saman kokeneilta vinkkejä lenkille

ystävästään huolestunut

Omistan puolivuotiaan kultsun. Tyttö muutoin kiltti ja helppo hoitoinen, kaikkea pientä on ollut tämän lyhyen elämän taipaleen aikana mutta tällä hetkellä huolestuttavin asia meillä on: Lenkillä ollessa, alku ja suurin osa lenkistä sujuu hyvin ja normaalisti, koira leikkii ja kävelee reippaasti vierellä. Yhtäkkiä koira saa hirveän hepulin ja alkaa roikkumaan käsissä ja ranteissa eikä suostu luovuttamaaan. Mitä siis tehdä? Kokeiltu on komentamista, oltu välittämättä ja keksitty vaikka mitä muuta mihin saisi koiran huomion, mutta mikään ei vain tepsi. Mitä enemmän komentaa, sitä enemmän koira vain innostuu. Leikiksi jos se sitä luulee, leikkiä se ei ainakaan ole, kaukana siitä, varsinkin nyt kun alkaa omat kädet olla mustelmilla ja hampaan jälkiä täynnä. Jos sinulla kokemusta moisesta tai on antaa hyviä asiallisia vinkkejä, otan ne mielelläni vastaan.

6

845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ollut aivan

      samanlainen tapaus, berni kylläkin.. Oli myös puoliuvuotias kun tuota harrasti. Nykyään päästy tästä eroon, onneksi!

      Meillä auttoi seuraava: Aina kun riekunta alkoi, kielsin kerran ja jos ei kerrasta tehonnut, otin koiran lyhyelle ihan pannan vierestä kiinni, ja lähdin päättäväisesti kävelemään katse suoraan eteenpäin kohti kotia välittämättä koirasta. Löysälle pääsi kun edes pienen hetken käveli nätisti yrittämättä hyppiä käsien kimppuun. Mikäli alkoi uudestaan, niin ei kun uudestaan hihnasta kiinni ja päättäväisesti eteenpäin. Pari viikkoa kun toimin näin joka kerta, niin loppui vähitellen riekunta.

      Monet neuvoivat kääntämään koiralle selän kunnes lopettaa, olematta kiinnittämättä huomiota. Meille tämä oli ainakin todella huono neuvo, sillä koira vaikka selkää vasten hyppi ja repi hihoista, yritä siinä sitten olla huomioimatta kun toinen kuristaa hupusta. Samoin pysähtyminen oli myös aivan turhaa. Riekunta alkoi saman tien liikkeelle lähdettyä. Yritin myös pyytää istumaan ja siitä palkkauksen. Tästäkös koira fiksukun on oppi nopeasti yhtälön: kun riekun tarpeeksi, se pyytää minut istumaan ja saan siitä palkkion.
      Joku ehdotti myös selättämistä tälläisessä tilanteessa: mutta ainakin oma koirani olisi vain kyseisestä riehaantunut enemmän kun luullut painileikiksi.

      Tuo hihnaote on hyvä, kun ei ylety näin ranteisiin kun tukevasti pidät kiinni.

      Myös kuonopanta saattaisi auttaa.

      • ystävästä huolestunut

        Kiitos viestistä! Kylläpä kuulosti niin tutulta, ollaan kokeiltu juuri samoja keinoja ja samanlaisin tuloksin. Kiitos vinkistä, täytyypä yrittää vielä tuota keinoa jospa se tepsisi. Toivottavasti se olisi myös meillä ohi menevä vaihe.


      • pieni vesipyssy
        ystävästä huolestunut kirjoitti:

        Kiitos viestistä! Kylläpä kuulosti niin tutulta, ollaan kokeiltu juuri samoja keinoja ja samanlaisin tuloksin. Kiitos vinkistä, täytyypä yrittää vielä tuota keinoa jospa se tepsisi. Toivottavasti se olisi myös meillä ohi menevä vaihe.

        Meillä oli aivan sama juttu. Yks kaks koira alkoi hyppimään ja puremaan. Mikään ei tehonnut.
        Mutta sitten keksin vesipyssyn. Se on sen verran pieni, et on helppo taskussa kuljettaa ja suihkaus kuonolle. Eipä tarvinnut, kun ehkä parina kertana käyttää, niin hyppiminen ja pureminen loppui. Nykyään, ei tarvitse kun näyttää sitä koiralle (jos tuntuu saavan hyppimiskohtauksen), niin se on nätisti.
        Sisällä suihkepullo on ollut apuna, jos mikään komentaminen ei ole tehonnut.


      • minä^^
        pieni vesipyssy kirjoitti:

        Meillä oli aivan sama juttu. Yks kaks koira alkoi hyppimään ja puremaan. Mikään ei tehonnut.
        Mutta sitten keksin vesipyssyn. Se on sen verran pieni, et on helppo taskussa kuljettaa ja suihkaus kuonolle. Eipä tarvinnut, kun ehkä parina kertana käyttää, niin hyppiminen ja pureminen loppui. Nykyään, ei tarvitse kun näyttää sitä koiralle (jos tuntuu saavan hyppimiskohtauksen), niin se on nätisti.
        Sisällä suihkepullo on ollut apuna, jos mikään komentaminen ei ole tehonnut.

        Mulla oli sama juttu suht. ison hoitokoiran kanssa, menettelin melko samalla tavalla, siis että ihan läheltä pannasta kiinni, ettei koira pääse puremaan ja sillä tavalla kävellään niin kauan, että koira lopettaa riekkumisen. Oli se kyllä välillä vähän hankalaa, kun koira on niin iso.. tuo suihkupullo myös auttaa varmasti. Hyvä vinkki siltä varalta, että tuo koira tulee vielä minulle hoitoon, eikä aiempi menettely riitä! :)


    • ooooooooon

      Taitaa koira haastaa taistoon kumpi komentaa kumpaa, liittyy ikään. Meillä päästiin eteenpäin istumalla koiran päälle ;) EI koko painolla, mutta rauhoittamalla koira maata vasten. Saattoi ylös päästyään aloittaa uudelleen. Tätä tehtiin pihalla ja liikennevaloissakin, yleisöä oli :)

      Leikkiä se ei ole, siinä purraan niin että sormet rutisee :) Pitää vaan näyttää että jos tosissaan painimaan aletaan niin häviölle jää. Ja omaa malttia siinä on turha menettää, ei se koira sitä pahuuttaan tee, kokeilee vaan missä mennään tässä laumassa.

    • keropiä

      Meillä toimi koiran hihnan kiertäminen jonkin tolpan ympärille niin että itse pitää toisesta päästä kiinni ja menee koiran eteen seisomaan niin ettei se pääse puremaan. Nykyään koiramme, joka on vuoden ikäinen poika, saa hepuleita todella harvoin, mutta silloin kun ne tulevat (avoimilla paikoilla ja jos nuuhkimme narttuja, joilla on juoksut meneillään), ei tarvitse kuin mennä jonkin tolpan tai puun lähelle niin se tajuaa, ettei se ole ollut kiltisti.

      Pojalle ei maassa piteleminen oikein riittänyt. Siinä olisi pitänyt olla vaikka kuinka kauan ja jossain vaiheessa se alkoi aina uikuttaa todella säälittävästi. Ja sitten kun sen päästi itkemisen takia irti, niin eikös riehuminen jatkunut!

      Suihkepullokin toimii varmasti. Sillä tavalla meidän rakas poikamme oppi pysymään poissa sohvalta, jonka herruudesta käytiin pitkä ja uuvuttava taistelu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe