Ultimate

Daddy Pop

Mikä on se Princen levy, jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle? Onko se joku näistä Prince-klassikoista, jotka järjestään nousevat listoille kun kriitikot äänestävät vuosisadan albumeita: Dirty Mind, 1999, Purple Rain tai Sign of the Times? Vai onko se joku 1990-luvun unohdettu helmi: Prince and the new power generation, The Gold Experience tai Emancipation? Vai joku 2000-luvulla ilmestyneistä comeback-levyistä? Vai joku ihan muu? Princehän on tunnetusti näitä artisteja, jonka parhaista levyistä fanienkin keskuudessa vallitsee melkoisia erimielisyyksiä. Kaikki tietävät, että Princeltä voi odottaa mitä tahansa, monet myöntävät, että mies on välillä palkinnut odotuksen julkaisemalla mitä sattuu (tosin koskaan ei ole tarvinnut kauan odotella herran seuraavaa vetoa, kun kaveri voisi kevyesti julkaista triplalevyn vuodessa, ja on joskus julkaissutkin), mutta usein jonkun tyhjänpäiväisenä pitämä levy onkin jonkun muun mielestä ollut mestariteos. Mikä on sinun mielipiteesi?

6

759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilt

      Kyllä minä itse ottaisin Sign of The Timesin, mutta tekisi silti pahaa jättää Purple Rainin nostalgiset klassikot pois; When Doves Cry, Let's Go Crazy, The Beautiful Ones ja se elämää suurempi nimibiisi. Toki myös muita välttämättömiä klassikoita jäisi pois, kuten esim. Kiss, Uptown, Little Red Corvette, Diamonds and Pearls, Alphabet Street... niitä on liikaa :).

      Mutta Times siksi, että ensinnäkin se on tupla, ja toiseksi todella monipuolinen kokonaisuus, josta löytyy lähes kaikkea, missä Prince on hyvä: intensiivistä funkia, tunteellista soulia ja iloista pop-rockia joitain jazz-vaikutteita unohtamatta. Hip hoppia tällä ei vielä ole, paitsi It's Gonna Be a Beautiful Night-livevedossa pienenä mausteena.

      • jukka

        Eiköhän se olisi SOTT, mutta Parade on samaa tasoa. Princen tuotannon kärki vuosina 1986 ja -87.


      • Daddy Pop
        jukka kirjoitti:

        Eiköhän se olisi SOTT, mutta Parade on samaa tasoa. Princen tuotannon kärki vuosina 1986 ja -87.

        olisi se levy joka lähtisi mukaan jos lähtö autiolle saarelle tulisi juuri nyt. Sehän on vähintään yhtä innovatiivinen kuin parhaiden progebändien komeimmat aikaansaannokset, mutta yksikään progebändi ei tarjoa niin tymäkkää funkkia kuin Kiss tai Girls & Boys. Ja kun luulet Princen esitelleen jo kaikki temppunsa, tulee lopuksi vielä henkeäsalpaavan kaunis Sometimes it Snows in April. Pelkästään tällä biisillä Prince olisi jo jäänyt r&b:n historiaan.


      • jukka
        Daddy Pop kirjoitti:

        olisi se levy joka lähtisi mukaan jos lähtö autiolle saarelle tulisi juuri nyt. Sehän on vähintään yhtä innovatiivinen kuin parhaiden progebändien komeimmat aikaansaannokset, mutta yksikään progebändi ei tarjoa niin tymäkkää funkkia kuin Kiss tai Girls & Boys. Ja kun luulet Princen esitelleen jo kaikki temppunsa, tulee lopuksi vielä henkeäsalpaavan kaunis Sometimes it Snows in April. Pelkästään tällä biisillä Prince olisi jo jäänyt r&b:n historiaan.

        Parade on innovatiivisin ja siksi Prince levyistä tuoreimman kuuloinen yhä tänäkin päivänä. Levy on terävämpi kokonaisuus kuin Sign of the Times, lähinnä siksi että SOTT on kaksoisalbumi, mikä aina vähän syö niin sanottua linjakkuutta. Sign of the Times on silti tuplalevyissä todella yhtenäinen (monet kuuluisat tuplathan eivät sisällä mitään punaista lankaa, SOTT-levyllä sellainen on selvästi kuultavissa). Tykkään molemmista levyistä, ja näillä Prince oli ehdottomasti parhaimmillaan. Levyt ovat musiikillisesti eri tasolla kuin kaksi edeltävää levyä, Purple Rain ja Around the World in a Day.


    • Nelsoni

      se olisi, mutta kuljettaisin jemmassa Dirty Mindin. Jollakin tavalla pidän paljon Dirty Mindin aitoudesta. Sanoisinko, että kiva levy.

      Purple Rain on hienoin levy mitä on tehty joten sitä en perustele. Siinä on vielä sitää samaa rohoista jälkeä mitä ei sitten enää sen jälkeen Princen levyistä löydy. Sen jälkeen Princen tuotanto alkoi pikku hiljaa laskea...liian sliipattua ja epätasaista. Toki helmiä löytyy mutta ei kokonaisuutta.

    • Wrighto

      pitkä levy, loistava kokonaisuus ja loistavia biisejä. Yrittäisin kyllä salakuljettaa mukaani ainakin albumit Purple Rain, 1999, Parade, Gold Exsperience ja 3121.

      Viimeksi mainittua olen kuunnellut paljon viime aikoina. Paranee vanhetessaan. Ehkä paras kuulemani 2000-luvun levyn.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      7351
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      78
      4344
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      58
      2767
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2146
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1689
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1667
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      343
      1424
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1272
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      56
      1087
    10. Viikonloppua

      Oikein ihania huomenia. Pysytään positiivisina. ☕🍂🌅🧡🌞☺️❤️
      Ikävä
      76
      1030
    Aihe