet bensasta on tallin lattialla?

5

885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhhhh..

      ... aivan oikein?? (näin yövuorossa kun ei oo oikeen skarppina) Eikö sen carbitunin oo tarkoitus "haistella" seosta joka tulee kaasareista imukaulan kautta sylinteriin? VN:stä en tiedä mutta monessa muussa pyörässä on kaasarin kurkussa letkuliitäntä josta lähtee alipaineletku bensahanalle (kaks kaasarisessa toisesta kaasarista lähtee bensahanalle ja toisessa on tulppa) Jossakin pyörässä on imukaulassa letkulähdön paikka. Kokeilepa tota.

    • Itelläkin Wäinö

      Kytkit alipainemittarit kaasareiden korvausilmaletkuihin. Ei niissä ole alipainetta.

      Kaasareiden alipainenipat ovat kaasarin päällä aivan sylinteriin kiinnittyvien imukurkkujen vieressä.

      Otapa uusiksi.

      • noviici

        Ei meinaa millään löytyä. Löysin letkun, joka yhdistää kaasarit juuri niistä nipoista, jotka mielestäni voisivat olla nuo alipaineen mittauspisteet. olisikohan joku alipaineen tasausletku. pitäisi kokeilla varmaan niitä. eli letku väliltä pois ja mittari kiinni.


      • Itelläkin Wäinö
        noviici kirjoitti:

        Ei meinaa millään löytyä. Löysin letkun, joka yhdistää kaasarit juuri niistä nipoista, jotka mielestäni voisivat olla nuo alipaineen mittauspisteet. olisikohan joku alipaineen tasausletku. pitäisi kokeilla varmaan niitä. eli letku väliltä pois ja mittari kiinni.

        .. oikea alipaineen mittauspiste. Alipainenipat ovat "tukittu" yhdistämällä kaasarit toisiinsa letkun pätkällä.


    • noviici

      Nyt on kaasarit säädetty ja homma onnistu hyvin. Kun sai vaa letkut oikeisiin paikkoihin kiinni. Ihan hyvä tuo carbtunen alipaine mittari ja kun tilasin englannista maksoi 62euroa laukun kanssa. Eli tässä työn kuva, jos joku tarvii apuja:
      ei tarvi ottaa tankkia kokonaan pois vaan ottaa ne satulan etusan alla olevat ruuvit auki ja tankin etuosan alla olevan johtoliittimen irti. sen jälkeen tankin voi kääntää kyljelleen vaikka emännänjatkolle, kunhan varmistaa ettei se putoa. sitten ottaa tuon alipaineen tasausletkun kaasareiden väliltä pois. sen jälkeen liitä alipainemittarin letkut. oikeanpuoleisen kaasarin letkun voi liittää koneen oikealta puolelta pytyn vierestä. itse käytin pitkäkärkisiä pihtejä, joilla sain letkut paikoilleen. sen jälkeen tankki ja liitin kiinni ja mittaamaan. säätöruuvihan on tuossa bensahanan ja ryypyn vieressä. vähän tyhjäkäyntiä kannattaa lisätä. kannattaa olla tarkkanan ettei letku kosketa pakoputkeen missään kohdassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2535
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1625
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      109
      1388
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe