Karmiva ihailija

onko mitään lakia?

Mulla on erittäin kiusallinen vaiva, nimittäin käyn eräällä kurssilla ja siellä on joku mies iskenyt silmänsä minuun. Se mies istuu aina joko minun takana tai vieressä. Paikaltaan se tökkii minua todella kipeästi sormella tai kynällä selkään, hartioihin tai käsivarteen - tai puristaa käsivarresta niin että tekee mieli huutaa kivusta. Eikös nämä mene jo pahoinpitelyn puolelle?

Tunnilla mies haluaa höpättää minulle milloin mistäkin (ei seksuaalista muttei myöskään tuntiin liittyvää) ja kuiskuttelee yhtenään korvaani. Olen sanonut että haluan istua tunnilla rauhassa, en halua että hän häiritsee minua ja että en halua puhua hänen kanssaan. Ei ole mitään merkitystä. Olen pyytänyt häntä menemään muualle istumaan, ei vaikutusta. Olen itse vaihtanut paikkaa, mies seuraa perässä.

Viime aikoina mies on sanonut (kuiskannut niin että muut eivät ole varmaankaan kuulleet) minulle että me ollaan pari, me ollaan yhdessä, me kuulutaan yhteen, ja aluksi hän nimitti minua hänen tytökseen, nyt hän nimittää minua vaimokseen. Hän pyrkii yhtenään ottamaan kyniä tms. penaalistani, kun pitää tehdä muistiinpanoja hän tavoittelee vihkoani tai papereitani, ja kun pitää katsoa jotain kirjasta, hän yrittää katsoa minun kirjasta. Eikä tietenkään usko kun minä sanon että nämä ovat minun ja näpit irti näistä. Viimeksi jouduin kiskomaan omaa kirjaani hänen käsistään kun ei suostunut antamaan takaisin kun pyysin. Sanoi että yhteistähän tämmöiset rakastavaisten kesken, että mitä sinä nyt.
Löin häntä käsille ja vasta sitten sain kirjani takaisin. Lyönti oli refleksi kun minua alkoi pelottamaan. Herätin vähän huomiota...noloa.

Kaikki tämä mitä mies kuvittelee "meidän välillä" olevan on todellakin sen oman pään sisällä. Olen ollut niin kylmäkiskoinen ja tyly kuin vaan osaan olla. Siinä olen varmaan tehnyt väärin, että olen teeskennellyt kuuroa ja sillai. Pitäisi varmaan puuttua heti ja ihan kaikkeen. Nolottaa vaan tehdä meteliä ja herättää huomiota. Mutta haluan opiskella ja tehdä sen rauhassa, miehellä ei ole mitään oikeutta. Hänellä ei ole kaikki kotona ja hänessä on myös jotain perin juurin karmaisevaa. Tiedän että en ole ainoa joka ajattelee näin, sillä näin kerran opettajan säikähtävän häntä (käyttäytyi uhkaavasti opettajaa kohtaan).

Olen nyt päättänyt, että seuraavalla kerralla sanon heti ja kovaan ääneen että "en ole vaimosi, lopeta se nimittely", "tuo sattuu, elä enää koske minuun" jne. Ainakin muut kuulisivat, se voisi olla hyvä. Mutta en usko että sen miehen suhteen se auttaa, joten jotain muuta ja enemmän olisi tehtävä.

Voinko minä soittaa poliiseille tästä ja voivatko he tehdä jotain? Vai nauretaanko minulle tyyliin, että katsos kun tyttö on saanut ihailijan. Hui kun pelottavaa? Entäs jos poliisit katsovat, että ei taida olla miehellä kaikki kotona, joten eipä tartte puuttua. Meinaan että eihän sitä saa toimia noi pelasipa täydellä tai vajaalla pakalla. Ei se sitä tarkoita, että vaikka olisikin "hullu" olisi myös vaaraton.

153

54393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peli seis

      Ilmoita seuraavalla kerralla kuuluvalla äänellä:Teen sinusta valituksen!Jos tuntuu ettei auta niin tee kirjallinen valitus suoraan kurssipitäjälle henkisestä ja ruumiilisesta ahdistelusta.Miehen nimi ja muut kurssitiedot mukaanliitettynä.Tai voit soittaakin kurssin-tai koulutuksenjärjestäjälle,nopeampi tapa.ILMOITA JA TEE SELVÄKSI,ETTÄ TEET POLIISI-ILMOITUKSEN ELLEI MUU AUTA.Johan alkaa tapahtumaan.MIEHEN KÄYTÖS ON SIETÄMÄTÖNTÄ.Voi olla jopa niinkin.että hänet on laitettu kurssille vastentahtoisesti ja odottaa syytä jolla hänet potkitaan pois.Älä jää kahdenkesken hänen kanssaan.

      • kiira-mari

        Olin juuri poliisin vetämällä kurssilla, jossa käsiteltiin häiriökäyttäytymistä. Ihan tyyppiesimerkki tämä sun tapaus ja pelottava sellainen. Älä anna sille tyypille mitään pelkoreaktioita, koska niistä hän saa syyn jatkaa. Sinuna häipyisin koko kurssilta.Toivottavasti ei ihan pieni paikkakunta kyseessä, että voit jatkaa normaalia elämääsi ja tyyppi ei voi jäljittää sua. Syy ei ole sinussa!


      • rr2

        Millä perusteella ilmoitusta ei tarvitse tehdä?


    • entinen opiskelija

      Karmeeta...
      Eihän tuossa voi keskittyä mihinkään, ainakaan itse asiaan.
      Olisiko kurssin vaihto mahdollinen?
      Voisit ensimmäisenä keskustella asiasta kurssin vetäjän kanssa,
      häiriköitsijät heitetään minun tietääkseni kaikilta kursseilta ulos, että asialliset ihmiset saavat opiskelurauhan.
      Sinun ei tarvitse hävetä mitään, koska sinä et ole tehnyt mitään pahaa.
      Jos opettaja ei pysty auttamaan, niin sitten soittaisin poliisille ja kyselisin että onko mitään tehtävissä.
      Jos tästä sinuun kiinikäymisestä jää jälkiä, kuten mustelmia, niin voit tehdä pahoinpitelysyytteen.

    • oo sellanen

      parimetrinen pitkätukka?

      Sellainen tyyppi käyttäytyi kerran noin minua kohtaan.

      • ketjun aloittaja

        Lyhyet hiukset sillä on, pitkä ja roteva mies.


    • Satamajätkä

      Tuossahan tulee vaikka mitä pykäliä ahdistelusta ilmoita kurssin pitäjälle tuosta häiriköstä, älä jää kahden tuon kanssa se voi kytätä tilaisuutta tehdä seksuaalista väkivaltaa. Ilmoita välittömästi poliisille olet mielestäni vakavassa vaarassa.

      Et saa sitä muuten loppumaan jos et tee asialle mitään tuo ääliö on jo kiusannut sinua tarpeeksi, ei tunnu uskovan kun sanoit että lopeta. Mielestäni tuo on jo vaaraksi kaikille naispuolisille henkilöille jotka samalla kurssilla kanssasi on. Voi käydä niin että kurssin pitäjä ei usko sinua että ei meillä tapahdu tuollaista, siksi pyydän että tee asiasta julkinen mene jonkun päälikön juttusille, ei se kouluttaja mitään tee on meinaan keleen sokea jos ei mukamas näe että sinua ahdistellaan seksuaalisesti ja häiriköidään vakavasti...

      • mr mies

        Jos poliisi voi pääkirjoituksen ahdistelun perusteella jotain tehdä niin heillä ei mitään muuta työtä olisikaan (korkeintaan soittaa ahdistelialle)... Se nyt vaan on joku vähän ihastunut peräkammarin poika!


    • ikäinen sää sit olitkaan

      12 v.? tollaista tapahtuu ala-asteella. Sen jälkeen ihminen yleensä oppii SANOMAAN VASTAAN!!!

      • Ei auta

        Luitko mm. seuraavat kohdat aloittajan viestissä:

        - Olen sanonut että haluan istua tunnilla rauhassa, en halua että hän häiritsee minua ja että en halua puhua hänen kanssaan. Ei ole mitään merkitystä.
        - Olen pyytänyt häntä menemään muualle istumaan, ei vaikutusta.
        - Eikä tietenkään usko kun minä sanon että nämä ovat minun ja näpit irti näistä.

        Kyllä tuossa on jo "sanottu vastaan" aivan selkeästi.

        Ei siitä ole mitään apua, kun vastapuoli on ilmiselvästi mielisairas. Tuollehan on olemassa ihan selkeä tautiluokitus ja nimi, erotomania (http://en.wikipedia.org/wiki/Erotomania)

        Tuollainen tyyppi ottaa kaikki vastaansanomiset, kiellot yms. yms. kannustimena. Vaikka sanoisi miten suoraan ja ilkeästi, ei siitä ole apua.


      • epäilevä tuomas

        Jos noin käy, niin pitää olla luonnetta saattaa se päätökseen. Joko puhumalla tai virkavaltaa avuksi käyttäen. Kasva ihmisenä.

        Ps. Epäilen aloittajan silti vain provosoivan. Naurettavaa


      • onnistu

        aina sanomisesta ei ole apua kun kyseessä on mielenvikainen tyyppi. mua ahdisteli yks muija ja kun en hypännyt sen kelkkaan meni se puhumaan paskaa minusta. oli jopa kihlatulleni väittänyt että pystyisi saamaan minut milloin haluaa...en koskis siihen edes 6 metrin tikulla..meitä on moneen junaan..


      • tässä on
        epäilevä tuomas kirjoitti:

        Jos noin käy, niin pitää olla luonnetta saattaa se päätökseen. Joko puhumalla tai virkavaltaa avuksi käyttäen. Kasva ihmisenä.

        Ps. Epäilen aloittajan silti vain provosoivan. Naurettavaa

        nuo ns. "epäilysi". Miksi kuvittelet jonkun provoilevan tuollaisesta asiasta? Mitä tuollaisella kukaan voittaisi?? Tiedätkö mitä on vainoharhaisuus? Sinulle varmaan jokainen forumin viesti on jonkin sortin "provo".. -.-


      • rr2

        Olipa typerä kommentti. Mitäpä tuolla haluat sanoa?


      • ennen kuin kirjoitat

        Ja minkäs ikäinen sinä olitkaan? Ekalla luokalla yleensä opitaan lukemaan...

        Katsos kun se ongelma onkin juuri siinä, ettei se mies usko mitään mitä sanon. Vastaansanomiset ei auta mitään. Kun vaihdan istumapaikkaa, seuraa mies perässä vaikka kiellän. Ei usko. Ei vaikka mitä ja miten sanoisin.

        Olisin aika typerä ihminen jos ei olisi vastaansanominen tullut mieleen. Eli olen sanonut vastaan ties kuin monta kertaa. Ja oikein tylysti ja vihaisesti. Suoraan äyskien toisinaan. Toisinaan olen hiljaa (ja teeskentelen etten kuule sitä miestä) kun olen yrittänyt keskittyä opetukseen (että oppisin), mutta olen kyllä sanonut tiukasti ja yksiselitteisesti vastaan. Esim. jätä minut rauhaan, älä seuraa minua, anna minun olla rauhassa, älä puhu minulle, en halua olla missään tekemisissä kanssasi, sinä häiritset minua...

        Mutta tehnyt sen sen verran hiljaisella äänellä että opettaja tuskin on kuullut. Jotkut lähellä istuvat ovat kuulleet.


    • varmasti

      Ei varmasti ole kyseinen henkilö vaaraton, jos hänen mielestään toisen käsivarteen kivuliaasti tarttuminen on leikkiä!
      Mene heti poliisille, he EIVÄT voi nauraa sinulle kun kyse on vakavasta asiasta. Häiriköintiä tuo on ja vain pahenee ajan kanssa.

      Onnea

      S

    • tehokas neuvo

      Annat sille "pesää" ja naurat sen jälkeen että vide mikä tuhkamuna.
      Se käy tollaisen luonnon päälle.

      • dbg

        miten voi joku olla noin tyhmä eet antaa tollasta neuvoo et anna pesää taitaa olla ikää korkeintaan 15


      • ..ei todellakaan..

        ..kannata tämä neuvo jos kyseessä sairas ihminen.
        sekoaa vielä pahemmmin, ja sit pääsee murhaaja lööppeihin.


    • ...sanoo Suomen laki. Jos ei kerran järkipuhe auta, niin sitten on poliisin vuoro.

      • huhuhu

        EI MUUTAKO POLIISIN PUHEILLE. NE KYLLÄ YMMÄRTÄÄ JA VARMASTI TEKEE JOTAI ASIAN ETEEN.ROHKEESTI VAAN!!!!!
        EI KANNATA JÄÄDÄ YKSIN TUON ASIAN KAN, KOSKA SE TODELLA VARMASTI PAHENEE. JA SE JOKA KÄSKI ANTAA PESÄÄ NIIN MEE SAUNAN TAA JA KUULA KALLOON TAI MEE PIKAISESTI HOITOON OOT NIMITTÄIN SAIRAS......


      • TIEDOSSA
        huhuhu kirjoitti:

        EI MUUTAKO POLIISIN PUHEILLE. NE KYLLÄ YMMÄRTÄÄ JA VARMASTI TEKEE JOTAI ASIAN ETEEN.ROHKEESTI VAAN!!!!!
        EI KANNATA JÄÄDÄ YKSIN TUON ASIAN KAN, KOSKA SE TODELLA VARMASTI PAHENEE. JA SE JOKA KÄSKI ANTAA PESÄÄ NIIN MEE SAUNAN TAA JA KUULA KALLOON TAI MEE PIKAISESTI HOITOON OOT NIMITTÄIN SAIRAS......

        JOS TYTTÖ EI TOMI NIIN PÄÄSEE MIEHEN PSYGOLOGISEN OTTEEN JÄLKEEN VAIKKA AVOIOON. ONHAN NÄITÄ PAKKONAITEJA OLLUT SUOMESSAKIN.
        Minulla on ollut myös vastaavan kaltainen kokemus. Heti alusta lähtien kaikelle EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI !

        Loputtomiin.

        Mies puolisena voin sanoa että yhtä paskalta tuntuu kun ei kiinostava nainenkin lirputtelee. Yök !


      • Sukodu
        TIEDOSSA kirjoitti:

        JOS TYTTÖ EI TOMI NIIN PÄÄSEE MIEHEN PSYGOLOGISEN OTTEEN JÄLKEEN VAIKKA AVOIOON. ONHAN NÄITÄ PAKKONAITEJA OLLUT SUOMESSAKIN.
        Minulla on ollut myös vastaavan kaltainen kokemus. Heti alusta lähtien kaikelle EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI ! EI !

        Loputtomiin.

        Mies puolisena voin sanoa että yhtä paskalta tuntuu kun ei kiinostava nainenkin lirputtelee. Yök !

        ei puolihulluista akoistakaan meinaa päästä irti. Ei usko sanaa, ei usko. Jotkut "happo" naiset ei osaa ajatella että olisiko niistä todellista apua miehelle mutta vain pelkkää kulunkia tarjolla ja silti ei ymmärrä kun torjutaan. Hampaista ei tiedä ja naama on kuin lehmältä jotain...


    • erotomania :D

      heh heh

      ootpa jaksanut pitkään kirjoittaa..

      no tsemppiä vaan asian kanssa :D

      voi voi.

      • Ei voi muuta sanoa

        Toivottavasti sinulla on vielä joskus elämässäsi "onni" joutua tuollaisen erotomaniasta kärsivän sairaan kohteeksi ja uhriksi. Katsotaan vielä naurattaako kun tyyppi tekee elämästäsi helvetin.

        Aihepiiriin on erinomainen johdatus esim. Ian McEwanin loistava romaani "Ikuinen rakkaus" josta tosiaan saa käsityksen siitä, mitä tuollainen sairaus pahimmillaan tarkoittaa.

        Koska en usko että sinusta on lukemaan romaania, niin kerron että siitä on tehty myös samanniminen elokuva.

        McEwan teki romaaniaan varten paljon tutkimustyötä, haastatteli mm. lääkäreitä, sekä potilaita. Potilaille yhteistä oli että he eivät missään vaiheessa ymmärtäneet tehneensä mitään väärää, ja että tekipä uhri mitä hyvänsä, nämä hullut kokivat kaiken positiivisiksi signaaleiksi.

        Ääritapauksissa tuollainen johtaa väkivallantekoihin, jopa kohteen kuolemaan.


    • löytyy joka

      lähtöön. Suosittelen, että puhut asista kurssinvetäjän kanssa. Jos tämä ei auta, pitää keskustella kurssitjärjestävän tahon kanssa - ei kenenkään tarvitse eikä pidä sietää moista täysin ala-arvoista käytöstä.

      Suunnitelmasi asian esille nostamisesta on hyvä, ei nämä hissuttelemalla parane.

    • vainottu...

      Parikymppisenä deittailin jonkun aikaa miestä, jolle ilmoitin jonkun ajan kuluttua, etten enää halua tavata.

      Tapasin hänet kerran kadulla myöhemmin, hän selitti oelvansa menossa naimisiin, mutta kun pari minuuttia oltiin juteltu, kävi ilmi, että kyseessä oli hänen työtoverinsa, jonka kanssa hän ei ollut käynyt edes treffeillä, tuskin tunsivat toisensa.

      Tuon kadulla tapaamisen jälkeen hän alkoi lähetellä kortteja ja kirjeitä, mutta aina lapsuudenkodin osoitteeseeni?! Hän jopa soitti äidilleni ja kyseli mitä minulle kuuluu. Tätä jatkui silloin tällöin vuosien ajan.

      Huipentuma oli,kun hän lähetti (jälleen lapsuudenkodin osoitteeseen) halvan pikku kultakorun, jossa oli nimeni kaverrettuna, mukana ei ollut viestiä, mutta tunnistin käsialan kuoresta.

      Jouduin asianomistajan poliisin kanssa asioimaan samaan aikaan muussa yhteydessä, kysyin samalla kannattaisiko minun olla huolestunut tällaisesta henkilöstä. Poliisin mielestä oli vain huvittavaa ja imartelevaa, että postissa tuli kultakoruja...

      Mies lopetti 15 v ensitapaamisestani, kun äitini kertoi hänelle minun menneen naimisiin.

      Ehkä hän oli täysin vaaraton, mutta joskus mietin, mahtoiko hän seurata minua, vaikka lähestyikin aina kiertotietä. Jos ei muuta, niin ainakin ärsyttävää se oli.

      Lähetymiskieltoa ei käsittääkseni saa kovin kevyin perustein eli jos ei ole uhattu henkeä tai terveyttä, lähtestymiskieltoa tuskin saa.

      • että on..

        Luulenpa, että on monenlaisia tapauksia. Jotkut ovat oikeasti vaarallisia. Toiset ovat vain onnettomia raasuja.

        Esimerkiksi tämän ketjun aloittajan "ihailija" vaikuttaa potentiaalisesti vaaralliselta, jopa hengenvaaralliselta.

        Tuo sinun vainoajasi puolestaan vaikuttaa hurahtaneelta, muttei vaaralliselta. Vaikka hän olisi seurannut sinua joskus, se ei välttämättä ole ollut sinulle vaaraksi, ehkä jopa päinvastoin. Joku voi seurata vain siksi, että näkisi haaveidensa kohteen. Sellainen henkilö tulee onnelliseksi jo seuraamansa henkilön näkemisestä, mutta pyrkii välttämään seuraamisen paljastumista, koska sisimmässään häntä nolottaa. Hän tietää, ettei sellainen touhu ole oikein tai "ihan tervettä". Pienen etäisyyden pitäminen myös estää haaveen ja todelisuudeen yhteentörmäyksen.

        Vaaralliset vainoajat pyrkivät koko ajan henkilökohtaiseen kontaktiin eli lähietäisyydelle. Kirjeet ja puhelut yksistään eivät ole sellaista. Kirje varsinkin on tapa päästä lähelle tarvitsematta olla lähietäisyydellä. Vaarallisen vainoajan kirje sisältää uhkailua. Harmiton tapaus puolestaan ei koskaan uhkaa ihastuksensa kohdetta, mutta saattaa antaa ymmärtää tekevänsä itsemurhan.

        Tuo sinuun ihastunut mies kertoi satuja naimisiinmenostaan, koska toivoi saavansa sinut reagoimaan siihen hänen haaveidensa mukaisesti tai yritti teeskennellä, ettei hän enää ollut sinuun ihastunut. Tuollaiset ihmiset eivät kuitenkaan pysty pitämään roolia päällä kovin pitkään, koska se ihastumisen tunne on niin voimakas.


    • Nimetön

      Siis mieti sitä kun lähdet kurssilta ja tuo mies lähtee perääsi...Tuollainen pitää saada kuriin ja heti, älä sinä yhtään nolostele sitä että puolustat rajojasi!
      Soitat opettajalle että mies häiritsee sinua jatkuvasti, ja luultavasti opettaja erottaa hänet kurssilta.

    • ihan kiva trolli...täällähän näitä enenkin on riittänyt....

    • erotetaan...

      kurssilta jos kerrot asiasta eteenpäin...jos hän kerta ahdistelee ja toisekseen työskentelykin häiriintyy hänen vuoksi...
      Toinen vaihtoehto voisi olla että menet jonkun muun viereen itse istumaan...sellaiseen paikkaan ettei hän enää pääse viereesi...

      Mielisairaan kanssa on aina olemassa se vaara että tilanne pahenee jos hänestä tekee ilmoituksen ja hänet erotetaan tai varsinkin jos poliisille ilmoittaa...
      Sen jälkeen hän saattaa alkaa seurailla ja hautoa kostoa...ja hän on varmasti tietoinen nimestäsi...näin hän saa helposti tietoonsa myös numerosi ja osoitteesi...

      • aidamariina

        Poliisi ottaa tosissaan kun menet puhumaan.Opettajasi voi erottaa oppilan muualle opiskellemään kun häiriköi
        nämä on ensikonstit
        Tee se rikosilmoitus heti se on tärkeää se pitä heti lopettaa tuollainen käytös siihen on puututtava heti
        mitä pidempään sallit kaiken tapahtua sitä härskimmäks ja vaikeammaksi tulee tilanne ja hän kokee että voi tehdä mitä vain kun annat vain ajankulua ja hänen kiusailla miten vain
        Kaikki tökkimiset voit heti ääneen sanoa sielä että voiko häirikön poistaa tåkkii ja häiritsee sinua kokoajan ja jos ei poista sitä tyyppiä sieltä niin pistää istumaan yksinään sen jonnekin erilleen mutta varmasti hänet voi siirtä muualle kokonaan opiskelemaan ei tarvit se olla samassa tilassa ja ryhmässä ollenkaan
        ja voihan hänet poistaa koko opistosta jos ei perille mee
        Poliisille tee heti ilmoitus se on tärkein asia nyt ei saa antaa mennä vain tavalliseen tapaan hän yltyy vain ja olet oikeasti vaaarassa


      • ilmoitus?
        aidamariina kirjoitti:

        Poliisi ottaa tosissaan kun menet puhumaan.Opettajasi voi erottaa oppilan muualle opiskellemään kun häiriköi
        nämä on ensikonstit
        Tee se rikosilmoitus heti se on tärkeää se pitä heti lopettaa tuollainen käytös siihen on puututtava heti
        mitä pidempään sallit kaiken tapahtua sitä härskimmäks ja vaikeammaksi tulee tilanne ja hän kokee että voi tehdä mitä vain kun annat vain ajankulua ja hänen kiusailla miten vain
        Kaikki tökkimiset voit heti ääneen sanoa sielä että voiko häirikön poistaa tåkkii ja häiritsee sinua kokoajan ja jos ei poista sitä tyyppiä sieltä niin pistää istumaan yksinään sen jonnekin erilleen mutta varmasti hänet voi siirtä muualle kokonaan opiskelemaan ei tarvit se olla samassa tilassa ja ryhmässä ollenkaan
        ja voihan hänet poistaa koko opistosta jos ei perille mee
        Poliisille tee heti ilmoitus se on tärkein asia nyt ei saa antaa mennä vain tavalliseen tapaan hän yltyy vain ja olet oikeasti vaaarassa

        Poliisille voi tehdä rikosilmoituksen ja tutkintapyynnön rikoksesta. Tässä ei (vielä) mitään rikollista ole tapahtunut, vaikka häirintä eoämiellyttävää ehkä onkin.

        Tuskin poliisi tällaisista valituksista välittää, koska resurssit eivät riitä edes oikeiden rikollisten kiinni ottamiseen.


    • Virya

      Hanki itsellesi isäntä valvomaan sua!

      • koskemattomuus

        myös sinkkunaisilla on oikeus koskemattomuuteen, ei heitäkään voi kohdella ihan miten sattuu


      • siinä nii

        jaaha..sanot sinä , jolla on lapsi siinä sylissä? Ehkä et ajatellut lopp..tietenkään et ajatellut!!! Mieleesi ei mahdu muuta kun teeskennelty onnellinen perhe-elämäsi. Olet ehkäpä katkera kaikille muille, jotka ovat valinneet muuta. Odotat heidän epäonnistumistaan..mieti vain omaa tilannettasi..missä olet viimeksi kokenut intohimoa..ja jätä kommentoimatta asioita, missä oma kosketuspintasi on huisin kaukana, sopiiko?


      • sinkulle?
        siinä nii kirjoitti:

        jaaha..sanot sinä , jolla on lapsi siinä sylissä? Ehkä et ajatellut lopp..tietenkään et ajatellut!!! Mieleesi ei mahdu muuta kun teeskennelty onnellinen perhe-elämäsi. Olet ehkäpä katkera kaikille muille, jotka ovat valinneet muuta. Odotat heidän epäonnistumistaan..mieti vain omaa tilannettasi..missä olet viimeksi kokenut intohimoa..ja jätä kommentoimatta asioita, missä oma kosketuspintasi on huisin kaukana, sopiiko?

        Haloo, mikä ihmeen kommentti tuo nyt oli?!
        Hyvä neuvo oli edelliseltä.

        Itse kuulostat ikävä kyllä jotenkin katkeralta omaan tilanteeseesi. Ei muuten tulisi tollasta vihaista vuodatusta ;-)


      • Virya
        koskemattomuus kirjoitti:

        myös sinkkunaisilla on oikeus koskemattomuuteen, ei heitäkään voi kohdella ihan miten sattuu

        Kukas muukaan kuin nainen itse. Näinhän se menee, myös tässäkin lottovoittomaassa.


      • Virya
        siinä nii kirjoitti:

        jaaha..sanot sinä , jolla on lapsi siinä sylissä? Ehkä et ajatellut lopp..tietenkään et ajatellut!!! Mieleesi ei mahdu muuta kun teeskennelty onnellinen perhe-elämäsi. Olet ehkäpä katkera kaikille muille, jotka ovat valinneet muuta. Odotat heidän epäonnistumistaan..mieti vain omaa tilannettasi..missä olet viimeksi kokenut intohimoa..ja jätä kommentoimatta asioita, missä oma kosketuspintasi on huisin kaukana, sopiiko?

        Älä kommentoi asioita, joista sulla ei ole tietoa! Sä et tiedä mistä mulla on kokemusta. Onneksi mun ei tarvitse olla kenellekään katkera mistään, koska mä voin itse valita elämätapani. Voitko sä?


    • lollipopps

      Moikka!

      Ton kirjoituksesi perusteella,
      kyllä suosittelisin kertomaan jollekkin.
      Maikalle tms..
      Ja jos ei auta niin poliisit varmasti auttavat :)

      Ei kannata häpeillä,kysehän on
      kuitenkin omasta hyvinvoinnistasi!

      Itse en kattelisi tollasta yhtään!Hyi yäk!
      Kellään ei ole oikeutta tulla tökkimään tms!
      tulis kyllä ärripurria ##2"4¤&

    • tekisin asiasta iloituksen tai järkkäisin pari kaveria "hoitaaan" sen oikein kunnolla eli sairaalaan kunnon pakettiin ja kun pääsee hospitaalista niin uudellen ja uudelleen kunnon hoito. Toosten hullujen kanssa ei oo vaihtoehtoja.
      Jos vaikeeks menee, niin lopullinen "niitti"

      • Eki68_

        Jos se tyyppi on liian sosiaalinen ? hehee. Kuulostaa ihan joltain kansalaisopiston kurssilta. Tylsistyneet perheihmiset siellä huvittelevat hieman...


    • pismire

      Kyllä kurssin vetäjällä/tuntiopettajalla pitää olla sen verran auktoriteettiä, että kun hänelle selvität tilanteen niin omat istumapaikat löytyy tai ulko-ovi.

      Jos pisempi kurssi, niin tulee porukka tututksi ja jutskaat asian porukan kanssa.

    • __Mies_-_

      Vastenmieliseltä kuulostavaa käytöstä. Itseäni ei mikään v*tuta enempää kuin mies, joka ei kunnioita naisen toiveita ja käy päälle. Törkeää.

      Ehdotan, että ilmoitat asiasta opettajalle ja jos se ei auta (jos opettaja vähättelee tai ei saa aikaiseksi mitään konkreettista), ilmoitat käymällä tai puhelimitse kurssin tai koulun esimiehelle.

    • Aprilliä

      Tämä taitaa olla tulevan aprillipäivän vitsi. Mutta ihan hyvä sellainen, kirjoittaja osaa kirjoittaa. Kurssi on varmaan hyvin antoisa journalistinen juttu ja poikii tällä menolla kirjoittajalta mitä mehukkaimpia juttuja iloksemme luettavaksi. Sitä vaan odotellaan valmistumistasi. Varmaan lehtitalot hinkuu kovasti antamaan työtarjouksia. Onnea matkaan.

    • koskemattomuuttasi loukataan

      joka tavalla tyypille lähtö kurssilta, ja vahingon korvausuhkavaade.

    • uunofani

      Teeppä lähestymiskielto, eli se mies ei saa sen jälkeen lähestyä sua, sellanen on mahdollista, lähestymiskielto vaan tai rohkeesti rikosilmoitus vaan, mutta kyllä tuo lähestymiskieltokin auttaa, tai nolaa se koko luokan kuullen niin että se nolostuu kunnolla. Itsekkin kohta varmaan teen lähestymiskiellon eräälle vanhalle kaverilleni joka aina tulee oven taakse vaikka ei olla enää edes kavereitakaan, taisi kyllä jo tajuta jo itsekkin kun selvitettiin välit, luojan kiitos jos unohti mut.

      • ei mikään ilmoitusasia

        Lähestymiskiellon saa, kun saa oikeuden tekemään päätöksen asiasta. Sitä ennen poliisi tutkii ja kuulustelee osapuolet. Jos asiassa on aihetta, se siirtyy tuomioistuimeen käsiteltäväksi ja kenties se määrää lähestymiskiellon. Tässä tapauksessa se ei tosin auta, koska häiritsijällä on perusteltu syy olla samassa opetustilassa kanssasi. Keksi jotain muuta; tämä on hankala, kallis ja tehoton tie.


      • lähestymiskielto

        Uuno-rukka (siis edell. kirjoittaja, ei viestiketjun aloittaja)!

        Voit määrätä kavereillesi vaikka kuinka monta lähestymiskieltoa, eivätkä ne pätisi missään oikeusasteessa. Etkö huomannut, että ketjun aloittaja kielsi jo häirikköä lähestymästä itseään, eli antoi hänelle juuri sen neuvomasi omatekoisen "lähestymiskiellon".

        Tässä tosiasioita lähestymiskiellosta ja sen hakemisesta:

        http://www.uhri-info.fi/lahestymiskielto_haku.html

        Häirikön uhriksi joutuneen kirjoittajan kannattaa ehdottomasti mennä poliisin pakeille. Saattaapi selvitä, että häiriköllä on jo taustaa asialle, hän saattaa olla avohoitopotilas, jolla on (oireiden perusteella) esim. skitsofreniadiagnoosi. Meillä oli työpaikalla hyvin samanlainen tapaus - pelottava.

        Ensin poliisille, mieluiten tee rikosilmoitus (ihmiset tehtailevat niitä paljon vähemmästäkin, usko pois). Lähestymiskiellonkin voi saada vain sitä kautta.


    • ...

      Keskustele nyt ensi alkuun asiasta sen kurssin maikan kanssa. Tuollainen pöpi pitäisi potkia pois koko kurssilta kun kerran häiritsee käytöksellään muita.

    • sille vaikka

      toosaa niin rauhottuu....tai sitte ota joku lihapää mukaan tuomaan sut kouluun ja kerro et se on sun poikakaveri...

    • fgjh

      Uskovainen,ne käyttäytyy aina just noin.
      Uskovaiset on semmosia roikkujia ja maanvaivoja muutenkin.

      • jeza

        Mä oon nyös uskovainen ja mä en oo tollanen seko pää se ehkä hakee huomioo vaik väärällä tavalla mut ei todellakaan oo mikään uskovainen me uskovaiset ollaan toisia kunnioittavia ja ystävällisiä ihmisiä koska raamattukin sanoo et rakastakaa toisianne.


      • Selvä-

        hihhulihan tuo on. Tuollaisia sekopäitä ne on, varsinkin krisut. Ovat muka olevinaan ah niin täydellisiä ihmisiä mutta kyllä se totuus sillon tällöin aina paljastuu näistäkin..


      • alkuperäinen kirjoittaja

        En tiedä vitsailitko mutta se mies tosiaan on uskovainen. Uskoaan aina mainostamassa.


      • ei kunnioita
        jeza kirjoitti:

        Mä oon nyös uskovainen ja mä en oo tollanen seko pää se ehkä hakee huomioo vaik väärällä tavalla mut ei todellakaan oo mikään uskovainen me uskovaiset ollaan toisia kunnioittavia ja ystävällisiä ihmisiä koska raamattukin sanoo et rakastakaa toisianne.

        ketään muita kuin toisia uskovaisia!


      • u§ki§
        Selvä- kirjoitti:

        hihhulihan tuo on. Tuollaisia sekopäitä ne on, varsinkin krisut. Ovat muka olevinaan ah niin täydellisiä ihmisiä mutta kyllä se totuus sillon tällöin aina paljastuu näistäkin..

        Joooo, kyllähän uskovaiset kovasti kultaisuuttaan tuo esille mm. sunnuntain jumalanpalveluksessa synnintunnustuksissa. Kyllähän se kuulkaapa melkosta itsensä ylistystä on: olen tehnyt paljon pahaa, olen paha, itsessäni en ole mitään, armahda Jumala minua ja niin edelleen.

        Tosin! Kyllähän sitä saatetaan sitten iloita siitä, että Jumala rakastaa pienintä ja heikointakin hyvää hyvyyttään... Että joo, kieltämättä ollaan ehkä pikkusen liian täydellisiä.


    • neiti kevät

      Kerro välittömästi kurssinpitäjälle miehestä,tehkää ilmoitus poliisille,täyttää kriteerit henkisestä ja fyysisestä kiusaamisesta,jos näyttöä ja jatkuu on lähestymiskielto tarpeen.Ainoastaan jos kysymyksessä on henkisesti häiriintynyt henkilö,ei lähestymiskielto välttämättä auta eli mielestäni poliisiasia ja he hoitavat miehen eteenpäin hoitoon,koska ikinä ei voi tietää mitä miehen päässä liikkuu,koska on sinua kohtaan noin omistushaluinen,ei yksistään ihastunut,vaan sairaalloista käyttäytymistä.Toivottavasti kohdallasi asia selkiintyy mahdollisimman pian ja voit jatkaa rauhassa opiskeluasi.

    • crissgel

      Joo-o..toi on harmillista. Mulla on ollut joskus vähän samantyylisiä kokemuksia joskus. Silloin ajattelin, että tietyn tyylinen tempperamentti
      miehellä vois olla syynä siihen. Hankala tapaus, kun ei tajua naisen torjumista ja jos vaan kiinnostuu siten enemmän.Tosin karmivaa, kun miehellä on niin kova huomion tarve..viimeks kun olin huomion kohteena jota en halunnut oli myös hankalaa..keski-ikäiset miehet..kyttäilemässä nuorempia naisia tökkii kans..just kaikki tuollaiset jotka ei tajua jos kemiat ei vaan kohtaa..tsemppiä sulle.

    • Touko-Pouko

      Joo IHAN HIRVEETÄ SIIS!!! Kyl se siit rauhottuu, ku saa laittaa vähän melaa mekkoon! Ihmiset koittakaa tajuta, et tää on vaan provoisinti tarkoituksessa kirjoitettu, ns. TROLLI!

      • provokaatio

        - luultavasti, koska hän ei ymmärrä naisen viestintää. Minä taas naisena tunnistan suoraan lukemani, eikä se vaikuta provokaatiolta lainkaan.

        Naiset ja varsinkin nuoret sellaiset kokevat kiltteyspaineet usein niin voimakkaina, että haluavat aukottomasti perustella jopa oikeutensa koskemattomuuteen. Tämä oikeus pitäisi olla kaikille itsestään selvyys, mutta kiltit ihmiset (naiset tai miehetkin) pelkäävät loukkaavansa loukkaajaansa vaatiessaan oikeuksiaan!

        Nyt nainen seisot vaatimuksesi takana, sinulla on oikeus koskemattomuuteen. Häirikkö on väärässä ja sinä oikeassa. Piste.


    • tällaisia "hulluja...

      olemaan. Toivottavasti pääset eroon. Itse olen tehnyt kerran ilm. poliisille, ei auttanut...

    • mr mies

      Sano sille että "s.....an ahdistelija painu v....uun ja mene nuuhkimaan mummosi pöksyjä!".

      Tee se niin että muut kuulee!

    • Nimetön

      Tuo kuulostaa ahdistelijalta, ihastuneelle miehelle
      voi selittää ettei tunne ole molemmin puoleinen,
      Ihastunut löytää jonkun uuden pian, ihastuneelle miehelle voit sanoa niin kuin asia on, ja voit hyväksyä sellaisen ihmisen ympärilläsi.

      Ahdistelijalle, vaikka hän olisikin ihastunut, ei auta logiikka. Naiset saavat kuunnella omaa intuitiotaan, se yleensä sanoo oikein. Mitä intuitiosi sanoo? Tee sen mukaan, se on parasta.

      Itse olen mennyt omaa intuitiotani vastaan, vaikka ihastukseni kohde sanoi ettei hän ole kiinnostunut...(kyllä, olen mies) ja silloin kävi nolosti. Ei siitä sen enempää, mutta naiset ovat silti maailman kiehtovimpia olentoja, ja luonnollinen nainen on jäänyt liian vähälle huomiolle. Luonto on intuitiivinen. Yhteiskunta on sosiaalinen. Tiedät itse roolisi, turhaan sinua neuvoin.

    • olin

      kerran eräässä työpaikassa lyhyen aikaa, ja siellä koin vähän samantapaista. Siellä kävi asiakkaana eräs mies, joka iski samoin silmäni minuun.
      Selvästikin kävi siellä minun takiani, ja puhui todella outoja välillä, jotain al-qaida höpötyksiä jne. Hän kertoi myös jostain entisestä tyttöystävästään, joka oli hänet jättänyt. Ja lopuksi alkoi sitten kutsua minua sen tytön nimellä! se alkoi tosiaan karmia.... no onneksi lähdin siitä työpaikasta ihan muista syistä, ja sinne jäi se hyypiö. Toivottavasti ei ole ketään toista alkanut ahdistella.....

    • Mies itsekkin

      Joillekin mehille nainen alkaa olla tuossa vaiheessa omistustavaraa ja joillekin tulee fiilis, jos minä en saa tuota naista ei saa kukaan muukaan. Voisitko sieltä kursilta etsiä kohtuullisen isokokoisen miehen ja selittää hänelle asia.. sitten olette sen kanssa olevinaan seurusteluissa, kuljete ruokailuun ja muualla käsi kädessä, tai muuten lähekkäin. Eiköhän mies jätä rauhaan kun huomaa sinut varatuksi.

    • Oikeusvoittaa

      Tuollaisessa tapauksessa kannattaa tunin alussa jo sanoa,että opettaja seuraa tilannetta,sekä kieltää tätä kaveria lähestymästä sinua,sekä muita.
      Ellei hän usko,pitää ilmoittaa poliisille ja silloin muutkin voivat olla todistamassa,että näin on.Yleensä jos lähtee vain ilmoittelemaan poliiseille,eikä ole todistajia tapahtumasta.Poliisin on vaikea ottaa mitään kantaa.Pidä puoesi äläkä anna kenenkään kiusata itseäsi.Pahalta tuntuu,jos olet kärsinyt moisesta ilkeilystä.Eihän sinun opiskelusta itään tule,jos ette saa kuriin häirikköä.Mikäli on kysymyksessä mielisairas tms.Täytyy asiallisesti opettajan kanssa miten hänet saa pois sieltä koulusta.Eihän missään tuollaista ilkivaltaa saa tehdä,eikä henkisesti kiusata.Toivon,että asiat ovat jo selvinneet,kun moni on sinule jo kirjoitellutkin Hyvää kevättä!

    • myy-56

      Ehdottomasti kanaataa tehdä rikosilmoitus, ennekuin satuu jotakin peruuttamatonta.
      Kyseinen henkilö on selvästi jollakin tavoin sairas tai elämässään kaltoinkohdeltu, läpikäynyt asioita,joitten yli ei ole päässyt...Eikä ymmärrä, että jos jokin ihminen oikeasti kiinnostaa, niin lähestymistapa ei todellakaan ole tuollainen..

    • ..vaan..

      ..reilusti munille, kyllä siitä oppii.

    • vittu vika on sussa

      ''en halua puhua hänen kanssaan'' oletko juuri tyypillinen nirppanokka joka juttelee vain harvoille ja valituille?

      • Oot

        Paska. Oot varmaankin samanlainen joka häiriköi muita ihmisiä ja rohmuaa toisten tavaroita ilman lupaa. Teitä nilkkejä pitäisi vetää pitkin korvia niin että tukka putoo. Senkin paskat pervot.


      • Idän tietäjä
        Oot kirjoitti:

        Paska. Oot varmaankin samanlainen joka häiriköi muita ihmisiä ja rohmuaa toisten tavaroita ilman lupaa. Teitä nilkkejä pitäisi vetää pitkin korvia niin että tukka putoo. Senkin paskat pervot.

        Ettei ny olis taas harhoja päässä. Kaikki katsoo mua, kaikki haluu mua, se hipasi mun penaalia se haluu mun kynäni! Huono trolli


      • Apottius

        Ja lakkaa syömästä räkää kakara.


      • uunofani

        Ahaa sä taidat olla se kusipää joka häiritsee siellä sitä yhtä tyttöä koulussa, kuules nyt paskaläjä, oletko sä niin ittestäynnä että luulet ittestäs niin paljon. Mieti jos sua joku häiritsee ja kiusaa mieti vähän sitä miltä susta tuntuis, ei varmaan hyvältä. Varo vaan ettet saa syytettä, ehdotin sille tytölle että tekee sen


      • Rani

        mitä v*ttua? :DD


      • mitä juttua.

        Oli kyseinen henkilö nirppanokka tai ei, kenelläkään naisella ei ole velvollisuutta olla kiinnostunut kenestä tahansa miehestä!

        Kukaan normaalien kirjoissa oleva nainen ei ole kiinnostunut jostain nipistelijästä ja ahdistelijasta, joka ei ymmärrä sanaa "ei" ja sanaa "lopeta" ja lausetta "jätä minut rauhaan".


      • oot paska -kirjoittajalle

        TIETYSTI vika on AINA uhrissa, kenessäkäs muussakaan!!!

        Ettekös huomaa, että ketjun aloittaja jo lähtökohtaisesti tuntee syyllisyyttä siitä, että on uhri, ja perustelee monisanaisesti "tylyä" (ei tarpeeksi tylyä!) suhtautumistaan häirikköön. Ja VIKA ON JUURI TUOMMOISISSA "vittu vika on sussa" -TYYPEISSÄ!

        Tässä nyt ei tosiaankaan ollut kyse siitä, kenen kanssa kukakin juttelee. Ja mitä tulee milloin minkäkin tupsun antamiseen miehille, niin eikös tarkoituskin ole, että sitä annetaan vain harvoille ja valituille? Sinäkös niitä antamisiakin tässä pitkin matkaa oot ehdotellut?

        Olen kuullut raiskaajien perustelleen tekojaan mm. uhrin "nirppanokkaisuudella". Pelottava asenne sinulla.


    • Tyypillinen esimerkki

      naisesta, joka tekee kaikkensa kerjätäkseen huomiota ja sitten rupeaa mankumaan, kun sitä vihdoin saa. Ettekös te jo viime vuonna olleet samalla kurssilla vierekkäin istumassa?

    • Hartsa...

      Joo, toi tyyppi on ilmeisen sairas ja saattaa olla jopa vaarallinen mikäli osasin oikein tulkita kirjoitustasi.

      Itse kävin vähän aikaa ilta lukiota ja huomasin, että näitä vähäjärkisiä tuntui istuvan siellä enemmänkin. En sitten tiedä mikä näitä urpoja vetää takaisin koulunpenkille vuosi vuodeslta yhä uudestaan!?

    • Alekzandra

      Ite varmaan karjuisin täyttä päätä jo. Niin että kaikki todella kuulisi ja sitten olisin ehkä muutaman kerran poissa tunneilta ja tulisin takasin. Voihan tosta tietenkin poliisillekkin sanoo, mutta tekeekö ne sitte mitään?

    • ............

      Hyvä BB Nico... Sanot vaan sille Juha Föhrille nyt suoraan että minuun ei tepsi sama macho tyyli kuin Jari Sillanpäähän - ja sitä paitsi haluan vihdoin välillä olla siinä miehenkin roolissa ...takamuskin kun on jo niin kipeä...

    • Tietoa janoava

      Aivan varmasti sähköpostiisi tulee ilmoitus, että olen vastannut viestiisi, joten:

      Kun noin tarkkaan kerroit, niin muut kurssilaiset ja kyseinen häirikkö tunnistavat kirjoittelusi. Joten voit aivan hyvin paljastaa mikä kurssi ja missä kaupungissa.

      Toivon että joku kurssilaisista myös vahvistaa tarinasi.

      Muutenhan tämä on keksitty juttu.

    • kokemusta on..

      Poliisit ei tee asialle mitään ennen kuin mies tekee tosiaan jotain... niin ne sano minulle ku kävin saman tyyppisestä asiasta kyselee...

    • piste hommalle ja heti...

      Kiirehdi jo poliisilaitokselle ihminen hyvä, kertomaan tämä outo tarina poliiseille. Mutta ennen sitä voisit pistää opettajan ojennukseen. Koska ei näytä välittävän mitään, vai eikö huomaa mukamas mitään tapahtuvan? No eipä tuohon usko kukaan...
      Hommaat poliisit tunnille, tulevat kyllä sinne... Tai ottavat yhteyttä opettajiin...
      Näin se on ihminen hyvä tälläisen homman kanssa...

    • MMLaa

      Ole varovainen ettei yhteystietosi tule mitenkään ko. miehen tietoon.

    • itse kokenut

      Hei, kaikki ymmärrykseni ja tukeni sinulle. Noita patologisia on ympärillämme vaikka kuinka, kaikkialla. Sussa on joku piirre johon ne takertuu.
      Mua on hallinnoinut yksi sairas tyyppi, mutta kun on lääkäri kukaan ei tee mitään. Olen miettinyt mitä tapahtui kun ensi kerran hänet näin. Säikähdin hänen katsettaan joten olisi pitänyt tajuta jo silloin lähteä ja - kauas.

    • Miehen käyttäytyminen on jo ahdistelua ja siitä voi ilmoittaa poliisille. Poliisilta saat kyllä hyviä ohjeita, sillä kyllä poliisi ottaa tuollaiset asiat ihan vakavasti.
      Voisihan joku selväjärkinen mieskin sinua autta tuossa asiassa, jos joku jästipää ei ymmärrä omaa paikkaansa.

    • nimimerkki

      Toivottavasti ymmärrät tilanteesi vakavuuden. En halua pelotella, mutta hulluista ei koskaan tiedä mitä tekevät.

      Nyt heti vaan asia poliisin tietoon. Poliisi tietää kertoa, mitä asialle on tehtävissä suomen lain puitteissa. Tiedä vaikka on jo "poliisin tuttu" tuo mies.

      Koita jaksaa!

    • KURSSIN PITÄJÄLLE

      Tämä ainakin auttaa kouluissa...=)

    • LEIKKIMINEN ON PELLEJEN HOMMAA

      Jos se ei ole seksuaalista ahdistelua..

    • Huh huhhuh

      Et sitten saa sanottua äijälle, niin että sille menee jakeluun, jotta sua ei kiinnosta? Näit pois penaalilta ja huudat niin, että raikaa, että "nyt saatana riittää, häivy!" Karju, huuda, sekoa!

      Oikeasti kestät tollaista? :)

    • Ef89sfh98es4f

      Haistata sille miehelle suoraan paska!

    • trigger3

      Tommosessa tapauksessa suosittelisin sanomaan suorat sanat mahdollisimman tylysti, jos kaveri sit ei tajua todellisuutta niin puhu siitä miespuolisille ystävillesi ja he kyllä toivottavasti ottavat asian hoitaakseen

    • kenenkään ei pitäisi joutua...

      Joku on varmasti havainnut ko. hlön käytöksen ja näin saat toivottavasti tukea jatkotoimille,
      puhu myös muille kurssilla oleville/hakeudu muiden seuraan tehden näin selväksi ettette ole "pari" sinulla on myös täysi oikeus ilmoittaa poliisille pelostasi, vaikka poliisi ei heti tilanteeseen puuttuisikaan on heillä velvollisuus kirjata ilmoituksesi ylös ja mikäli tilanne jatkuu tai pahimmassa tapauksessa pahenee on sinulla tällöin pohja sille ettei hänen väitteensä esim suhteestanne ole totta.
      tietenkin on hyvä jos sanot tälle miehelle että haluat keskittyä vain ja ainoastaan opiskeluun.

    • sjöbhuei

      niin, en niinkään tiedä että onko tässä nyt kuitenkaan mitään rikosta tehty, mutta ahdistelusta tuo käy kevyesti! hae tuomarilta lähestymiskielto!!

    • tämmöiset jutut

      aika moni näyttää kehoittavan menemään poliisille tämän asian takia.

      valitettavasti asia on kuitenkin niin, että ainakaan tuon nyt kertomasi perusteella poliisi ei voi tehdä, eikä tee, yhtään mitään tuon asian eteen.

      lähestymiskieltoa ei saa sillä perusteella, että joku tyyppi ällöttää sinua. lähestymiskiellon perusteena pitää olla selkeä uhka sinun terveydellesi, ja sinun pitää myös pystyä todistamaan se jotenkin.

      vinkki: sinun on nyt pakko olla tyly häntä kohtaan. ja jos et siihen pysty, niin sitten sinun on itse kärsittävä hänen lähentelystään. seuraavan kerran, kun hän änkeää sinun viereesi, niin otat vaan tavarasi kantoon, ja vaihda istumapaikkasi mahdollisimman kauas hänestä. siis jollain tavallahan sinun on nyt annettava viesti hänelle, että ei kiinnosta. ja jos et kerran pysty tekemään sitä sanomalla, niin tee se sitten käyttäytymällä.

      • aulis neuvoja

        ...että kirjoittaja oli jo vaihtanut istumapaikkaa - ja mies oli seurannut perässä. Sairaalle ihmiselle eivät tällaiset normaalit viestit mene perille.

        Eikä muuten taida mennä kurssin vetäjällekään, mitä itse opettajana kovasti ihmettelen. Vai onkohan kyseessä massaluento, jolla paikan vaihtamista ei ehkä tosiaankaan huomaa? Muuten opettaja on kyllä liian urpo, jos ei tuollaiseen puutu - tosin kansalaisopistossahan on kurssien vetäjinä monenlaisia eri alojen osaajia, joiden ihmissuhdetaidoissa saattaa olla toivomisen varaa.


    • ehkäpä...

      Ryöstöhälytin taskuun tai kaksi kotimatkoja varten. Ja huuda jos koskee tunnilla. Vaihda kurssia? Kehoita olemaan hiljaa tunnilla. Muuten älä reagoi millään lailla.

      Jos mies kerta satuttaa?

    • transamm

      on sinulla nyrkki vedä suoraan nenälle ja lujaa
      ei varmasti enää lähelle tuu. poliiseilta ihan turha pyytää apua, nehän on vaan liikennevartijat..

      • Rani

        Hyi että mitä poliiseista täällä puhutaan. Vai että pelkkiä liikenteenvalvojia! Kassatäditkö ne tulee vaimoja hakkaavat miehet pistämään ojennukseen? Lastentarhanhoitajat setvittelee hiekkalaatikon reunalla että kuka nyt veti ja ketä viime viikonloppuna niin pahasti turpiin että Reiskalta meni nenä aivoihin, eikä Reiska hengitä enää? Kortitta ajavat idiootit, humalaiset teinit/lapset saavat saarnan rakennusmieheltä? Lehdenjakajat työvuoronsa päätyttyä etsivät ihan huvikseen kadonneita lapsia ja vanhuksia millon mistäkin metiköistä ja kaupungeista? Varastotyömies pistää pedofiilit pahvilaatikoihin istumaan ja ympäri hallia trukilla rinkiä vedettäessä kertoo samalla miksi lapsiin sillä tavalla koskeminen on niin väärin?

        Tässä kahden vuoden sisään nämä kyseiset "pelkät liikenteenvahtijat" ovat olleet valmiita ottamaan vaikka kouluammuskelijalta luodin liiveihinsä (myös ottamaan riskin että käy huonomminkin) ihan vaan että sinäkin uskaltaisit seuraavana päivänä kävellä läheisen ala-asteen ohi kauppaan, ilman pelkoa siitä että koskahan napsahtaa.

        Ai että, kehtaakin haukkua..
        Kelleköhän siekin soitat kun tulee hätätilanne? Talonmiehelle?


      • transamm
        Rani kirjoitti:

        Hyi että mitä poliiseista täällä puhutaan. Vai että pelkkiä liikenteenvalvojia! Kassatäditkö ne tulee vaimoja hakkaavat miehet pistämään ojennukseen? Lastentarhanhoitajat setvittelee hiekkalaatikon reunalla että kuka nyt veti ja ketä viime viikonloppuna niin pahasti turpiin että Reiskalta meni nenä aivoihin, eikä Reiska hengitä enää? Kortitta ajavat idiootit, humalaiset teinit/lapset saavat saarnan rakennusmieheltä? Lehdenjakajat työvuoronsa päätyttyä etsivät ihan huvikseen kadonneita lapsia ja vanhuksia millon mistäkin metiköistä ja kaupungeista? Varastotyömies pistää pedofiilit pahvilaatikoihin istumaan ja ympäri hallia trukilla rinkiä vedettäessä kertoo samalla miksi lapsiin sillä tavalla koskeminen on niin väärin?

        Tässä kahden vuoden sisään nämä kyseiset "pelkät liikenteenvahtijat" ovat olleet valmiita ottamaan vaikka kouluammuskelijalta luodin liiveihinsä (myös ottamaan riskin että käy huonomminkin) ihan vaan että sinäkin uskaltaisit seuraavana päivänä kävellä läheisen ala-asteen ohi kauppaan, ilman pelkoa siitä että koskahan napsahtaa.

        Ai että, kehtaakin haukkua..
        Kelleköhän siekin soitat kun tulee hätätilanne? Talonmiehelle?

        jossain poliisi toimii ja jossain ei.
        oli naisystävä joka psykopaatti vainos..
        poliisi ehdott turvakoti. aika idioottiesitys. nainen pitää olla omass kodiss turvass. siin olis ollut poliisin tehtävä. ongelma psykopaatti onnistuu yleensä puhetaidon avulla kusettaa viranomaiset ja psykiatrit.
        kyllä suomen laki pitäis kiristää että jokainen ymmärtäis jättää toisia ihmisiä rauhaan, ja kaikilla olis hyvä olla eikä tarvita pelätä. näitä idiootti psykopaatteja yllättävä paljon.


      • opergp0ip
        transamm kirjoitti:

        jossain poliisi toimii ja jossain ei.
        oli naisystävä joka psykopaatti vainos..
        poliisi ehdott turvakoti. aika idioottiesitys. nainen pitää olla omass kodiss turvass. siin olis ollut poliisin tehtävä. ongelma psykopaatti onnistuu yleensä puhetaidon avulla kusettaa viranomaiset ja psykiatrit.
        kyllä suomen laki pitäis kiristää että jokainen ymmärtäis jättää toisia ihmisiä rauhaan, ja kaikilla olis hyvä olla eikä tarvita pelätä. näitä idiootti psykopaatteja yllättävä paljon.

        "ongelma psykopaatti onnistuu yleensä puhetaidon avulla kusettaa viranomaiset ja psykiatrit."

        Tuo pitää paikkansa. Täysin paikkansa. Monet psykopaatit ja muut vastaavat esiintyvät viranomaisten edessä erittäin uskottavasti ja luotettavasti.


      • Rani
        transamm kirjoitti:

        jossain poliisi toimii ja jossain ei.
        oli naisystävä joka psykopaatti vainos..
        poliisi ehdott turvakoti. aika idioottiesitys. nainen pitää olla omass kodiss turvass. siin olis ollut poliisin tehtävä. ongelma psykopaatti onnistuu yleensä puhetaidon avulla kusettaa viranomaiset ja psykiatrit.
        kyllä suomen laki pitäis kiristää että jokainen ymmärtäis jättää toisia ihmisiä rauhaan, ja kaikilla olis hyvä olla eikä tarvita pelätä. näitä idiootti psykopaatteja yllättävä paljon.

        No tuossa samaa mieltä. Vähän tiukemmin pitäisi puuttua noihin sekoilijoihin. Itsellänikin kokemusta häiriköinnistä. Ei poliisit voineet antaa lähestymiskieltoa kyseiselle henkilölle vaikka oli todistajat ja tekstiviestit ja kaikki. Ei kuulemma syytä.

        Mutta ei ne pelkkiä liikenteenvalvojiakaan ole.


      • transamm
        Rani kirjoitti:

        No tuossa samaa mieltä. Vähän tiukemmin pitäisi puuttua noihin sekoilijoihin. Itsellänikin kokemusta häiriköinnistä. Ei poliisit voineet antaa lähestymiskieltoa kyseiselle henkilölle vaikka oli todistajat ja tekstiviestit ja kaikki. Ei kuulemma syytä.

        Mutta ei ne pelkkiä liikenteenvalvojiakaan ole.

        jos vahingoss ajat pieni ylinopeus olet helvetin iso rikollinen, sakkoja tulee. mitä terrorisoiva psykopaatti saa??? kijoitit asiaa että tiedät kyllä mikä tämä oikeusvaltio on...


      • Rani
        transamm kirjoitti:

        jos vahingoss ajat pieni ylinopeus olet helvetin iso rikollinen, sakkoja tulee. mitä terrorisoiva psykopaatti saa??? kijoitit asiaa että tiedät kyllä mikä tämä oikeusvaltio on...

        Niin se vaan menee.. tuomioissa hieman kiero järjestys :( mutta kyllä ne jotain tekee.


    • vittuillen

      Miksi jäädä riivaajan armoille. tosin hän saattaa olla psykopaattinen ja alkaa sitten muuttumaan " ihastuneesta " kostajaksi.

      Jos et ilmoita poliisille, kukaan ei varmaan tee mitään, ellet itse tee mitään. Kuitenkin kuvio toimii niin, että kukaan ei välitä, ellei itse välitä itsestään ja asioistaan.

      Kun ilmoitat poliisille, sen jälkeen vastapuoli ei pysty välttämään kiinni joutumista, jos muuttuu vaaralliseksi. Toisaalta lähestymiskiellon luulisi pystyvän tuollaisessa tapauksessa jo saamaan.

      Miehet eivät muista, että naisella saattaa olla myös veljiä tai " veljiä ", jotka yleensä puuttuvat asiaan jos nainen kertoo heille asiasta. Tupaan vetämiseen ei kuitenkaan kannata turvautua, sillä vain hankkii itselleen hankaluuksia viranomaisten taholta. Toisaalta jos joku on oikeasti pimee, turpiin laittamalla se ei ainakaan parane. Jos joka on oikeasti sairas, kyllä hänet tulee poliisin poimia talteen ja saattaa sairaalaan.

      Nykyään monenlaiset avohoitopotilaat juoksentelevat vapaina, mutta vain siihen saakka kunnes he osoittavat olevansa muunlaisen hoidon tarpeessa.

      Tee itsellesi siis palvelus, samalla myös mahdollisille muille uhreille, ilmoita asia poliisille.

    • kuulostaa tosi

      tutulta.
      Koska se oli viimeksi kun tän samantyyppisen aloituksen teit?
      Hyvin saat kommentteja tälläkin kertaa :)

    • oulofäpalmo

      Joo kauraryyniä, ei mitään muuta kuin niska-laukaus pikku-tökkyrän takana

    • maantiekiitäjä

      Ei kuulosta enää ihan tavanomaiselta huomion jakamiselta! Kuten itsekin epäilit, ei tosiaan taida olla ihan kaikki valot päällä tällä "ihailijallasi".
      Ehkä olisi ihan järkevää vaikka jutella asiasta opettajasi kanssa, jos vain suinkin mahdollista. Tai sitten marssit kylmän viileästi poliisien juttusille.
      Eiköhän kurssikaverisikin ole huomanneet asian tavallisuudesta poikkeavuuden ja osaa kertoa myös tilanteesta virkavallalle tarvittaessa ja tukea näin sinun tekemääsi ilmoitusta.
      Ja ehkäpä asialle on hyvä tehdä jotain ennenkuin ilmeisen arvaamaton mies keksii vielä vastenmielisempiä ja pelottavampia tapoja sinun ahdistelemiseksi.
      Voimia!

    • Vai ihailia

      Kiusottelee sinua, jotkut ovat sellaisia amiksia aikuisinakin... Tarkoitus on vain ärsyttää :) Ihailee, heh.

      • ....

        No miks mies sit puristaa aloittajan kättä liian lujaa ja tökkii? Jos aloittajaan sattuu?


      • on ihastunu ;)
        .... kirjoitti:

        No miks mies sit puristaa aloittajan kättä liian lujaa ja tökkii? Jos aloittajaan sattuu?

        Vai kuuluuko ku on ihastunut niin tökkiä ja puristaa käsi mustelmil? Eli kuten sanoin härnää tahallee, jotkut ovat kiusaajia koko ikänsä.. koulusta lähtien... Ihastumisella ei tosin ole tämän kyseisen itsensä tyydyttämisen kanssa tekemistä... Saa mielihyvää tehdä toisten olotilat kiusallisiksi... Siitä on ihastus kaukana


    • aloitteen välillä

      Mullakin on omainen, joka kokee, että häntä ollaan kyttimässä ja ihaillaan, koska hän on niin nuorekas ja hyvin pukeutunut. Tahtoo tää outo otus kuulemma naimisiin tai ainakin sänkyyn (vaikkei ole edes puhunut omaiselleni ) Että reviskellään näistä.....ja provoista. Ei toi nipistely sun muuta taas kuulostanut edes hupaisalta.

    • ihailevasi häntä salaa. Hän on aistinut salaamasi ihastuksen, eikä voi ymmärtää, miksi hangoittelet vastaan.

    • Todella tökeröä käytöstä

      Kehoittaisin heti seuraavan kerran,kun kyseinen henkilö alkaa edes yrittämään tätä lapsellista pelleilyä Nousemaan pystyyn ja sanomaan ihan suorat sanat kaikkien kuulen.Ei mitään yli reakointi,vaan kuuluvasti ja asiallisesti,että NYT HETI jätät minut ihan rauhaan,olen tullut opiskelemaan enkä seurustelemaan,enkä pysty jatkuvan häirinnän takia keskittymään opiskeltavaan aiheeseen.Jos ei ensimmäisellä kerralla tokene niin tämä on toistettava.
      Kokemusta häiriköinnistä (olen toiminut opettajana konepuolella ammattikoulussa),ja tiedän,että vain puuttuuminen auttaa ei mikään turha säälittely tai pelkojen kasaaminen itselle.Hyviä opiskeluja toivotan Pirkanmaalta

    • anni elina

      Sinulla täytyy olla oikeus saada opiskella rauhassa.Kerro asiasta kurssin vetäjälle.Hänen tehtävänään on pitää huoli,että luokassa on opiskelurauha.Älä alistu vaan tee loppu tuosta.Itselläni oli sama tilanne ja opettaja järjesti asian,että sain loppuajan opiskella rauhassa.

    • Hoohhoijaa

      On sullakin sitten pienet murheet sun elämässä kuin yksi mies joka on selvästi suhun ihastunut. Mulla on elämässä tällä hetkellä aika paljon isompia ongelmia kuin mitä sulla näyttää olevan. Ei ihme ettei miehet uskalla naisia lähestyä missään ja millään tavalla kun aina luullaan sen yrittävän jotakin.

      • luit varmaan viestinkin kun...

        jos joku mies minulle noin osottaisi ihastumisensa, se olisi varma että siihen jää. tollasta käsivarren puristamista ja kynällä tökkimistä, se on juu ihastumista ja pitäs vaan antaa olla, niinkö? ei herranjumala, ja tää on keskustelupalsta ja täällä saa puhua mistä haluaa, vaikka sitten niistä SUN isommista ongelmista. onhan tääkin ongelma kaikkien niitten muiden vierellä! ja kai sitä nyt kokee olonsa ahdistuneeksi kun mies ei vaan tajua antaa olla, kerta toinen osapuoli on osoittanut jo että ei ole kiinnostunut.....


    • onko mitään lakia

      Kiitos kaikille neuvoista. Niitä tuli aika paljon kun ottaa huomioon, että keksin koko jutun, pellet :D

      • alkuperäinen kirjoittaja

        Älä sä viitsi. En ole tällaisiin asiattomuuksiin viitsiny vastailla, mutta onnistuit ainakin tässä (muuten olet varmaan epäonnistuja).

        Onko sun pakko mennä tuollaista kommentoimaan, kun varsin hyvin tiedät että et ole aloittanut. Olisit nyt vaan tyytynyt siihen provoksi tai aprillipilaksi haukkumiseen, vai sinäkö se olitkin?

        Toivon että joskus sinua kohtaa ongelma ja kun siitä puhut sinua ei uskota. Se olisi vain oikein ja reilua. On typerää valehdella. Juuri tuollaisten takia tätä varmaan jotku epäili provoksi.


      • ääliöistä
        alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:

        Älä sä viitsi. En ole tällaisiin asiattomuuksiin viitsiny vastailla, mutta onnistuit ainakin tässä (muuten olet varmaan epäonnistuja).

        Onko sun pakko mennä tuollaista kommentoimaan, kun varsin hyvin tiedät että et ole aloittanut. Olisit nyt vaan tyytynyt siihen provoksi tai aprillipilaksi haukkumiseen, vai sinäkö se olitkin?

        Toivon että joskus sinua kohtaa ongelma ja kun siitä puhut sinua ei uskota. Se olisi vain oikein ja reilua. On typerää valehdella. Juuri tuollaisten takia tätä varmaan jotku epäili provoksi.

        Moni nainen tunnistaa ongelmasi. Minä olen nuorena likkana joutunut samanlaisen kohteeksi ja yrittänyt selvittää asioita omin avuin, mutta liian kiltisti. Vanhempana olen ymmärtänyt, ettei tällaisessa mikään kiltteys auta, ja olen jopa kyennyt auttamaan muita samanlaisissa tilanteissa.

        Rohkeutta, ja kova kovaa vastaan vain. Älä peräänny, älä näytä pelkoasi - se on näille kuin ilmaa, jota hengittää. Ei tässä mistään ihastuksesta ole kyse, vaan mielen sairaudesta.

        Ja muista: kukaan asiallinen kirjoittaja ei ole väittänyt tätä provoksi!


    • markus37

      Sattuisiko sulla olemaan joitakin miespuolisia ystäviä,tai sisaruksia jotka ottaa tuon puupään henkilökohtaiseen käsittelyyn.Testattu on,ja takuulla toimii.Se on ainut ja oikea lääke noita kaikenmaailman pervoja vastaan.Rikolisten päidensilittely saa luvan loppua.

      • MILES

        MIELTÄ!!!


    • kokemuksesta viisastunut

      Ilmoita heti poliiisille lähestymiskiellon samiseksi .katso ihailijaa todella rumasti ja sano muiden kuulleen että nyt tämä häirintä loppuu heti.
      En ole millään tavalla kiinnostunut sinusta olet vastenmielinen.
      Jos et nyt ole todella lujana tulee ihailija roikkumaan kotiovellesi .Yksi yritti ottaa minua jalsta kiinni kotirappusillani .Hän oli piiloutunt rappujen alle. älä osoita pelkoa.
      Tällä hetkellä olet kuin hiiri kissalle .pieni vastustelusi vain kiihottaa häntä jatkamaan. Ole ruma ole hirviö! ja ilmoita poliisille.

    • loppu välittömästi

      kerron asiasta kurssin opettajalle..ja kyllä voit ilmoittaa myös poliisille,sanot suoraan että et voi keskittyä opiskeluun ja olet ruennut pelkäämään..minusta tuntuu että miehellä ei ole kaikki kotona..kyllähän näitä hörhöjä riittää..kyllä kannattaa tehdä jotakin..voithan sanoa miehelle vaikka että "jätä minut rauhaan olen lesbo,en tykkää miehistä"..niin jospas se loppuisi siihen..:)

    • neo,.,.,.

      sanot seuraavalla kerrallakun tökii ja ahdistele niin kovalla ja kuuluvalla äänellä LOPETA niin että muutkin kurssillasi olevat huomaa tämän ahdistelun

      • seuraavanlainen toimii

        puhu opettajalle ensin,mene luokan eteen ennen tunnin alkua ja kerro koko luokalle mistä kyse. vaadi samalla,että jakossa ette enää istu lähekkäin,pitäköön myös ope ja muut luokkalaiset siitä huolen. jos väliaikaongelmia,muut luokkkalaiset turvaa ja tukee.
        jos ei auta,poliisi auttaa.


    • Ahdistavan tuntuinen

      Henkilö. Itse toimisin näin: Keskustelisin opettajan kanssa asiasta, siten saat todisteen asiallesi. Kyllä se opettaja huomaa siten seurata ja puuttua asiaasi. Jos menet ensimmäisenä poliisin puheille, hän kyllä kieltää kaiken, ja nolaa sinut kaikkien edessä.. Eli eka open juttusille ja sen jälkeen viet asiasi eteenpäin, mikäli tuo häirintä ei lopu. Kyllä tuolla perusteella saat hänelle virallisen huomautuksen ahdistelusta. Mutta tarvit tietenkin todisteet siihen. Varoisin menemästä minnekään kahden hänen kanssa.

    • Tyttö vaan :)

      Mun mielestä kannattais mennä poliisin puheille!
      Se mieshän voi olla vaikka mikä sekopää. (Kun niistä lukee lehdistä ja kuulee nykyään joka päivä)oman turvallisuutesi kannalta mene saman tien poliisien puheille, pakkohan niiden on jotain tehdä, hae vaikka lähestymiskieltoa.
      T: TYTTÖ VAAN

    • moni täällä kirjoittanut

      ei tunnu ottavan vakavasti sitä, että naisia (ja miehiä) todella häiritään pelottavalla tavalla työpaikoilla, opiskellessa, liikennevälineissä ym. julkisilla paikoilla. Hulluinta on, että "uhri" leinmataan yllyttäjäksi - varsinkin jos sattuu olemaan nainen. Myös hullut naiset häiriköivät miehiä, mutta silloin naisen todetaan olevan päästään pimeä, ei miehen. Toki näistä häirikkönaisista voi olla yhtä vaikea päästä eroon kuin miehistä, mutta miespuolinen "ihailija" voi olla myös fyysinen vaara, jos oikein päässä naksahtaa.

      Älytöntä, jos ihmisen täytyy lopettaa opiskelu tai vaihtaa duunia tällaisen häirikön takia - eikö pikemmin häirikön kuuluisi häipyä? Usein uhri vielä häpeilee ja syyttää itseään tapahtuneesta. Ei kai sitä voi heti ensimmäiseksi sylkäistä silmille, jos joku tulee viereen istumaan ja pyytää kynää lainaksi? Tällainen alkaa niin vaivihkaa eikä alussa välttämättä tapahdu mitään kovin kummallista ja kai jokainen haluaa olla kohtelias opiskelu- tai työkaverilleen?

      Parsta varmaan olisi tehdä asiasta kylmän viileästi ilmoitus sekä koulutuksen järjestäjälle että poliisille. Ei poliisi välttämättä heti tule piipaa-autolla apuun, mutta jos myöhemmin tulee esim. tarve lähestymiskiellon hakemiseen, asiaa on jo pohjustettu. Muille opiskelijoille tilanne kannattaa myös tehdä asiallisesti selväksi, ettei kukaan kuvittele, että kysymys on jostain "rakastavaisten" nahistelusta. Kahdenkesken jäämistä tyypin kanssa vältettävä ja hankittava itselle vaikka joku tulemaan vastaan, jos kurssi loppuu iltamyöhällä.

      Tällaista ei todellakaan pidä vähätellä, nykyään on avohoidossa ihmisiä, jotka olisivat ennen olleet suljetulla osastolla. Ei kysymys tarvitse olla jostain pahuudesta, vaan tyypillä voi olla harhoja, joita itsekin ihmettelee, kunhan lääkitys ym. saataisiin kuntoon. Tällaista ihmistä ei todellakaan paranneta turpiin antamalla, kuten joku täällä jo ehdotteli.

    • alkuperäinen kirjoittaja

      Kiitoksia asiallisista vastauksista. Vastauksia tuli paljon enemmän kuin olisin ikinä osannut kuvitella. Provon huutelijat taitavat olla joko itse niitä kahjoja vainoharhaisia tai sitten tämä asia on niin pelottava (voi kohdata ketä vaan), että asia pitää torjua ja uskotella itselleen että on pila.

      Kurssilta en halua jäädä pois. Muut kurssilaiset ja opettaja ovat huomanneet jo jotain, mutta eivät tiedä koko tarinaa (kuten että nimittelee minua vaimokseen, tökkii kynillä kipeästi tms). Olen kuvitellut että selviäisin itse osoittamalla sinnikkäästi että en ole kiinnostunut hänestä. Välistä olen ollut kuin en huomaisikaan häntä, luulin että sekin auttaisi. Viimeisin tunti oli ihan kauhea, selkeästi pahin. Siksi kirjoitin tänne kun vähän säikähdin ja aloin oikeasti pelkäämään. Järki sanoi, että mitä sinä nyt noin kovasti pelkäät... ylireagointia.

      Kiitoksia asiallisista vastauksista. Niistä selvisi, etten todellakaan ylireagoi vaan ihan aiheesta. Aion soittaa opettajalle ja kertoa hänelle tästä. Pyydän että hän tukisi minua seuraavalla tunnilla ja toistaisi pyyntöni miehelle. Vaatisi häntä tottelemaan. Pohditaan sitten jatkotoimenpiteitä (koulun rehtori tai joku ylempi).

      Ymmärrän nyt erittäin selvästi, että mikään mitä sanoisin tai miten sanoisin ei saa häntä jättämään minua rauhaan. Tarvitsen ulkopuolista apua ja väliintuloa.

      Jotkut ehdottelivat että keksisin itselleni miehen. No sormus ja mies minulla on, mutta ei se tätä vainoojaa hidasta. Puhun jatkuvasti muille opiskelijoille miehestäni (tarkoituksellisesti että kuulee) ja olen jopa pyytänyt miestäni hakemaan minua tältä tunnilta aina kun vain voi. On hakenut ja näyttäytynyt (eikä ole mikään epäurheilullinen hernekeppi) seurassani. Jostain syystä tämä ihailija/vainooja ei taida sitä tajuta. Kertoo varmaan sen "sairaudesta". Kunhan ei vain sairaassa päässään kuvittele että puhun hänestä kun puhun miehestäni. Karseeta jos niin olisi.

      • peli seis

        Hienoa,että meistä on ollut sinulle apua.Toimi niinkuin olet päättänyt.Järkevä suunnitelma.Ikävä,kun olet joutunut uhriksi.Parempaa opiskelurauhaa toivoen...minä


    • Eikö opettaja muka

      ole huomannut mitään, mitä luokassa tapahtuu? Teitä täytyy olla siellä melkoinen sakki, jos häirintä ei näy muiden silmille ja korville.

    • asiat

      selvitetään AINA ensisijaisesti PUHUMALLA. Ensimmäisenä ei juosta poliisille. Tee selväksi, ettet ole kiinnostunut. HÄN EI TIEDÄ SITÄ!!!

      Vaihtoehtosi:

      1. Ole HIRVIÖ ja ilmoita POLIISIN kautta ettet ole kiinnostunut hänestä.

      2.OLE IHMINEN ja KERRO se HÄNELLE (ei poliisille).

      • Miten paljon selvemmin...

        "Tee selväksi, ettet ole kiinnostunut. HÄN EI TIEDÄ SITÄ!!!"

        Oletko vaivautunut edes lukemaan aloittajan viestin?? Oletko millään tasolla ymmärtänyt lukemasi?

        Aloittaja on tehnyt mm. seuraavat:

        - sanonut että haluaa istua tunnilla rauhassa,
        - sanonut että ei halua että mies häiritsee häntä
        - sanonut että ei halua puhua miehen kanssa
        - pyytänyt miestä menemäään muualle istumaan
        - vaihtanut itse paikkaa
        - lyönyt miestä käsille kun mies ei ole antanut hänen tavaroitaan takaisin.

        Miten helvetin paljon selvemmin tuo vielä pitää sinun mielestäsi tehdä selväksi, että ei ole kiinnostunut?? Jos mies ei todellakaan "tiedä sitä", kuten väität, niin hänellä on pakko olla päässä vikaa ja pahasti!

        Ja aivan varmasti onkin, sillä

        - aloittajalla on sormus ja hän puhuu usein miehestään
        - hänen miehensä on hakenut häntä tunneilta

        Ja silti tämä häirikkö sanoo, että hän ja nainen ovat pari, kuuluvat yhteen, ja nimittää naista vaimokseen!

        Onhan se nyt selvääkin selvempää että kyse on umpihullusta, johon aivan varmasti ei mikään puhe tehoa. Mies pitää saada luokasta pois, jos ei muuten niin sitten poliisin avulla.


      • kuitenkaan
        Miten paljon selvemmin... kirjoitti:

        "Tee selväksi, ettet ole kiinnostunut. HÄN EI TIEDÄ SITÄ!!!"

        Oletko vaivautunut edes lukemaan aloittajan viestin?? Oletko millään tasolla ymmärtänyt lukemasi?

        Aloittaja on tehnyt mm. seuraavat:

        - sanonut että haluaa istua tunnilla rauhassa,
        - sanonut että ei halua että mies häiritsee häntä
        - sanonut että ei halua puhua miehen kanssa
        - pyytänyt miestä menemäään muualle istumaan
        - vaihtanut itse paikkaa
        - lyönyt miestä käsille kun mies ei ole antanut hänen tavaroitaan takaisin.

        Miten helvetin paljon selvemmin tuo vielä pitää sinun mielestäsi tehdä selväksi, että ei ole kiinnostunut?? Jos mies ei todellakaan "tiedä sitä", kuten väität, niin hänellä on pakko olla päässä vikaa ja pahasti!

        Ja aivan varmasti onkin, sillä

        - aloittajalla on sormus ja hän puhuu usein miehestään
        - hänen miehensä on hakenut häntä tunneilta

        Ja silti tämä häirikkö sanoo, että hän ja nainen ovat pari, kuuluvat yhteen, ja nimittää naista vaimokseen!

        Onhan se nyt selvääkin selvempää että kyse on umpihullusta, johon aivan varmasti ei mikään puhe tehoa. Mies pitää saada luokasta pois, jos ei muuten niin sitten poliisin avulla.

        sanonut kyllin SELVÄSTI (jos lainkaan). Tännehän voi kirjoitella mitä hyvänsä. Asioissa on aina kaksi puolta ja te kuuntelette vain sitä toista.

        Aloittaja sanoo "en halua puhua hänen kanssaan". Kärsiköön ap. sitten vaan nahoissaan, jos ei saa suutaan auki. Kyllä jokaisen nyt yhdestä ihailijasta pitäisi päästä eroon. Miksi muiden pitäisi hoitaa asiat, jotka aloittajan pitäisi hoitaa IHAN itse.


    • hahahahaaaaaaaa

      Tuo ”karmiva ihailija” on siis käytännössä syyllistynyt näihin "rikoksiin":

      -tökkinyt kynällä ja leikkimielisesti puristanut kärivarresta (ihailijat eivät satuta)

      -Hän rohkenee puhua ihastuksensa kohteelle:
      käyttyää jopa hellittelynimiä ”tyttö” tai ”vaimo”

      -Lainaa kyniä ja yrittää katsoa toisen kirjasta leikkimielisesti vastauksia ja leikkimielisesti nappaa sen itselleen

      Normaalia ihastumista sanon minä. Asioitahan voi väännellä ja paisutella vaikka miten.

      • sosiopaatinalkuja!

        Ettekö todellakaan kykene tulkitsemaan lukemaanne edes sen vertaa, että tajuaisitte, ettei tällaisessa ole kyse mistään leikkimielisestä hellittelystä!

        Tämä todellakin ON pelottavaa, ja mielestäni aloittajan pitää hankkia joku ulkopuolinen avukseen heti.

        Vai onko niin, että kaikki nämä vähättelijät ja provottelijat syyllistyvät itse samanlaiseen käytökseen kuin kyseinen häirikkö? En hämmästyisi, sillä juuri noinhan häirikkö itse suhtautuisi aloittajan kirjoituksiin: vähätellen.

        Jos sinulla vähättelijä ei ole vielä diagnoosia, kannattaisi käydä juttelemassa tohtorisedän/tädin kanssa. Sinua vaivaa pahemmanlaatuinen empatianpuute, etkä voi ymmärtää, että toisen ongelmat ovat oikeita ja johtuvat juuri sinun kaltaisistasi ihmisistä.


    • ööööööööööööööööö

      Että edes joku on sinustakin kiinnostunut :)

      • Niinpä niin..

        Selväjärkisempi ihminen voisi päätellä, että aloittajan MIES, joka on hänelle sormuksenkin ostanut, on hänestä "ehkä" kiinnostunut??

        Mikä vittu siinä on että tänne pitää kommentoida silkkaa paskaa! Jos sinulla ei ole mitään tuon järkevämpää sanottavaa, niin ole hiljaa.


      • .,fgkbseopg

        Kukaan ei halua tuollaista "kiinnostusta" osakseen. Ei kukaan. Ei edes rumin nainen halua, että joku outo hyypiö alkaa ahdistella, vainota, tökkiä, puristella ja häiritä.


    • Pakkomielle minuun..

      Vuonna 2000 ammattikoulussa tämä mies iski silmänsä minuun vaikka olin varattu, aikansa yritti piirittää ja kerran jopa raiskata humalassa, mutta onneksi tein kaveruudellemme topin.
      Myöhemmin tämä mies näki siskoni ja päätti ottaa tämän koska ei minua saanut, yritin puhua siskolleni että mies on vaarallinen, kukaan ei kuunnellut kuitenkaan.
      Meni aikaa ja toimin siskoni pelastajana aina kun tämä mies oli juomassa, silloin sain osakseni vihaa tältä narsistiselta mieheltä, koska yritin rikkoa hänen mielestään heidän suhteensa, autoin vain siskoani ettei joutuisi tämän miehen vihan kohteeksi hänen ollessa humalassa, koska siinä ei ollut enää kenenkään henki turvattuna.
      Toissa jouluna kaikki tuli taas kerran julki, sain perheeni kanssa tältä mieheltä tappouhkauksia koska kävin siskoni luokseni taas kerran turvaan, tämä mies kertoi sairaista suunnitelmistaan kuinka oli useita kertoja miettinyt kuinka raiskaa ja murhaa minut, koska en ollut suostunut hänen kanssaan aikoinaan olemaan, tällä miehellä oli edelleen sairas rakkaus minua kohtaan, pakkomielle joka humalassa tuli esiin.
      Minulla on kaikki nuo uhkaukset mustaa valkoisella, sekä puhelu nauhoitettuna jossa hän taas kerran uhkasi henkeäni, pelkäsin aivan sairaasti ja yritin saada siskoni järkiin ettei enää menisi miehen luokse, epäonnistuin siinä.
      Yritin vuosia varoittaa tuon miehen todellisesta vihasta ja vaarasta joka oli tulossa, mutta sain kaikkien vihat niskaani, kukaan ei halunnut edes ymmärtää minua että haluan vain kaikkien parasta.
      Nyt sitten sain lukea lehdestä kuinka tuo mies oli murhannut vanhuksen humalassa, hakannut vanhan naisen melkein hengiltä, kieltämättä olo oli kiitollinen että itse saan olla hengissä, että siskoni on hengissä, läheiseni ovat hengissä, tiesin että tämä tulee joku päivä tapahtumaan väistämättä, koska tiesin millainen viha ja raivo tuon miehen sisällä on muutaman kaljan jälkeen, hän ei yksinkertaisesti tuntenut myötätuntoa vaan nautti siitä että häntä pelättiin, ei hallinnut vihaansa ollenkaan.
      Olin oikeassa että joku tulee kuolemaan vielä, yritin varoittaa, kukaan ei uskonut, nyt saan olla kiitollinen että läheiseni ovat todella hengissä, ja tuo mies tulee olemaan vielä kauan kiven sisässä, toivottavasti saa elinkautisen.
      Viimein saan rentoutua ja lakata pelkäämästä, viimeinkin voin antaa poikani leikkiä ulkona pelkäämättä.
      Olen todella pahoillani noiden vanhusten puolesta, toisaalta niin helpottunut..
      Olkaa ihmiset varovaisia, ihminen voi olla ihan erilainen selvinpäin ja kännissä muuttua niin sairaaksi ettei järki riitä ymmärtämään, tuokin mies oli selvinpäin täysin erilainen, ystävällinen, kohtelias ja huomaavainen, jota ei koskaan pitäisi vaarallisena, vain sellainen joka hänet oli nähnyt siinä humalaisen raivon valtaamana, vain sellainen ihminen saattoi olla tietoisesti varuillaan tietäen mahdollisen vaaran.

      • ja muut kahjot.

        Se on jännä juttu miten kaikki ihmiset eivät ymmärrä, että jotkut voivat ihan oikeasti olla vaarallisia. Jos joku sanoo että tyypillä ei kaikki ole kohdallaan ja sitä on syytä pelätä ja varoa, niin aina joku on tekemässä tyhjäksi. Olet mustasukkainen, kateellinen, nirppanokka, yliherkkä, tosikko, liioittelija, valehtelija...

        On turhauttavaa itse tuntea totuus, vaistota se tai peräti tietää, ja toiset eivät ota tosissaan. Poliisitkin vaativat jotain konkreettia tapahtuneeksi, ennenkuin voivat puuttua. Odota siinä nyt peläten kunnes lopulta tulet pahoinpidellyksi, raiskatuksi tai pahimmillaan tapetuksi. Sitten voidaan toimia kun on jo liian myöhäistä. Tai jos itse olet niin onnekas tai varovainen että et olekaan kyseisen miehen uhri, niin joku muu sitten on. Eikö olisi kaikkien kannalta parempi puuttua ennaltaehkäisevästi ennenkuin jotain peruuttomatonta tapahtuu?

        Osa ihmisistä (niinkus tää sun tapaus) muuttuu pedoiksi viinan myötä, mutta osa ei tarvitse viinaa vaan oikeat olosuhteet ja ärsykkeet.


    • Normimies

      ..ei tartu kiinni, töki kynillä etz. väkisellä yritä viedä tavaroita. Tyyppi tuntuu saavan jotain nautintoa kiusaamisestasi eikä taida ymmärtää lopettaa ennen kuin asiaan puuttuvat muutkin sinun lisäksesi. Se varmaan nauttii just siitä kun et kehtaa tehdä asiasta julkista mutta sun täytyy vaan kehdata, sairashan tuo tyyppi on.

      Ei oikeasti ihastunut ihminen halua satuttaa ihailunsa kohdetta, kiusaaja ja manipuloija niin vois tehdäkin ja ihan oikeasti vaikuttaa että heppu on sekaisin kuin seinäkello. Kurssilla olisi viisainta kun et ollenkaan antaudu mulkun kanssa keskusteluun ja välittömästi kun käy käsiksi huudat "Lopeta!" tms. jos seuraa sinua sanot opettajalle ettet halua että istuu lähelläsi kun häiritsee.

      Jos yhtään vaikuttaa siltä että heppu seurailee sinua muulloinkin, esim. kyttäilee kotisi lähistöllä mene poliisin puheille ja hommaa lähestymiskielto, kovaan on vastattava kovalla.

      • ero..

        on se, että ihastunut uskoo normaalia PUHETTA, ahdistelija ei. Aina ensin puhumalla.


    • Kyllä

      Komerossako olet elellyt ennen kurssia, kun olet noin avuton? Varmaan se on kohta ikkunasi takana pyrkimässä sisään. Toisaalta sitten olisi jo poliisikin kiinnostunut asiasta.

    • ysikuutonen1

      Toimi ja ravista tuollainen vääränlainen roikkuja ryysyistäsi,muutoin se saattaa luulla,että olet sen sairaassa "leikissä mukana" jossa se ikään kuin ujuttaa sinua naisekseen...ja sitä paitsi mistä sen tietää,kuinka tosissaan se loppujen lopuksi on ja uskoo omiin harhoihinsa.
      Parempi,kun piilottelet hieman seksikkäitä paikkojasi,otat tympääntyneen nalkuttajan ilmeen hänen edessään(harjoitele peilin edessä) ja ole vaan neutraali ja toivo,että hän löytää uuden uhastuksen kohteen... t.Kokenut

    • 14 VUOTIAS??

      Selkeetä teinipelleilyä!

    • 10-v helvetti

      Itselläni samantapainen tilanne jatkui 10 vuotta, kunnes muutin paikkakunnalta lopullisesti, muutin nimeni ym. Tyyppi seurasi jokaista liikettäni (asui naapurissa)vuorokaudet ympäri. Jos yritin tavata jotakuta toista, hyökkäsi kimppuun, uhkaili puukottaa ja yritti kuristaa pari kertaa. (Oli onnea matkassa ja selvisin, vaikka painajaiset jatkuivat yli 10 vuotta). Poliisin puhuttelut ei auttaneet, siihen aikaan ei lähestymiskieltoa vielä ollut. Eikä mikään muukaan auttanut, tilanne paheni vaan.
      En IKINÄ alunalkaenkaan rohkaissut tätä ihmistä millään tavalla! Että kyllä kannattaa ottaa tämä asia ihan todesta ja olla varovainen. Jos huono tuuri sattuu, voi olla henkikulta kyseessä. Tai oma mielenterveys vaarassa. Psykopaatteihin ei järkipuhe pure.

    • miten meni

      Haluaisin kuulla, mitä sinulle nyt kuuluu, oletko jo tehnyt asialle jotain? Ja kuinka tämä mies suhtautui siihen? Toivottavasti pääset hänestä pian eroon lopullisesti.

      • kai...

        Kerroin miehestä ja asiaan on nyt puututtu, aika laajaltikin. Jotkut olivat pelänneet miestä (ja ihan syystä), ja siksi eivät olleet puuttuneet asiaan vaikka olivat sen huomanneetkin. En sitten ollutkaan ensimmäinen nainen, jolla oli sama ongelma hänen kanssaan!

        Asian käsittely miehen kanssa (ilman minua) on jäänyt tekemättä, sillä hän häipyi ennen kuin siihen asti päästiin. Miehen käytös osoittautui yllättävän vihamieliseksi, eli vaarasta varoittava vaistoni taisiki olla oikeassa. Ihan turhaan odotin näinkin kauan, mutta tällaisissa tilanteissa ei älyä puuttua tarpeeksi nopeasti.

        Vaikka kirjoitinkin, että kaikki ei ole kohdallaan tässä miehessä, niin yllätyin silti hänen niinkin omituisesta käytöksestään ja pelottavasta vihasta. Eli mies ei suhtautunut kovin hyvin siihen, että ei päässyt enää minun seuraani tunnin aikana (siis mitään ei edes sanottu!). Tuijotti todella raivoisan vihaisesti minua. Poltti päreensä ja teki näyttävän poistumisen kesken tunnin. Sen koomin hänestä ei ole kuulunut mitään eikä tunnilla näkynyt. Mies haihtui savuna ilmaan, ei mitään.

        En tiedä loppuiko tämä tähän vai vieläkö hänestä kuuluu... Toivottavasti ei kuulu pihaustakaan...

        Ikävä asia että tällaisia ihmisiä on liikkeellä. Ehkä minun kohdalta asia on saattanut ratketa (siltä nyt näyttää), mutta entäs seuraava epäonninen nainen joka hänen eteensä sattuu uudeksi "ihastukseksi"? Kuinka kauan tämä voi jatkua? Niinkö kauan kun mies tosiaan tekee jotain (raiskaus, pahoinpitely, tappo) mihin poliisi voi puuttua?


    • LadyRough

      Kun hän seuraavan kerran tekee jotain vastenmielistä, nouse ylös ja pyydä opettaja paikalle. Ilmoita hänelle kuuluvalla äänellä, mistä on kyse. Lisäksi keskustele avoimesti asiasta muiden kurssilaisten kanssa ja pyydä heitä tarkkailemaan tilannetta. Tämän voit tehdä miehen tietämättäkin.

      Julkisuus on näille ihmisille pahin mahdollinen vaihtoehto. Lisäksi voit ottaa asiasta yhteyttä kurssikeskuksen johtajaan ja pyytää opettajaa tätä kautta tarkkailemaan tätä asianomaista henkilöä.

    • Anonyymi

      Ota liivijengi avuksi. Saat olla rauhassa.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1243
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      976
    3. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      899
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      879
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      864
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    7. 3
      770
    8. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      751
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    Aihe