Matkalle kahden pienen kanssa?

Äiti matkahimoissaan...

Meillä on 2,5 v poika ja toinen syntyy kesällä 09. Mietin että jospa alkaisi säästämään rahaa ja lähtisi ensi keväänä-syksynä jonnekkin etelän lämpöön..Vanhin olisi silloin 3-4 ja pienin vajaa vuoden-hiukan päälle.. Työkaveri sanoi että kannattaa lähteä kun toinen on vielä niin pieni että pysyy vielä tyytyväisenä rattaissa ja kantoliinassa...
Kokemuksia? Miten on matkat mennyt noin pienten kanssa? Miten ruokapuoli?Oletteko antaneet vanhemman ikäiselle jo ihan "paikallista" ruokaa..tarkoitus on siis lähteä siistiin ja turvalliseen turistipaikkaan eikä suinkaan reppureissaamaan intian pikkukyliin..Nuoremmalle tottakai ottaisin omat ruuat ja maidot mukaan(siis korvike/imetys). Entäs lentomatkat kahden kanssa?Meneeko nuorimmasta mtn maksua? Olen aika kokematon matkustaja joten siksi kyselen ...
Mutta siis kokemuksia, olisitteko jättäneet reissun tekemättä jos olisitte tietäneet millaista tulee vai oliko reissu helppo ja kiva?
Lapsen ehdoilla matka siis tehtäisiin...Entäs hyviä ja halpoja paikkoja missä on lapsille ranta lähellä ja hotellit siistit ja hyvät?ja lyhyt lentomatka?

7

1130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • angels have the phonebox

      Kysymyksesi ovat suurinpiirtein samoja, joita tällä palstalla esitetään toistuvasti. Lue siis vanhempia keskusteluketjuja, saat niistä varmasti paljon vinkkejä.

    • vaikka oliskin vanhaa asiaa

      Me oltiin just kuukausi Espanjassa, Aurinkorannikolla, Fuengirolassa. Lapset on 3v ja 8kk, nuorempi oli siis matkan aikana 6,5-7,5kk. Ja kaikki meni TOSI hyvin! Meillä oli oma vuokra-asunto, eli ei oltu minkään firman hotellissa tms., mutta suosittelisin lomailijalle tietysti huoneistohotellia, jossa on keittiö, siis ruaanlaittomahdollisuus (lähinnä kai aamu- ja iltapalat..)

      Me lennettiin ensinnäkin sellaisella lennolla, jossa oli välilasku Dusseldorfissa, eli reilu pari tuntia oltiin lentokoneessa, saman verran lentokentällä ja sitten taas vajaa kolme tuntia koneessa. Loistava ratkaisu, kun kukaan ei pitkästyny, ja nuorempi nukkui mennessä Dusseldorfin lentokentällä lattialla makuupussinsa päällä..:)

      Ruokaa oli mukana pienemmälle maitoa ja velliä (oli suurimmaksi osaksi imetyksellä..) sekä puurohiutaleita (saattaa olla hankala löytää, jos ei tunne paikkoja), niin ja ekoiksi päiviksi ihan soseitakin. Vanhempi söi paikallista ruokaa, oppi maistamaan uusiakin juttuja ja tietysti pastat yms oli aika varma ratkaisu aina.

      Lentomaksuista, niin pienemmästä maksettiin vissiin vaan lentokenttäverot (siis kymppi, pari, tai jotain semmosta), mutta käytettiin kyllä tosi lapsiystävällistä lentoyhtiötä, AirBerliniä, ja saatiin ilman ylimääräisiä maksuja varata eturivi (kannattaa hyödyntää ehdottomasti! Paljon enemmän tilaa.) ja pienempi laitettiin semmoseen vauvakoriin. Tosin siihen ei kyllä kovin iso lapsi mahdu, meilläkin oli jo siinä ja siinä.

      Eikä kyllä varmasti jätettäisi reissua tekemättä, lähdettäis uudestaan milloin vaan. Isompi osas nauttia rantaelämästä ja uusista maisemista, ja pienempi meni kyllä tosi kivasti siinä mukana, vaikkakin jäi tietysti normaalia vähemmälle huomiolle, kun koko ajan oltiin aika paljon menossa jossain päin.

      Käytännön vinkkinä, että kannattaa ottaa kapeat rattaat mukaan. Tää on ehkä itsestäänselvyys mutta esim. tuolla missä me oltiin, oli kapeat jalkakäytävät (paitsi rannassa), ja meidän kolmipyöräiset rattaat oli välillä vähän hankalat.Ja ainakin tuolta Espanjasta lasten ruokia löytyi tosi hyvin, ja hyvin samanlaisia ku Suomessakin. Pitkää pinnaa tietysti tarvitaan, ja kaikilta sopeutumiskykyä, mutta se on kai sanomattakin selvää..

      Toivottavasti tässä oli jotain apua..Kysy lisää, jos jäi kysyttävää..:)

      • miksi noin

        miksi lensitte noin vaikean kaavan mukaan ja noin pienten pasten kanssa kun sinne pääsee ihan suoraankin. Juuri nuo lenttokenttä hommat on ne pahimmat pienten lasten kanssa. Kyllä alle 2 vuotiaasta menee aina 50 euroa meni sitten minne meni. Etupenkki ei sen tilavampi lomalennoilla ja jalkatila puuttuu kun edessä on seinä. Vauvakopan siihen saa mutta painoa ei saa olla kuim max 10 kg.
        Mitä tarkoitat kapeilla rattailla? Varmaan noita surkeita ns. sadevarjoa. Kyllä ne iohan omat voi mukaan ottaa ja niillä selviää paremmin kun on säilytystilaa jne.


      • Kun kerran kysytään
        miksi noin kirjoitti:

        miksi lensitte noin vaikean kaavan mukaan ja noin pienten pasten kanssa kun sinne pääsee ihan suoraankin. Juuri nuo lenttokenttä hommat on ne pahimmat pienten lasten kanssa. Kyllä alle 2 vuotiaasta menee aina 50 euroa meni sitten minne meni. Etupenkki ei sen tilavampi lomalennoilla ja jalkatila puuttuu kun edessä on seinä. Vauvakopan siihen saa mutta painoa ei saa olla kuim max 10 kg.
        Mitä tarkoitat kapeilla rattailla? Varmaan noita surkeita ns. sadevarjoa. Kyllä ne iohan omat voi mukaan ottaa ja niillä selviää paremmin kun on säilytystilaa jne.

        Ensinnäkään se ei ollut lomalento, vaan halpalentoyhtiö..Emme nimittäin olleet ihan pelkästään lomailemassa..Ja noin "vaikean" kaavan mukaan, koska se oli halvin lento, millä sinne päästiin. Mutta ihan oikeasti oli etenkin sen kolmeveen kanssa mukavampaa, kun oli välilasku ja uutta ihmeteltävää. Ja tuossa lentoyhtiössä saatiin myös tuolle istumapaikattomalle vauvalle 30kg matkatavaroita ja kaikki "erikoismatkatavarat" (turvakaukalo, kantorinkka, rattaat) ilmaiseksi. Mikä on se "pahin", mitä niillä lentokentillä on? Meidän ei edes tarvinnut matkatavaroita siirtää, joten..?

        Ja kyllä noissa lentokoneissa se etupenkki oli tilavampi.

        Ja meillä oli siis mukana kolmipyöräiset ns. juoksurattaat, joissa ne takapyörät on normaalia suuremmalla etäisyydellä toisistaan, ja ne oli välillä hankalat, mutta oli niissä riittävästi säilytystilaa ja olivat riittävän vilpoiset lämpiminäkin päivinä. En itsekään sentään mitään sateenvarjomalleja ottaisi.

        Sen vielä aloittajalle lisään, että isommalle lapselle meillä oli kantorinkka, ja ehdottomasti ottaisin mukaan nytkin, jos pääsisimme uudestaan reissuun..:)


    • nimetön...

      joo silloin on helppoa, ku pienempi pysyy tyytyväisenä rattaissa paikallaa. Hiekan enemmän on matkalla työtä sellaisen vuoden ikäsen kanssa, joka juuri oppinut kävelemään ja haluaa kävellä... Itse oltiin viime vuonna, nuorempi oli silloin 10kk, mutta oli jo oppinut kävelemään ja vanhempi oli 4. Annoin vanhemmalle ihan paikallista ruokaa, syötin kyllä matkan ajan hänellekin maitohappobakteereja. Nuoremmalle minulla oli osa maidoista ja ruuista mukana. Osan ostimme sieltä, ne ei vaan oikeen maistunu hänelle. Maidot kyllä kelpas.
      Alle 2vuotiaat ei yleensä maksa mitään koneessa ainakaan.
      Ihan kiva oli reissu, en olisi jättänyt tekemättä. Kun on tottunut elämään lasten kanssa, niin osaa matkustaakin lasten kanssa. Me oltiin kanarialla, mutta ehkä lentomatka oli vähän turhan pitkä.

    • usein matkalla

      Meillä on 3 ja 5 v tytöt ja olemme matkustaneet heidän kanssaan tosi paljon. Kun nuorempi oli 4 kk olimme Rhodoksella ja sen jälkeen on lomailtu Kreikassa, Kanarialla, Kyproksella,Itävallassa, Thaimassa, Singaporessa, Virossa, Venäjällä, Ruotsissa... Lasten kanssa matkustaminen ei ole ollenkaan hankalaa, jos valmistautuu matkaan huolella ja lähtee itsekin matkaan sopivan rennolla asenteella. Allergioiden takia meillä on ollut aina jotain ruokia mukana, esim. puurojauheita, hapankorppuja, erikoismaitoa...Lentomatkalle kanattaa ottaa kirjoja ja leluja viihdykkeeksi, varavaatteita ja evääksi naposteltavaa. Pienemmälle kannattaa varata laskun ajaksi pulloon juotavaa (imeminen auttaa korviin) ja isommalle jotain pureskeltavaa. Matkavarustukseemme kuuluu myös aina paljon Savetteja ja desinfiointiainetta käsien puhdistamiseen. Myös sappisaippua, pätkä narua ja pyykkipoikia kulkee aina mukana ja myös oma potta, jonka olemme sitten jättäneet hotelliin. Hotellia valitessamme olemme yleensä valinneet huoneistohotellin, jossa voi tarvittaessa kokkailla lapsille lounasta, välipalaa tms. ja aurinkolomilla ollaan hotellia valitessa katsottu, että löytyy lasten allas ja mielellään myös leikkipaikka. Näillä "eväillä" on meillä matka kuin matka sujunut hyvin. Mukavaa matkan suunnittelua :-)

    • N.H

      Olimme helmi- ja maaliskuun 08 Thaimaassa lomailemassa mieheni kanssa. Meillä oli tuolloin 14kk tyttömme matkassa mukana. Meidän reissu meni ainakin kaikilta osin täydellisesti. Juotin tytölle korvikemaitoa ja ruokaahan nyt oli jos jonkinlaista, riisiä, nuudelia, kypsytettyjä vihanneksia ja lihaa. Kertaakaan ei sairastettu. Oltiin kyllä todella huolellisia lapsen käsihygieniasta. Lennot olivat kyllä aika vaikeita, sekin on niin yksilöllistä, meidän lapsi kun on VILKAS. Reittinä Helsinki-Bangkok-Samui-Koh tao

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe