Ympäristötekniikka vai kemiantekniikka?

Punikkitatti

Olen hakemassa nyt yliopistoon lukemaan ympäristötekniikkaa tai kemiantekniikkaa. En vain osaa päättää että kumman laitan ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

Kemia on ollut lukiossa ihan mun ykkösjuttuni, helppoa ja kivaa, joten siksi kemiantekniikka kiinnostaa.

Ympäristötekniikka kiinnostaa taas siksi että luonnonsuojelu yms kiinnostaa ja haluaisin vaikuttaa niihin asioihin.

Eli millaisiin työtehtäviin noista valmistuu?
Entäs työllisyys?

Kokemuksia?

Voiko kemiantekniikassa erikoistua johonkin bio-luonnonsuojelu-menininkeihin?

6

1862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      tarkoitatko TKK:n koulutusohjelmia? Ympäristötekniikka on Raksan alla ja kemia on kemialla. Käsittääkseni Raksan ympäristötekniikka on enemmänkin yhdyskuntamaista suunnittelutekniikkaa, ei "luonnonsuojelua" bio-mielessä eikä siellä kemiaa/bioa tms. opiskella yhtä pakollista kurssia lukuunottamatta. Ihan hauskaa varmasti mutta ei sitä mitä moni nimen perusteella kuvittelee.

      Kemmalla luetaan kemiaa tietysti laajasti ja erikoistua voi lukuisiin eri kohteisiin, myös bioprosessitekniikkaan ja biokemiaan. Mitään luonnonsuojelulinjaa ei erikseen ole mutta eiköhän jokaisen kemistin arkipäivään liity tuollainen näkökulma kun "kemikaalit" ympäristövaikutuksineen tulevat tietoisuuteen.

      Mielstäni "luonnonsuojelua" ei voi opiskella missään, sillä valtaosa siihen vaikuttavista asioista ja tarvittavista tiedoista tulee jostain muualta. Ollaksesi ekspertti vaikkapa hiilidioksidin käyttäytymisessä, täytyy opiskella esim. kemiallista termodynamiikkaa aika paljon (näin kärjistettynä esimerkkinä). Sitten voi suuntautua haluamalleen alalle.

      • Alkuperäinen_

        Kiitos vastauksesta.

        Mietin siis TTY:n ympäristötekniikkaa ja TKK:n kemiantekniikkaa.

        Työllisyydestä olisi myös vielä mukava kuulla.


      • ellis
        Alkuperäinen_ kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta.

        Mietin siis TTY:n ympäristötekniikkaa ja TKK:n kemiantekniikkaa.

        Työllisyydestä olisi myös vielä mukava kuulla.

        TTY:n ympäristö- ja energiatekniikassa luetaan myös kemiaa, ja kemian voi ottaa myös pääaineeksi, jos se sitten kiinnostaa. Ymppi ei ole täällä läheskään niin raksapainotteinen kuin TTY:llä, vaan pakollisena on tosiaankin enemmän kemiaa... Ei täältä luonnonsuojeluhippejä välttämättä valmistu, mutta esim. alan osaajia maaperien ja vesien puhdistukseen ym.


    • sivusta seuraava

      Ainakin LUT:lla kemian ihmiset työllistyvät paremmin, suomessa kun on pulaa tällä hetkellä tuon alan ihmisistä. Mutta kaikilla DI:llä on yleisesti hyvät työllisyys mahdollisuudet.
      Ympäristötekniikan opiskeluun pystyy yhdistelemään vapaammin eri sivuaineita. Esimerkiksi kauppatieteiden puolelta jotkut ovat ottaneet yritysjuridiikkaa ja energiatekniikkaa on myös noihin opintoihin helppo yhdistää.

    • riinas84

      Jos opiskeluala on sinulle merkittävin valintakriteeri, eikä niinkään opiskelupaikkakunta, suosittelen myös harkitsemaan LUT Kemiaa (siis kemiantekniikan osasto). LUTin erotustekniikan osaaminen on tunnustettua ja erityisesti prosessiteollisuudessa ympäristönsuojelutavoitteisiin päästään soveltamalla erilaisia erotustekniikoita. Voit opiskella, miten tuotetaan puhtaampaa vettä tai erotetaan arvokkaita tuotteita teollisuuden jätevirroista. Opintoihin on helppo yhdistää myös saman katon alla ympäristötekniikan opintoja. Voit vaikkapa lukea sivuaineen ympäristötekniikasta.

    • ...........

      Kannattaa mennä Tampereelle, koska sieltä löytyy asunto (yksiö) paljon helpommin kuin pääkaupunkiseudulta. HOASilla joudut hakemaan ensin soluun ja se HOASilla pelkkää kärsimystä, solun voi vaihtaa vain maksusta toiseen soluun. HOASia ei kiinnosta, vaikka kämppiksesi terrorisoisi sinua. Ihmiset ovat myös iloisempia Tampereella. Ympäristötekniikka on nouseva ala, kun perinteinen teollisuus siirtyy pois Suomesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4453
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4040
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2720
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1643
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1571
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe