Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

4 viikon matka?

haaveilijat

Me haaveilemme jo uudesta matkasta, ja toiveissamme olisi olla matkalla neljä viikkoa.
Mieheni kanssa saisimme pidettyä loman yhteen putkeen ja jopa samaan aikaan mutta ongelmaksi saattaa muodostua lapsen poissaolo koulusta.
Mahtaako koulu antaa lomaa neljäksi viikoksi?
Toki läksyjä tulisi paljonkin, mutta se ei olisi ongelma.Poika on nyt siirtymässä yläkouluun (pienryhmään) ja en oikein tiedä heidän käytäntöjään.
Onko kenelläkään kokemusta asiasta,miten koulu on suhtautunut pitkiin loma-anomuksiin?
Olemme joka talvi olleet etelän lämmössä akkuja lataamassa ja se on aina ollut enemmänkuin tarpeen. Meillä on kotona ns.erityislapsi jonka kanssa arki on todella haastavaa monessakin mielessä.

6

1027

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuolen nauruun

      täällä kyselet kun pitää kysyä koulusta. Ja minun mielipide on että koulussa ollaan silloin kun sitä on ja miksi ette käytä koulun lomia hyödyksi kuten ne jotka lapsista ja heidän tulevaisuudesta välittävät. En antaisi lomaa jos olisin rehtori, eohdotttamsti en.

    • lomalla ulkomailla

      Kerroit, etta kysymyksessa on erityislapsi, joka lahtisi kanssanne 4 viikon matkalle.

      En valttamatta suosittelisi, koska koulujen opetusohjelmat on laadittu loogisesti eteneviksi.

      Varsinkin erityislapsen kohdalla, opiskelujen katkeaminen sekoittaa rytmin, jota koko lukukausi on haettu. Tasapaino ja ennustettavus rakentaa lapsen maailmasta turvallisen.

      Olisiko vanhempien mahdollista kayda lomamatkoilla erikseen, ja toinen vanhemmista silla valin hoitaisi erityislapsen arkea ja nain koulunkaynti ei kesken lukukauden katkeasi.

      • haaveilijat

        monelta kantilta ja paljonkin. Toki jos lomalle lähdetään niin aioin koulusta kysyä, nyt vain olisin halunnut kuulla onko muilla kokemuksia asiasta.
        Tottakai olemme aina pyrkineet siihen, että lapsella tulisi mahdollisimman vähän koulusta poissaoloa max. viikko vuodessa.

        Toki se olisi ihannetilanne, että lomalla käytäisiin vain lapsen loma-aikoina mutta meillä se on mahdotonta työmme takia. Me emme saa lomia lasten loma-aikoina kuin joskus harvoin, koska työpaikoissamme on muitakin koululaisten vanhempia.
        Erikseenkin olemme lomailleet.

        Meillä on myös se suurin huoli opiskelurytmin katkeaminen ja sen takia asiaa on kovasti pohdittu ja tulemme vielä paljon pohtimaan.
        Emme ole vielä reissuun lähdössä vaan haaveilemme lomasta. Se voi hyvinkin olla niin, että se jää myös haaveeksi.


    • ei ole

      koulupakkoa. On vaan oppimisvelvollisuus. Eli varmaan voi olla pois, mutta täytyy sitten itse opettaa ne asiat hänelle, joita muut opiskelee sillä välin.

      • kyllä on

        sillä kyllä Suomessa on koulupakko isolla I:llä.


    • jo saitkin

      Omasta kokemuksesta...
      Jopa kahden viikon lomasta väännettiin kättä (ei erityisoppilas) koulun kanssa. Yleensä ne pyrittiin sijoittamaan syys-/hiihtolomien yhteyteen, lapsella oli läksyt mukana jne.

      Sanoisin aika tylysti, että 4 viikkoa teidän tapauksessa on aika mahdoton yhtälö. Huomioikaa myös se, että kouluyhteisössä voi olla ihan silkkaa kateutta, joka eri tavoin sitten kohdistuisi lapseen hänen palattuaan. Ja kuten "ope" tuolla sanoi, koulunkäynnin rytmi on tarkkaan suunniteltua ja haluatko lapselle ongelmia, jotka seuraavat mukana, kun koulutyöstä ollaan pois noinkin pitkä aika. Ja haluatko/onko sinulla valmiudet erityisopetukseen?

      Ymmärrän täysin, että arki on rankkaa ja akkuja on lupa ladata. Myös perheen kesken. Ei ole helppo tilanne ja varmasti olette miettineet asiaa eri kanteilta. "Tylyttämisellä" ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi. Toivottavasti asia järjestyy tavalla tai toisella. Haaveitakin on joskus hyvä toteuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe