Koiran todella pitkät kynnet

Fidonella

Otin tuttavan koiran huostaani koska sitä ei pystytty enää pitämään ilman että koira siitä kärsisi mutta nyt ongelmana onkin aivan liian pitkät kynnet. Niitä ei ole leikattu varmaan vuoteen ja mielestäni vaikeuttaa jopa koiran kävelemistä kovalla lattialla.
Koira antaa kyllä leikata niitä mutta ei niistä voi ottaa kerrallaan kun millin enkä uskalla ottaakkaan enempää koska kynnet ovat mustat.
Voiko eläinlääkäri leikata niitä kertaheitolla luhyemmiksi vai pitääkö niitä leikata vaan milli kerrallaan useammin? Pakeneeko kynnessä oleva suoni sitä mukaa kun kynsi lyhenee?
Koira on muuten ihan terve ja reipas.
Hyviä vinkkejä kaivataan!!!

12

19719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toovi

      Itsellä oli vähän samantyyppinen tilanne, koiran edellinen omistaja oli jättänyt kynnet pitkäksi aikaa leikkaamatta. Kynnen sisällä oleva verinahka todella pakenee pikkuhiljaa kun kynttä leikkaa. Sain silloin ohjeen, että kynnestä uskaltaa leikata millin verran, joka toinen päivä. Koiralla on myös mustat kynnet, joten ihan noin radikaalisti en uskaltanut leikata (kun ei nähnyt mitään). Otin milllin joka kolmas päivä ja se onnistui hyvin. Verta ei tullut kertaakaan, joten suonet ehtivät selvästi vetäytyä.

      Eläinlääkäri pystyy ymmärtääkseni leikkaamaan enemmänkin kerralla. Heillähän on ne laitteet, jotka polttavat suonet kiinni samalla kun leikkaavat. Luuliti kuitenkin, että tassu joudutaan silloin paketoimaan. Haavahan siitä kuitenkin tulee ja jos vielä leikataan kaikki kynnet kerralla, niin kai sitä jotenkin täytyy suojata. Varmaksi en osaa sanoa kun en ole tuollaiseen itse turvautunut. Luulisi, että tassut tulisivat myös hieman aroiksi.

    • Jaakko

      Varmasti koiralle miellyttävin vaihtoehto olis, että viikottain aina leikkaisi vähän. Kynnessä oleva hermo pakenee kyllä sitämukaa, kun kynttä leikkaa (ei tietenkään sitten enää, kun kynsi on n. normaalin mittainen)

      Eläinlääkäri voi kyllä rauhoittaa koiran ja leikata kynnet kerralla sopiviksi, mutta tämä on koiralle kuitenkin kivulias toimenpide. Halvemmalla ja kivuttomammin pääsette, jos leikkailet itse.

      • p.e.h

        Eiköhän se koiralle helpoin ole kun vie sen eläinlääkäriin, jossa kynnet leikataan ihan lyhyiksi ja poltetaan. Sen jälkeen ydin alkaa vetäytyä ja kynsiä pääsee hoitamaan ihan alusta asti uudelleen.
        Koira saa kipupiikin, ei ole kipeä kun herää.
        Koiralle tuo olisi paras vaihtoehto,kun homma kertalaakista kunnossa!

        Samalla rauhoituksessa voi putsata hampaat ja kenties (itse) harjata koiran takut yms perushuolto.


      • parasta koiralle
        p.e.h kirjoitti:

        Eiköhän se koiralle helpoin ole kun vie sen eläinlääkäriin, jossa kynnet leikataan ihan lyhyiksi ja poltetaan. Sen jälkeen ydin alkaa vetäytyä ja kynsiä pääsee hoitamaan ihan alusta asti uudelleen.
        Koira saa kipupiikin, ei ole kipeä kun herää.
        Koiralle tuo olisi paras vaihtoehto,kun homma kertalaakista kunnossa!

        Samalla rauhoituksessa voi putsata hampaat ja kenties (itse) harjata koiran takut yms perushuolto.

        minunkin mielestä, eläinlääkäri voi sitten muutenkin tarkistaa että hauvelilla on kaikki kunnossa, jos kynnet on päässeet noin huonoon kuntoon, tuskin on koiraa rokotettukkaan...


    • hmmmm

      kuulin yhdeltä tutulta tollaisesta mutta en oo sittemmin kysellyt onko kuinka pätevä (jos jollain on kokemusta, niin kertokaas) http://www.hauhau.com/netstore/product_details.php?p=1392
      omalla koiralla kun on ne ihanat mustat kynnet. talvella niitä joutuu leikkaamaan harvase viikko, kesällä pääsee onneks paljon vähemmällä. järkevintä tietysti on leikata kynsiä useasti ja vähän kerrallaan kuin harvoin ja paljon.

      toisella tutulla oli koira, joka kammoksui kynsileikkureita ihan urakalla. tuttu ratkaisi ondelman ostamalla järeän kynsiviilan ja viilaamalla kynnet leikkaamisen sijaan. aikaa kuulemma menee mutta koira on tyytyväinen.

    • sakemaanikko

      oikein teet.

    • roberta

      Muutaman päivän välein ja milli kerrallaan. Samalla koira tottuu säännölliseen käsittelyyn. Lemmikkitarvikeliikkeissä on saatavilla ainetta verentyrehdyttämiseen. Osta varoiksi sitä.

    • Jos nyt on kyseessä toodella pitkät kynnet,ei vaan pitkähköt ja aikuinen koira,niin kyllä ne kynnet nopeimmin saisi koiralle mukavaan kuntoon todellakin lekurilla.
      Ja varsinkin vielä,jos on mustat kynnet,eikä meinaa nähdä sitä suonta.

      Eli rauhoitus,ja leikataan kunnolla.Ja kuten joku sanoikin,samalla voi tarkistaa koiran suun kunnon ym.

      Kun jos on jo aikuinen koira,niin se on hyvin mahdollista,että saa ikuisuuteen nyppiä vaan pienen kärjen,ennenkuin on edes toivetta,että se verisuoni pakenee,jos pakenee.
      Toisilla koirilla kun on niin,että se verisuoni tuppaa muutenki tulemaan pitkälle,vaikka niitä kynsiä säännöllisesti leikkaa.
      Eli saa alusta asti hoitaa tosi säännöllisesti,ja normaalia useammin niitä kynsiä,että saa ne pysymään kuosissa.

    • tiibetinterrieri

      Käytin omaa koiraani "kauneushoitolassa" ja samalla he leikkasivat siellä kynnet. Niin sanotut peukalon kynnet olivat todella ylipitkät. Hoitaja leikkasi ne suorilta normaalin mittaiseksi ja sanoi että ne uskaltaa leikata jatkossakin, ettei niissä kasva verisuoni mukana. Mustat kynnet on myös koirallani, joten suonta ei näy läpi

    • hcfghj

      Kyllähän kannuskynsissäkin kasvaa verisuoni ja hermo mukana.

    • seropiski

      Joskus varsinkin sekarotuisten kannuskynsissä kasvavat kynnet ovat ongelma. Ne kun tahtovat kasvaa nopeasti ja kaarelle kasvaessaan alkavat painua anturan sisään..

    • guru tietää

      Entiseen malliin vaan kynnet lyhyeksi ja golvilla poltetaan kynnen päät kun ne vuotaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe