GALLUP: Kuinka pitkään kihloissa ennen häitä?

I just wanna know

Olisin kiinnostunut kuulemaan tarinoita siitä, miten pitkään olette olleet kihloissa ennen kuin olette astelleet avioon? Onko hääpäivämäärä ollut jo kihlajaisista asti tiedossa? Oletteko joutuneen patistelemaan puolisoanne vai onko hääpäivämäärän sopiminen sujunut sutjakkaasti yhdessä?

Itse seurustelimme viisi vuotta ennen kuin menimme kihloihin tämän vuoden alusta. Minä haluaisin häät ensivuoden kesälle, mutta mies ei oikein innostu samalla lailla ajatuksesta. Kuulemma tulee liian nopeasti...

Ottakaahan kantaa!

15

3690

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Morsmaikku2010

   Heippa!

   Me oltiin seurusteltu 5 vuotta ennen kuin mentiin kihloihin. Nyt ollaan menossa ensi kesänä naimisiin, kun ollaan oltu yhdessä 11 vuotta. Eli ei todellakaan hätäilty...

   Mä olen sitä mieltä, että ketään ei pidä patistaa naimisiin!! Vinkkinä vain, että miehille se naimisiinmeno on jotenkin niin lopullinen ajatus ja siksi ne sitä vähän arastelee.. Mutta voin kokemuksesta sanoa, että kyllä ne miehetkin jossain vaiheessa pehmiää sille ajatukselle. Mutta ite en ainakaan halunnu pakottaa tai mitään sellaista, ku sen naimisiin menon kuuluu olla sellainen asia, jota molemmat haluavat oikeasti!

  • näin.

   Me oltiin tunnettu ennen kihlautumistamme jo melkeen puoli vuotta ja nyt ollaan oltu kihloissa hiukan päälle 2kk. Itse ihmettelin hänen yllättävää haluaan kihlautua tuolloin koska itselläni ei ollut välttämättä sensuuntaisia ajatuksia ainakaan ihan tässä vaiheessa, liekö pelännyt menettävänsä minut muuten :) Hääpäivä on toistaiseksi vielä avoin, mutta puhetta ja suunnittelua on toki ollut ja varsinki itse olen ehdotellut kesähäitä (heinäkuu lähinnä), mies ei ole milläänlailla ollut vastaankaan ajatustani kesähäistä, saas nyt nähdä mitkä tulee oleen lopulliset suunnitelmat.

  • kesällä naimisiin....

   kohta kolme vuotta ollaan oltu yhdessä ja siitä vähän reilu vuosi kihloissa ja meillä on vuoden vanha muksu ja nyt mennään loppukesästä naimisiin. paljon on puhuttu naimisiin menosta, mutta ei olla pidetty hoppua tai sovittu päivää... nyt mun äiti eli morsiamen äiti yks kaks ehdotti sitä ohimennen ja tuleva mieheni innostukin tästä ja niin ruvettiin järkkäilemään häitä.

  • Sienetär

   Sanoin jo kauan sitten miehelle, että kun mennään kihloihin se tarkoittaa sitä, että siitä päivästä lähtien aletaan miettiä häitä. Sen verran vanhanaikainen olen, että mielestäni kihlaus tarkoittaa todellakin lupausta avioliitosta, jne.

   Oltiin oltu 7 vuotta yhdessä kun hän kosi ja jo samana päivänä päätettiin hääpäivä, joka oli tasan vuosi ja viisi kuukautta kihlauksesta. Koska kihlaus oli talvella ja halusin keväthäät, niin ei haluttu heti seuraavaksi kevääksi. Siksi noinkin "pitkä" kihlaus.

  • Anni-Iona

   Meillä häät sovittu kesälle 2010, ja kihloihin mennään nyt huhtikuussa, samalla kun kerromme "aikeistamme". Me ajattelimme asian jo alusta asti niin, että kihloihin mennään vuosi ennen kuin menemme naimisiin. Nyt yhteistä taivalta 3 vuotta takana.
   Mutta jokaisen pitää tehdä niinkuin parhaiten passaa :)

   • perhe

    kohloisa viime loppukesästä nyt syksyllä tarkoitus avioitua. saa lapsikin sitten vielä onnellisemmat vanhemmat =)


  • kuukautta

   Olimme seitsemän kuukautta kihloissa. Mies otti naimisiinmenon puheeksi noin neljä kuukautta kihlautumisen jälkeen ja päivä sovittiinkin sitten pian sen perään. En varsinaisesti patistellut, mutta kyllä miehelle varmaan oli selvää, että haluaisin nopeaa toimintaa.

  • jhoo8f9d89u

   Me oltiin seurusteltu vajaat 3 vuotta, kun mentiin kihloihin joulukuussa 2007. Ei silloin vielä hääpäivää päätetty, vasta noin vuoden päästä päätettiin, ja ensi kesänä ne sitten on! :D Silloin ollaan siis oltu yhessä 4,5v. ja asuttu yhessä jo 4v.

   Lisäesimerkkinä, mun vanhemmat seurusteli jotain 10 vuotta, ennen kuin meni kihloihin ja aika tasan vuoden päästä naimisiin. (olivat siis jo 30v. naimisiin mennessään ja eka muksu syntyi vuoden päästä häistä).

  • olla...

   kihloissa reilut kaksi vuotta ennenkuin menemme naimisiin. Häiden ajankohtaa alettiin kyllä heti kihlauksen jälkeen suunnittelemaan, mutta olosuhteiden pakosta menee tosiaan noin kaksi vuotta, ennenkuin häät saadaan järjestettyä. Ideaali kihlausaika on minun näkemykseni mukaan sellainen 1-2 vuotta.

  • aldfjgaöldfjg

   4,5 vuotta yhdessä. Sitten kosittiin ja siitä noin puolentoista vuoden kuluttua tarkoitus viettää häitä.

  • Morsian2010

   Kihloihin menimme reilun 2 vuoden seurustelun jälkeen. Tänä kesänä kihlautumisesta tulee 3 vuotta, ja yhdessä olemme siis olleet nyt yli 5 vuotta. Naimisiin menemme ensi vuoden kesällä 2010. Häistä alettiin puhua vakavasti vasta tänä keväänä, kun päätimme, ettemme lähinnä rahatilanteen takia vielä tänä kesänä järjestä häitä. Niinpä sovimme häät ensi vuoden kesälle.

   Meillä ainakaan ei ole ollut mitään kiirettä itse häiden kanssa. Häissä on jo sekin ongelma, että ne maksavat paljon! Missä tahansa elämäntilanteessa ei niitä noin vain järjestetä. Mielestäni on myös todella vanhanaikainen ajatus, että häiden pitäisi olla n. vuoden sisällä kihlautumisesta. Miksi?! Ei kihlojen merkityksen tarvitse enää olla niin yksiselitteinen, ja tunnen monia pareja, jotka ovat olleet kihloissa vuosikausia. Lähinnä näkisin, että kihlat tarkoittavat sitä, että "joskus menemme vielä naimisiin". Jokainen saa itse päättää, milloin ajankohta on oikea.

  • ...

   me oltiin oltu yhdessä päälle kaksi vuotta, kun mentiin kihloihin. kihlaus tapahtui viime vuoden joulukuussa, se oli oikeestaan vain niin että: mitä jos mentäis ostaa sormukset? -okei käy mulle.ja sitten mentiin:D

   vielä me ei asuta yhdessä(kaukosuhde), mutta elokuussa muutetaan yhteen ja ens vuoden kesällä naimisiin maistraatissa;)

   että meillä ei mitenkään "hidasta" toimintaa:D kohtalaisen sutjakkaasti kaikki tapahtunut. vielä kun saisi ton sulhasen innostumaan häiden suunnittelusta =)

  • Anonyymi

   Eli 6v kihloissa

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   viisitoista vuotta seurusteltiin, häät oli jotain 4 kuukautta sen jälkeen kun päätettiin mennä naimisiin. Vaan meillä oli todella yksinkertainen juhla, joten sen suhteen ei tullut tuossa ajassa mitään stressiä tjsp. ei siitä minusta kannata ottaa liiaksi painetta että nopeasti tarttisi suhde virallistaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin syyttää nyt viranomaisia siitä että itärajaa ei saada suljettua

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009088673.html Aina löytyy syyllinen muualta Marinin mielestä.
   Maailman menoa
   474
   8625
  2. Erika Vikman avoimena bilettämisestä kameroiden sammuttua: "Itse en olisi selvinnyt..."

   Erika Vikman paljastaa, bilettikö vaiko ei yön pikkutunneilla Vain elämää -ohjelman kuvauksissa muiden artistien kanssa. Kuvaukset loppuvat n. klo 24
   Kotimaiset julkkisjuorut
   40
   7140
  3. Mitä jos Putin ja Venäjä onkin oikeassa?

   Mitä jos Ukrainan länsimielit sittenkin kaltoin kohtelivat itäukrainan venäjänkielistä ja mielistä väestöä kuten esim, Oliver Stonen dokumentti Ukr
   Maailman menoa
   721
   3008
  4. 36-vuotiaalle Marinille laitettu "holhooja" joka vahtii hänen tekemisiään

   eli sitä, että nyt ei mennä bilettään ja sekoileen, jotta ei kohuja tulisi kun vaalitkin lähenee. Onhan se jotenkin hupaisaa, että 36-vuotias perheen
   Maailman menoa
   368
   2934
  5. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   209
   1478
  6. Mikko Koivun petturuudelle kova hinta

   Kaunis Helena saa miljoonia dollareita ja Mikko pojalle nauravat kaikki.. Tämä on ilon päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   1305
  7. Sofian maineella on vaikea löytää uutta lompakkoa

   Mutta pakko hänen on yrittää koska työnteko ei maistu. Tänään taas baarikierros josko saisi jonkun satimeen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   1161
  8. Auttaako mustasukkaiseksi tekeminen?

   Mitä sillä saavuttaa tai yrittää saavuttaa?
   Ikävä
   129
   1020
  9. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   85
   895
  Aihe