Matkaa odottava,

lomailija

Hei,
Onko juuri tulleita Isla Margaritan kävijöitä?
Olisiko jotain viime hetken vinkkejä? Olen lähdössä 30.3.09

13

2089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sissi

      Hei,
      tänään saavuttu matkalta Isla Margaritalta, Playa El Agualta.

      - Kuuma, polttava aurinko, 30 suojakerroin koko ajan. Aasiassa olen itse pärjännyt 12-20:llä, tuolla en.

      - Vaihda rahaa rantakadulla "pimeästi", esim paikalliset retkitoimistot vaihtaa rahaa. 1 euro = 6.2 bolivaria saatiin. Älä vaihda rahaa Suomessa lainkaan. Älä vaihda liikaa kuten me, jotka sitten lentokentällä "pakko-ostimme" lopuilla rahoilla. Ovat vessapaperia Suomessa.

      - Kaikki retket halvempia paikallisista retkitoimistoista. Tucupita -nimisestä toimistosta rantakadulta esim Orinogo Delta retki (1 yö, 2 päivää) maksoi 205 euroa. Katso, että retkellä myös englanninkielinen opastus, ei esim vain saksankielinen. Maksa käteisellä, koska Visalla maksettuna tulee heille lisää kuluja 10% muistaakseni ja laskuttavat lisän sinulta.

      - Edellinen ORINOGO DELTA -retki mielestäni ehdoton vähänkään seikkailuhenkiselle. Lentomme oli 52 paikkaisella koneella, ei siis mikään ihan minikone.

      - Jos hotellisi on all-inclusive, ja pidät oluesta tms, ota mukaan oma vaikka puolen litran muki. Baarien juomat tarjoillaan päiväsaikaan siitä hammaslääkäreistä tutusta 2 dl valkoisesta muovimukista... Tarjoilijat eivät kommentoi lainkaan omia isompia mukeja, rohkeasti vain. Joillain oli puolen litran "termosmukit" niin säilyi juomatkin kylmempinä. Illallisella juomat sai ihan lasista :)

      - vatsataudin tullessa: älä kärsi. Soita vaikka oppaan kautta lääkäri paikalle, hoito auttaa nopeasti ja tehokkaasti. Kysy oppaalta hinta.

      - älä roskaa. Jotkut valittavat Isla Margaritan sotkuisuudesta. No, tämä on Venezuela, en odottanut Karibiaa. Ikävää oli, että näin juuri suomalaisten heittävän roskia holtittomasti muualle kuin roskikseen.

      Voin yrittää vastata, jos on tarkempaa kysymystä.

      • aurinkoon matkaaja

        Heips, olemme lähdössä Playalle 30. päivä.

        Muutama asia on jäänyt mietityttämään;

        -Onko turvattomuudesta ylihypetetty? Mm. ulkoasiainministeriön matkustajatiedotteen mukainen "ERITYISTÄ varovaisuutta noudatettava" (tietääkseni ainoita maita missä tosiaan on erityinen-sana sisällytetty lauseeseen..) liiallista pelon kylvämistä? Esimerkiksi päiväsaikaan yleisillä paikoilla liikkuminen mietityttää.

        -Hintataso ja todelliset shoppauskohteet? Kokeneena matkustajana tuskin ihan perus turistirihkama jaksaisi innostaa.

        -Retkiä olemme ajatelleet tehdä, oliko teillä muita kuin tuo Orinogo Delta -retki? Meitä ei tuo Orinogo niinkään kiinnostaisi. Kannattaako vaihtaa dollareita retkiä varten, vai pärjääkö Eurolla?

        Palaillaan, jos nyt jotain vielä tulee mieleen.


      • pilkun-ssija
        aurinkoon matkaaja kirjoitti:

        Heips, olemme lähdössä Playalle 30. päivä.

        Muutama asia on jäänyt mietityttämään;

        -Onko turvattomuudesta ylihypetetty? Mm. ulkoasiainministeriön matkustajatiedotteen mukainen "ERITYISTÄ varovaisuutta noudatettava" (tietääkseni ainoita maita missä tosiaan on erityinen-sana sisällytetty lauseeseen..) liiallista pelon kylvämistä? Esimerkiksi päiväsaikaan yleisillä paikoilla liikkuminen mietityttää.

        -Hintataso ja todelliset shoppauskohteet? Kokeneena matkustajana tuskin ihan perus turistirihkama jaksaisi innostaa.

        -Retkiä olemme ajatelleet tehdä, oliko teillä muita kuin tuo Orinogo Delta -retki? Meitä ei tuo Orinogo niinkään kiinnostaisi. Kannattaako vaihtaa dollareita retkiä varten, vai pärjääkö Eurolla?

        Palaillaan, jos nyt jotain vielä tulee mieleen.

        Vähän pilkunn-ssimista, mutta se on OrinoCON, ei Gon delta. Siis Rio Orinoco.

        Ei muuta, hyvää matkaa!


      • coco loco
        pilkun-ssija kirjoitti:

        Vähän pilkunn-ssimista, mutta se on OrinoCON, ei Gon delta. Siis Rio Orinoco.

        Ei muuta, hyvää matkaa!

        Palasimme 17.3. Playa el Aguasta, olimme hotelli Le Flamboyantissa. Ihana reissu, voisi lähteä vaikka tältä istumalta takaisin, niin kivaa oli. Olen matkustellut mieheni kanssa oikeastaan vain arabian-maissa ja oli aivan ihana yllätys olla välillä aivan erilaisessa kulttuurissa ja maisemissa. Tämä oli myös ensimmäinen kaukomatkamme ja turhaan hermoiltiin pitkää lentomatkaa, joka meni loistavasti, hyvin sai nukuttua. Seuraavassa sitten vinkkejä;

        - Ihan ekaksi, pakkaa mukaan vain todellakin hellevaatteita, illallakaan ei voi pitää farkkuja, ei edes paksuja toppeja/paitoja, mieheni piti kauluspaitaakin vain muutaman kerran
        - Lentokoneesta voi ostaa sellaisen unipakkauksen: 3,5 euroa, sis. korvatulpat, niskatyynyn ja silmäsuojan -> todella kätevät
        - Varaudu jo koneessa, että mukana/päällä on kevyet vaatteet&sandaalit, saapuessa on niin kuuma ja lentokentällä menee aikaa passintarkastuksessa ja matkalaukkuja odotellessa, koska ruotsalaisten laukut tulevat ensin
        - Varaudu matkakassaa ajatellen, että tallelokeron pantti n. 60 e maksu n. 30 e, yhden pyyhkeen pantti n. 10 e -> pantit saat takaisin luovuttaessa avaimen ja pyyhekortin
        - Huomioon kannattaa ottaa myös, että on todennäköistä, että saat "turistiripulin", lääkärin käynti&lääkkeet maksoi meiltä kummaltakin 120 e, jonka saamme tietysti matkavakuutuksessa takaisin, mutta kaventaahan sekin lompakkoa. Toinen vaihtoehto on kysyä retkiä myyvästä putiikista lähtisikö joku käyttämään klinikalla, pääsee kuulemma halvemmalla.
        - Hotellien rantaosuudet ovat pieniä, ahtaita ja porukka käy varailemassa rantapetejä jopa 6 aikoihin aamulla, sama juttu altaalla
        - Rannoilla kulkee koko ajan kaupustelijoita, vaarattomia ja ymmärtävät kun sanot "No gracias", jos et ole kiinnostunut. Sitä paitsi rannalla olevat myyjät ottaa kovempaa hintaa tavaroista, kuin esim. Porlamarin kaniinimarkkinoilla
        - Hotellin rannalla tai rantakadulla, ei minusta tuntunut koskaan siltä, että joutuisi ryöstetyksi, mutta siltikin ole varuillasi, esim. rintsikoissa/reisitaskuissa yms. voi hyvinkin säilyttää rahaa, eikä sitä muutenkaan kannata kuljettaa paljoa mukana. Sitä paitsi on myös järkevää ihan oikeasti ajatella asia niin, että ei kannata edes näyttää siltä että sinulla olisi jotain vietävää. Esim. meidän hotellilla joku mies, varmaan ruotsalainen, kyllä oli kultakorut yms. kaulassa, niin varmasti tällainen tapaus ryöstetään. Itselläni oli vain kihla&vihkisormukset yks kolmas sormus ja emme liikkuneet siellä missä näytti epäilyttävältä ja minne kiellettiin menemästä. Hotellien ranta-alueiden toinen pää loppuu Le Flamboyantin kohdalla ja siitä eteenpäin ei ollut muutakuin paikallisia uimassa ja siellä oli ryöstetty aamupäivällä 3 eri porukkaa. Kameraa ei viitsitty kuljettaa koko ajan matkassa, otettiin kuvia muutamina päivinä lähialueella sekä rannalla, niin ei tarvinnut huolehtia senkään varastamisesta. Kyllä rannalla voi lenkkeillä, ei vaan kannata ottaa mukaan mitään mitä voisi varastaa. Kävelykadullakin voi liikkua ihan hyvin päiväsaikaan. Sitä paitsi minusta itse Venezuelalaiset eivät ole olleenkaan epäilyttäviä, vaan ryöstäjätkin olivat mustia, muualta esim. Kolumbiasta tulleita.
        - Mekin vaihdoimme rahamme kurssilla 6.3 paikallisessa retkiä myyvässä putiikissa, jouduimme jopa nostamaan Visalta rahaa yhdessä toisessa retkiputiikissa, kun rahat loppuivat kesken =), silloin tosin kurssi oli vain 4, mutta jos olisimme nostaneet rahaa automaatista, kurssi olisi ollut vain 2 ja joskus automaateista loppuu rahat kesken.
        - Postikortit maksoi Miragua Storessa (vastapäätä ravintola Miraguaa) 2,5 bolivaria ja DHL-leima 2 bolivaria, ei kannata lähettää Venezuelan oman postin kautta, kortit ei ehkä tule koskaan perille
        - Kävimme 2 kertaa pizzalla, 1 kerran hampurilaisella ja 2 kertaa pippuripihvillä (mediumina tietenkin) ravintola El Pasificossa, joka sijaitsee rantakadulla markkinapaikalle päin mentäessä, Quattro Stagioni pizza maksaa 38 bolivaria, hampurilainen ranskalaiset 31 bolivaria, pippuripihvi 72 bolivaria, Gato Negro viinipullo 40 bolivaria, kokis tai olut 5 bolivaria. Meitä ainakin kyllästytti välillä hotellin ruuat.
        - 1 L Rommipullo ei maksa Playa el Aguassa juurikaan enempää kuin Porlamarissa ja muutenkin vain noin 21 bolivaria eli noin 3,3 euroa. Playa el Aguassa on kiva markkinapaikka, jossa on hellevaatteita yms. tavaraa, kannattaa pyörähtää. Tuliaisia ym löytyy Miragua Storesta ja myöskin toisesta lähellä olevasta marketista, jonka nimeä en muista. Kävimme kuitenkin 2 kertaa kaniinimarkkinoilla, siellä on paljon kivaa tavaraa halvalla, tosin tinkiä ei pysty kuin 10-15 % hinnasta, taksi sinne maksaa 40 bolivaria. Kukaan ei markkinoilla eikä muuallakaan revi hihasta eikä tyrkytä eikä meillä ainakaan ollut ollenkaan turvaton olo. Kävimme myös Porlamarin keskustan Rattan -supermarketissa, joka on kuin jokin Stockmann tai vastaava. Kaniinimarkkinoilta taksi Rattaniin maksaa n. 10 bolivaria muistaakseni. Kadun toisella puolen on ihana kenkäkauppa, jossa oli alennusmyynti, kenkiä olisi lähtenyt 5 eurolla ja silleen. Rattanin ympärillä on paljon muitakin kauppoja joissa kannattaa käydä.
        - Paikalliset olivat mielestäni aivan ihanaa kansaa, kannattaa tutustua! Ja brittiläiset olivat todella mukavia, ruotsalaiset ja saksalaiset meinaavat aina pilata tunnelman.
        - Iltaisin ei Playa el Aguassa ole mitenkään hirveä meno, mutta hotellilla on tietenkin ohjelmaa ja baari auki klo 23 asti. Rantakadulla on Ibiza rantabaari, sinne oli sisäänpääsymaksu 28 bolivaria per hlö, siellä ei käyty, mutta Maui's baarissa (myöskin rannalla) kylläkin, kiva oli tanssia rannalla, kun lämmin tuulenvire kävi. Meidän hotellilta ei ollut kuin lyhyt kävelymatka siihen ja koska mentiin isolla porukalla 8 hlöä, ei ollut vaarallista. Muuten kannattaa varmaan kulkea taksilla.
        - Kävimme vain snorklausretkellä Los Frailesilla, otimme paikalliselta retkimyyjältä retken. Sen verran siitä, että sinne mennään onnettoman pienellä botskilla ja aallot on ihan kauheat, pelotti ihan kauheasti, mutta heille se on aivan arkipäivää ja näin jälkeenpäin ajateltuna vaikka se oli kamalaa, oli se kyllä kokemuskin! Snorklausvedet oli ihan kivat, tosin ei voi verrata Punaiseen mereen.
        - Rannalla on meduusoja jonkun verran, minua hirvitti uida siellä, mutta mieheni kyllä ui ja sanoi yhden niistä koskeneenkin hänen jalkaansa, mutta ei ollut pistänyt tai mitään. Muutenkin ei voi oikeastaan uimisesta puhua, vaan aaltojen vastaanottamista ja siellä pärskimistä. Mutta kivaa kuitenkin!
        - Matkavaluutaksi euroja, sitten vaihdat siellä hyvällä kursilla bolivareilla ja maksat retket ym niillä. Visalla maksaessa häviää, kun kurssi on huonompi ja menee käsittelykuluja.
        - Ota adapteri jo suomesta mukaan, niin ei tarvii kulkea siellä etsimässä, mistä löytyisi sopivan kokoinen, koska minun hiustenlaittovehkeessä oli sen verran paksut pistokkeet, että oli työn takana ennen kuin löydettiin oikean kokoisilla rei'illä oleva adapteri siihen.

        No tässähän sitä oli jo alkuun, kirjoitan lisää jos tulee mieleen. Ja olethan käynyt lukemassa jo nuo vanhat tekstit, sillä luin niitä äsken jonkin verran läpi ja paikkaansa pitävät vieläkin (tosin ei valuuttakurssit), siellä on myös muiden näkökulmia!

        Ihanaa reissua teille, rentoutukaa ja nauttikaa etelä-amerikkalaisesta fiiliksestä!!!


      • Lomailijatar10
        coco loco kirjoitti:

        Palasimme 17.3. Playa el Aguasta, olimme hotelli Le Flamboyantissa. Ihana reissu, voisi lähteä vaikka tältä istumalta takaisin, niin kivaa oli. Olen matkustellut mieheni kanssa oikeastaan vain arabian-maissa ja oli aivan ihana yllätys olla välillä aivan erilaisessa kulttuurissa ja maisemissa. Tämä oli myös ensimmäinen kaukomatkamme ja turhaan hermoiltiin pitkää lentomatkaa, joka meni loistavasti, hyvin sai nukuttua. Seuraavassa sitten vinkkejä;

        - Ihan ekaksi, pakkaa mukaan vain todellakin hellevaatteita, illallakaan ei voi pitää farkkuja, ei edes paksuja toppeja/paitoja, mieheni piti kauluspaitaakin vain muutaman kerran
        - Lentokoneesta voi ostaa sellaisen unipakkauksen: 3,5 euroa, sis. korvatulpat, niskatyynyn ja silmäsuojan -> todella kätevät
        - Varaudu jo koneessa, että mukana/päällä on kevyet vaatteet&sandaalit, saapuessa on niin kuuma ja lentokentällä menee aikaa passintarkastuksessa ja matkalaukkuja odotellessa, koska ruotsalaisten laukut tulevat ensin
        - Varaudu matkakassaa ajatellen, että tallelokeron pantti n. 60 e maksu n. 30 e, yhden pyyhkeen pantti n. 10 e -> pantit saat takaisin luovuttaessa avaimen ja pyyhekortin
        - Huomioon kannattaa ottaa myös, että on todennäköistä, että saat "turistiripulin", lääkärin käynti&lääkkeet maksoi meiltä kummaltakin 120 e, jonka saamme tietysti matkavakuutuksessa takaisin, mutta kaventaahan sekin lompakkoa. Toinen vaihtoehto on kysyä retkiä myyvästä putiikista lähtisikö joku käyttämään klinikalla, pääsee kuulemma halvemmalla.
        - Hotellien rantaosuudet ovat pieniä, ahtaita ja porukka käy varailemassa rantapetejä jopa 6 aikoihin aamulla, sama juttu altaalla
        - Rannoilla kulkee koko ajan kaupustelijoita, vaarattomia ja ymmärtävät kun sanot "No gracias", jos et ole kiinnostunut. Sitä paitsi rannalla olevat myyjät ottaa kovempaa hintaa tavaroista, kuin esim. Porlamarin kaniinimarkkinoilla
        - Hotellin rannalla tai rantakadulla, ei minusta tuntunut koskaan siltä, että joutuisi ryöstetyksi, mutta siltikin ole varuillasi, esim. rintsikoissa/reisitaskuissa yms. voi hyvinkin säilyttää rahaa, eikä sitä muutenkaan kannata kuljettaa paljoa mukana. Sitä paitsi on myös järkevää ihan oikeasti ajatella asia niin, että ei kannata edes näyttää siltä että sinulla olisi jotain vietävää. Esim. meidän hotellilla joku mies, varmaan ruotsalainen, kyllä oli kultakorut yms. kaulassa, niin varmasti tällainen tapaus ryöstetään. Itselläni oli vain kihla&vihkisormukset yks kolmas sormus ja emme liikkuneet siellä missä näytti epäilyttävältä ja minne kiellettiin menemästä. Hotellien ranta-alueiden toinen pää loppuu Le Flamboyantin kohdalla ja siitä eteenpäin ei ollut muutakuin paikallisia uimassa ja siellä oli ryöstetty aamupäivällä 3 eri porukkaa. Kameraa ei viitsitty kuljettaa koko ajan matkassa, otettiin kuvia muutamina päivinä lähialueella sekä rannalla, niin ei tarvinnut huolehtia senkään varastamisesta. Kyllä rannalla voi lenkkeillä, ei vaan kannata ottaa mukaan mitään mitä voisi varastaa. Kävelykadullakin voi liikkua ihan hyvin päiväsaikaan. Sitä paitsi minusta itse Venezuelalaiset eivät ole olleenkaan epäilyttäviä, vaan ryöstäjätkin olivat mustia, muualta esim. Kolumbiasta tulleita.
        - Mekin vaihdoimme rahamme kurssilla 6.3 paikallisessa retkiä myyvässä putiikissa, jouduimme jopa nostamaan Visalta rahaa yhdessä toisessa retkiputiikissa, kun rahat loppuivat kesken =), silloin tosin kurssi oli vain 4, mutta jos olisimme nostaneet rahaa automaatista, kurssi olisi ollut vain 2 ja joskus automaateista loppuu rahat kesken.
        - Postikortit maksoi Miragua Storessa (vastapäätä ravintola Miraguaa) 2,5 bolivaria ja DHL-leima 2 bolivaria, ei kannata lähettää Venezuelan oman postin kautta, kortit ei ehkä tule koskaan perille
        - Kävimme 2 kertaa pizzalla, 1 kerran hampurilaisella ja 2 kertaa pippuripihvillä (mediumina tietenkin) ravintola El Pasificossa, joka sijaitsee rantakadulla markkinapaikalle päin mentäessä, Quattro Stagioni pizza maksaa 38 bolivaria, hampurilainen ranskalaiset 31 bolivaria, pippuripihvi 72 bolivaria, Gato Negro viinipullo 40 bolivaria, kokis tai olut 5 bolivaria. Meitä ainakin kyllästytti välillä hotellin ruuat.
        - 1 L Rommipullo ei maksa Playa el Aguassa juurikaan enempää kuin Porlamarissa ja muutenkin vain noin 21 bolivaria eli noin 3,3 euroa. Playa el Aguassa on kiva markkinapaikka, jossa on hellevaatteita yms. tavaraa, kannattaa pyörähtää. Tuliaisia ym löytyy Miragua Storesta ja myöskin toisesta lähellä olevasta marketista, jonka nimeä en muista. Kävimme kuitenkin 2 kertaa kaniinimarkkinoilla, siellä on paljon kivaa tavaraa halvalla, tosin tinkiä ei pysty kuin 10-15 % hinnasta, taksi sinne maksaa 40 bolivaria. Kukaan ei markkinoilla eikä muuallakaan revi hihasta eikä tyrkytä eikä meillä ainakaan ollut ollenkaan turvaton olo. Kävimme myös Porlamarin keskustan Rattan -supermarketissa, joka on kuin jokin Stockmann tai vastaava. Kaniinimarkkinoilta taksi Rattaniin maksaa n. 10 bolivaria muistaakseni. Kadun toisella puolen on ihana kenkäkauppa, jossa oli alennusmyynti, kenkiä olisi lähtenyt 5 eurolla ja silleen. Rattanin ympärillä on paljon muitakin kauppoja joissa kannattaa käydä.
        - Paikalliset olivat mielestäni aivan ihanaa kansaa, kannattaa tutustua! Ja brittiläiset olivat todella mukavia, ruotsalaiset ja saksalaiset meinaavat aina pilata tunnelman.
        - Iltaisin ei Playa el Aguassa ole mitenkään hirveä meno, mutta hotellilla on tietenkin ohjelmaa ja baari auki klo 23 asti. Rantakadulla on Ibiza rantabaari, sinne oli sisäänpääsymaksu 28 bolivaria per hlö, siellä ei käyty, mutta Maui's baarissa (myöskin rannalla) kylläkin, kiva oli tanssia rannalla, kun lämmin tuulenvire kävi. Meidän hotellilta ei ollut kuin lyhyt kävelymatka siihen ja koska mentiin isolla porukalla 8 hlöä, ei ollut vaarallista. Muuten kannattaa varmaan kulkea taksilla.
        - Kävimme vain snorklausretkellä Los Frailesilla, otimme paikalliselta retkimyyjältä retken. Sen verran siitä, että sinne mennään onnettoman pienellä botskilla ja aallot on ihan kauheat, pelotti ihan kauheasti, mutta heille se on aivan arkipäivää ja näin jälkeenpäin ajateltuna vaikka se oli kamalaa, oli se kyllä kokemuskin! Snorklausvedet oli ihan kivat, tosin ei voi verrata Punaiseen mereen.
        - Rannalla on meduusoja jonkun verran, minua hirvitti uida siellä, mutta mieheni kyllä ui ja sanoi yhden niistä koskeneenkin hänen jalkaansa, mutta ei ollut pistänyt tai mitään. Muutenkin ei voi oikeastaan uimisesta puhua, vaan aaltojen vastaanottamista ja siellä pärskimistä. Mutta kivaa kuitenkin!
        - Matkavaluutaksi euroja, sitten vaihdat siellä hyvällä kursilla bolivareilla ja maksat retket ym niillä. Visalla maksaessa häviää, kun kurssi on huonompi ja menee käsittelykuluja.
        - Ota adapteri jo suomesta mukaan, niin ei tarvii kulkea siellä etsimässä, mistä löytyisi sopivan kokoinen, koska minun hiustenlaittovehkeessä oli sen verran paksut pistokkeet, että oli työn takana ennen kuin löydettiin oikean kokoisilla rei'illä oleva adapteri siihen.

        No tässähän sitä oli jo alkuun, kirjoitan lisää jos tulee mieleen. Ja olethan käynyt lukemassa jo nuo vanhat tekstit, sillä luin niitä äsken jonkin verran läpi ja paikkaansa pitävät vieläkin (tosin ei valuuttakurssit), siellä on myös muiden näkökulmia!

        Ihanaa reissua teille, rentoutukaa ja nauttikaa etelä-amerikkalaisesta fiiliksestä!!!

        Kiitos tosi hienoista raporteista! Lähdössa kans 30.3 ja odotusta ilmassa :)


      • lomailija
        coco loco kirjoitti:

        Palasimme 17.3. Playa el Aguasta, olimme hotelli Le Flamboyantissa. Ihana reissu, voisi lähteä vaikka tältä istumalta takaisin, niin kivaa oli. Olen matkustellut mieheni kanssa oikeastaan vain arabian-maissa ja oli aivan ihana yllätys olla välillä aivan erilaisessa kulttuurissa ja maisemissa. Tämä oli myös ensimmäinen kaukomatkamme ja turhaan hermoiltiin pitkää lentomatkaa, joka meni loistavasti, hyvin sai nukuttua. Seuraavassa sitten vinkkejä;

        - Ihan ekaksi, pakkaa mukaan vain todellakin hellevaatteita, illallakaan ei voi pitää farkkuja, ei edes paksuja toppeja/paitoja, mieheni piti kauluspaitaakin vain muutaman kerran
        - Lentokoneesta voi ostaa sellaisen unipakkauksen: 3,5 euroa, sis. korvatulpat, niskatyynyn ja silmäsuojan -> todella kätevät
        - Varaudu jo koneessa, että mukana/päällä on kevyet vaatteet&sandaalit, saapuessa on niin kuuma ja lentokentällä menee aikaa passintarkastuksessa ja matkalaukkuja odotellessa, koska ruotsalaisten laukut tulevat ensin
        - Varaudu matkakassaa ajatellen, että tallelokeron pantti n. 60 e maksu n. 30 e, yhden pyyhkeen pantti n. 10 e -> pantit saat takaisin luovuttaessa avaimen ja pyyhekortin
        - Huomioon kannattaa ottaa myös, että on todennäköistä, että saat "turistiripulin", lääkärin käynti&lääkkeet maksoi meiltä kummaltakin 120 e, jonka saamme tietysti matkavakuutuksessa takaisin, mutta kaventaahan sekin lompakkoa. Toinen vaihtoehto on kysyä retkiä myyvästä putiikista lähtisikö joku käyttämään klinikalla, pääsee kuulemma halvemmalla.
        - Hotellien rantaosuudet ovat pieniä, ahtaita ja porukka käy varailemassa rantapetejä jopa 6 aikoihin aamulla, sama juttu altaalla
        - Rannoilla kulkee koko ajan kaupustelijoita, vaarattomia ja ymmärtävät kun sanot "No gracias", jos et ole kiinnostunut. Sitä paitsi rannalla olevat myyjät ottaa kovempaa hintaa tavaroista, kuin esim. Porlamarin kaniinimarkkinoilla
        - Hotellin rannalla tai rantakadulla, ei minusta tuntunut koskaan siltä, että joutuisi ryöstetyksi, mutta siltikin ole varuillasi, esim. rintsikoissa/reisitaskuissa yms. voi hyvinkin säilyttää rahaa, eikä sitä muutenkaan kannata kuljettaa paljoa mukana. Sitä paitsi on myös järkevää ihan oikeasti ajatella asia niin, että ei kannata edes näyttää siltä että sinulla olisi jotain vietävää. Esim. meidän hotellilla joku mies, varmaan ruotsalainen, kyllä oli kultakorut yms. kaulassa, niin varmasti tällainen tapaus ryöstetään. Itselläni oli vain kihla&vihkisormukset yks kolmas sormus ja emme liikkuneet siellä missä näytti epäilyttävältä ja minne kiellettiin menemästä. Hotellien ranta-alueiden toinen pää loppuu Le Flamboyantin kohdalla ja siitä eteenpäin ei ollut muutakuin paikallisia uimassa ja siellä oli ryöstetty aamupäivällä 3 eri porukkaa. Kameraa ei viitsitty kuljettaa koko ajan matkassa, otettiin kuvia muutamina päivinä lähialueella sekä rannalla, niin ei tarvinnut huolehtia senkään varastamisesta. Kyllä rannalla voi lenkkeillä, ei vaan kannata ottaa mukaan mitään mitä voisi varastaa. Kävelykadullakin voi liikkua ihan hyvin päiväsaikaan. Sitä paitsi minusta itse Venezuelalaiset eivät ole olleenkaan epäilyttäviä, vaan ryöstäjätkin olivat mustia, muualta esim. Kolumbiasta tulleita.
        - Mekin vaihdoimme rahamme kurssilla 6.3 paikallisessa retkiä myyvässä putiikissa, jouduimme jopa nostamaan Visalta rahaa yhdessä toisessa retkiputiikissa, kun rahat loppuivat kesken =), silloin tosin kurssi oli vain 4, mutta jos olisimme nostaneet rahaa automaatista, kurssi olisi ollut vain 2 ja joskus automaateista loppuu rahat kesken.
        - Postikortit maksoi Miragua Storessa (vastapäätä ravintola Miraguaa) 2,5 bolivaria ja DHL-leima 2 bolivaria, ei kannata lähettää Venezuelan oman postin kautta, kortit ei ehkä tule koskaan perille
        - Kävimme 2 kertaa pizzalla, 1 kerran hampurilaisella ja 2 kertaa pippuripihvillä (mediumina tietenkin) ravintola El Pasificossa, joka sijaitsee rantakadulla markkinapaikalle päin mentäessä, Quattro Stagioni pizza maksaa 38 bolivaria, hampurilainen ranskalaiset 31 bolivaria, pippuripihvi 72 bolivaria, Gato Negro viinipullo 40 bolivaria, kokis tai olut 5 bolivaria. Meitä ainakin kyllästytti välillä hotellin ruuat.
        - 1 L Rommipullo ei maksa Playa el Aguassa juurikaan enempää kuin Porlamarissa ja muutenkin vain noin 21 bolivaria eli noin 3,3 euroa. Playa el Aguassa on kiva markkinapaikka, jossa on hellevaatteita yms. tavaraa, kannattaa pyörähtää. Tuliaisia ym löytyy Miragua Storesta ja myöskin toisesta lähellä olevasta marketista, jonka nimeä en muista. Kävimme kuitenkin 2 kertaa kaniinimarkkinoilla, siellä on paljon kivaa tavaraa halvalla, tosin tinkiä ei pysty kuin 10-15 % hinnasta, taksi sinne maksaa 40 bolivaria. Kukaan ei markkinoilla eikä muuallakaan revi hihasta eikä tyrkytä eikä meillä ainakaan ollut ollenkaan turvaton olo. Kävimme myös Porlamarin keskustan Rattan -supermarketissa, joka on kuin jokin Stockmann tai vastaava. Kaniinimarkkinoilta taksi Rattaniin maksaa n. 10 bolivaria muistaakseni. Kadun toisella puolen on ihana kenkäkauppa, jossa oli alennusmyynti, kenkiä olisi lähtenyt 5 eurolla ja silleen. Rattanin ympärillä on paljon muitakin kauppoja joissa kannattaa käydä.
        - Paikalliset olivat mielestäni aivan ihanaa kansaa, kannattaa tutustua! Ja brittiläiset olivat todella mukavia, ruotsalaiset ja saksalaiset meinaavat aina pilata tunnelman.
        - Iltaisin ei Playa el Aguassa ole mitenkään hirveä meno, mutta hotellilla on tietenkin ohjelmaa ja baari auki klo 23 asti. Rantakadulla on Ibiza rantabaari, sinne oli sisäänpääsymaksu 28 bolivaria per hlö, siellä ei käyty, mutta Maui's baarissa (myöskin rannalla) kylläkin, kiva oli tanssia rannalla, kun lämmin tuulenvire kävi. Meidän hotellilta ei ollut kuin lyhyt kävelymatka siihen ja koska mentiin isolla porukalla 8 hlöä, ei ollut vaarallista. Muuten kannattaa varmaan kulkea taksilla.
        - Kävimme vain snorklausretkellä Los Frailesilla, otimme paikalliselta retkimyyjältä retken. Sen verran siitä, että sinne mennään onnettoman pienellä botskilla ja aallot on ihan kauheat, pelotti ihan kauheasti, mutta heille se on aivan arkipäivää ja näin jälkeenpäin ajateltuna vaikka se oli kamalaa, oli se kyllä kokemuskin! Snorklausvedet oli ihan kivat, tosin ei voi verrata Punaiseen mereen.
        - Rannalla on meduusoja jonkun verran, minua hirvitti uida siellä, mutta mieheni kyllä ui ja sanoi yhden niistä koskeneenkin hänen jalkaansa, mutta ei ollut pistänyt tai mitään. Muutenkin ei voi oikeastaan uimisesta puhua, vaan aaltojen vastaanottamista ja siellä pärskimistä. Mutta kivaa kuitenkin!
        - Matkavaluutaksi euroja, sitten vaihdat siellä hyvällä kursilla bolivareilla ja maksat retket ym niillä. Visalla maksaessa häviää, kun kurssi on huonompi ja menee käsittelykuluja.
        - Ota adapteri jo suomesta mukaan, niin ei tarvii kulkea siellä etsimässä, mistä löytyisi sopivan kokoinen, koska minun hiustenlaittovehkeessä oli sen verran paksut pistokkeet, että oli työn takana ennen kuin löydettiin oikean kokoisilla rei'illä oleva adapteri siihen.

        No tässähän sitä oli jo alkuun, kirjoitan lisää jos tulee mieleen. Ja olethan käynyt lukemassa jo nuo vanhat tekstit, sillä luin niitä äsken jonkin verran läpi ja paikkaansa pitävät vieläkin (tosin ei valuuttakurssit), siellä on myös muiden näkökulmia!

        Ihanaa reissua teille, rentoutukaa ja nauttikaa etelä-amerikkalaisesta fiiliksestä!!!

        Paljonko maksoi snorklausretki ja kuinka kauan se kesti? Kuuluiko siihen ruokailua?
        Kiitos paljon muistakin tiedoista. Niitä oli tosi mukava lukea, kun on jo kovasti "matkakuumetta".


      • 2 kertaa
        Lomailijatar10 kirjoitti:

        Kiitos tosi hienoista raporteista! Lähdössa kans 30.3 ja odotusta ilmassa :)

        2x ollut kohteessa.Mielestäni Orinoco delta -canaiman 2 päivän matka on ollut ehdotttomasti paras retki kohde. Putousten alitus onnistuu myös pelkillä tarrapohja sukilla, näin ammattioppaan käyttävän sellaisia.Taskulamppu kannattaa olla mukana, siellä missä majoituimme sähkö katkaistiin 22. Isla Cochen valkoiset hiekkarannat, pettymys! aivan liian vähän hiekkaa, likaista ,sekin laajempi ala mikä oli vene laiturin päässä ,oli täytetty rantatuoleilla vieriviereen. Uida sai moottoriveneiden välissä, väistellä banaani" vesiajelu"leluja. Los roques käymättä, kuulin että siellä olisi viihtynyt pidenpään kuin päivän retken. Margaritan näkee taksilla ajellessa, jeeppi safarilla ja saarikieroksella. Turistiripuliin joka iski heti toisena päivänä,Imocur tai( vastaava) tehosi 1-2 päivässä.jonka jälkeen olo oli normaali. Relaa tullut syötyä ennen matkaa ja koko matkan ajan ja vielä matkan jälkeen. mukavaa matkaa!


      • vielävastata
        2 kertaa kirjoitti:

        2x ollut kohteessa.Mielestäni Orinoco delta -canaiman 2 päivän matka on ollut ehdotttomasti paras retki kohde. Putousten alitus onnistuu myös pelkillä tarrapohja sukilla, näin ammattioppaan käyttävän sellaisia.Taskulamppu kannattaa olla mukana, siellä missä majoituimme sähkö katkaistiin 22. Isla Cochen valkoiset hiekkarannat, pettymys! aivan liian vähän hiekkaa, likaista ,sekin laajempi ala mikä oli vene laiturin päässä ,oli täytetty rantatuoleilla vieriviereen. Uida sai moottoriveneiden välissä, väistellä banaani" vesiajelu"leluja. Los roques käymättä, kuulin että siellä olisi viihtynyt pidenpään kuin päivän retken. Margaritan näkee taksilla ajellessa, jeeppi safarilla ja saarikieroksella. Turistiripuliin joka iski heti toisena päivänä,Imocur tai( vastaava) tehosi 1-2 päivässä.jonka jälkeen olo oli normaali. Relaa tullut syötyä ennen matkaa ja koko matkan ajan ja vielä matkan jälkeen. mukavaa matkaa!

        Tarvitseekos siellä orinoco-retkellä lenkkarit tai jotain vai pärjääkö trekking-sandaaleilla?
        Ei jaksais roudata niin kauheesti kaikkea mukana kun on ne 20 kg:n painoraja. Tuleeko mieleen muuta huomioitavaa? Toi oli hyvä toi näppyläsukka-juttu!


      • coco loco
        lomailija kirjoitti:

        Paljonko maksoi snorklausretki ja kuinka kauan se kesti? Kuuluiko siihen ruokailua?
        Kiitos paljon muistakin tiedoista. Niitä oli tosi mukava lukea, kun on jo kovasti "matkakuumetta".

        Nyt en ihan tarkkaan muista, mutta se retki makso muistaakseni (6,3 kurssilla) n. 30 euroa Happy Hills -firmalta, jonka putiikki on lähellä Playa el Aguan markkinapaikkaa.

        Ensin tosiaan sillä veneellä Los Frailesille, johon muutama ukko jää tekemään ruokaa. Siinä pysähdytään n. 15 min sellasen talon luona, saa käydä vessassa ja ottaa juotavaa. Kannattaa ottaa kamera tässä vaiheessa ehdottomasti mukaan, koska ne ukot leikkaa lihaa siinä, niin pelikaanit tulee aivan lähelle siihen, saa tosi hyviä kuvia! Sitten lähetään ekalle snorklauspaikalle, sen jälkeen toinen paikka ja sitten lähetään takaisin talolle, jossa on ruokailu. Ruokana oli kanaa, kalaa, leipää, salaattia, vesimelonia. Juoda saa niin paljon kuin lystää holitonta ja holillista! Retkelle lähettiin klo 8.30 ja tultiin takasin n. klo 15.30-16. Hyvä tuolle reissulle olisi ollut "vedenpitävä" rantakassi, jossa varavaatteet mukana, kun vaatteet kastuivat jo menomatkalla aaltojen pärskeistä. Lisäksi veneeseen mentäessä ja poistuessa joutui aina kahlaamaan, minä lyhyenä vettä jopa vyötärölle asti. Eivät varmaan tunne käsitettä laituri siellä ollenkaan =).

        Äsken muuten yritin etsiä jotain paikallisen firman retkisivustoa, missä olisi ollut hintoja, no en löytänyt, mutta löysin seuraavan sivuston, ihan kivoja kuvia yms.

        http://www.margaritaislandvacation.info/


      • 2kertaa
        vielävastata kirjoitti:

        Tarvitseekos siellä orinoco-retkellä lenkkarit tai jotain vai pärjääkö trekking-sandaaleilla?
        Ei jaksais roudata niin kauheesti kaikkea mukana kun on ne 20 kg:n painoraja. Tuleeko mieleen muuta huomioitavaa? Toi oli hyvä toi näppyläsukka-juttu!

        Itselläni oli lenkkarit sekä sandaalit putousreisulle ,jotka olivat läpimärät alituksen jälkeen.Takaisin tullessa ei olisi kiva matkustaa märillä sandaaleilla lentokoneessa. Pärjää pelkillä sandaaleilla,jos ne näppyläsukat on mukana. Putous alitettiin uikkareissa,kamera muovipussissa, jonka sai oppaalta. vaatteet riisuttiin pusikkoon. Käytiin vielä uimassa laguunissa ennen putoukselle menoa. Kevyet pitkäthousut ja pitkähihainen paita viidakkovaellukselle sekä hyttysmyrkkyä,(ei airosolia). Jokivenellä ajeltiin 2h majoitukseen, avovene tuuli kova, vauhti n.60-70km/h. me ajoimme n.300km kaikenkaikkiaan venellä suistoissa. Matka ostettiin Rudilta, Isabellla toursilta palya aguan kadunvarrelta, 44O usd. meillä kävi hyvä tuuri nähtiin angelin putous, joka oli ollut monta päivää sumun peitossa, ja lentäjä teki vielä ylimääräsen kierroksen kaupan päälle.


      • coco loco
        coco loco kirjoitti:

        Nyt en ihan tarkkaan muista, mutta se retki makso muistaakseni (6,3 kurssilla) n. 30 euroa Happy Hills -firmalta, jonka putiikki on lähellä Playa el Aguan markkinapaikkaa.

        Ensin tosiaan sillä veneellä Los Frailesille, johon muutama ukko jää tekemään ruokaa. Siinä pysähdytään n. 15 min sellasen talon luona, saa käydä vessassa ja ottaa juotavaa. Kannattaa ottaa kamera tässä vaiheessa ehdottomasti mukaan, koska ne ukot leikkaa lihaa siinä, niin pelikaanit tulee aivan lähelle siihen, saa tosi hyviä kuvia! Sitten lähetään ekalle snorklauspaikalle, sen jälkeen toinen paikka ja sitten lähetään takaisin talolle, jossa on ruokailu. Ruokana oli kanaa, kalaa, leipää, salaattia, vesimelonia. Juoda saa niin paljon kuin lystää holitonta ja holillista! Retkelle lähettiin klo 8.30 ja tultiin takasin n. klo 15.30-16. Hyvä tuolle reissulle olisi ollut "vedenpitävä" rantakassi, jossa varavaatteet mukana, kun vaatteet kastuivat jo menomatkalla aaltojen pärskeistä. Lisäksi veneeseen mentäessä ja poistuessa joutui aina kahlaamaan, minä lyhyenä vettä jopa vyötärölle asti. Eivät varmaan tunne käsitettä laituri siellä ollenkaan =).

        Äsken muuten yritin etsiä jotain paikallisen firman retkisivustoa, missä olisi ollut hintoja, no en löytänyt, mutta löysin seuraavan sivuston, ihan kivoja kuvia yms.

        http://www.margaritaislandvacation.info/

        Maitohappobakteereista puheen ollen suosittelisin Lacto Seveniä, sisältää 7 eri maitohappobakteerikantaa sekä inuliiniä. Kuulemma mitä enemmän kantoja sen parempi. Jos haluaisi vieläkin enemmän panostaa, lisäisi tabujen kanssa vielä Gefilus-tuotteita (Lactobasillus GG:tä) ja vaikka Activia -jogurttia (Acti Regularista). Eihän tuo meilläkään täysin estänyt mahataudin saantia, mutta varmaan helpotti oireita ja antibioottikuurin yhteydessä ihan hyvä kuitenkin syödä, kun antibiootti taas vaurioittaa suoliston hyviä bakteerikantoja. Venezuela on ensimmäinen kohde, jossa meillä on tullut vatsatauti, olemme käyneet Egyptit, Tunisiat, Turkit, Marokot yms. -> ei mitään! Ja aina syöneet kaikkea mahdollista.

        Imodiumista sen verran, että me söimme ensihätään sitä, ei auttanut ja lääkäri kielsi Imodiumin ehdottomasti, sanoi että se vaan pitää bakteerit sisällä. No sehän tosiaan vain hidastaa suolen liikettä sekä lisää massaa, ei poista ripulin syytä, jonka antibiootti tekee, eli tappaa bakteerin. Joten tästä syystä en suosittelisi Imodiumia vaan ottamaan yhteyttä heti lääkäriin, jos kuume nousee ja kovat kivut, koska ilman antibioottia taas voi käydä niin, että koko loppuloma menee ripulilla ja pahimmassa tapauksessa saat itsellesi jonkun ihan kauhean suolistopöpön ja suolistotulehduksen.


      • Vatsatautinen
        coco loco kirjoitti:

        Maitohappobakteereista puheen ollen suosittelisin Lacto Seveniä, sisältää 7 eri maitohappobakteerikantaa sekä inuliiniä. Kuulemma mitä enemmän kantoja sen parempi. Jos haluaisi vieläkin enemmän panostaa, lisäisi tabujen kanssa vielä Gefilus-tuotteita (Lactobasillus GG:tä) ja vaikka Activia -jogurttia (Acti Regularista). Eihän tuo meilläkään täysin estänyt mahataudin saantia, mutta varmaan helpotti oireita ja antibioottikuurin yhteydessä ihan hyvä kuitenkin syödä, kun antibiootti taas vaurioittaa suoliston hyviä bakteerikantoja. Venezuela on ensimmäinen kohde, jossa meillä on tullut vatsatauti, olemme käyneet Egyptit, Tunisiat, Turkit, Marokot yms. -> ei mitään! Ja aina syöneet kaikkea mahdollista.

        Imodiumista sen verran, että me söimme ensihätään sitä, ei auttanut ja lääkäri kielsi Imodiumin ehdottomasti, sanoi että se vaan pitää bakteerit sisällä. No sehän tosiaan vain hidastaa suolen liikettä sekä lisää massaa, ei poista ripulin syytä, jonka antibiootti tekee, eli tappaa bakteerin. Joten tästä syystä en suosittelisi Imodiumia vaan ottamaan yhteyttä heti lääkäriin, jos kuume nousee ja kovat kivut, koska ilman antibioottia taas voi käydä niin, että koko loppuloma menee ripulilla ja pahimmassa tapauksessa saat itsellesi jonkun ihan kauhean suolistopöpön ja suolistotulehduksen.

        Sain toiseksi viimeisenä iltana turistiripulin ja 39asteen kuumeen. Lääkäri kävi seur aamuna hotellilla, mutta niistä lääkkeistä ei ollut mitään apua.. jouduin käymään klinikalla (el valle:ssa) tiputuksessa kun kuume ei laskenut ja kouristelut jatkuivat kovina..mikään ei pysynyt sisällä. Lääkärit siellä ei puhuneet sanaakaan englantia, mutta isolla ruiskulla laitettiin nestettä suoneen ja niin kuume ainakin laski :) Pääsin sen johdosta kotilennolle.

        Podin tautia vielä puolitoista viikkoa kotimaassakin.. 2 sairaalareissua eikä diagnoosia tullut. Kokemus sekin kun pääsin testaamaan paikallisen sairaalan. Sen lystin pystyi maksamaan muuten Visalla..500bol :)

        Mutta tämä tosi huonoa tuuria ja harvinaista varmasti.. Siihen tautiin en kyllä olisi omia lääkkeitä alkanut testaamaan. Lääkärikäynnin sain suoraan matkavakuutuksen piikkiin, minulla on Eurooppalaisen matkavakuutus.

        Matka oli aivan mahtava muuten eipä tuollainen tautikaan sitä pilannut. Suosittelen ehdottomasti Orinoco Canaima 2 pv:n reissua, jos haluaa nähdä muuta kuin lomasaaren meininkiä. Hieno kokemus! Koko matkabudjetti kannattaa ottaa käteisenä mukaan.. Kurssista riippuen myös dollareina (vaihtokurssi dollareina yhden yksikön vähemmän esim. 1€ = 6,3bol, 1$ = 5,3bol)


      • arska

        Kyllä Aasiassa on aurinko polttavampi kuin venezuelassa samaan aikaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe